Wakker organiseert…

Cursus & Workshop

okt
22
zo
Wakker op Zondag: Persoonlijke kracht inzetten bij dilemma’s
okt 22 @ 13:00 – 15:00

Worstel je al langer met een dilemma waar geen goede oplossing voor lijkt en heb je het gevoel dat je iets over het hoofd ziet? In plaats van eindeloos wikken en wegen wil je liever standvastig optreden met een concreet en eenvoudig besluit. Eén die recht doet aan jou en past bij de situatie.

In deze workshop leer je hoe je een ander perspectief inneemt om die impasse te doorbreken. In een aantal eenvoudige stappen pas je het perspectief toe van jouw persoonlijke kracht en waarde waardoor je relevante argumenten erkent terwijl je andere loslaat. Na afloop weet je welke persoonlijke kracht jou voortaan helpt in beweging te komen en hoe je die inzet. Zodat je keuzes maakt waar je energie van krijgt.

De workshop wordt gegeven door Arabella Seegers. Meer informatie vind je op www.stressvrijeprofessional.nl.

okt
28
za
Inspiratieworkshop ‘De macht van keuzes: Vrijheid!’
okt 28 @ 13:00 – 17:00

Leven vanuit het hart: Inspiratie workshops

28 oktober

De macht van keuzes: Vrijheid!

Transformeer belemmerende gedachten

door Brigitte Rijmers en Alida Holwerda

Wanneer je ja zegt tegen het één, zeg je nee tegen het ander. Velen van ons ervaren ‘nee’ als verlies.
Dit is één van de grote redenen waarom kiezen zo moeilijk kan zijn. Maar wil je het heft in eigen handen houden is het verstandig om zelf keuzes te maken voordat een ander die voor je maakt.
Angsten en belemmerende gedachten kunnen je tegenhouden om te gaan voor jouw keuze.

Energetisch therapeut Brigitte Rijmers en journeytherapeut Alida Holwerda nemen je mee op avontuur d.m.v. visualisaties, EFT en Ho’oponopono. Hierdoor kom je weer in je kracht en krijg je tools mee om jouw belemmerende gedachten te transformeren. Kies bewust! Gun jezelf de vrijheid!

25 november

Kiezen voor geluk. Kan dat?

door Remco Troost & Joy Boelens

Is het egoïstisch om voor je eigen geluk te kiezen, of is het juist goed voor de samenleving als je dat wél doet? Is geluk iets dat je overkomt of waar je voor kán kiezen? Wetenschappelijke inzichten over de werking van wat de mens gelukkig maakt en persoonlijke reflectie over de eigen omstandigheden kunnen ons inspireren in onze zoektocht naar een betekenisvol leven. Remco Troost, oprichter van House of More Happiness, coach en docent economie, en Joy Boelens, coach en communicatietrainer, delen wetenswaardigheden en begeleiden oefeningen om je geluksgevoel te onderzoeken en vergroten.

Data in 2017/2018:
30 september Ruimte maken: wat houdt je tegen?
28 oktober De macht van keuzes: Vrijheid!
25 november Kiezen voor geluk, kan dat?
27 januari Prikkels en verleidingen: houd contact met jezelf
24 februari
24 maart
21 april Zelfexpressie: geven en nemen

LEVEN VANUIT HET HART  Inspiratie workshops voor sensitieve mensen

Leven vanuit het hart, met bezieling en inspiratie vorm geven aan je betrokkenheid met de samenleving. Doen waar je goed in bent. Je eigen waarden uitdragen, met respect en openheid voor anderen. Een bijdrage leveren aan het goed zorgen voor onze planeet, voor elkaar en voor jezelf. Je diepste motivatie volgen, vertrouwen in je intuïtie. Je denkvermogen en je fysieke lichaam dankbaar inzetten om liefdevol te handelen.  Vanuit verbinding met je ware zelf, je verbinden met de ander waarvoor en waarmee je werkt en leeft.  Dit is wat je het liefste wil.

Dit mooie pad dat je volgt gaat niet altijd over rozen. Als je een sensitief mens bent die bewust en wakker wil leven, laat je je toch vaak beïnvloeden om te leven op een manier die je niet wil. Bijvoorbeeld: te veel pleasen, te veel stress, te veel hooi op je vork, onzekerheid over wat je te bieden hebt, je onnodig zorgen maken, teleurgesteld zijn dat anderen niet met dezelfde idealen leven en je zelfs  allerlei obstakels voor de voeten werpen. Deadlines en emotionele drama’s van jezelf en anderen, uitgeput raken, burn-out op de loer. Was het maar zo eenvoudig, om altijd bij jezelf te blijven.

Je weet ongetwijfeld wel dat dit erbij hoort, dat je hier op aarde bent om te leren, dat wat je meemaakt een projectie is van je eigen onvermogen. Maar hoe zet je dit weten om in handelen? Hoe kan je hierin groeien?

Hoewel ieder van ons zelf verantwoordelijk is voor de eigen weg, en kan het toch helpen om  steun te ontvangen,  ervaringen uit te  wisselen met anderen die je herkent als gelijkgestemde zielen, handvatten te krijgen die jouw leerproces helpen dragen.

Elke maand is er in Wakker een inspiratie workshop op zaterdag van 13 – 17 uur.

Doel:

Mensen die zich richten op zinvol leven vanuit eigen bezieling steunen in hun leerproces  door:

 • Een uitwisselingsmogelijkheid te creëren met gelijkgestemden
 • Methoden aan te reiken om wat je belemmert te transformeren
 • Oefenen om werkelijk vanuit jezelf te handelen en activiteiten te ondernemen.

Trakteer jezelf (of een ander) op een levendige, luchtige en leerzame middag.

Praktisch

Groepsgrootte: 8 – 18 personen.

Kosten:
Losse workshop: €35
Seriekaart €75,-: 3 workshops voor 1 persoon, of 3 personen 1 workshop

Seriekaart €100,-: 5 workshops voor 1 persoon

Cadeaubon €35,- / €75,- /€100,-

S.v.p. vooraf aanmelden, rechtstreeks bij ons via e-mail of telefonisch.
reservering@wakkerbewustzijn.nl ∙ 06-53791496

Joy Boelens, coach en communicatietrainer
www.joyboelens.nlinfo@joyboelens.nl ∙ 06-20549438

okt
29
zo
Wakker op Zondag: Verandervermogen en groeimindset
okt 29 @ 13:00 – 15:00

De enige constante in het leven is verandering. Verandervermogen is nodig om hiermee om te gaan. Mindset blijkt een van de belangrijkste factoren om te ontwikkelen, veranderen, presteren en success te behalen. Tijdens deze lezing krijg je inzicht in wat WEL werkt en handvatten om je eigen mindset in te zetten.

De workshop wordt gegeven door Ellen Huiberts van Matau training & coaching.

nov
5
zo
Wakker op Zondag: Ontspanning en het koppelen van genot aan jouw doelen
nov 5 @ 13:00 – 15:00

Workshop door Tilo Baumheier.

Ontspanning kun je, net als genot, oefenen en steeds meer verdiepen. En genot kun je slechts vergroten mits je goed ontspannen bent. Door oefeningen die je bewuste en onbewuste vaardigheden hierin vergroten, wordt je vrijheid om te vertrouwen, te genieten en te zijn groter. In dat ontstane (zelf)vertrouwen kun je jouw doelen vrij, groot en onbeperkt vol lef voelen en formuleren, en het pad ernaartoe aan steeds meer genot koppelen.

Voor meer informatie kun je kijken op www.tilo.nu.

nov
12
zo
Wakker op Zondag: Spelen met Hoog Sensitiviteit
nov 12 @ 13:00 – 15:00

Workshop ‘Spelen met Hoog Sensitviteit’.

Wil jij je innerlijke kracht versterken? Ben jij Hoog Sensitief? Dan is de workshop ‘Spelen met Hoog Sensitiveit’ zeker iets voor jou.

Hoog Sensitieve personen beschikken over het vermogen subtiele signalen waar te nemen zoals sfeer, emoties en spanningen van anderen. Sterke impulsen uit de omgeving kunnen voor hun gevoelige zenuwstelsel overweldigend zijn. Als hooggevoelige persoon denk je dan al snel dat je zwak en machteloos bent. De waarheid is echter dat je beschikt over grote mogelijkheden. Je hebt namelijk sterke intuïtieve vermogens. Je bent creatief en veelzijdig. Daarbij heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en doorzettingsvermogen. Met deze gaven heb je de wereld veel te bieden. Om deze in te kunnen zetten is het goed je hier van bewust te worden. Hoe zou het voor je zijn om oude denkpatronen te veranderen. Hoe kun je deze transformatie doormaken? Van onopvallende rups tot kleurrijke vlinder!

Word wakker uit de overtuiging dat je zwak bent! Geloof niet langer dat je een probleem hebt of bent. Hoe kun je wakker worden? Hoe kun je accepteren wie je bent? Je hooggevoelige kant liefhebben en waarderen?

In de workshop ‘spelen met hoog sensitiviteit’ krijg je meer bewustzijn over je talenten en valkuilen. Je leert op een speelse wijze een stevige energetische basis voor jezelf te vormen. Hierdoor raak je minder snel uit balans. Emoties en energieën van mensen hebben minder effect. Je kunt beter omgaan met drukke en stressvolle situaties. Dit alles in een veilige omgeving. En misschien wel het allerfijnst een ontmoeting met gelijkgestemden. Na de workshop beschik je over krachtige tools. Je bent meer dan wel…kom!

Liefdevolle groet,

Marjolein de Vries

Energetisch therapeut/HSP Coach

www.praktijkmarjoleindevries.nl

okt
17
di
Tarot – complete basiscursus voor beginners
okt 17 @ 20:00 – 22:00

Tarotkaarten zijn vergelijkbaar met de menukaarten van een restaurant:
Al weet je wat je gaat eten, het smaakt altijd weer verrassend…

Van tarotkaarten gaat een bijna mystieke aantrekkingskracht uit. Tarot is veel meer dan toekomstvoorspellen of waarzeggerij. Er ligt ongelooflijk veel eeuwenoude kennis in de kaarten opgeslagen. Veel mensen die met het kaartspel in contact komen, worden verleid om een spel kaarten en een boekje te kopen om thuis te gaan studeren. Zo begon ik ooit zelf ook aan een spel Lenormandkaarten (een kaartspel, verwant aan tarot) toen ik 14 jaar was. Wat gebeurde? Ik begon er enthousiast aan maar na een half jaar belandde het spel in de kast. Toch bleef het me interesseren en elke keer als ik over kaartleggers hoorde, wilde ik er ook ‘iets’ mee doen.

Pas jaren later besloot ik om me meer te gaan verdiepen in kaartlezen door een solide cursus te volgen. Dat heeft mij heel veel duidelijkheid gegeven over allerlei levensvragen waar ik mee worstelde. Na de cursus kon ik de tarotkaarten goed lezen en interpreteren en ook de Lenormandkaarten begreep ik ineens veel beter. Sindsdien heb ik de eeuwenoude kennis al aan veel cursisten doorgegeven en er nog veel meer mensen mee geholpen. Ik geef les volgens dezelfde methode als mijn lerares, een methode die voor iedereen zeer toegankelijk is; door in een kleine cursusgroep samen met anderen de kaarten vanuit jezelf te benaderen ontstaat al gauw een “persoonlijke band” met dit waanzinnig interessante kaartspel.

Iedereen die tarot wil bestuderen neem ik graag mee op reis naar de diepste diepten van hun eigen wezen, of net zover als iemand zelf wenst te gaan. Tijdens de cursus word je bekend met de betekenis van de kaarten aan de hand van voorbeelden uit je eigen leven, waardoor je jouw eigen geschiedenis en toekomst als kapstok en naslagwerk kunt gebruiken. Met het nieuwe licht dat tarot op jouw eigen verleden werpt, begrijp je reeds tijdens de cursus je eigen leven steeds beter. De afbeeldingen en symboliek van de tarotkaarten krijgen voor jou een persoonlijke betekenis.

Inhoud
De grote geheimen van het tarotspel zullen uitvoerig worden behandeld. De totale cursus bestaat uit twee delen. Het eerste deel richt zich voornamelijk op de betekenis van kleuren, getallen en alle symbolen (buiten de stokken, zwaarden, munten en bekers van de Kleine Arcana) die op de kaarten voorkomen. Ook de Grote Arcana (een belangrijk onderdeel van tarot) wordt in zijn geheel bestudeerd en legpatronen voor de Grote Arcana-kaarten worden behandeld. Na vier weken vakantie begint het tweede deel van de cursus. Daarin wordt de Kleine Arcana behandeld en de complete betekenis van alle zwaarden-, stokken-, bekers- en muntenkaarten, evenals legpatronen voor het gehele tarotspel. Tijdens de cursus komen ook allerlei andere aspecten van kaartleggen aan bod, zoals ethiek, geestelijke voorbereiding en hoe kaartleggingen op een doeltreffende manier kunnen worden opgebouwd. Ook is er ruime aandacht voor allerlei filosofieën, culturen en religies van over de hele wereld. Kortom: een complete cursus die u begeleidt tot volwaardig tarotkenner!

Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van de Rider Waite tarotkaarten, die je op de tweede cursusavond zult ontvangen. Er zal veel worden gepraat dus is het belangrijk om zelf pen en papier mee te nemen om aantekeningen te kunnen maken. Er wordt gestart als er een volledige cursusgroep kan worden gevormd. Een cursusgroep bestaat uit 4 tot 6 cursisten (niet meer!) zodat er veel persoonlijke aandacht voor elke cursist is.

Kosten: € 30,- per lesavond (of -middag), geheel vooraf of wekelijks voor aanvang van elke les te voldoen. De cursus bestaat uit 16 avonden, verdeeld over 2 X 8 weken met tussendoor 5 weken vakantie (dus: 21 weken). Elke lesavond is onmisbaar en duurt 2 tot 2,5 uur. Planning: in de periode van dinsdag 3 oktober 2017 t/m 20 februari 2018: elke dinsdagavond vanaf 20.00 uur (m.u.v. de .gehele maand december 2017).
    
Hartelijke groet,
In Lak’ech

Frank van Hemert

okt
20
vr
Mindfulness basiscursus
okt 20 @ 13:30 – 16:00

Herken jij het volgende?

 • Kan jij je moeilijk concentreren?
 • Heb je last van een vol hoofd?
 • Lig je ’s nachts vaak wakker en pieker je dan veel?
 • Ben je snel geïrriteerd en kortaf naar je omgeving?
 • Heb je last van nek- , schouder- of rugklachten?
 • Ben je consciëntieus en heb je moeite met nee zeggen?
 • Voel jij je moe en is het weekend te kort om goed bij te tanken?

Weet dat je niet de enige bent.

Integendeel. Veel actieve professionals lopen hier tegenaan.

Wellicht ben jij ook vrij consciëntieus. Als je iets belooft, dan doe je het ook. Collega’s, klanten, familie en vrienden kunnen altijd op jou rekenen, ook als er nóg een tandje bij moet.

Half werk afleveren doe je niet, daar ben je net iets te perfectionistisch voor. Al zegt een ander nog zo vaak dat een 7 ook goed genoeg is, jij gaat voor die perfecte 10. Maar daarin loop je jezelf voorbij. Aan het eind van de dag lig je uitgeteld op de bank. Bijtanken lukt niet goed, omdat de volgende dag het hele circus weer van voren af aan begint.

Het kost je steeds meer moeite om de continu veranderende eisen en verwachtingen het hoofd te bieden. Om in je werk en thuis de boel op rolletjes te laten lopen.

Je loopt daardoor tegen problemen aan. Je hebt moeite om je te concentreren en bent snel afgeleid. Je verliest het overzicht en raakt verstrikt in brandjes blussen en ad-hoc klussen, die veel tijd kosten. Tijd die je helemaal niet kunt missen. Gevolg: je gaat nog harder hollen in een poging de boel weer onder controle te krijgen. Je gaat dóór. Waardoor je vastloopt in een vicieuze cirkel van alsmaar harder hollen.

In deze mindfulness training leer je hoe jij jouw vicieuze cirkel van alsmaar harder hollen kan doorbreken. Je leert hoe je met aandacht dagelijkse spanning en drukke perioden in je leven beter gaat hanteren.

Het resultaat: je ervaart meer rust, plezier en voldoening in de dingen die je doet en met de mensen die je dierbaar zijn.

HOE ZIET DE CURSUS ER UIT?

De training bestaat uit acht bijeenkomsten van zo’n 2½ uur.

Elke bijeenkomst bestaat uit compacte theorie, instructie, concentratie- en observatieoefeningen en leren van elkaars ervaringen. Alle oefeningen en technieken die je krijgt aangereikt zijn direct toepasbaar in je dagelijkse praktijk. Ze helpen je om door je dag heen mentaal en fysiek te ontspannen.

Thema’s die aan de orde komen zijn o.a.:

 • Leren herkennen van persoonlijke stresssignalen
 • Effectief omgaan met spanning en druk
 • Grenzen gaan (h)erkennen en bewaken
 • Ontspannen luisteren en spreken in contact met anderen
 • Bewust zorgen voor jezelf in alle rollen die je vervult (vader/moeder, vriend(in), etc.)

De training is praktijkgericht: je traint gewoon op een stoel en niet op een meditatiekussentje!

WAT KRIJG JE ALS JE MEEDOET?

 • Persoonlijk kennismakingsgesprek per telefoon
 • Acht groepsbijeenkomsten van elk zo’n 2-2½ uur
 • Inspirerend digitaal werkboek
 • Vier MP3 audiotracks om thuis verder te trainen (dagelijks 10-15 min)
 • Kleine groep van maximaal 8 deelnemers
 • Ruim aandacht voor waar jij tegenaan loopt in jouw specifieke (werk)situatie
 • Duidelijke feedback met milde no-nonsense aanpak
 • Nieuwe oefeningen waarmee je mindfulness nog beter integreert in je dagelijks leven

WAT LEVERT DE TRAINING JE OP?

 • Je kan je beter concentreren
 • Je hebt minder last van een vol hoofd
 • Je hebt helder zicht op hoofd- en bijzaken
 • Je herkent stressvolle situaties, maar gaat er met meer gemak mee om
 • Je hebt minder last van perfectionisme
 • Je stelt beter je grenzen
 • Je slaapt beter
 • Je voelt je fit en zit lekker in je vel

Kortom: je ervaart meer rust en balans, ondanks een volle agenda en veel verplichtingen.

Women from the Deep – Vrouwencirkel
okt 20 @ 19:30 – 21:30
Hier bij Women From The Deep nodigen wij jou uit, lieve vrouw!
Om je roeping te horen, om je ware Vrouwelijke essentie te laten ontwaken, en om te ontdekken wat de Vrouwelijkheid in jou je vraagt. Wat wil je uitdrukken en creëren?
We zullen ons met ons Vrouw Zijn verbinden op verschillende niveau’s, in verschillende oefeningen en uitingsvormen. Voor de vrouwen die zichzelf net ontdekken en voor vrouwen die bekend zijn met hun eigen mysterie.
Jai Michelle, Alida Holwerda en Moira ten Damme zijn de initiatiefnemers en dragers van deze vrouwencirkel.
Jai Michelle is musicus en docent in verschillende disciplines en vormen, ze leeft haar leven met een gepassioneerde toewijding aan het Vrouwelijke Zijn.
Alida Holwerda is ervaren tantrika, Helende Reis practitioner, orkestdirigent, moeder, en schepper van Wakker.
Moira Van Damme is hartstochtelijk moeder, danser, kunstenaar en creatieve muse.
Ze zijn samengekomen om het Vrouwelijke Zijn én de vrouwen in deze omgeving en daarbuiten te dienen.
We nodigen jullie uit, lieve vrouwen, zusters, om met ons samen te komen en te co-creëren op een speciale avond, en ons drieën de kans te geven om onze gezamenlijke beweging te delen in een ervaren groep die open staat voor het verdiepen van onze Vrouwelijke Essentie.
We verwelkomen je graag. Om jezelf de ontdekken als een Woman From The Deep.
okt
21
za
Bars Class
okt 21 @ 09:45 – 18:00

Herinner jij nog de laatste keer in je leven dat je volkomen relaxt was en dat je je totaal gekoesterd en okay voelde? Of is het een beetje lang geleden dat je zonder oordelen over jezelf en je lichaam heling en genegenheid hebt ontvangen?

Wist jij dat er 32 punten op je hoofd zijn die, als ze zachtjes worden aangeraakt, moeiteloos en gemakkelijk alles loslaten wat jou belemmert om te ontvangen? Deze punten bevatten alle ideeën, gedachten, overtuigingen, emoties en overwegingen die je in alle levens hebt opgeslagen. Dit is een buitenkans voor jou om alles los te laten wat je niet meer nodig hebt.

Tijdens een Bars Class leer je hoe je dit doet en begint je eigen opschoningsproces. Moeiteloos en in totale ontspanning. En natuurlijk kun je met de Bars ook je familie en vrienden helpen. Daarnaast is het een prachtige toevoeging voor iedereen die met mensen werkt.

Voor Iedere Bars-sessie kan je 5 tot 10 duizend jaar aan beperkingen loslaten, in dat deel van je leven dat overeenkomt met het desbetreffende barspunt dat wordt aangeraakt. Het is een ongelofelijk zorgzaam en ontspannend proces waarmee je alle aspecten in je leven losmaakt waarin jij bereid bent te veranderen.

Deze zachte en zeer effectieve methode leer je in één dag. Naast de theorie over wat de Bars zijn en wat ze doen, krijg je twee volledige Bars sessies en leer je onder begeleiding zelf de Bars geven. Na afloop ben je gecertificeerd Bars Practitioner en kun je zelf sessies geven (betaald of onbetaald, dat mag jij kiezen) en je kunt deelnemen aan vrijwel wekelijks georganiseerde Bars Swaps waarin je een behandeling uitwisselt. Het is heerlijk om minimaal 1 keer per week je Bars ‘te laten lopen’, zoals dat in jargon heet. De investering is € 270. Als bonus krijg je diverse andere Acces Consciousness tools mee, o.a. de clearing statement.

Access Bars™ heeft al duizenden mensen geholpen meerdere aspecten van hun lichaam en leven te veranderen zoals: slaap, gezondheid en gewicht, geld, sex en relaties, angst, verlangen, stress en zo veel meer.

Circle of Light
okt 21 @ 13:30 – 17:30

Workshop ‘Circle of Light’

Lange tijd bestond mijn leven uit pieken en dalen. Er was een interne strijd gaande tussen wat ik dacht en voelde. Gedachten wonnen vaak. Alleen de drang om mezelf te doorgronden, te weten wie ik in essentie ben en wat ik hier te doen heb, werd steeds sterker. Ik was de verbinding kwijt met mijn hart en leefde vanuit mijn hoofd. Ik wilde bevrijd zijn van angsten, trauma’s, blokkades, overtuigingen etc.. Loslaten wat mij niet langer dient en omarmen wat ik voel om steeds meer leiderschap te krijgen over mijn leven.

Circle of Light

De Circle of Light gaat over clearing, het opschonen van je systeem om steeds dichter bij je authentieke zelf te komen en in je eigen kracht te gaan staan. We vormen met elkaar een cirkel en laten de energie het werk doen. We maken contact met het veld van informatie in en om ons heen, waarin alle gebeurtenissen in het Universum zijn vastgelegd. De kennis en wijsheid in de groep komt naar boven vanuit zowel bewuste- als onderbewuste lagen.

Het groepsproces

Het is van tevoren niet te zeggen wat er in de groepsdynamiek ontstaat. Maar wat omhoog kan komen zijn bijv. diepgewortelde overtuigingen, gedachtepatronen, angsten en/of blokkades die geheeld of losgelaten willen worden. Misschien zijn er oude of bestaande relatiebanden die opschoning nodig hebben. Denk aan iemand die jou blijft irriteren, een ex-vriend(in) die maar in je gedachte blijft hangen, een overledene die je niet kan loslaten. Het kunnen gebeurtenissen zijn in dit leven, maar ook wat eerder al ontstaan is en ligt in familielijnen, voorouders of vorige levens.

Voor wie is deze workshop?

Houd jij van groepsprocessen en energiewerk, of wil je daarmee kennismaken? Ben jij bereid om zowel je persoonlijke proces als het groepsproces aan te gaan? Sta jij er open voor om zowel bewuste- als onderbewuste lagen in te duiken? Dan is deze workshop wat voor jou!

Over mij

Als facilitator begeleid ik met liefde en aandacht het groepsproces en draag ik de energie van de groep. Ik ben sensitief, integer en heldervoelend. Ik heb een empathisch vermogen en ben van nature een drager. In de 2-jarige Facilitator & Empowerment training van Altazar Rossiter (spiritueel leraar en auteur van Spirituele Intelligentie) heb ik geleerd om mijn energie bij me te houden en mijn eigen verantwoordelijkheden te nemen. Ik weet nu hoe ik mijn gevoeligheid en dragerschap kan gebruiken en inzetten om de energie in groepen te dragen, mensen individueel te ondersteunen om hun eigen pad te lopen en in hun kracht te gaan staan.

Naast facilitator ben ik werkzaam als coach en oprichter van Pillars of a Temple. Een bedrijf die mensen samen brengt om elkaar en anderen te inspireren en naar een dieper level te brengen. Door krachten te bundelen vanuit de verbinding met jezelf, ontstaan prachtige creaties.

Locatie & Aantal

De workshop vindt plaats in de ruimte ‘Lucht’ van het centrum Wakker in Alkmaar. Er is ruimte voor max. 12 personen en de inloop is vanaf 13.00uur. Na inschrijving ontvang je meer praktische informatie.

Kosten

Ik geef deze eerste workshop op basis van een donatie, je schenkt achteraf wat je het waard vindt.

Inschrijving

Wil je bij deze workshop aanwezig zijn? Stuur dan een mailtje naar pillarsofatemple@gmail.com om je op te geven. Aangezien ik de ruimte bij Wakker huur, hoor ik graag vóór zaterdag 14 oktober of je erbij bent.

Als je vragen hebt, schroom dan niet me te mailen of bellen naar 06-81591048.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten.

Veel liefs,

Stephanie de Viso

www.pillarsofatemple.com

Yoga & Tai chi (Wekelijks)

okt
17
di
Kundalini yoga door Petra Bolten
okt 17 @ 18:30 – 19:45

Kundalini Yoga 

Kundalini Yoga is een yogavorm welke eeuwenlang in het geheim van meester tot meester is overgedragen. Vorige eeuw heeft Yogi Bhajan (meester in de Kundalini Yoga) deze code doorbroken en de Kundalini Yoga naar het westen gebracht.

Kundalini Yoga kenmerkt zich door de veelzijdigheid aan dynamische oefeningen, bewuste ademhalingstechnieken en een grote diversiteit aan meditaties. Geen enkele les is dan ook hetzelfde. Daarnaast kenmerkt de Kundalini Yoga zich door het gebruik van Mantra. De mantra’s zijn in het Gurmukh, een oude helige taal uit India en hebben door het uitspreken en de resonantie een specifiek effect.

Kundalini Yoga wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Het heeft naast het fysieke effect ook effect op mentaal, emotioneel en spiritueel vlak. Ook doorbreekt het patronen die je niet meer dienen.

Kundalini Yoga is uitermate geschikt voor de tijd waarin we nu leven. De wereld om ons heen verandert snel en dagelijks ontvangen we veel informatie. Kundalini Yoga helpt om bij jezelf te blijven ondanks alle input en druk van buitenaf.

De basis opbouw van een les is als volgt:

 • Intunen
 • Pranayama; ademhalingsoefeningen
 • Opwarmoefeningen
 • Kriya; set van (meestal dynamische) oefeningen met een duidelijk doel en effect
 • Relaxatie
 • Meditatie

Elke les heeft zijn eigen thema, door de grote variëteit aan sets en meditaties zullen dan ook veel verschillende thema’s aan bod komen. Voorbeelden zijn: het vergroten van intuïtie, stressbestendigheid, relaxatie, het openen van je hartcentrum, versterken van de wilskracht en het verhogen van het bewust.

De kriya’s zijn ook afwisselend qua inspanning en fysieke kracht. Je hoeft echter niet super lenig te zijn. Het belangrijkste is dat je doet wat binnen je eigen potentie ligt. Heb je medische klachten waarvoor je onder behandeling bent bij een arts? Overleg dan zelf met de arts of je aan deze vorm van yoga mag meedoen.

Alle lessen eindigen met een kopje thee zodat je weer fris naar huis kunt.

Aanwijzingen voor de lessen:

 • Eet 1,5-2 uur voor de les liever niet meer of alleen licht (fruit, salade).
 • Neem een eigen handdoek mee voor op het yogamatje (matjes, dekentjes voor bij de ontspanning en kussens zijn aanwezig)
 • Drink tijdens en na de les voldoende water en/of kruidenthee om de vrijgekomen afvalstoffen te kunnen afvoeren
 • Draag gemakkelijke kleding, bij voorkeur van natuurlijke materialen
 • Draag geen parfum of zware deodorant
 • Wees op tijd voor de les
 • Heb plezier!
Tai chi
okt 17 @ 19:00 – 20:00
Kundalini yoga door Petra Bolten
okt 17 @ 20:15 – 21:30

Kundalini Yoga 

Kundalini Yoga is een yogavorm welke eeuwenlang in het geheim van meester tot meester is overgedragen. Vorige eeuw heeft Yogi Bhajan (meester in de Kundalini Yoga) deze code doorbroken en de Kundalini Yoga naar het westen gebracht.

Kundalini Yoga kenmerkt zich door de veelzijdigheid aan dynamische oefeningen, bewuste ademhalingstechnieken en een grote diversiteit aan meditaties. Geen enkele les is dan ook hetzelfde. Daarnaast kenmerkt de Kundalini Yoga zich door het gebruik van Mantra. De mantra’s zijn in het Gurmukh, een oude helige taal uit India en hebben door het uitspreken en de resonantie een specifiek effect.

Kundalini Yoga wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Het heeft naast het fysieke effect ook effect op mentaal, emotioneel en spiritueel vlak. Ook doorbreekt het patronen die je niet meer dienen.

Kundalini Yoga is uitermate geschikt voor de tijd waarin we nu leven. De wereld om ons heen verandert snel en dagelijks ontvangen we veel informatie. Kundalini Yoga helpt om bij jezelf te blijven ondanks alle input en druk van buitenaf.

De basis opbouw van een les is als volgt:

 • Intunen
 • Pranayama; ademhalingsoefeningen
 • Opwarmoefeningen
 • Kriya; set van (meestal dynamische) oefeningen met een duidelijk doel en effect
 • Relaxatie
 • Meditatie

Elke les heeft zijn eigen thema, door de grote variëteit aan sets en meditaties zullen dan ook veel verschillende thema’s aan bod komen. Voorbeelden zijn: het vergroten van intuïtie, stressbestendigheid, relaxatie, het openen van je hartcentrum, versterken van de wilskracht en het verhogen van het bewust.

De kriya’s zijn ook afwisselend qua inspanning en fysieke kracht. Je hoeft echter niet super lenig te zijn. Het belangrijkste is dat je doet wat binnen je eigen potentie ligt. Heb je medische klachten waarvoor je onder behandeling bent bij een arts? Overleg dan zelf met de arts of je aan deze vorm van yoga mag meedoen.

Alle lessen eindigen met een kopje thee zodat je weer fris naar huis kunt.

Aanwijzingen voor de lessen:

 • Eet 1,5-2 uur voor de les liever niet meer of alleen licht (fruit, salade).
 • Neem een eigen handdoek mee voor op het yogamatje (matjes, dekentjes voor bij de ontspanning en kussens zijn aanwezig)
 • Drink tijdens en na de les voldoende water en/of kruidenthee om de vrijgekomen afvalstoffen te kunnen afvoeren
 • Draag gemakkelijke kleding, bij voorkeur van natuurlijke materialen
 • Draag geen parfum of zware deodorant
 • Wees op tijd voor de les
 • Heb plezier!
Tai chi
okt 17 @ 20:15 – 21:15
Er bestaan binnen het tai chi verschillende stijlen, zoals de Chen-, Yang-, Wu- en Sun-stijl, waarbij de Yang-stijl voornamelijk langzaam wordt uitgevoerd en de Chen-stijl ook explosieve
momenten in zich heeft. Deze stijlen zijn vaak weer onderverdeeld in diverse substijlen van leraren die er hun eigen kennis, vaardigheid en ervaring aan toe hebben gevoegd. De langzame bewegingen, die vanuit de buik en vooral zeer ontspannen uitgevoerd worden, zijn kenmerkend voor T’ai Chi.
20100606-IMG_1055
okt
18
wo
Kundalini yoga door Petra Bolten
okt 18 @ 10:15 – 11:30

Kundalini Yoga 

Kundalini Yoga is een yogavorm welke eeuwenlang in het geheim van meester tot meester is overgedragen. Vorige eeuw heeft Yogi Bhajan (meester in de Kundalini Yoga) deze code doorbroken en de Kundalini Yoga naar het westen gebracht.

Kundalini Yoga kenmerkt zich door de veelzijdigheid aan dynamische oefeningen, bewuste ademhalingstechnieken en een grote diversiteit aan meditaties. Geen enkele les is dan ook hetzelfde. Daarnaast kenmerkt de Kundalini Yoga zich door het gebruik van Mantra. De mantra’s zijn in het Gurmukh, een oude helige taal uit India en hebben door het uitspreken en de resonantie een specifiek effect.

Kundalini Yoga wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Het heeft naast het fysieke effect ook effect op mentaal, emotioneel en spiritueel vlak. Ook doorbreekt het patronen die je niet meer dienen.

Kundalini Yoga is uitermate geschikt voor de tijd waarin we nu leven. De wereld om ons heen verandert snel en dagelijks ontvangen we veel informatie. Kundalini Yoga helpt om bij jezelf te blijven ondanks alle input en druk van buitenaf.

De basis opbouw van een les is als volgt:

 • Intunen
 • Pranayama; ademhalingsoefeningen
 • Opwarmoefeningen
 • Kriya; set van (meestal dynamische) oefeningen met een duidelijk doel en effect
 • Relaxatie
 • Meditatie

Elke les heeft zijn eigen thema, door de grote variëteit aan sets en meditaties zullen dan ook veel verschillende thema’s aan bod komen. Voorbeelden zijn: het vergroten van intuïtie, stressbestendigheid, relaxatie, het openen van je hartcentrum, versterken van de wilskracht en het verhogen van het bewust.

De kriya’s zijn ook afwisselend qua inspanning en fysieke kracht. Je hoeft echter niet super lenig te zijn. Het belangrijkste is dat je doet wat binnen je eigen potentie ligt. Heb je medische klachten waarvoor je onder behandeling bent bij een arts? Overleg dan zelf met de arts of je aan deze vorm van yoga mag meedoen.

Alle lessen eindigen met een kopje thee zodat je weer fris naar huis kunt.

Aanwijzingen voor de lessen:

 • Eet 1,5-2 uur voor de les liever niet meer of alleen licht (fruit, salade).
 • Neem een eigen handdoek mee voor op het yogamatje (matjes, dekentjes voor bij de ontspanning en kussens zijn aanwezig)
 • Drink tijdens en na de les voldoende water en/of kruidenthee om de vrijgekomen afvalstoffen te kunnen afvoeren
 • Draag gemakkelijke kleding, bij voorkeur van natuurlijke materialen
 • Draag geen parfum of zware deodorant
 • Wees op tijd voor de les
 • Heb plezier!