Wakker organiseert…

Cursus & Workshop

jan
27
za
Inspiratieworkshop ‘Prikkels en verleidingen: houd contact met jezelf’
jan 27 @ 13:00 – 17:00

Leven vanuit het hart: Inspiratie workshops

Prikkels en verleidingen: houd contact met jezelf

Wanneer er veel om je heen gebeurt kan je als sensitief mens zelf ook onrustig worden, chaotisch in je hoofd, niet kunnen handelen zoals je zou willen. Of wanneer er wel rust is, doe je nog te vaak dingen omdat je denkt dat het zo hoort, van je verwacht wordt, of uit verveling, waardoor je van jezelf afdrijft. Hoe keer je dan weer terug naar je eigen rust en stilte, in evenwicht? En kan je deze basis verstevigen, om bij jezelf te kunnen blijven in prikkelrijke omgevingen?
In deze workshop zullen we aan de hand van Chi Neng Qigong oefeningen ervaren hoe je meer in je lijf kan komen en rust in je hoofd kan brengen. We verkennen het thema ook door het uitwisselen van ervaringen en door creatieve werkvormen. Begeleiding: Caroline Hogewoning, coach en Chi Neng Qigong docent en Joy Boelens, coach en communicatietrainer.

Andere data in 2018:
17 februari  Druk in je hoofd? Ontspannen door masseren
24 maart
21 april Zelfexpressie: geven en nemen

LEVEN VANUIT HET HART
Inspiratie workshops voor sensitieve mensen

Leven vanuit het hart, met bezieling en inspiratie vorm geven aan je betrokkenheid met de samenleving. Doen waar je goed in bent. Je eigen waarden uitdragen, met respect en openheid voor anderen. Een bijdrage leveren aan het goed zorgen voor onze planeet, voor elkaar en voor jezelf. Je diepste motivatie volgen, vertrouwen in je intuïtie. Je denkvermogen en je fysieke lichaam dankbaar inzetten om liefdevol te handelen.  Vanuit verbinding met je ware zelf, je verbinden met de ander waarvoor en waarmee je werkt en leeft.  Dit is wat je het liefste wil.

Dit mooie pad dat je volgt gaat niet altijd over rozen. Als je een sensitief mens bent die bewust en wakker wil leven, laat je je toch vaak beïnvloeden om te leven op een manier die je niet wil. Bijvoorbeeld: te veel pleasen, te veel stress, te veel hooi op je vork, onzekerheid over wat je te bieden hebt, je onnodig zorgen maken, teleurgesteld zijn dat anderen niet met dezelfde idealen leven en je zelfs  allerlei obstakels voor de voeten werpen. Deadlines en emotionele drama’s van jezelf en anderen, uitgeput raken, burn-out op de loer. Was het maar zo eenvoudig, om altijd bij jezelf te blijven.

Je weet ongetwijfeld wel dat dit erbij hoort, dat je hier op aarde bent om te leren, dat wat je meemaakt een projectie is van je eigen onvermogen. Maar hoe zet je dit weten om in handelen? Hoe kan je hierin groeien?

Hoewel ieder van ons zelf verantwoordelijk is voor de eigen weg, en kan het toch helpen om  steun te ontvangen,  ervaringen uit te  wisselen met anderen die je herkent als gelijkgestemde zielen, handvatten te krijgen die jouw leerproces helpen dragen.

Elke maand is er in Wakker een inspiratie workshop op zaterdag van 13 – 17 uur.

Doel:

Mensen die zich richten op zinvol leven vanuit eigen bezieling steunen in hun leerproces  door:

 • Een uitwisselingsmogelijkheid te creëren met gelijkgestemden
 • Methoden aan te reiken om wat je belemmert te transformeren
 • Oefenen om werkelijk vanuit jezelf te handelen en activiteiten te ondernemen.

Trakteer jezelf (of een ander) op een levendige, luchtige en leerzame middag.

Praktisch

Groepsgrootte: 8 – 18 personen.

Kosten:
Losse workshop: €35
Seriekaart €75,-: 3 workshops voor 1 persoon, of 3 personen 1 workshop

Seriekaart €100,-: 5 workshops voor 1 persoon

Cadeaubon €35,- / €75,- /€100,-

S.v.p. vooraf aanmelden, rechtstreeks bij ons via e-mail of telefonisch.
reservering@wakkerbewustzijn.nl ∙ 06-53791496

Joy Boelens, coach en communicatietrainer
www.joyboelens.nlinfo@joyboelens.nl ∙ 06-20549438

jan
28
zo
Wakker op Zondag: Het wonder van tegenslag
jan 28 @ 13:00 – 15:00

Deze interactieve lezing/workshop geeft een luchtige, leuke en leerzame  visie op tegenslag. Hoe ga je er mee om en hoe versterk je jezelf. Vertrouwen, gedachtenkracht, kwetsbaarheid,  (voor)oordelen  en het activeren van helende en versterkende krachten in jezelf zijn de ingrediënten voor deze onspannen middag met een uitdaging.

De workshop wordt geleid door Frank van wie we, in dit stadium, liever niets prijsgeven. 
Zeker is dat je met een flinke dosis inspiratie je eigen situatie, hoe die ook moge zijn, krachtiger onder ogen ziet. 

Frank inspireert motiveert en amuseert. Zijn optreden is doorspekt met ontroerende, wonderlijke, ontstellende en lachwekkende ervaringen die hij op ludieke wijze weet te transformeren naar een amusante en indrukwekkende lezing/workshop.

Frank hecht aan samenwerken met Wakker vanwege de positieve intentie die Alida Holwerda heeft met haar centrum voor bewustwording, Juist het brede aanbod van kennis en ervaring geeft op gezette tijden iedereen reden deel te nemen aan de activiteiten van en in wakker.
Frank ambieert vooral luchtige, vrolijke én inspirerende bijeenkomsten met de gedachte; 
“Delen is vermenigvuldigen”

feb
4
zo
Wakker op Zondag: Jouw Helende Klanken
feb 4 @ 13:00 – 15:00

Jouw Helende stem

In deze korte workshop nemen we je mee in het ervaren van de wijsheid van jouw eigen stem.

Onze stem is net als onze adem een uniek instrument om jezelf te leren ontdekken en te bevrijden van emotionele en mentale blokkades.

Luisteren naar wat jouw innerlijke stem je te vertellen heeft, gewoon door het laten opkomen van de klanken.
De trilling van je stem raakt je gevoel, maakt je bewust, en brengt je meer in contact met jezelf
De klanken resoneren in je hele lichaam waardoor er beweging en ruimte ontstaat.

Klinken is niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor diegenen die ernaar mogen luisteren.
Het lied van de ander kan je in direct contact brengen met jezelf en het brengt ons ook in contact met elkaar. Want jouw vreugde en pijn herkent mijn vreugde en pijn.

Ervaring is niet nodig, want iedereen kan geluid en klank maken.
Wel vragen we je moed om jezelf te laten horen en zien en te luisteren naar je eigen stem en de stem van de ander.

feb
11
zo
Wakker op Zondag: Theater van de geest
feb 11 @ 13:00 – 15:00

THEATER VAN DE GEEST
Een workshop met diepgang en humor!

Heb je wel eens om je heen gekeken en heb je dan wel eens afgevraagd: ‘het leven lijkt allemaal soms één groot toneel’?

Iedereen speelt een rol in zijn/haar leven. Vaak denken wij dan ook echt dat wij deze rol zijn en gaan dan ons hiermee identificeren. Gevolg kan zijn dat wij deze rol veel te serieus gaan nemen, het kan zijn dat het veiligheid biedt en dat we vervolgens bang worden om deze rol kwijt te raken. Hierdoor kan je jezelf beperken in je groei en kan als gevolg hebben dat je (vaak onbewust) nog harder je best gaat doen om controle te willen houden over de rol die je hebt aangenomen en dat kan veel stress geven.

Wij als mensen spelen vaak een hoge of een lage status (dominant en onderdanig). Dit is een mooi gegeven om zo verschillende factoren van het leven zoals emoties te ervaren en om uiteindelijk meer als gelijkwaardige (gelijke status) met elkaar om te gaan. Maar in praktijk zitten we vaak vast waardoor we als eerste maar een soort rol leren spelen met een bijhorende status. Het ontstaan van een vaste rol is vaak beïnvloed door je opvoeders, omgeving waar je opgegroeid bent en door wat je mee hebt gemaakt in je leven.

Bij deze workshop ga ik je vooral bewust maken van jouw rol en hoe je kan spelen met andere rollen. Je leert bewust naar jezelf te kijken; welke rol jij hebt in de maatschappij maar ook leer je gewenste eigenschappen toe te passen in je dagelijkse leven.

Van kinds af aan observeerde ik mensen en vond het geweldig om mezelf in bepaalde rollen te plaatsen om te ervaren hoe dat voelde!
Jacqueline Moleres Morales

feb
17
za
Inspiratieworkshop ‘Druk in je hoofd? Ontspannen door masseren’
feb 17 @ 13:00 – 17:00

Leven vanuit het hart: Inspiratie workshops

Druk in je hoofd? Ontspannen door masseren

Door massage kan je spanningen loslaten. Ben je meer in je lichaam aanwezig, dan voel je beter wat bij je past en neem je meer je eigen ruimte in. Je lichaam is een gevoelsorgaan, die geeft zo veel signalen aan je door die belangrijk zijn. Je lichaam wil ontspannen zijn, maar door denkbeelden en angsten kan je ook onwillekeurig spanning vastzetten. In je leven loop je spanning op, dat hoort erbij, maar kan je die spanning ook weer loslaten? Als je werkelijk ontspannen bent, kan je je gedragen voelen door je lichaam, waarin je kan rusten: thuiskomen in jezelf.

In deze workshop zullen we met twee verschillende soorten massages (met kleding aan) oefenen, en ervaren hoe je door masseren kan ontspannen. Carla van Dam, massage deskundige, vertelt uit eigen ervaringen, doet voor en geeft aanwijzingen. Ook wisselen we ervaringen uit over spanning en ontspanning olv Joy Boelens, coach en communicatietrainer.

Andere data in 2018:
24 maart
21 april Zelfexpressie: geven en nemen

LEVEN VANUIT HET HART
Inspiratie workshops voor sensitieve mensen

Leven vanuit het hart, met bezieling en inspiratie vorm geven aan je betrokkenheid met de samenleving. Doen waar je goed in bent. Je eigen waarden uitdragen, met respect en openheid voor anderen. Een bijdrage leveren aan het goed zorgen voor onze planeet, voor elkaar en voor jezelf. Je diepste motivatie volgen, vertrouwen in je intuïtie. Je denkvermogen en je fysieke lichaam dankbaar inzetten om liefdevol te handelen.  Vanuit verbinding met je ware zelf, je verbinden met de ander waarvoor en waarmee je werkt en leeft.  Dit is wat je het liefste wil.

Dit mooie pad dat je volgt gaat niet altijd over rozen. Als je een sensitief mens bent die bewust en wakker wil leven, laat je je toch vaak beïnvloeden om te leven op een manier die je niet wil. Bijvoorbeeld: te veel pleasen, te veel stress, te veel hooi op je vork, onzekerheid over wat je te bieden hebt, je onnodig zorgen maken, teleurgesteld zijn dat anderen niet met dezelfde idealen leven en je zelfs  allerlei obstakels voor de voeten werpen. Deadlines en emotionele drama’s van jezelf en anderen, uitgeput raken, burn-out op de loer. Was het maar zo eenvoudig, om altijd bij jezelf te blijven.

Je weet ongetwijfeld wel dat dit erbij hoort, dat je hier op aarde bent om te leren, dat wat je meemaakt een projectie is van je eigen onvermogen. Maar hoe zet je dit weten om in handelen? Hoe kan je hierin groeien?

Hoewel ieder van ons zelf verantwoordelijk is voor de eigen weg, en kan het toch helpen om  steun te ontvangen,  ervaringen uit te  wisselen met anderen die je herkent als gelijkgestemde zielen, handvatten te krijgen die jouw leerproces helpen dragen.

Elke maand is er in Wakker een inspiratie workshop op zaterdag van 13 – 17 uur.

Doel:

Mensen die zich richten op zinvol leven vanuit eigen bezieling steunen in hun leerproces  door:

 • Een uitwisselingsmogelijkheid te creëren met gelijkgestemden
 • Methoden aan te reiken om wat je belemmert te transformeren
 • Oefenen om werkelijk vanuit jezelf te handelen en activiteiten te ondernemen.

Trakteer jezelf (of een ander) op een levendige, luchtige en leerzame middag.

Praktisch

Groepsgrootte: 8 – 18 personen.

Kosten:
Losse workshop: €35
Seriekaart €75,-: 3 workshops voor 1 persoon, of 3 personen 1 workshop

Seriekaart €100,-: 5 workshops voor 1 persoon

Cadeaubon €35,- / €75,- /€100,-

S.v.p. vooraf aanmelden, rechtstreeks bij ons via e-mail of telefonisch.
reservering@wakkerbewustzijn.nl ∙ 06-53791496

Joy Boelens, coach en communicatietrainer
www.joyboelens.nlinfo@joyboelens.nl ∙ 06-20549438

jan
27
za
Ayurvedische hoofdmassage ‘uit je hoofd in je lijf’
jan 27 @ 13:00 – 17:00

Workshop ‘uit je hoofd, in je lijf’ met

Ayurvedische hoofdmassage: hoofd, nek, schouders en gezicht

Jezelf masseren of een ander blij maken met een Ayurvedsiche massage van hoofd, nek, schouders en gezicht !

Zaterdag 27 januari, 13.00 – 17.00 uur

 • Werk je veel achter de computer? Heb je last van vermoeide ogen of van migraines?
 • Ben je mentaal moe, gestrest? Heb je moeite om in slaap te vallen?
 • Heb je nek- en schouder klachten? Ben je aan het herstellen van een burn-out?
 • Ben je hoog sensitief? Is jezelf afsluiten voor prikkels van buitenaf een issue, geaard zijn zoor je extra belangrijk?

Dan is deze workshop iets voor je!

Tijdens deze workshop maak je kennis met de Ayurvedische hoofdmassage. Je leert hoe je je eigen hoofd en gezicht kan masseren; welke simpele handelingen voor ontspanning en verlichting zorgen; hoe je de gespannen weefsels van je hoofd los kunt maken en zo voor een goede bloedsomloop zorgt. Je leert ook enkele *marmapunten van het hoofd en gezicht aan te raken.

Een Ayurvedische hoofdmassage is een aangename manier om enerzijds mentale rust en ontspanning van het hoofd te bereiken en anderzijds de energieën van het hoofd te balanceren.

Ayurveda gebruikt warme therapeutische oliën om te masseren. Tijdens deze workshop leer je ook handelingen die je zonder olie kunt verrichten als je bijvoorbeeld op je werk bent.

Marmapunten

De marmapunten zijn vitale, gevoelige punten waar lichaamsweefsels zoals zenuwen, pezen, spieren en bloedvaten bij elkaar komen. Het zijn tevens punten die verbonden zijn met de 3 dosha’s: Vata, Pitta en Kapha  (de 3 bio-energieen in de Ayurveda). Ze staan in directe verbinding met onze organen en zijn vergelijkbaar met de acupunctuurpunten.

Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 10

Inschrijving: info@ayurvedapraktijkarjuna.nl of telefonisch op T 06 29 42 14 92

Kosten en betaling: € 50,- incl. Ayurvedische olie tijdens de workshop, een flesje van Ayurvedische massageolie om mee te nemen en Ayurvedische thee. De kosten van de workshop graag voorafgaand overmaken naar: NL 35 INGB 0007 9480 55 t.n.v. Ayurveda praktijk Arjuna, onder vermelding van de naam van de workshop.

Workshop ‘Leef je mooiste leven Ooit!’
jan 27 @ 14:00 – 17:00

Workshop ‘Leef je mooiste leven ooit!’

Een unieke basis transformatieworkshop voor Hoog Sensitieve Personen (HSP)

Je duikt deze middag samen met 12 andere HSP’ers in een transformatieproces. Het opent de weg naar wie jij ten diepste al bent. Het bevrijd je van blokkades (angsten, beperkende overtuigingen en emoties). Je komt meer in je innerlijke kracht en wijsheid. Het maakt je wakker en helder. Een reis naar de volgende stap van bewustwording en transformatie. Je bent meer dan welkom!

Wij creëren onze eigen leven

“Ik kan dat niet” of “het heeft toch geen zin” is vaak niet anders dan een verlammende overtuiging. Men is vaak bang om afgewezen te worden als we onze kwetsbaarheid willen laten zien of talenten willen tonen. Dit is echter vaak niets anders dan angst. Onze overtuigingen of angsten kunnen frustratie geven. Dit is een emotie. Als deze overtuigingen, angsten of emoties zich steeds herhalen, wordt het helaas onze werkelijkheid.

Veel van onze blokkades bevinden zich op onbewust niveau. Het zijn vaak beschermingslagen die onze ziel doen belemmeren zich verder te ontwikkelen naar wie wij in essentie zijn. Met inzicht in eigen gedachten, emoties en gedrag kunnen we een heel eind komen. Met de gedachte “Ik kan het” kom je een eind verder dan met “Ik kan het niet”. Ja toch? Goed om te weten is dat je niet alleen bent. Er zijn anderen net als jij.

Transformatie Tool

Hulp van buitenaf kan nodig zijn om bepaalde dingen van jezelf te kunnen zien. Deze workshop houdt je een spiegel voor. Het helpt je met begrijpen en loslaten van angsten, overtuigingen en emoties. Je leert hoe een krachtige transformerende tool je kan helpen om veel blokkades in jezelf op te ruimen. Deze tool is zo krachtig dat het door werkt op emotioneel, mentaal, fysiek en spiritueel niveau. Het laat je zien hoe het ook anders kan, onder het motto ‘Wie reist op de weg van vertrouwen wordt rijker bij iedere stap’.

Word jij ook blij van het idee
* De krachtige Transformatie tool te leren?
* Je onderbewuste blokkades te herkennen en te bevrijden? Hierdoor kan je hart weer gaan sprankelen. Jij kunt gaan doen waar jij misschien al van droomde: je mooiste leven ooit!
* Dat je overal deze tool kunt toepassen? Op jezelf en desgevraagd op anderen?
* Je te kunnen laten inspireren door gelijkgestemden?
* Meer te kunnen focussen op vertrouwen en wat je echt graag wil?
* Meer rust, ontspanning en vrede te kennen?
* Volop te kunnen genieten van het leven en van jezelf?

Wanneer
Wanneer: Zaterdagmiddag 27 januari 2018
Waar: Wakker Bewust Zijn, Westerweg 14 in Alkmaar
Tijdstip: 14 tot 17 uur
Kosten: €35,00

Mooi cadeau aan jezelf

Pakket 1: Workshop ‘Spelen met Hoog Sensitiviteit’ op 13 januari 2018 samen met de Workshop ‘Leef je mooiste leven ooit!’ voor €50,00.
Pakket 2: Opgave van beide workshops met een Soul Reading van 60 minuten voor €100,00.

Liefdevolle groet,

Marjolein de Vries
Energetisch therapeut/HSP Coaching
www.praktijkmarjoleindevries.nl

jan
28
zo
Leren loslaten door Mantrazingen en visualisaties!
jan 28 @ 13:00 – 17:00

LEREN LOSLATEN DOOR MANTRAZINGEN EN VISUALISATIES!
Workshop voor mannen en vrouwen die anders willen!

Ben jij toe aan ontspanning? Wil jij oude patronen loslaten? Wil jij belemmerende gedachten transformeren? Wil jij stappen zetten naar een fijn en gelukkig leven? Maar voor je het weet is er weer een week, maand of jaar voorbij en zit je nog steeds vast in je dagelijks ritme waar je niet heel blij van wordt. Wil jij anders?

Leren loslaten van datgene wat niet meer helpend is, is essentieel om een goed leven voor jezelf te creëren! Maar loslaten kan ook beangstigend zijn. Het oude vertrouwde, ook al voelt het niet fijn, is nog wel steeds vertrouwd.

Leer tijdens deze workshop hoe je op liefdevolle wijze kan loslaten.

Meld je vandaag nog aan als je anders wilt dan dat je nu doet!

Wat mag je verwachten tijdens deze workshop?
• Ontspanning
• Je ervaart de magische kracht van mantra’s.
• Door de visualisatie oefeningen ga je je eigen leven leren inrichten.
• Je gaat steeds meer jouw eigen wijsheid voelen
• Je leert jezelf volledig te accepteren
• Je ontmoet gelijkgestemden.

ERVAAR DE LIEFDEVOLLE SETTING WAARIN JIJ VOLLEDIG JEZELF KAN ZIJN!
• Je hoeft niet te kunnen zingen.
• Je hoeft niet te kunnen visualiseren.
• Plezier hebben is het allerbelangrijkste.
• Je wordt begeleid bij de visualisaties.
• Je gaat naar huis met diverse tools om je loslaatproces door te zetten.

Meld je vandaag nog aan als jij je mooiste leven wilt leven!

Er is maximaal plek voor 12 deelnemers. Vol is vol!

Tarotcursus voor gevorderden
jan 28 @ 14:00 – 17:00

“Zoekt, en gij zult vinden”, is tijdens mijn zoektocht vaak tegen mij gezegd. Soms is dat wat je vindt heel iets anders dan dat waar je eigenlijk naar zocht. Is dat dan wel de waarheid?

Tarotkaarten bevatten bijzonder veel eeuwenoude kennis. Het tarotspel wordt sinds mensenheugenis gebruikt om meer inzicht te krijgen in alle denkbare onderwerpen. Een tarotkenner begrijpt de betekenis van de symbolen, kleuren en getallen van de tarotkaarten. Dit begrip van de kaarten stelt de kaartlegger in staat om een duidelijk beeld te vormen over verleden, heden en toekomst. De grootste uitdaging van elke serieuze kaartlegger is: het ontdekken van de werkelijke waarheid die de tarotkaarten laten zien. Dit noemt men het “lezen” van de kaarten van een tarotlegging; het vinden van de samenhang. Deze cursus voor gevorderden is speciaal bedoeld voor tarotkenners die weten wat elke afzonderlijke tarotkaart inhoudelijk betekent. De focus van de lesstof ligt vooral op het achterhalen van de werkelijke waarheid en dus niet op de betekenis van kaartsymbolen. De cursus is praktijkgericht en er is veel aandacht voor je eigen ervaringen. 

Een goed gesprek over de problematiek van de cliënt verhoogt de kans dat de kaarten een gericht antwoord en advies geven. Voor een goed consult is het belangrijk dat de kaartlezer op een ethisch verantwoorde manier de kaarten bespreekt met de cliënt. Als kaartlezer kun je dus maar beter goed voorbereid zijn op het geven van moeilijke antwoorden en nuttige adviezen. Om een goede tarotlezer te worden is het belangrijk om gedurende langere tijd veel zelf te oefenen en de opgedane ervaringen discreet te kunnen bespreken met anderen. Daarom zijn de bijeenkomsten voor de gevorderde tarotkenners maandelijks, op elke laatste zondag van de maand. Je hebt dus voldoende tijd om de opgedane wijsheid direct in praktijk te brengen.

Inhoud
We gebruiken gedurende de cursus een aantal standaard kaartlegmethoden die in de eerste les uitvoerig zullen worden besproken. De aankleding van de werkruimte komt aan bod, evenals de omlijsting en de inhoud van tarotconsultatie. Veel aandacht zal uitgaan naar waarheidsvinding en kaartleestechnieken. Ethiek en gesprekstechnieken komen uitgebreid aan bod. In negen bijeenkomsten van drie uur zul je jezelf van tarotkenner ontwikkelen tot tarotlezer.

Kosten: € 20,- per lesmiddag, geheel vooraf of wekelijks voor aanvang van elke les te voldoen. De cursus bestaat uit 9 middagen, verdeeld over 10 maanden. Elke lesmiddag is onmisbaar en duurt 3 uur. Planning: in de periode van zondag 24 september 2017 t/m 24 juni 2018: elke laatste zondagmiddag van de maand vanaf 14:00 uur (met uitzondering van de maand december).

Hartelijke groet,
In Lak’ech

Frank van Hemert

jan
30
di
Tarot – complete basiscursus voor beginners
jan 30 @ 20:00 – 22:00

Tarotkaarten zijn vergelijkbaar met de menukaarten van een restaurant:
Al weet je wat je gaat eten, het smaakt altijd weer verrassend…

Van tarotkaarten gaat een bijna mystieke aantrekkingskracht uit. Tarot is veel meer dan toekomstvoorspellen of waarzeggerij. Er ligt ongelooflijk veel eeuwenoude kennis in de kaarten opgeslagen. Veel mensen die met het kaartspel in contact komen, worden verleid om een spel kaarten en een boekje te kopen om thuis te gaan studeren. Zo begon ik ooit zelf ook aan een spel Lenormandkaarten (een kaartspel, verwant aan tarot) toen ik 14 jaar was. Wat gebeurde? Ik begon er enthousiast aan maar na een half jaar belandde het spel in de kast. Toch bleef het me interesseren en elke keer als ik over kaartleggers hoorde, wilde ik er ook ‘iets’ mee doen.

Pas jaren later besloot ik om me meer te gaan verdiepen in kaartlezen door een solide cursus te volgen. Dat heeft mij heel veel duidelijkheid gegeven over allerlei levensvragen waar ik mee worstelde. Na de cursus kon ik de tarotkaarten goed lezen en interpreteren en ook de Lenormandkaarten begreep ik ineens veel beter. Sindsdien heb ik de eeuwenoude kennis al aan veel cursisten doorgegeven en er nog veel meer mensen mee geholpen. Ik geef les volgens dezelfde methode als mijn lerares, een methode die voor iedereen zeer toegankelijk is; door in een kleine cursusgroep samen met anderen de kaarten vanuit jezelf te benaderen ontstaat al gauw een “persoonlijke band” met dit waanzinnig interessante kaartspel.

Iedereen die tarot wil bestuderen neem ik graag mee op reis naar de diepste diepten van hun eigen wezen, of net zover als iemand zelf wenst te gaan. Tijdens de cursus word je bekend met de betekenis van de kaarten aan de hand van voorbeelden uit je eigen leven, waardoor je jouw eigen geschiedenis en toekomst als kapstok en naslagwerk kunt gebruiken. Met het nieuwe licht dat tarot op jouw eigen verleden werpt, begrijp je reeds tijdens de cursus je eigen leven steeds beter. De afbeeldingen en symboliek van de tarotkaarten krijgen voor jou een persoonlijke betekenis.

Inhoud
De grote geheimen van het tarotspel zullen uitvoerig worden behandeld. De totale cursus bestaat uit twee delen. Het eerste deel richt zich voornamelijk op de betekenis van kleuren, getallen en alle symbolen (buiten de stokken, zwaarden, munten en bekers van de Kleine Arcana) die op de kaarten voorkomen. Ook de Grote Arcana (een belangrijk onderdeel van tarot) wordt in zijn geheel bestudeerd en legpatronen voor de Grote Arcana-kaarten worden behandeld. Na vier weken vakantie begint het tweede deel van de cursus. Daarin wordt de Kleine Arcana behandeld en de complete betekenis van alle zwaarden-, stokken-, bekers- en muntenkaarten, evenals legpatronen voor het gehele tarotspel. Tijdens de cursus komen ook allerlei andere aspecten van kaartleggen aan bod, zoals ethiek, geestelijke voorbereiding en hoe kaartleggingen op een doeltreffende manier kunnen worden opgebouwd. Ook is er ruime aandacht voor allerlei filosofieën, culturen en religies van over de hele wereld. Kortom: een complete cursus die u begeleidt tot volwaardig tarotkenner!

Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van de Rider Waite tarotkaarten, die je op de tweede cursusavond zult ontvangen. Er zal veel worden gepraat dus is het belangrijk om zelf pen en papier mee te nemen om aantekeningen te kunnen maken. Er wordt gestart als er een volledige cursusgroep kan worden gevormd. Een cursusgroep bestaat uit 4 tot 6 cursisten (niet meer!) zodat er veel persoonlijke aandacht voor elke cursist is.

Kosten: € 30,- per lesavond (of -middag), geheel vooraf of wekelijks voor aanvang van elke les te voldoen. De cursus bestaat uit 16 avonden, verdeeld over 2 X 8 weken met tussendoor 5 weken vakantie (dus: 21 weken). Elke lesavond is onmisbaar en duurt 2 tot 2,5 uur. Planning: in de periode van dinsdag 3 oktober 2017 t/m 20 februari 2018: elke dinsdagavond vanaf 20.00 uur (m.u.v. de .gehele maand december 2017).
    
Hartelijke groet,
In Lak’ech

Frank van Hemert

Yoga & Tai chi (Wekelijks)

jan
24
wo
Kundalini yoga door Petra Bolten
jan 24 @ 10:00 – 11:15

Kundalini Yoga 

Kundalini Yoga is een yogavorm welke eeuwenlang in het geheim van meester tot meester is overgedragen. Vorige eeuw heeft Yogi Bhajan (meester in de Kundalini Yoga) deze code doorbroken en de Kundalini Yoga naar het westen gebracht.

Kundalini Yoga kenmerkt zich door de veelzijdigheid aan dynamische oefeningen, bewuste ademhalingstechnieken en een grote diversiteit aan meditaties. Geen enkele les is dan ook hetzelfde. Daarnaast kenmerkt de Kundalini Yoga zich door het gebruik van Mantra. De mantra’s zijn in het Gurmukh, een oude helige taal uit India en hebben door het uitspreken en de resonantie een specifiek effect.

Kundalini Yoga wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Het heeft naast het fysieke effect ook effect op mentaal, emotioneel en spiritueel vlak. Ook doorbreekt het patronen die je niet meer dienen.

Kundalini Yoga is uitermate geschikt voor de tijd waarin we nu leven. De wereld om ons heen verandert snel en dagelijks ontvangen we veel informatie. Kundalini Yoga helpt om bij jezelf te blijven ondanks alle input en druk van buitenaf.

De basis opbouw van een les is als volgt:

 • Intunen
 • Pranayama; ademhalingsoefeningen
 • Opwarmoefeningen
 • Kriya; set van (meestal dynamische) oefeningen met een duidelijk doel en effect
 • Relaxatie
 • Meditatie

Elke les heeft zijn eigen thema, door de grote variëteit aan sets en meditaties zullen dan ook veel verschillende thema’s aan bod komen. Voorbeelden zijn: het vergroten van intuïtie, stressbestendigheid, relaxatie, het openen van je hartcentrum, versterken van de wilskracht en het verhogen van het bewust.

De kriya’s zijn ook afwisselend qua inspanning en fysieke kracht. Je hoeft echter niet super lenig te zijn. Het belangrijkste is dat je doet wat binnen je eigen potentie ligt. Heb je medische klachten waarvoor je onder behandeling bent bij een arts? Overleg dan zelf met de arts of je aan deze vorm van yoga mag meedoen.

Alle lessen eindigen met een kopje thee zodat je weer fris naar huis kunt.

Aanwijzingen voor de lessen:

 • Eet 1,5-2 uur voor de les liever niet meer of alleen licht (fruit, salade).
 • Neem een eigen handdoek mee voor op het yogamatje (matjes, dekentjes voor bij de ontspanning en kussens zijn aanwezig)
 • Drink tijdens en na de les voldoende water en/of kruidenthee om de vrijgekomen afvalstoffen te kunnen afvoeren
 • Draag gemakkelijke kleding, bij voorkeur van natuurlijke materialen
 • Draag geen parfum of zware deodorant
 • Wees op tijd voor de les
 • Heb plezier!
Kinderyoga 4 – 7 jaar
jan 24 @ 13:45 – 14:15

Het leven van een kind is veelal vol uitdagingen, externe druk en veranderingen. Yoga helpt een kind om met de dagelijkse uitdagingen om te kunnen gaan. Kinderen leren om sterk en zeker van zichzelf te blijven, hun creativiteit te gebruiken en positief in het leven te staan. Daarnaast helpt yoga om vitaal te blijven. Dit bereid een kind voor op een positieve toekomst.

Naast het omgaan met de dagelijkse uitdagingen brengt yoga een kind nog meer. Zo kan bijvoorbeeld de concentratie van een kind verbeteren en de balans van een kind verbeteren.

Speciaal voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 7 jaar wordt een korte les georganiseerd. Elke week gaan we hierbij op een ander avontuur. Zo gaan we bijvoorbeeld naar de dierentuin of op zoek naar de verloren kater in het niet-vergeten-land. Onderweg wisselen de yoga-houdingen zich af met beweging en een korte ontspanning. Als afsluiting doen we nog een korte meditatie, meestal met zang en beweging. Een wekelijks rustpunt voor je kind én een wekelijkse ontdekkingsreis voor je kind.

Heeft je kind interesse? Meld je kind dan aan voor een proefles (kosten 5 euro) viainfo@yogameditatiealkmaar.nl.

Instromen is altijd mogelijk. Ervaring met yoga is niet nodig.

In de schoolvakanties is er geen les

Kinderyoga 7-10 jaar
jan 24 @ 15:00 – 15:45

Het leven van een kind is veelal vol uitdagingen, externe druk en veranderingen. Yoga helpt een kind om met de dagelijkse uitdagingen om te kunnen gaan. Kinderen leren om sterk en zeker van zichzelf te blijven, hun creativiteit te gebruiken en positief in het leven te staan. Daarnaast helpt yoga om vitaal te blijven. Dit bereid een kind voor op een positieve toekomst.

Naast het omgaan met de dagelijkse uitdagingen brengt yoga een kind nog meer. Zo kan bijvoorbeeld de concentratie van een kind verbeteren en de balans van een kind verbeteren.

Elke les zal een andere reis zijn voor het kind. De yoga-oefeningen worden op een speelse manier afgewisseld met mantra, meditatie en ontspanning. Een wekelijks rustpunt voor je kind én een wekelijkse ontdekkingsreis voor je kind.

Heeft je kind interesse? Meld je kind dan aan voor een proefles (kosten 5 euro) via info@yogameditatiealkmaar.nl.

Instromen is altijd mogelijk. Ervaring met yoga is niet nodig.

In de schoolvakanties is er geen les.

Kundalini yoga door Petra Bolten
jan 24 @ 18:30 – 19:45

Kundalini Yoga 

Kundalini Yoga is een yogavorm welke eeuwenlang in het geheim van meester tot meester is overgedragen. Vorige eeuw heeft Yogi Bhajan (meester in de Kundalini Yoga) deze code doorbroken en de Kundalini Yoga naar het westen gebracht.

Kundalini Yoga kenmerkt zich door de veelzijdigheid aan dynamische oefeningen, bewuste ademhalingstechnieken en een grote diversiteit aan meditaties. Geen enkele les is dan ook hetzelfde. Daarnaast kenmerkt de Kundalini Yoga zich door het gebruik van Mantra. De mantra’s zijn in het Gurmukh, een oude helige taal uit India en hebben door het uitspreken en de resonantie een specifiek effect.

Kundalini Yoga wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Het heeft naast het fysieke effect ook effect op mentaal, emotioneel en spiritueel vlak. Ook doorbreekt het patronen die je niet meer dienen.

Kundalini Yoga is uitermate geschikt voor de tijd waarin we nu leven. De wereld om ons heen verandert snel en dagelijks ontvangen we veel informatie. Kundalini Yoga helpt om bij jezelf te blijven ondanks alle input en druk van buitenaf.

De basis opbouw van een les is als volgt:

 • Intunen
 • Pranayama; ademhalingsoefeningen
 • Opwarmoefeningen
 • Kriya; set van (meestal dynamische) oefeningen met een duidelijk doel en effect
 • Relaxatie
 • Meditatie

Elke les heeft zijn eigen thema, door de grote variëteit aan sets en meditaties zullen dan ook veel verschillende thema’s aan bod komen. Voorbeelden zijn: het vergroten van intuïtie, stressbestendigheid, relaxatie, het openen van je hartcentrum, versterken van de wilskracht en het verhogen van het bewust.

De kriya’s zijn ook afwisselend qua inspanning en fysieke kracht. Je hoeft echter niet super lenig te zijn. Het belangrijkste is dat je doet wat binnen je eigen potentie ligt. Heb je medische klachten waarvoor je onder behandeling bent bij een arts? Overleg dan zelf met de arts of je aan deze vorm van yoga mag meedoen.

Alle lessen eindigen met een kopje thee zodat je weer fris naar huis kunt.

Aanwijzingen voor de lessen:

 • Eet 1,5-2 uur voor de les liever niet meer of alleen licht (fruit, salade).
 • Neem een eigen handdoek mee voor op het yogamatje (matjes, dekentjes voor bij de ontspanning en kussens zijn aanwezig)
 • Drink tijdens en na de les voldoende water en/of kruidenthee om de vrijgekomen afvalstoffen te kunnen afvoeren
 • Draag gemakkelijke kleding, bij voorkeur van natuurlijke materialen
 • Draag geen parfum of zware deodorant
 • Wees op tijd voor de les
 • Heb plezier!
Kundalini yoga door Petra Bolten
jan 24 @ 20:15 – 21:30

Kundalini Yoga 

Kundalini Yoga is een yogavorm welke eeuwenlang in het geheim van meester tot meester is overgedragen. Vorige eeuw heeft Yogi Bhajan (meester in de Kundalini Yoga) deze code doorbroken en de Kundalini Yoga naar het westen gebracht.

Kundalini Yoga kenmerkt zich door de veelzijdigheid aan dynamische oefeningen, bewuste ademhalingstechnieken en een grote diversiteit aan meditaties. Geen enkele les is dan ook hetzelfde. Daarnaast kenmerkt de Kundalini Yoga zich door het gebruik van Mantra. De mantra’s zijn in het Gurmukh, een oude helige taal uit India en hebben door het uitspreken en de resonantie een specifiek effect.

Kundalini Yoga wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Het heeft naast het fysieke effect ook effect op mentaal, emotioneel en spiritueel vlak. Ook doorbreekt het patronen die je niet meer dienen.

Kundalini Yoga is uitermate geschikt voor de tijd waarin we nu leven. De wereld om ons heen verandert snel en dagelijks ontvangen we veel informatie. Kundalini Yoga helpt om bij jezelf te blijven ondanks alle input en druk van buitenaf.

De basis opbouw van een les is als volgt:

 • Intunen
 • Pranayama; ademhalingsoefeningen
 • Opwarmoefeningen
 • Kriya; set van (meestal dynamische) oefeningen met een duidelijk doel en effect
 • Relaxatie
 • Meditatie

Elke les heeft zijn eigen thema, door de grote variëteit aan sets en meditaties zullen dan ook veel verschillende thema’s aan bod komen. Voorbeelden zijn: het vergroten van intuïtie, stressbestendigheid, relaxatie, het openen van je hartcentrum, versterken van de wilskracht en het verhogen van het bewust.

De kriya’s zijn ook afwisselend qua inspanning en fysieke kracht. Je hoeft echter niet super lenig te zijn. Het belangrijkste is dat je doet wat binnen je eigen potentie ligt. Heb je medische klachten waarvoor je onder behandeling bent bij een arts? Overleg dan zelf met de arts of je aan deze vorm van yoga mag meedoen.

Alle lessen eindigen met een kopje thee zodat je weer fris naar huis kunt.

Aanwijzingen voor de lessen:

 • Eet 1,5-2 uur voor de les liever niet meer of alleen licht (fruit, salade).
 • Neem een eigen handdoek mee voor op het yogamatje (matjes, dekentjes voor bij de ontspanning en kussens zijn aanwezig)
 • Drink tijdens en na de les voldoende water en/of kruidenthee om de vrijgekomen afvalstoffen te kunnen afvoeren
 • Draag gemakkelijke kleding, bij voorkeur van natuurlijke materialen
 • Draag geen parfum of zware deodorant
 • Wees op tijd voor de les
 • Heb plezier!