Wakker organiseert…

sep
6
wo
Sing Along with Chris James; een interactieve avond
sep 6 @ 19:30 – 21:00

‘Ik kan helemaal niet zingen’ is een vaak gehoorde uitspraak.

Tijdens de Sing Along zul je ontdekken dat iedereen is geboren met een prachtige stem. Samen zingen vermindert stress; je komt dichter bij jezelf en je wordt vrolijk.

Samen zingen is ook communiceren en luisteren naar elkaar.

Chris James

De Australische Chris James geeft al meer dan 25 jaar met veel humor effectieve zangworkshops en zangavonden. Hij reist de hele wereld rond om mensen van alle leeftijden te leren hun stem optimaal (dat wil zeggen authentiek, liefdevol en zonder stress) te gebruiken. Hij kent als geen ander de kracht van muziek, zang en expressie.

“Een bruisende avond die vrolijkheid en energie geeft”

sep
17
zo
OPEN DAG
sep 17 @ 11:30 – 17:00

ALGEMENE INFORMATIE
Op zondag 17 september openen we weer onze deuren en kun je gratis proeven van alle activiteiten die we het komende seizoen in huis hebben. Je  kunt om 11.30 uur al binnenkomen en genieten van een gratis kopje koffie of thee in onze tuin en ontvangstruimte. We starten om 12.15 uur, er is een doorlopend programma in 4 zalen en 2 behandelruimtes. Bij de voordeur krijg je een flyer met het programma van de dag.

Vooraf inschrijven voor lezingen of workshops is NIET nodig, je kunt op de aangegeven tijd naar de ruimte gaan. Voor de consulten in Water en Hout is er een inschrijfformulier bij de trap.

De  hele dag zijn er in de Tuinkamer koffie, thee, chai, vruchtensap, soep, hartige taart en gezonde zoete versnaperingen tegen betaling verkrijgbaar.

Onder het programma vind je de toelichting met daarin alles over de inhoud van de workshops.

PROGRAMMA OPEN DAG 2017

Aarde12.00 – 17.00Ontmoeten, informatie en miniconsulten 
12.00 – 16.00 Energetische reading miniconsultenErik Tanghe
 Remedial TeachingJosina Mosch
14.00 – 15.00Openbare TarotleggingenFrank van Hemert
   
Kosmos12.15 – 13.00  
13.15 – 14.00Kundalini yogaPetra Bolten
14.15 – 15.00Hatha yogaKarin Witte
15.15 – 16.00T’ai Chi/Qi GongPetri Sluijter
16.15 – 17.00Vrouwencirkel & muziek Jai MichelleJai Michelle
Lucht12.15 – 13.00KlimaatgesprekkenMaarten Hoogslag
 13.15 – 14.00MindfulnessHeidi Does
 14.15 – 15.00Inspiratieworkshop Ontdek de kracht van visualiserenBrigitte Rijmers
15.15 – 16.00In gesprek over SpiritualiteitKarin Witte
16.15 – 17.00Je eigen energieveld bekijken en opladenErik Tanghe
Vuur12.15 – 13.00Lezing ‘Tarot op drie niveau’s’Frank van Hemert
 13.15 – 14.00TurnOn Alkmaar – wat is Orgasmic MeditationMarga Berlinski
14.15 – 15.00Kennismaken met de helende reisAlida Holwerda
 15.15 – 16.00Wat is Ayurveda (lezing)Valerie Fiteni
 16.15 – 17.00De werking van AstrologieMike Ketting
 Water12.00 – 14.00Miniconsulten AyurvedaValerie Fiteni
14.00 – 16.00  
 16.00 – 17.00Prive Tarot consultenFrank van Hemert
    
  Voor activiteiten in Water kun je je vanaf 11.30u inschrijven

INFORMATIE OVER DE INHOUD VAN ONZE ACTIVITEITEN

Aarde       12.00 – 17.00 Energetische Reading door Erik Tanghe     Miniconsulten

Ik zie, teken en analyseer storingen in jouw aura en energieveld. Die storingen kunnen nu of in de toekomst problemen veroorzaken in je fysieke of emotionele gezondheid.. Ik vertel je wat jouw zwakke plekken zijn en ik geef je raad wat je kan doen om je energetische lichaam terug in balans te brengen en zodoende gezonder en gelukkiger te worden.

Aarde       12.00 – 17.00     Remedial Teaching door Josina Mosch

Heeft u kind leerproblemen? Ik werk met een duidelijk plan en op speelse wijze. Ik begeleid kinderen op het gebied van rekenen, lezen en spellen. Ze krijgen weer zelfvertrouwen en komen zo tot leren en kunnen na een periode vol goede moed zelfstandig verder en dat is prachtig om te zien!
Aarde        14.00 – 15.00     Openbare Tarotconsulten door Frank van Hemert

Tussen 14:00 uur en 15:00 uur geeft Frank een publiekelijk toegankelijk tarotconsult. Iedereen is van harte welkom om dit consult gratis kennis bij te wonen. Je kunt zelf vragen stellen, je mening over de kaarten geven of luisteren naar anderen. Tijdens dit consult zal Frank niet te diep in gaan op persoonlijke situaties en zullen de kaarten op kennisniveau worden besproken. De antwoorden worden dus vooral gegeven aan de hand van het cursusmateriaal van de basiscursus. Tussen 16:00 uur en 17:00 uur is er ruimte voor diepgaande consultaties, mochten kaartleggingen daar aanleiding toe geven.

Kosmos    12.15 – 13.00 uur     Informatie volgt

 

Kosmos    13.15 – 14.00 uur     Kundalini yoga door Petra Bolten

Maak kennis met Kundalini Yoga, een van de krachtigste vormen van yoga. Kundalini Yoga kenmerkt zich door een veelzijdigheid aan dynamische oefeningen, bewuste ademhalingstechnieken en een grote diversiteit aan meditaties. Iedereen kan Kundalini Yoga beoefenen. Als je kunt ademen en in de juiste richting kan meebewegen, heb je er al profijt van. De workshop wordt gegeven door Petra Bolten, zij geeft meerdere wekelijkse lessen Kundalini Yoga in Wakker. ‘Ervaar je authentieke zelf!’

Kosmos    14.15 – 15.00 uur     Hatha yoga door Karin Witte

De yoga heeft als doel lichaam en geest met elkaar te verbinden door het aannemen van yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en door meditatie/ontspanning. Tijdens deze workshop kun je kennismaken met deze rustige vorm van yoga.

Kosmos     15.15 – 16.00 uur     T’ai Chi/Qi Gong  door Petri Sluijter

De Basis voor geluk ligt in de verbinding met jezelf en ontspannen aanwezig zijn in het hier en nu. Petri nodigt je liefdevol uit om middels de mooie meditatieve bewegingen van T’ai Chi/Qi Gong dieper in je basis te landen. Kom ervaren hoe deze eeuwenoude Oosterse bewegingsleer voor broodnodige rust zorgt in drukke en/of emotionele tijden. Een geschenk aan jezelf.

Kosmos     16.15  – 17.00uur     Vrouwencirkel & muziek door Jai Michelle

 

Lucht        12.15 – 13.00  uur       Klimaatgesprekken door Maarten Hoogslag

Samen aan de slag in Alkmaar tegen klimaatverandering.
Vanuit humor, hoop en handelingsperspectief voeren we het klimaatgesprek. Binnenkort start weer een nieuwe groep. (6 avonden) 
Klimaatverandering is geen voorspelling meer, maar realiteit. Nederland heeft dit jaar te maken 
gehad met grote hagelbuien die oogsten doen mislukken, hitte en hoosbuien die we niet gewend zijn. En dan zitten we nog maar͛ op 1 tot 1,5 graden opwarming…. Steeds meer mensen raken gealarmeerd en dragen actief bij tegen een verdere klimaatverandering. We zien dat na deelname een reductie van 20 – 50% in CO2 voetafdruk bereikt wordt, óók bij mensen “die al veel doen”. Het blijkt ontzettend inspirerend te zijn om samen aan de slag te gaan met thema’s als voeding, wonen, consumptie, vervoer, communicatie en persoonlijke doelen. 
Wil jij ook het heft in eigen hand nemen? Wil je weten wat je nog meer kan doen en welke impact dat heeft? 
Lucht        13.15 – 14.00 uur       Mindfulness door Heidi Does

Overweeg je een mindfulness training te volgen, maar ben je bang dat het te zweverig is voor jouIn deze introductieworkshop krijg je uitleg over 1) mindfulness, 2) de basiscursus en de vervolgtraining, 3) vergoedingsmogelijkheden door zorgverzekeraars en 4) we doen een korte oefening. Proef de sfeer en krijg een indruk van de trainer.
Lucht        14.15 – 15.00 uur      Inspiratieworkshop Ontdek de kracht van visualiseren

Soms zitten we vast in onze denkpatronen. Hierdoor komen we niet verder om ons doel te bereiken. Tijdens deze inspiratieworkshop krijg je d.m.v. visualisatiemeditaties helderheid over de blokkades die jij op jouw pad tegenkomt.

Lucht      15.15 – 16.00 uur      In gesprek over Spiritualiteit door Karin Witte

Tijdens deze interactieve bijeenkomst kan er vrijuit over spirituele zaken gepraat worden. Het is prettig om met gelijkgestemden te kunnen praten, ervaringen te delen en elkaar te inspireren. Zodat je je niet onbegrepen of alleen voelt staan. Deze bijeenkomsten worden 1x per maand georganiseerd en nu krijg je een indruk van hoe zo’n bijeenkomst verloopt.

Lucht        16.15 – 17.00 uur     Je eigen energieveld bekijken en opladen door Erik Tanghe

Het is belangrijk dat je eigen energieveld krachtig is en vrij van storingen.. Het zorgt voor meer balans in je leven, meer energie en een beter contect met anderen.. Met enkele eenvoudige technieken kijken we naar ons eigen aura (energieveld) en we halen nieuwe energie binnen om elke energiedip in een wip te neutraliseren en krachtiger te worden dan ooit tevoren…
Vuur         12.15 – 13.00 uur     Lezing ‘Tarot op drie niveau’s’ door Frank van Hemert

Van tarotkaarten gaat een bijna mystieke aantrekkingskracht uit. Tarot is veel meer dan toekomstvoorspellen of waarzeggerij. Er ligt ongelooflijk veel eeuwenoude kennis opgeslagen in de kleuren, getallen en andere symbolen die op de kaarten zijn afgebeeld. In deze lezing laat Frank je op een luchtige en laagdrempelige manier kennis maken met een aantal basisprincipes waardoor tarot ook voor jou heel interessant kan worden.
Vuur         13.15 – 14.00 uur   TurnOn Alkmaar – wat is Orgasmic Meditation door Marga Berlinski

Orgasmic Meditation (OM) is een methode die je een andere kijk op intimiteit, relaties en seksualiteit aanreikt. Na deze TurnOn weet je wat OM is en wat het mensen geeft. Op een speelse en luchtige wijze verteld Marga over een onderwerp wat zowel confronterend als intrigerend is. Voor meer informatie kijk op www.turnonnl.com 

Vuur         14.15 – 15.00 uur    Kennismaken met de Helende Reis   door Alida Holwerda

Wat doet een helende reis, wanneer gebruik je het en hoe werkt het. Na een korte inleiding neemt Alida je mee in je binnenwereld en ervaar je een deel uit een helende reis proces.

Vuur       15.15 – 16.00  uur       Wat is Ayurveda (lezing) door Valerie Fiteni

Ayurveda betekent in het Sanskriet ‘kennis van het leven’. Het is de oudste geneeskunde die de mensheid kent. Het geniet tegenwoordig veel belangstelling in Europa. Ayurveda is niet alleen maar een integrale geneeskunde voor het behandelen van ziekten; het toepassen ervan in ons dagelijkse leven is tevens zeer efficiënt ter preventie van ziekte. Voeding en leefstijl zijn twee essentiële pijlers van Ayurveda. Dit betekent dat wij als mens behoorlijk invloed kunnen hebben op ons gezondheidsstaat en ons welzijn. De lezing gaat in om de kernbegrippen van Ayurveda. De leer van de vijf elementen, de geboorte constitutie en de dosha’s. Wat betekent ziek zijn voor Ayurveda en wat houdt genezing in?

Vuur         16.15 – 17.00 uur   De werking van Astrologie door Mike Ketting

Heb jij jezelf weleens afgevraagd of astrologie werkt? Is het mogelijk dat planeten ons beïnvloeden? In deze workshop deelt Mike zijn ervaring en onderzoek van de afgelopen jaren. Hij gaat in op zowel de wetenschappelijke- als energetische kant van het systeem.

Water      12.00 – 14.00 uur      Miniconsulten Ayurveda door Valerie Fiteni

Voedingsadviezen op basis van Ayurveda.

Water      14.00 – 16.00 uur      Informatie volgt

 

Water      16.00 – 17.00 uur      Prive Tarot consulten door Frank van Hemert
sep
30
za
Inspiratieworkshop ‘LEVEN VANUIT HET HART’
sep 30 @ 13:00 – 17:00

Leven vanuit het hart: Inspiratie workshops

30 september

Ruimte maken Wat houdt je tegen?

door Alida Holwerda en Joy Boelens

Als we ontspannen zijn, voelen we innerlijk ruimte om keuzes ter maken en te luisteren naar wat we werkelijk willen. Dan lijkt alles vanzelf te gaan, in een flow, in contact met onszelf en de ander. In de hectiek van alle dag wordt onze geest echter gevuld met indrukken, to-do lijsten en het commentaar van de gedachtewereld, waardoor we die innerlijke ruimte kunnen verliezen en op de automatische piloot doorhollen. Herkenbaar? En zoekend naar wegen om dit te transformeren?

In deze workshop verken je de innerlijke ruimte van je lichaam, om te luisteren naar het verhaal van je lijf. Op een speelse manier begeleidt Alida Holwerda, journey practitioner, een reis naar je binnenwereld, waar je jouw belemmeringen een stem kan geven en blokkades op kan heffen. Door het delen van je ervaring met anderen, onder begeleiding van coach Joy Boelens, ontdek je handvatten om dit ook toe te passen in je dagelijks leven.

25 oktober

De macht van keuzes: Vrijheid!

Transformeer belemmerende gedachten

door Brigitte Rijmers en Alida Holwerda

Wanneer je ja zegt tegen het één, zeg je nee tegen het ander. Velen van ons ervaren ‘nee’ als verlies.
Dit is één van de grote redenen waarom kiezen zo moeilijk kan zijn. Maar wil je het heft in eigen handen houden is het verstandig om zelf keuzes te maken voordat een ander die voor je maakt.
Angsten en belemmerende gedachten kunnen je tegenhouden om te gaan voor jouw keuze.

Energetisch therapeut Brigitte Rijmers en journeytherapeut Alida Holwerda nemen je mee op avontuur d.m.v. visualisaties, EFT en Ho’oponopono. Hierdoor kom je weer in je kracht en krijg je tools mee om jouw belemmerende gedachten te transformeren. Kies bewust! Gun jezelf de vrijheid!

LEVEN VANUIT HET HART  Inspiratie workshops voor sensitieve mensen

Leven vanuit het hart, met bezieling en inspiratie vorm geven aan je betrokkenheid met de samenleving. Doen waar je goed in bent. Je eigen waarden uitdragen, met respect en openheid voor anderen. Een bijdrage leveren aan het goed zorgen voor onze planeet, voor elkaar en voor jezelf. Je diepste motivatie volgen, vertrouwen in je intuïtie. Je denkvermogen en je fysieke lichaam dankbaar inzetten om liefdevol te handelen.  Vanuit verbinding met je ware zelf, je verbinden met de ander waarvoor en waarmee je werkt en leeft.  Dit is wat je het liefste wil.

Dit mooie pad dat je volgt gaat niet altijd over rozen. Als je een sensitief mens bent die bewust en wakker wil leven, laat je je toch vaak beïnvloeden om te leven op een manier die je niet wil. Bijvoorbeeld: te veel pleasen, te veel stress, te veel hooi op je vork, onzekerheid over wat je te bieden hebt, je onnodig zorgen maken, teleurgesteld zijn dat anderen niet met dezelfde idealen leven en je zelfs  allerlei obstakels voor de voeten werpen. Deadlines en emotionele drama’s van jezelf en anderen, uitgeput raken, burn-out op de loer. Was het maar zo eenvoudig, om altijd bij jezelf te blijven.

Je weet ongetwijfeld wel dat dit erbij hoort, dat je hier op aarde bent om te leren, dat wat je meemaakt een projectie is van je eigen onvermogen. Maar hoe zet je dit weten om in handelen? Hoe kan je hierin groeien?

Hoewel ieder van ons zelf verantwoordelijk is voor de eigen weg, en kan het toch helpen om  steun te ontvangen,  ervaringen uit te  wisselen met anderen die je herkent als gelijkgestemde zielen, handvatten te krijgen die jouw leerproces helpen dragen.

Elke maand is er in Wakker een inspiratie workshop op zaterdag van 13 – 17 uur.

Doel:

Mensen die zich richten op zinvol leven vanuit eigen bezieling steunen in hun leerproces  door:

 • Een uitwisselingsmogelijkheid te creëren met gelijkgestemden
 • Methoden aan te reiken om wat je belemmert te transformeren
 • Oefenen om werkelijk vanuit jezelf te handelen en activiteiten te ondernemen.

Trakteer jezelf (of een ander) op een levendige, luchtige en leerzame middag.

Praktisch

Groepsgrootte: 8 – 18 personen.

Kosten:
Losse workshop: €35
Seriekaart €75,-: 3 workshops voor 1 persoon, of 3 personen 1 workshop

Cadeaubon €35,- / €75,-

S.v.p. vooraf aanmelden, rechtstreeks bij ons via e-mail of telefonisch.
reservering@wakkerbewustzijn.nl ∙ 06-53791496

Joy Boelens, coach en communicatietrainer
www.joyboelens.nlinfo@joyboelens.nl ∙ 06-20549438

Vorige workshops

20 mei 2017

Je laten (aan)raken: aanwezig zijn in je lijf

Aanwezig zijn in je lijf door Alida Holwerda en Valerie Fiteni

Sensitieve mensen kunnen makkelijk uit hun evenwicht raken door te veel indrukken of door de interactie met andere mensen. Wat vaak gebeurt dan is dat je in je hoofd gaat zitten en dat je op allerlei manier onrust ervaart. Je bent bijvoorbeeld niet goed geaard, je raakt het contact met jezelf en je lichaam kwijt. In deze workshop gaan we de weldaad en aarding ervaren van zelfmassage, vooral van het hoofd, begeleid door Valérie Fiténi, Ayurvedisch therapeut. We onderzoeken hoe het is om echt aanwezig te zijn in je lijf, want om heilzaam contact aan te gaan en aangeraakt te worden, moet je aanwezig zijn. Alida Holwerda, creation coach en journey therapeut, begeleid de meditaties en de onderlinge gesprekken naar aanleiding van het thema.

22 april Controle of overgave: vrij bewegen

Trance dance door Nick van Zutphen & Joy Boelens

In hoeverre laat jij jouw leven regeren door bezorgdheden of angsten? Iets niet los kunnen laten heeft te maken met de angst voor wat er anders zou kunnen gebeuren. Vaak blijken de pijn en stress erger dan dat wat er werkelijk mis zou kunnen gaan. Wanneer is het voor jou belangrijk om greep te houden en wanneer geeft overgave meer vreugde? Deze thema’s zijn leidraad voor deze inspiratiesessie rondom vrij bewegen.

Nick van Zutphen en Joy Boelens nemen je mee op een avontuur, om je zowel fysiek als mentaal vrijer te voelen. Samen dansen we door de vallei van overgave.

25 maart   Vast patroon of vrij stromend…

Schrijvende verkenningen door Helena Jansz & Joy Boelens

Vrij stromend door het leven bewegen, kunnen inspelen op wat er gebeurt vanuit je hart, dat is creatieve levenskunst. Vaak reageren we echter vanuit verwachtingen en vaste gedragspatronen en voelen we dat we toch nog vast zitten. Iedere keer weer de uitdaging om los te laten en vorm te geven aan een grotere vrijheid: door te schrijven kan je verkennen hoe dit bij jou in een specifieke situatie werkt. Helena Jansz, beeldend kunstenaar, begeleid ons bij dit onderzoek. Joy Boelens, coach en communicatietrainer, geeft oefeningen om dit proces te delen en toe te kunnen passen in je dagelijks leven.
Meer informatie over Helena:
www.helenajansz.nl

25 februari   Aandacht geven

Pleasen of schenken? door Anita Schreij & Joy Boelens

Idealen zijn een prachtig kompas voor een zinvol leven. Zo mooi is het om in contact te zijn met een ander en je hart te openen. Maar soms raak je op een zijspoor, wil je aardig zijn of aardig gevonden worden, doe je lief maar raak je vermoeid of prikkelbaar, kom je in de knel tussen wat je zou willen kunnen en waar je eigenlijk zelf behoefte aan hebt. Wie maak je het eigenlijk naar de zin? In deze workshop gaat mindfulness trainer Anita Schreij ons begeleiden in een aantal meditaties om de liefdevolle stem in onszelf ruimte te geven. Communicatietrainer en coach Joy Boelens geeft oefeningen en vragen mee voor een leerzame uitwisseling over aandacht geven.

28 januari   Energie opwekken

De Kracht van Visualisatie door Alida Holwerda & Joy Boelens

Als je in je hartcentrum verblijft, stroomt de energie als vanzelf en kan je bewust kiezen voor activiteit of rust. Maar soms zitten je hoofd en je emoties in de weg. Onder begeleiding van Alida Holwerda, journeytherapeut, verkennen we de weg van visualisaties om weer terug te keren naar je centrum en te ervaren wat je energie geeft. Oefeningen om je eigen energie te verkennen en manifesteren in situaties waar je tegenop ziet worden begeleid door Joy Boelens, communicatietrainer en coach.

okt
1
zo
Kennismaking Tarot
okt 1 @ 13:00 – 15:00

WAKKER OP ZONDAG door Frank van Hemert

Van tarotkaarten gaat een bijna mystieke aantrekkingskracht uit. Tarot is veel meer dan toekomstvoorspellen of waarzeggerij. Er ligt ongelooflijk veel eeuwenoude kennis opgeslagen in de kleuren, getallen en andere symbolen die op de kaarten zijn afgebeeld. Je wordt een goede kaartlegger door de kaarten te (blijven) bestuderen, regelmatig te oefenen met verschillende legmethodes en leggingen te doen voor verschillende mensen.

Veel mensen die met het tarotspel in contact komen, worden verleid om een spel kaarten en een boekje te kopen om thuis te gaan studeren. Anderen zoeken op internet naar de betekenis van de symbolen, kleuren, getallen en uiteraard de betekenis van de kaarten. De meeste mensen volgen het liefst een cursus om samen met een leraar en andere studenten het spel te bestuderen want de verschillende meningen en ideeën van de medecursisten geven een waardevolle extra dimensie. Na de cursus is het van belang om zo vaak mogelijk te oefenen met kaartleggen. Hierdoor krijgt tarot steeds meer betekenis voor je en zul je je steeds vertrouwder met het spel voelen.

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in tarot. Je hoeft geen basiskennis van tarot te hebben. Tarotkenners leggen uit wat de kaarten betekenen en doen korte consulten. Op deze ontspannen manier maak je spelenderwijs kennis met de kaarten. Misschien vind je het zo interessant dat je graag zelf een basiscursus in wakker wilt volgen. De workshop wordt gegeven door paragnost Frank van Hemert, o.a. bekend van zijn boek “Veritas Compacta”. Je leert waar je de tarot allemaal voor kunt gebruiken en krijgt antwoorden van de kaarten.

LET OP: Dit is geen volledige tarot basiscursus! De workshop duurt een paar uur en is bedoeld om je op een speelse manier kennis te laten maken met dit eeuwenoude orakelspel. Meer informatie over de cursussen vind je op deze website.

okt
28
za
Inspiratieworkshop ‘LEVEN VANUIT HET HART’
okt 28 @ 13:00 – 17:00

Leven vanuit het hart: Inspiratie workshops

30 september

Ruimte maken Wat houdt je tegen?

door Alida Holwerda en Joy Boelens

Als we ontspannen zijn, voelen we innerlijk ruimte om keuzes ter maken en te luisteren naar wat we werkelijk willen. Dan lijkt alles vanzelf te gaan, in een flow, in contact met onszelf en de ander. In de hectiek van alle dag wordt onze geest echter gevuld met indrukken, to-do lijsten en het commentaar van de gedachtewereld, waardoor we die innerlijke ruimte kunnen verliezen en op de automatische piloot doorhollen. Herkenbaar? En zoekend naar wegen om dit te transformeren?

In deze workshop verken je de innerlijke ruimte van je lichaam, om te luisteren naar het verhaal van je lijf. Op een speelse manier begeleidt Alida Holwerda, journey practitioner, een reis naar je binnenwereld, waar je jouw belemmeringen een stem kan geven en blokkades op kan heffen. Door het delen van je ervaring met anderen, onder begeleiding van coach Joy Boelens, ontdek je handvatten om dit ook toe te passen in je dagelijks leven.

25 oktober

De macht van keuzes: Vrijheid!

Transformeer belemmerende gedachten

door Brigitte Rijmers en Alida Holwerda

Wanneer je ja zegt tegen het één, zeg je nee tegen het ander. Velen van ons ervaren ‘nee’ als verlies.
Dit is één van de grote redenen waarom kiezen zo moeilijk kan zijn. Maar wil je het heft in eigen handen houden is het verstandig om zelf keuzes te maken voordat een ander die voor je maakt.
Angsten en belemmerende gedachten kunnen je tegenhouden om te gaan voor jouw keuze.

Energetisch therapeut Brigitte Rijmers en journeytherapeut Alida Holwerda nemen je mee op avontuur d.m.v. visualisaties, EFT en Ho’oponopono. Hierdoor kom je weer in je kracht en krijg je tools mee om jouw belemmerende gedachten te transformeren. Kies bewust! Gun jezelf de vrijheid!

LEVEN VANUIT HET HART  Inspiratie workshops voor sensitieve mensen

Leven vanuit het hart, met bezieling en inspiratie vorm geven aan je betrokkenheid met de samenleving. Doen waar je goed in bent. Je eigen waarden uitdragen, met respect en openheid voor anderen. Een bijdrage leveren aan het goed zorgen voor onze planeet, voor elkaar en voor jezelf. Je diepste motivatie volgen, vertrouwen in je intuïtie. Je denkvermogen en je fysieke lichaam dankbaar inzetten om liefdevol te handelen.  Vanuit verbinding met je ware zelf, je verbinden met de ander waarvoor en waarmee je werkt en leeft.  Dit is wat je het liefste wil.

Dit mooie pad dat je volgt gaat niet altijd over rozen. Als je een sensitief mens bent die bewust en wakker wil leven, laat je je toch vaak beïnvloeden om te leven op een manier die je niet wil. Bijvoorbeeld: te veel pleasen, te veel stress, te veel hooi op je vork, onzekerheid over wat je te bieden hebt, je onnodig zorgen maken, teleurgesteld zijn dat anderen niet met dezelfde idealen leven en je zelfs  allerlei obstakels voor de voeten werpen. Deadlines en emotionele drama’s van jezelf en anderen, uitgeput raken, burn-out op de loer. Was het maar zo eenvoudig, om altijd bij jezelf te blijven.

Je weet ongetwijfeld wel dat dit erbij hoort, dat je hier op aarde bent om te leren, dat wat je meemaakt een projectie is van je eigen onvermogen. Maar hoe zet je dit weten om in handelen? Hoe kan je hierin groeien?

Hoewel ieder van ons zelf verantwoordelijk is voor de eigen weg, en kan het toch helpen om  steun te ontvangen,  ervaringen uit te  wisselen met anderen die je herkent als gelijkgestemde zielen, handvatten te krijgen die jouw leerproces helpen dragen.

Elke maand is er in Wakker een inspiratie workshop op zaterdag van 13 – 17 uur.

Doel:

Mensen die zich richten op zinvol leven vanuit eigen bezieling steunen in hun leerproces  door:

 • Een uitwisselingsmogelijkheid te creëren met gelijkgestemden
 • Methoden aan te reiken om wat je belemmert te transformeren
 • Oefenen om werkelijk vanuit jezelf te handelen en activiteiten te ondernemen.

Trakteer jezelf (of een ander) op een levendige, luchtige en leerzame middag.

Praktisch

Groepsgrootte: 8 – 18 personen.

Kosten:
Losse workshop: €35
Seriekaart €75,-: 3 workshops voor 1 persoon, of 3 personen 1 workshop

Cadeaubon €35,- / €75,-

S.v.p. vooraf aanmelden, rechtstreeks bij ons via e-mail of telefonisch.
reservering@wakkerbewustzijn.nl ∙ 06-53791496

Joy Boelens, coach en communicatietrainer
www.joyboelens.nlinfo@joyboelens.nl ∙ 06-20549438

Vorige workshops

20 mei 2017

Je laten (aan)raken: aanwezig zijn in je lijf

Aanwezig zijn in je lijf door Alida Holwerda en Valerie Fiteni

Sensitieve mensen kunnen makkelijk uit hun evenwicht raken door te veel indrukken of door de interactie met andere mensen. Wat vaak gebeurt dan is dat je in je hoofd gaat zitten en dat je op allerlei manier onrust ervaart. Je bent bijvoorbeeld niet goed geaard, je raakt het contact met jezelf en je lichaam kwijt. In deze workshop gaan we de weldaad en aarding ervaren van zelfmassage, vooral van het hoofd, begeleid door Valérie Fiténi, Ayurvedisch therapeut. We onderzoeken hoe het is om echt aanwezig te zijn in je lijf, want om heilzaam contact aan te gaan en aangeraakt te worden, moet je aanwezig zijn. Alida Holwerda, creation coach en journey therapeut, begeleid de meditaties en de onderlinge gesprekken naar aanleiding van het thema.

22 april Controle of overgave: vrij bewegen

Trance dance door Nick van Zutphen & Joy Boelens

In hoeverre laat jij jouw leven regeren door bezorgdheden of angsten? Iets niet los kunnen laten heeft te maken met de angst voor wat er anders zou kunnen gebeuren. Vaak blijken de pijn en stress erger dan dat wat er werkelijk mis zou kunnen gaan. Wanneer is het voor jou belangrijk om greep te houden en wanneer geeft overgave meer vreugde? Deze thema’s zijn leidraad voor deze inspiratiesessie rondom vrij bewegen.

Nick van Zutphen en Joy Boelens nemen je mee op een avontuur, om je zowel fysiek als mentaal vrijer te voelen. Samen dansen we door de vallei van overgave.

25 maart   Vast patroon of vrij stromend…

Schrijvende verkenningen door Helena Jansz & Joy Boelens

Vrij stromend door het leven bewegen, kunnen inspelen op wat er gebeurt vanuit je hart, dat is creatieve levenskunst. Vaak reageren we echter vanuit verwachtingen en vaste gedragspatronen en voelen we dat we toch nog vast zitten. Iedere keer weer de uitdaging om los te laten en vorm te geven aan een grotere vrijheid: door te schrijven kan je verkennen hoe dit bij jou in een specifieke situatie werkt. Helena Jansz, beeldend kunstenaar, begeleid ons bij dit onderzoek. Joy Boelens, coach en communicatietrainer, geeft oefeningen om dit proces te delen en toe te kunnen passen in je dagelijks leven.
Meer informatie over Helena:
www.helenajansz.nl

25 februari   Aandacht geven

Pleasen of schenken? door Anita Schreij & Joy Boelens

Idealen zijn een prachtig kompas voor een zinvol leven. Zo mooi is het om in contact te zijn met een ander en je hart te openen. Maar soms raak je op een zijspoor, wil je aardig zijn of aardig gevonden worden, doe je lief maar raak je vermoeid of prikkelbaar, kom je in de knel tussen wat je zou willen kunnen en waar je eigenlijk zelf behoefte aan hebt. Wie maak je het eigenlijk naar de zin? In deze workshop gaat mindfulness trainer Anita Schreij ons begeleiden in een aantal meditaties om de liefdevolle stem in onszelf ruimte te geven. Communicatietrainer en coach Joy Boelens geeft oefeningen en vragen mee voor een leerzame uitwisseling over aandacht geven.

28 januari   Energie opwekken

De Kracht van Visualisatie door Alida Holwerda & Joy Boelens

Als je in je hartcentrum verblijft, stroomt de energie als vanzelf en kan je bewust kiezen voor activiteit of rust. Maar soms zitten je hoofd en je emoties in de weg. Onder begeleiding van Alida Holwerda, journeytherapeut, verkennen we de weg van visualisaties om weer terug te keren naar je centrum en te ervaren wat je energie geeft. Oefeningen om je eigen energie te verkennen en manifesteren in situaties waar je tegenop ziet worden begeleid door Joy Boelens, communicatietrainer en coach.

nov
18
za
LUSTRUM
nov 18 – nov 19 hele dag

Wakker bestaat dit jaar 5 jaar! En dat gaan we vieren met een tweedaags lustrum.

Alle informatie en het programma volgt.

nov
25
za
Inspiratieworkshop ‘LEVEN VANUIT HET HART’
nov 25 @ 13:00 – 17:00

Leven vanuit het hart: Inspiratie workshops

30 september

Ruimte maken Wat houdt je tegen?

door Alida Holwerda en Joy Boelens

Als we ontspannen zijn, voelen we innerlijk ruimte om keuzes ter maken en te luisteren naar wat we werkelijk willen. Dan lijkt alles vanzelf te gaan, in een flow, in contact met onszelf en de ander. In de hectiek van alle dag wordt onze geest echter gevuld met indrukken, to-do lijsten en het commentaar van de gedachtewereld, waardoor we die innerlijke ruimte kunnen verliezen en op de automatische piloot doorhollen. Herkenbaar? En zoekend naar wegen om dit te transformeren?

In deze workshop verken je de innerlijke ruimte van je lichaam, om te luisteren naar het verhaal van je lijf. Op een speelse manier begeleidt Alida Holwerda, journey practitioner, een reis naar je binnenwereld, waar je jouw belemmeringen een stem kan geven en blokkades op kan heffen. Door het delen van je ervaring met anderen, onder begeleiding van coach Joy Boelens, ontdek je handvatten om dit ook toe te passen in je dagelijks leven.

25 oktober

De macht van keuzes: Vrijheid!

Transformeer belemmerende gedachten

door Brigitte Rijmers en Alida Holwerda

Wanneer je ja zegt tegen het één, zeg je nee tegen het ander. Velen van ons ervaren ‘nee’ als verlies.
Dit is één van de grote redenen waarom kiezen zo moeilijk kan zijn. Maar wil je het heft in eigen handen houden is het verstandig om zelf keuzes te maken voordat een ander die voor je maakt.
Angsten en belemmerende gedachten kunnen je tegenhouden om te gaan voor jouw keuze.

Energetisch therapeut Brigitte Rijmers en journeytherapeut Alida Holwerda nemen je mee op avontuur d.m.v. visualisaties, EFT en Ho’oponopono. Hierdoor kom je weer in je kracht en krijg je tools mee om jouw belemmerende gedachten te transformeren. Kies bewust! Gun jezelf de vrijheid!

LEVEN VANUIT HET HART  Inspiratie workshops voor sensitieve mensen

Leven vanuit het hart, met bezieling en inspiratie vorm geven aan je betrokkenheid met de samenleving. Doen waar je goed in bent. Je eigen waarden uitdragen, met respect en openheid voor anderen. Een bijdrage leveren aan het goed zorgen voor onze planeet, voor elkaar en voor jezelf. Je diepste motivatie volgen, vertrouwen in je intuïtie. Je denkvermogen en je fysieke lichaam dankbaar inzetten om liefdevol te handelen.  Vanuit verbinding met je ware zelf, je verbinden met de ander waarvoor en waarmee je werkt en leeft.  Dit is wat je het liefste wil.

Dit mooie pad dat je volgt gaat niet altijd over rozen. Als je een sensitief mens bent die bewust en wakker wil leven, laat je je toch vaak beïnvloeden om te leven op een manier die je niet wil. Bijvoorbeeld: te veel pleasen, te veel stress, te veel hooi op je vork, onzekerheid over wat je te bieden hebt, je onnodig zorgen maken, teleurgesteld zijn dat anderen niet met dezelfde idealen leven en je zelfs  allerlei obstakels voor de voeten werpen. Deadlines en emotionele drama’s van jezelf en anderen, uitgeput raken, burn-out op de loer. Was het maar zo eenvoudig, om altijd bij jezelf te blijven.

Je weet ongetwijfeld wel dat dit erbij hoort, dat je hier op aarde bent om te leren, dat wat je meemaakt een projectie is van je eigen onvermogen. Maar hoe zet je dit weten om in handelen? Hoe kan je hierin groeien?

Hoewel ieder van ons zelf verantwoordelijk is voor de eigen weg, en kan het toch helpen om  steun te ontvangen,  ervaringen uit te  wisselen met anderen die je herkent als gelijkgestemde zielen, handvatten te krijgen die jouw leerproces helpen dragen.

Elke maand is er in Wakker een inspiratie workshop op zaterdag van 13 – 17 uur.

Doel:

Mensen die zich richten op zinvol leven vanuit eigen bezieling steunen in hun leerproces  door:

 • Een uitwisselingsmogelijkheid te creëren met gelijkgestemden
 • Methoden aan te reiken om wat je belemmert te transformeren
 • Oefenen om werkelijk vanuit jezelf te handelen en activiteiten te ondernemen.

Trakteer jezelf (of een ander) op een levendige, luchtige en leerzame middag.

Praktisch

Groepsgrootte: 8 – 18 personen.

Kosten:
Losse workshop: €35
Seriekaart €75,-: 3 workshops voor 1 persoon, of 3 personen 1 workshop

Cadeaubon €35,- / €75,-

S.v.p. vooraf aanmelden, rechtstreeks bij ons via e-mail of telefonisch.
reservering@wakkerbewustzijn.nl ∙ 06-53791496

Joy Boelens, coach en communicatietrainer
www.joyboelens.nlinfo@joyboelens.nl ∙ 06-20549438

Vorige workshops

20 mei 2017

Je laten (aan)raken: aanwezig zijn in je lijf

Aanwezig zijn in je lijf door Alida Holwerda en Valerie Fiteni

Sensitieve mensen kunnen makkelijk uit hun evenwicht raken door te veel indrukken of door de interactie met andere mensen. Wat vaak gebeurt dan is dat je in je hoofd gaat zitten en dat je op allerlei manier onrust ervaart. Je bent bijvoorbeeld niet goed geaard, je raakt het contact met jezelf en je lichaam kwijt. In deze workshop gaan we de weldaad en aarding ervaren van zelfmassage, vooral van het hoofd, begeleid door Valérie Fiténi, Ayurvedisch therapeut. We onderzoeken hoe het is om echt aanwezig te zijn in je lijf, want om heilzaam contact aan te gaan en aangeraakt te worden, moet je aanwezig zijn. Alida Holwerda, creation coach en journey therapeut, begeleid de meditaties en de onderlinge gesprekken naar aanleiding van het thema.

22 april Controle of overgave: vrij bewegen

Trance dance door Nick van Zutphen & Joy Boelens

In hoeverre laat jij jouw leven regeren door bezorgdheden of angsten? Iets niet los kunnen laten heeft te maken met de angst voor wat er anders zou kunnen gebeuren. Vaak blijken de pijn en stress erger dan dat wat er werkelijk mis zou kunnen gaan. Wanneer is het voor jou belangrijk om greep te houden en wanneer geeft overgave meer vreugde? Deze thema’s zijn leidraad voor deze inspiratiesessie rondom vrij bewegen.

Nick van Zutphen en Joy Boelens nemen je mee op een avontuur, om je zowel fysiek als mentaal vrijer te voelen. Samen dansen we door de vallei van overgave.

25 maart   Vast patroon of vrij stromend…

Schrijvende verkenningen door Helena Jansz & Joy Boelens

Vrij stromend door het leven bewegen, kunnen inspelen op wat er gebeurt vanuit je hart, dat is creatieve levenskunst. Vaak reageren we echter vanuit verwachtingen en vaste gedragspatronen en voelen we dat we toch nog vast zitten. Iedere keer weer de uitdaging om los te laten en vorm te geven aan een grotere vrijheid: door te schrijven kan je verkennen hoe dit bij jou in een specifieke situatie werkt. Helena Jansz, beeldend kunstenaar, begeleid ons bij dit onderzoek. Joy Boelens, coach en communicatietrainer, geeft oefeningen om dit proces te delen en toe te kunnen passen in je dagelijks leven.
Meer informatie over Helena:
www.helenajansz.nl

25 februari   Aandacht geven

Pleasen of schenken? door Anita Schreij & Joy Boelens

Idealen zijn een prachtig kompas voor een zinvol leven. Zo mooi is het om in contact te zijn met een ander en je hart te openen. Maar soms raak je op een zijspoor, wil je aardig zijn of aardig gevonden worden, doe je lief maar raak je vermoeid of prikkelbaar, kom je in de knel tussen wat je zou willen kunnen en waar je eigenlijk zelf behoefte aan hebt. Wie maak je het eigenlijk naar de zin? In deze workshop gaat mindfulness trainer Anita Schreij ons begeleiden in een aantal meditaties om de liefdevolle stem in onszelf ruimte te geven. Communicatietrainer en coach Joy Boelens geeft oefeningen en vragen mee voor een leerzame uitwisseling over aandacht geven.

28 januari   Energie opwekken

De Kracht van Visualisatie door Alida Holwerda & Joy Boelens

Als je in je hartcentrum verblijft, stroomt de energie als vanzelf en kan je bewust kiezen voor activiteit of rust. Maar soms zitten je hoofd en je emoties in de weg. Onder begeleiding van Alida Holwerda, journeytherapeut, verkennen we de weg van visualisaties om weer terug te keren naar je centrum en te ervaren wat je energie geeft. Oefeningen om je eigen energie te verkennen en manifesteren in situaties waar je tegenop ziet worden begeleid door Joy Boelens, communicatietrainer en coach.

Cursus & Workshop

Yoga & Tai chi (Wekelijks)

sep
2
za
It’s all in YOU!
sep 2 @ 14:00 – 16:30

It’s all in YOU! Inspiratieworkshop.

Ben je toe aan verandering? Maar voelt het soms nog te eng of te groot?

Ondanks dat je verlangen om iets te veranderen in je leven heel groot is kan het zijn dat je vastzit. Dat je nog steeds geen actie hebt ondernomen. Dit heeft te maken met het feit dat wanneer wij iets willen veranderen, er iets nieuws voor in de plaats gaat komen en dat vinden wij onbewust vaak heel eng. Nieuw is onbekend. Dit betekend dat je uit je comfortzone moet.

Je primaire brein zet dan alle alarmbellen automatisch aan om je te waarschuwen voor eventueel gevaar. En voor je het weet ben je weer aan het uitstellen. De kunst is om deze alarmbellen niet af te laten gaan terwijl jij aan het veranderen bent. Dit kun je leren!

Wil jij veranderingen aanbrengen in je relatie maar weet je niet hoe? Of ben je op je werk niet zo tevreden en zou je iets anders willen? Spelen er andere zaken die jij graag anders zou willen zien?

Kom dan naar de inspiratieworkshop “It’s all in YOU !”
Hier ga je leren, voelen en ervaren wat jij nodig hebt om te veranderen. Door middel van meditaties, visualisaties en andere oefeningen ga jij tijdens deze workshop de eerste stappen zetten die nodig zijn om het leven te gaan leven waar jij naar verlangt.

De workshop wordt gegeven door energetisch therapeut Brigitte Rijmers.

Zij is gespecialiseerd in het helpen van vrouwen die het lastig vinden om zonder schuldgevoel voor hun eigen behoeften op te komen. Deze vrouwen lopen regelmatig tegen uitdagingen aan om hun grenzen te bepalen. Zij hebben vaak een  warm hart voor anderen maar vergeten zichzelf. Hierdoor ligt een burn-out en/of lichamelijke klachten op de loer.

Laat je inspireren tijdens de workshop om beter voor jezelf te gaan zorgen. Zodat ook jij het  leven gaat realiseren wat jij graag wilt. Je hebt maar één leven. Zorg dat jij aan het roer staat!

Wanneer:
zaterdag 2 september van 14.00 – 16.30 uur of
zondag 3 september van 14.00 – 16.30 uur of
maandag 4 september van 19.00 – 21.30 uur

sep
3
zo
It’s all in YOU!
sep 3 @ 14:00 – 16:30

It’s all in YOU! Inspiratieworkshop.

Ben je toe aan verandering? Maar voelt het soms nog te eng of te groot?

Ondanks dat je verlangen om iets te veranderen in je leven heel groot is kan het zijn dat je vastzit. Dat je nog steeds geen actie hebt ondernomen. Dit heeft te maken met het feit dat wanneer wij iets willen veranderen, er iets nieuws voor in de plaats gaat komen en dat vinden wij onbewust vaak heel eng. Nieuw is onbekend. Dit betekend dat je uit je comfortzone moet.

Je primaire brein zet dan alle alarmbellen automatisch aan om je te waarschuwen voor eventueel gevaar. En voor je het weet ben je weer aan het uitstellen. De kunst is om deze alarmbellen niet af te laten gaan terwijl jij aan het veranderen bent. Dit kun je leren!

Wil jij veranderingen aanbrengen in je relatie maar weet je niet hoe? Of ben je op je werk niet zo tevreden en zou je iets anders willen? Spelen er andere zaken die jij graag anders zou willen zien?

Kom dan naar de inspiratieworkshop “It’s all in YOU !”
Hier ga je leren, voelen en ervaren wat jij nodig hebt om te veranderen. Door middel van meditaties, visualisaties en andere oefeningen ga jij tijdens deze workshop de eerste stappen zetten die nodig zijn om het leven te gaan leven waar jij naar verlangt.

De workshop wordt gegeven door energetisch therapeut Brigitte Rijmers.

Zij is gespecialiseerd in het helpen van vrouwen die het lastig vinden om zonder schuldgevoel voor hun eigen behoeften op te komen. Deze vrouwen lopen regelmatig tegen uitdagingen aan om hun grenzen te bepalen. Zij hebben vaak een  warm hart voor anderen maar vergeten zichzelf. Hierdoor ligt een burn-out en/of lichamelijke klachten op de loer.

Laat je inspireren tijdens de workshop om beter voor jezelf te gaan zorgen. Zodat ook jij het  leven gaat realiseren wat jij graag wilt. Je hebt maar één leven. Zorg dat jij aan het roer staat!

Wanneer:
zaterdag 2 september van 14.00 – 16.30 uur of
zondag 3 september van 14.00 – 16.30 uur of
maandag 4 september van 19.00 – 21.30 uur

sep
4
ma
It’s all in YOU!
sep 4 @ 19:00 – 21:30

It’s all in YOU! Inspiratieworkshop.

Ben je toe aan verandering? Maar voelt het soms nog te eng of te groot?

Ondanks dat je verlangen om iets te veranderen in je leven heel groot is kan het zijn dat je vastzit. Dat je nog steeds geen actie hebt ondernomen. Dit heeft te maken met het feit dat wanneer wij iets willen veranderen, er iets nieuws voor in de plaats gaat komen en dat vinden wij onbewust vaak heel eng. Nieuw is onbekend. Dit betekend dat je uit je comfortzone moet.

Je primaire brein zet dan alle alarmbellen automatisch aan om je te waarschuwen voor eventueel gevaar. En voor je het weet ben je weer aan het uitstellen. De kunst is om deze alarmbellen niet af te laten gaan terwijl jij aan het veranderen bent. Dit kun je leren!

Wil jij veranderingen aanbrengen in je relatie maar weet je niet hoe? Of ben je op je werk niet zo tevreden en zou je iets anders willen? Spelen er andere zaken die jij graag anders zou willen zien?

Kom dan naar de inspiratieworkshop “It’s all in YOU !”
Hier ga je leren, voelen en ervaren wat jij nodig hebt om te veranderen. Door middel van meditaties, visualisaties en andere oefeningen ga jij tijdens deze workshop de eerste stappen zetten die nodig zijn om het leven te gaan leven waar jij naar verlangt.

De workshop wordt gegeven door energetisch therapeut Brigitte Rijmers.

Zij is gespecialiseerd in het helpen van vrouwen die het lastig vinden om zonder schuldgevoel voor hun eigen behoeften op te komen. Deze vrouwen lopen regelmatig tegen uitdagingen aan om hun grenzen te bepalen. Zij hebben vaak een  warm hart voor anderen maar vergeten zichzelf. Hierdoor ligt een burn-out en/of lichamelijke klachten op de loer.

Laat je inspireren tijdens de workshop om beter voor jezelf te gaan zorgen. Zodat ook jij het  leven gaat realiseren wat jij graag wilt. Je hebt maar één leven. Zorg dat jij aan het roer staat!

Wanneer:
zaterdag 2 september van 14.00 – 16.30 uur of
zondag 3 september van 14.00 – 16.30 uur of
maandag 4 september van 19.00 – 21.30 uur

sep
6
wo
Brein en Bewegen: denken-voelen-doen
sep 6 @ 10:00 – 17:00

Het gedrag van het kind heeft altijd een reden. In deze actieve workshop leer je anders te kijken naar het kind waardoor je beter kunt begrijpen waarom het doet zoals het doet. Besproken (en ervaren!) wordt hoe de bewegingsontwikkeling plaatsvindt, hoe deze gerelateerd is aan bepaalde hersengebieden en hoe je gedrag kunt beinvloeden door het kind nieuwe of andere bewegingspatronen aan te leren. Direct na de workshop kun je met het geleerde aan de slag. Thuis of in de praktijk.

€ 137,50 per dag, tweedaagse € 275,00

6 september inclusief het boek: Movement based Learning.
7 september inclusief het boek: de Ik-fabriek: laat je lijf en hersenen samenwerken en maak Ik-kracht

sep
10
zo
In gesprek over spiritualiteit
sep 10 @ 14:00 – 15:00

In gesprek over…

De titel zegt het al: we gaan in gesprek met elkaar. En waarover…dat bepaal jij!

Het is prettig om met gelijkgestemden te kunnen praten, ervaringen te delen en elkaar te inspireren. Men voelt zich vaak onbegrepen of alleen staan als het om spirituele of minder aardse zaken gaat.

Ik had dat vroeger zelf ook en daarom bied ik graag 1x per maand een bijeenkomst aan, waarbij er vrijuit gesproken kan worden. Ik vind het belangrijk dat dit op een respectvolle, ongedwongen en persoonlijke manier plaatsvindt.

Het onderwerp zal per bijeenkomst verschillen en komt vanuit de groep. Onder het genot van een kop thee met wat lekkers is er ruimte om je ervaringen te delen of gewoon te luisteren. Waar jij je prettig bij voelt. Niets moet.

Spreekt dit concept je aan? Voel je welkom en stuur mij een mail (info@karinwitte.nu) om verzekerd te zijn van een plek. Het maximaal aantal deelnemers is 8.

Data op zondag: 10 september, 8 oktober, 12 november en 10 december van 14.00 tot 15.00 uur.

Ik ga graag met jou in gesprek!
Karin Witte

sep
22
vr
Beginnerscursus Hatha Yoga
sep 22 @ 10:15 – 11:30

Hatha Yoga

De Hatha Yoga heeft als doel lichaam en geest met elkaar te verbinden door het aannemen van yogahoudingen (asana’s), ademhalingsoefeningen (pranayama) en door meditatie.

Yoga is een duizenden jaren oude discipline die zich bezighoudt met de aard en samenhang van datgene wat een mens tot een mens maakt. Fysiek lichaam, gevoelens, verstand en ziel, in relatie tot de omringende wereld met al haar complexe sociale processen. Yoga gaat niet over allerlei ingewikkelde houdingen, het gaat over het creëren van fysiek en mentaal bewustzijn. Ben je je bewust van de mogelijkheden en onmogelijkheden van jouw lichaam en geest? Yoga gaat over het laten samenwerken van lichaam en geest. Yoga gaat absoluut niet over presteren, competitie of vergelijking met een ander. De focus ligt bij jezelf.

Het lichaam wordt niet alleen soepeler, de spieren worden ook intensief gebruikt en daardoor sterk, en daarbij wordt geen spiergroep overgeslagen. Doordat het hele lichaam wordt gebruikt wordt ruimte gecreëerd om diep te ontspannen en kan de geest tot rust komen.

De lesreeks

De lesreeks van 14 lessen is voor beginners. Er wordt veel aandacht besteed aan de ademhaling, het fysieke lichaam en de geest. De houdingen worden voorgedaan, waarna je begeleid wordt met het ademhalen en het aannemen van de houding. Je hoeft niet soepel of lenig te zijn, dat word je vanzelf als je regelmatig yoga beoefent. Tevens is er ruimte voor vragen.

Opbouw van de les

 • Ademhalingsoefeningen
 • Het aannemen van houdingen
 • Meditatie / ontspanning
 • De les wordt afgesloten met een kopje thee

Tijdens de meditatie kun je liggen (of zitten) en luisteren naar mijn stem. Dit geeft ontspanning en focus. Het thema van de meditatie zal per les verschillen.

De houdingen zijn afwisselend qua inspanning en fysieke kracht. Je hoeft echter niet lenig te zijn, dat komt vanzelf. Het belangrijkste is dat je doet wat binnen je eigen mogelijkheden ligt. Als je medische klachten hebt waarvoor je onder behandeling bent bij een arts, overleg dan zelf met de arts of je yogalessen mag volgen.

Resultaat

Regelmatig yogalessen volgen, kan bijdragen tot:

 • Diepere ontspanning en ademhaling
 • Meer balans
 • Soepeler en beweeglijker lichaam
 • Meer rust en focus in het denken
 • Ervaren van stilte in jezelf
 • Verbeterde lichaamshouding

Ervaar je innerlijke rust door middel van bewuste ademhaling, fysieke oefeningen en meditatie.

Aanwijzingen voor de lessen

 • Eet voor de les alleen licht (fruit, salade)
 • Neem een eigen handdoek mee voor op het yogamatje (matjes, dekentjes en kussens zijn aanwezig)
 • Drink tijdens en na de les voldoende water en/of kruidenthee om de vrijgekomen afvalstoffen te kunnen afvoeren
 • Draag gemakkelijke kleding, bijvoorbeeld een legging en een t-shirt

Meer informatie vind je op www.karinwitte.nu en aanmelden kan via info@karinwitte.nu.

Tijdens de Open Dag op zondag 17 september kun je ervaren hoe een les verloopt.

Vrijdagavond meditatie door Petra Bolten
sep 22 @ 19:30 – 20:45

Meditatie avond

De Kundalini Yoga kent veel mooie en krachtige meditaties. Tijdens de wekelijkse lessen komen deze meditaties veelal aan bod. Voor diegenen die dieper en langer in de kracht van deze meditaties willen duiken, organiseer ik weer een les met de nadruk op meditatie. Na een aantal yogaoefeningen (ter voorbereiding van het lichaam) zullen we een langere meditatie ervaren ( 22-31 minuten). Een goed begin van je weekend! Ook toegankelijk als je geen ervaring hebt met Kundalini Yoga.

2-4-4

sep
24
zo
Tarotcursus voor gevorderden
sep 24 @ 14:00 – 17:00

“Zoekt, en gij zult vinden”, is tijdens mijn zoektocht vaak tegen mij gezegd. Soms is dat wat je vindt heel iets anders dan dat waar je eigenlijk naar zocht. Is dat dan wel de waarheid?

Tarotkaarten bevatten bijzonder veel eeuwenoude kennis. Het tarotspel wordt sinds mensenheugenis gebruikt om meer inzicht te krijgen in alle denkbare onderwerpen. Een tarotkenner begrijpt de betekenis van de symbolen, kleuren en getallen van de tarotkaarten. Dit begrip van de kaarten stelt de kaartlegger in staat om een duidelijk beeld te vormen over verleden, heden en toekomst. De grootste uitdaging van elke serieuze kaartlegger is: het ontdekken van de werkelijke waarheid die de tarotkaarten laten zien. Dit noemt men het “lezen” van de kaarten van een tarotlegging; het vinden van de samenhang. Deze cursus voor gevorderden is speciaal bedoeld voor tarotkenners die weten wat elke afzonderlijke tarotkaart inhoudelijk betekent. De focus van de lesstof ligt vooral op het achterhalen van de werkelijke waarheid en dus niet op de betekenis van kaartsymbolen. De cursus is praktijkgericht en er is veel aandacht voor je eigen ervaringen. 

Een goed gesprek over de problematiek van de cliënt verhoogt de kans dat de kaarten een gericht antwoord en advies geven. Voor een goed consult is het belangrijk dat de kaartlezer op een ethisch verantwoorde manier de kaarten bespreekt met de cliënt. Als kaartlezer kun je dus maar beter goed voorbereid zijn op het geven van moeilijke antwoorden en nuttige adviezen. Om een goede tarotlezer te worden is het belangrijk om gedurende langere tijd veel zelf te oefenen en de opgedane ervaringen discreet te kunnen bespreken met anderen. Daarom zijn de bijeenkomsten voor de gevorderde tarotkenners maandelijks, op elke laatste zondag van de maand. Je hebt dus voldoende tijd om de opgedane wijsheid direct in praktijk te brengen.

Inhoud
We gebruiken gedurende de cursus een aantal standaard kaartlegmethoden die in de eerste les uitvoerig zullen worden besproken. De aankleding van de werkruimte komt aan bod, evenals de omlijsting en de inhoud van tarotconsultatie. Veel aandacht zal uitgaan naar waarheidsvinding en kaartleestechnieken. Ethiek en gesprekstechnieken komen uitgebreid aan bod. In negen bijeenkomsten van drie uur zul je jezelf van tarotkenner ontwikkelen tot tarotlezer.

Kosten: € 20,- per lesmiddag, geheel vooraf of wekelijks voor aanvang van elke les te voldoen. De cursus bestaat uit 9 middagen, verdeeld over 10 maanden. Elke lesmiddag is onmisbaar en duurt 3 uur. Planning: in de periode van zondag 24 september 2017 t/m 24 juni 2018: elke laatste zondagmiddag van de maand vanaf 14:00 uur (met uitzondering van de maand december).

Hartelijke groet,
In Lak’ech

Frank van Hemert

sep
29
vr
Beginnerscursus Hatha Yoga
sep 29 @ 10:15 – 11:30

Hatha Yoga

De Hatha Yoga heeft als doel lichaam en geest met elkaar te verbinden door het aannemen van yogahoudingen (asana’s), ademhalingsoefeningen (pranayama) en door meditatie.

Yoga is een duizenden jaren oude discipline die zich bezighoudt met de aard en samenhang van datgene wat een mens tot een mens maakt. Fysiek lichaam, gevoelens, verstand en ziel, in relatie tot de omringende wereld met al haar complexe sociale processen. Yoga gaat niet over allerlei ingewikkelde houdingen, het gaat over het creëren van fysiek en mentaal bewustzijn. Ben je je bewust van de mogelijkheden en onmogelijkheden van jouw lichaam en geest? Yoga gaat over het laten samenwerken van lichaam en geest. Yoga gaat absoluut niet over presteren, competitie of vergelijking met een ander. De focus ligt bij jezelf.

Het lichaam wordt niet alleen soepeler, de spieren worden ook intensief gebruikt en daardoor sterk, en daarbij wordt geen spiergroep overgeslagen. Doordat het hele lichaam wordt gebruikt wordt ruimte gecreëerd om diep te ontspannen en kan de geest tot rust komen.

De lesreeks

De lesreeks van 14 lessen is voor beginners. Er wordt veel aandacht besteed aan de ademhaling, het fysieke lichaam en de geest. De houdingen worden voorgedaan, waarna je begeleid wordt met het ademhalen en het aannemen van de houding. Je hoeft niet soepel of lenig te zijn, dat word je vanzelf als je regelmatig yoga beoefent. Tevens is er ruimte voor vragen.

Opbouw van de les

 • Ademhalingsoefeningen
 • Het aannemen van houdingen
 • Meditatie / ontspanning
 • De les wordt afgesloten met een kopje thee

Tijdens de meditatie kun je liggen (of zitten) en luisteren naar mijn stem. Dit geeft ontspanning en focus. Het thema van de meditatie zal per les verschillen.

De houdingen zijn afwisselend qua inspanning en fysieke kracht. Je hoeft echter niet lenig te zijn, dat komt vanzelf. Het belangrijkste is dat je doet wat binnen je eigen mogelijkheden ligt. Als je medische klachten hebt waarvoor je onder behandeling bent bij een arts, overleg dan zelf met de arts of je yogalessen mag volgen.

Resultaat

Regelmatig yogalessen volgen, kan bijdragen tot:

 • Diepere ontspanning en ademhaling
 • Meer balans
 • Soepeler en beweeglijker lichaam
 • Meer rust en focus in het denken
 • Ervaren van stilte in jezelf
 • Verbeterde lichaamshouding

Ervaar je innerlijke rust door middel van bewuste ademhaling, fysieke oefeningen en meditatie.

Aanwijzingen voor de lessen

 • Eet voor de les alleen licht (fruit, salade)
 • Neem een eigen handdoek mee voor op het yogamatje (matjes, dekentjes en kussens zijn aanwezig)
 • Drink tijdens en na de les voldoende water en/of kruidenthee om de vrijgekomen afvalstoffen te kunnen afvoeren
 • Draag gemakkelijke kleding, bijvoorbeeld een legging en een t-shirt

Meer informatie vind je op www.karinwitte.nu en aanmelden kan via info@karinwitte.nu.

Tijdens de Open Dag op zondag 17 september kun je ervaren hoe een les verloopt.

sep
30
za
Workshop Moodboard maken
sep 30 @ 14:00 – 16:00

Wat is een moodboard?

Een moodboard is een collage van plaatjes, foto’s, teksten, tekeningen of woorden. Een moodboard is meer dan alleen maar het knippen en plakken van plaatjes. In deze workshop is het een vertaling van verlangens, gedachtes, ideeën en dromen omzetten naar een beeld. Het helpt bij het maken van een vertaling van waar je naar verlangt in je leven en wat je zou willen veranderen. Door structuur aan te brengen, kun je gerichte acties gaan ondernemen.

Thema

Het thema van deze workshop is ‘Van hoofd naar hart’. Wat symboliseert voor jou leven vanuit je hoofd en wat staat voor leven vanuit je hart. Je hebt vast wel bepaalde verlangens die je graag ten uitvoer wilt brengen en wat tot nu toe niet helemaal gelukt is, om wat voor reden dan ook. Dit is je kans om daadwerkelijk in de actie te gaan en te gaan doen waar je blij van wordt!

Wat ga je doen?

Uit diverse magazines knip je alles wat voor jou betrekking heeft op dit thema. Belangrijk is dat je vanuit je intuïtie kijkt in de bladen en alles wat je aanspreekt uitknipt. Later kun je sorteren en veranderen. Als je voldoende hebt uitgeknipt, ga je indelen op een A3 vel karton. Intuïtief leg je de plaatjes neer en plakt ze op. Zo ontstaat er een eigen creatie van je moodboard. Uiteraard neem je deze mee naar huis.

Alle materialen (magazines, schaar en lijm) en een A3 vel krijg je tot je beschikking en zijn inbegrepen.

Data: 30 september, 27 oktober, 25 november 2017

Aanmelden kan via info@karinwitte.nu.

okt
3
di
Tarot – complete basiscursus voor beginners
okt 3 @ 20:00 – 22:00

Tarotkaarten zijn vergelijkbaar met de menukaarten van een restaurant:
Al weet je wat je gaat eten, het smaakt altijd weer verrassend…

Van tarotkaarten gaat een bijna mystieke aantrekkingskracht uit. Tarot is veel meer dan toekomstvoorspellen of waarzeggerij. Er ligt ongelooflijk veel eeuwenoude kennis in de kaarten opgeslagen. Veel mensen die met het kaartspel in contact komen, worden verleid om een spel kaarten en een boekje te kopen om thuis te gaan studeren. Zo begon ik ooit zelf ook aan een spel Lenormandkaarten (een kaartspel, verwant aan tarot) toen ik 14 jaar was. Wat gebeurde? Ik begon er enthousiast aan maar na een half jaar belandde het spel in de kast. Toch bleef het me interesseren en elke keer als ik over kaartleggers hoorde, wilde ik er ook ‘iets’ mee doen.

Pas jaren later besloot ik om me meer te gaan verdiepen in kaartlezen door een solide cursus te volgen. Dat heeft mij heel veel duidelijkheid gegeven over allerlei levensvragen waar ik mee worstelde. Na de cursus kon ik de tarotkaarten goed lezen en interpreteren en ook de Lenormandkaarten begreep ik ineens veel beter. Sindsdien heb ik de eeuwenoude kennis al aan veel cursisten doorgegeven en er nog veel meer mensen mee geholpen. Ik geef les volgens dezelfde methode als mijn lerares, een methode die voor iedereen zeer toegankelijk is; door in een kleine cursusgroep samen met anderen de kaarten vanuit jezelf te benaderen ontstaat al gauw een “persoonlijke band” met dit waanzinnig interessante kaartspel.

Iedereen die tarot wil bestuderen neem ik graag mee op reis naar de diepste diepten van hun eigen wezen, of net zover als iemand zelf wenst te gaan. Tijdens de cursus word je bekend met de betekenis van de kaarten aan de hand van voorbeelden uit je eigen leven, waardoor je jouw eigen geschiedenis en toekomst als kapstok en naslagwerk kunt gebruiken. Met het nieuwe licht dat tarot op jouw eigen verleden werpt, begrijp je reeds tijdens de cursus je eigen leven steeds beter. De afbeeldingen en symboliek van de tarotkaarten krijgen voor jou een persoonlijke betekenis.

Inhoud
De grote geheimen van het tarotspel zullen uitvoerig worden behandeld. De totale cursus bestaat uit twee delen. Het eerste deel richt zich voornamelijk op de betekenis van kleuren, getallen en alle symbolen (buiten de stokken, zwaarden, munten en bekers van de Kleine Arcana) die op de kaarten voorkomen. Ook de Grote Arcana (een belangrijk onderdeel van tarot) wordt in zijn geheel bestudeerd en legpatronen voor de Grote Arcana-kaarten worden behandeld. Na vier weken vakantie begint het tweede deel van de cursus. Daarin wordt de Kleine Arcana behandeld en de complete betekenis van alle zwaarden-, stokken-, bekers- en muntenkaarten, evenals legpatronen voor het gehele tarotspel. Tijdens de cursus komen ook allerlei andere aspecten van kaartleggen aan bod, zoals ethiek, geestelijke voorbereiding en hoe kaartleggingen op een doeltreffende manier kunnen worden opgebouwd. Ook is er ruime aandacht voor allerlei filosofieën, culturen en religies van over de hele wereld. Kortom: een complete cursus die u begeleidt tot volwaardig tarotkenner!

Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van de Rider Waite tarotkaarten, die je op de tweede cursusavond zult ontvangen. Er zal veel worden gepraat dus is het belangrijk om zelf pen en papier mee te nemen om aantekeningen te kunnen maken. Er wordt gestart als er een volledige cursusgroep kan worden gevormd. Een cursusgroep bestaat uit 4 tot 6 cursisten (niet meer!) zodat er veel persoonlijke aandacht voor elke cursist is.

Kosten: € 30,- per lesavond (of -middag), geheel vooraf of wekelijks voor aanvang van elke les te voldoen. De cursus bestaat uit 16 avonden, verdeeld over 2 X 8 weken met tussendoor 5 weken vakantie (dus: 21 weken). Elke lesavond is onmisbaar en duurt 2 tot 2,5 uur. Planning: in de periode van dinsdag 3 oktober 2017 t/m 20 februari 2018: elke dinsdagavond vanaf 20.00 uur (m.u.v. de .gehele maand december 2017).
    
Hartelijke groet,
In Lak’ech

Frank van Hemert

okt
6
vr
Persoonlijke groei met NLP
okt 6 @ 09:00 – 17:00

Bewustwording is de basis van persoonlijke groei. NLP (Neuro Linguistisch Programmeren) bied je een prachtige manier om je bewust te worden van je eigen patronen. Zodra deze patronen zichtbaar worden, kun je ze veranderen waar en wanneer je dat wilt. Op deze wijze wordt je flexibeler en effectiever in diverse situaties. Je werkt aan een nog betere versie van jezelf, met meer rust, plezier en een goed gevoel. NLP is dé sleutl tot zelfinzicht, ontwikkeling, verandering en communicatie.

Deze 6-daagse training is een echte investering in jezelf. Je bent van harte welkom!

Beginnerscursus Hatha Yoga
okt 6 @ 10:15 – 11:30

Hatha Yoga

De Hatha Yoga heeft als doel lichaam en geest met elkaar te verbinden door het aannemen van yogahoudingen (asana’s), ademhalingsoefeningen (pranayama) en door meditatie.

Yoga is een duizenden jaren oude discipline die zich bezighoudt met de aard en samenhang van datgene wat een mens tot een mens maakt. Fysiek lichaam, gevoelens, verstand en ziel, in relatie tot de omringende wereld met al haar complexe sociale processen. Yoga gaat niet over allerlei ingewikkelde houdingen, het gaat over het creëren van fysiek en mentaal bewustzijn. Ben je je bewust van de mogelijkheden en onmogelijkheden van jouw lichaam en geest? Yoga gaat over het laten samenwerken van lichaam en geest. Yoga gaat absoluut niet over presteren, competitie of vergelijking met een ander. De focus ligt bij jezelf.

Het lichaam wordt niet alleen soepeler, de spieren worden ook intensief gebruikt en daardoor sterk, en daarbij wordt geen spiergroep overgeslagen. Doordat het hele lichaam wordt gebruikt wordt ruimte gecreëerd om diep te ontspannen en kan de geest tot rust komen.

De lesreeks

De lesreeks van 14 lessen is voor beginners. Er wordt veel aandacht besteed aan de ademhaling, het fysieke lichaam en de geest. De houdingen worden voorgedaan, waarna je begeleid wordt met het ademhalen en het aannemen van de houding. Je hoeft niet soepel of lenig te zijn, dat word je vanzelf als je regelmatig yoga beoefent. Tevens is er ruimte voor vragen.

Opbouw van de les

 • Ademhalingsoefeningen
 • Het aannemen van houdingen
 • Meditatie / ontspanning
 • De les wordt afgesloten met een kopje thee

Tijdens de meditatie kun je liggen (of zitten) en luisteren naar mijn stem. Dit geeft ontspanning en focus. Het thema van de meditatie zal per les verschillen.

De houdingen zijn afwisselend qua inspanning en fysieke kracht. Je hoeft echter niet lenig te zijn, dat komt vanzelf. Het belangrijkste is dat je doet wat binnen je eigen mogelijkheden ligt. Als je medische klachten hebt waarvoor je onder behandeling bent bij een arts, overleg dan zelf met de arts of je yogalessen mag volgen.

Resultaat

Regelmatig yogalessen volgen, kan bijdragen tot:

 • Diepere ontspanning en ademhaling
 • Meer balans
 • Soepeler en beweeglijker lichaam
 • Meer rust en focus in het denken
 • Ervaren van stilte in jezelf
 • Verbeterde lichaamshouding

Ervaar je innerlijke rust door middel van bewuste ademhaling, fysieke oefeningen en meditatie.

Aanwijzingen voor de lessen

 • Eet voor de les alleen licht (fruit, salade)
 • Neem een eigen handdoek mee voor op het yogamatje (matjes, dekentjes en kussens zijn aanwezig)
 • Drink tijdens en na de les voldoende water en/of kruidenthee om de vrijgekomen afvalstoffen te kunnen afvoeren
 • Draag gemakkelijke kleding, bijvoorbeeld een legging en een t-shirt

Meer informatie vind je op www.karinwitte.nu en aanmelden kan via info@karinwitte.nu.

Tijdens de Open Dag op zondag 17 september kun je ervaren hoe een les verloopt.

okt
7
za
Persoonlijke groei met NLP
okt 7 @ 09:00 – 17:00

Bewustwording is de basis van persoonlijke groei. NLP (Neuro Linguistisch Programmeren) bied je een prachtige manier om je bewust te worden van je eigen patronen. Zodra deze patronen zichtbaar worden, kun je ze veranderen waar en wanneer je dat wilt. Op deze wijze wordt je flexibeler en effectiever in diverse situaties. Je werkt aan een nog betere versie van jezelf, met meer rust, plezier en een goed gevoel. NLP is dé sleutl tot zelfinzicht, ontwikkeling, verandering en communicatie.

Deze 6-daagse training is een echte investering in jezelf. Je bent van harte welkom!

Lachmeditatie door Adriana Wiesemann
okt 7 @ 11:00 – 12:00

Tijdens het lachen produceren je hersenen endorfine. Dit gelukshormoon zorgt ervoor dat je je goed gaat voelen. Wanneer je lachmeditatie doet zul je merken dat je ook in het dagelijkse leven makkelijker lacht en beter kan relativeren. We beginnen met een warming up. Dan gaan we lachen en dit zal ongeveer 15 minuten duren. 1 minuut lachen staat gelijk aan een workout van 10 minuten op het roeiapparaat. Aansluitend volgt een begeleide meditatie en tot slot een stilte meditatie.

Opgeven kan per mail of sms en het is ook mogelijk om binnen te lopen.

De Workshop wordt gegeven door Adriana Wiesemann; zij geeft naast lachmeditatie voor groepen ook individuele consulten als energetisch therapeut en vingerreflexologe.

aug
22
di
Tai chi
aug 22 @ 19:00 – 20:00
Tai chi
aug 22 @ 20:15 – 21:15
Er bestaan binnen het tai chi verschillende stijlen, zoals de Chen-, Yang-, Wu- en Sun-stijl, waarbij de Yang-stijl voornamelijk langzaam wordt uitgevoerd en de Chen-stijl ook explosieve
momenten in zich heeft. Deze stijlen zijn vaak weer onderverdeeld in diverse substijlen van leraren die er hun eigen kennis, vaardigheid en ervaring aan toe hebben gevoegd. De langzame bewegingen, die vanuit de buik en vooral zeer ontspannen uitgevoerd worden, zijn kenmerkend voor T’ai Chi.
20100606-IMG_1055
aug
28
ma
Kundalini yoga door Petra Bolten
aug 28 @ 09:00 – 10:15

Kundalini Yoga 

Kundalini Yoga is een yogavorm welke eeuwenlang in het geheim van meester tot meester is overgedragen. Vorige eeuw heeft Yogi Bhajan (meester in de Kundalini Yoga) deze code doorbroken en de Kundalini Yoga naar het westen gebracht.

Kundalini Yoga kenmerkt zich door de veelzijdigheid aan dynamische oefeningen, bewuste ademhalingstechnieken en een grote diversiteit aan meditaties. Geen enkele les is dan ook hetzelfde. Daarnaast kenmerkt de Kundalini Yoga zich door het gebruik van Mantra. De mantra’s zijn in het Gurmukh, een oude helige taal uit India en hebben door het uitspreken en de resonantie een specifiek effect.

Kundalini Yoga wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Het heeft naast het fysieke effect ook effect op mentaal, emotioneel en spiritueel vlak. Ook doorbreekt het patronen die je niet meer dienen.

Kundalini Yoga is uitermate geschikt voor de tijd waarin we nu leven. De wereld om ons heen verandert snel en dagelijks ontvangen we veel informatie. Kundalini Yoga helpt om bij jezelf te blijven ondanks alle input en druk van buitenaf.

De basis opbouw van een les is als volgt:

 • Intunen
 • Pranayama; ademhalingsoefeningen
 • Opwarmoefeningen
 • Kriya; set van (meestal dynamische) oefeningen met een duidelijk doel en effect
 • Relaxatie
 • Meditatie

Elke les heeft zijn eigen thema, door de grote variëteit aan sets en meditaties zullen dan ook veel verschillende thema’s aan bod komen. Voorbeelden zijn: het vergroten van intuïtie, stressbestendigheid, relaxatie, het openen van je hartcentrum, versterken van de wilskracht en het verhogen van het bewust.

De kriya’s zijn ook afwisselend qua inspanning en fysieke kracht. Je hoeft echter niet super lenig te zijn. Het belangrijkste is dat je doet wat binnen je eigen potentie ligt. Heb je medische klachten waarvoor je onder behandeling bent bij een arts? Overleg dan zelf met de arts of je aan deze vorm van yoga mag meedoen.

Alle lessen eindigen met een kopje thee zodat je weer fris naar huis kunt.

Aanwijzingen voor de lessen:

 • Eet 1,5-2 uur voor de les liever niet meer of alleen licht (fruit, salade).
 • Neem een eigen handdoek mee voor op het yogamatje (matjes, dekentjes voor bij de ontspanning en kussens zijn aanwezig)
 • Drink tijdens en na de les voldoende water en/of kruidenthee om de vrijgekomen afvalstoffen te kunnen afvoeren
 • Draag gemakkelijke kleding, bij voorkeur van natuurlijke materialen
 • Draag geen parfum of zware deodorant
 • Wees op tijd voor de les
 • Heb plezier!
Kundalini yoga door Petra Bolten
aug 28 @ 20:15 – 21:30

Kundalini Yoga 

Kundalini Yoga is een yogavorm welke eeuwenlang in het geheim van meester tot meester is overgedragen. Vorige eeuw heeft Yogi Bhajan (meester in de Kundalini Yoga) deze code doorbroken en de Kundalini Yoga naar het westen gebracht.

Kundalini Yoga kenmerkt zich door de veelzijdigheid aan dynamische oefeningen, bewuste ademhalingstechnieken en een grote diversiteit aan meditaties. Geen enkele les is dan ook hetzelfde. Daarnaast kenmerkt de Kundalini Yoga zich door het gebruik van Mantra. De mantra’s zijn in het Gurmukh, een oude helige taal uit India en hebben door het uitspreken en de resonantie een specifiek effect.

Kundalini Yoga wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Het heeft naast het fysieke effect ook effect op mentaal, emotioneel en spiritueel vlak. Ook doorbreekt het patronen die je niet meer dienen.

Kundalini Yoga is uitermate geschikt voor de tijd waarin we nu leven. De wereld om ons heen verandert snel en dagelijks ontvangen we veel informatie. Kundalini Yoga helpt om bij jezelf te blijven ondanks alle input en druk van buitenaf.

De basis opbouw van een les is als volgt:

 • Intunen
 • Pranayama; ademhalingsoefeningen
 • Opwarmoefeningen
 • Kriya; set van (meestal dynamische) oefeningen met een duidelijk doel en effect
 • Relaxatie
 • Meditatie

Elke les heeft zijn eigen thema, door de grote variëteit aan sets en meditaties zullen dan ook veel verschillende thema’s aan bod komen. Voorbeelden zijn: het vergroten van intuïtie, stressbestendigheid, relaxatie, het openen van je hartcentrum, versterken van de wilskracht en het verhogen van het bewust.

De kriya’s zijn ook afwisselend qua inspanning en fysieke kracht. Je hoeft echter niet super lenig te zijn. Het belangrijkste is dat je doet wat binnen je eigen potentie ligt. Heb je medische klachten waarvoor je onder behandeling bent bij een arts? Overleg dan zelf met de arts of je aan deze vorm van yoga mag meedoen.

Alle lessen eindigen met een kopje thee zodat je weer fris naar huis kunt.

Aanwijzingen voor de lessen:

 • Eet 1,5-2 uur voor de les liever niet meer of alleen licht (fruit, salade).
 • Neem een eigen handdoek mee voor op het yogamatje (matjes, dekentjes voor bij de ontspanning en kussens zijn aanwezig)
 • Drink tijdens en na de les voldoende water en/of kruidenthee om de vrijgekomen afvalstoffen te kunnen afvoeren
 • Draag gemakkelijke kleding, bij voorkeur van natuurlijke materialen
 • Draag geen parfum of zware deodorant
 • Wees op tijd voor de les
 • Heb plezier!
aug
29
di
Kundalini yoga door Petra Bolten
aug 29 @ 18:30 – 19:45

Kundalini Yoga 

Kundalini Yoga is een yogavorm welke eeuwenlang in het geheim van meester tot meester is overgedragen. Vorige eeuw heeft Yogi Bhajan (meester in de Kundalini Yoga) deze code doorbroken en de Kundalini Yoga naar het westen gebracht.

Kundalini Yoga kenmerkt zich door de veelzijdigheid aan dynamische oefeningen, bewuste ademhalingstechnieken en een grote diversiteit aan meditaties. Geen enkele les is dan ook hetzelfde. Daarnaast kenmerkt de Kundalini Yoga zich door het gebruik van Mantra. De mantra’s zijn in het Gurmukh, een oude helige taal uit India en hebben door het uitspreken en de resonantie een specifiek effect.

Kundalini Yoga wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Het heeft naast het fysieke effect ook effect op mentaal, emotioneel en spiritueel vlak. Ook doorbreekt het patronen die je niet meer dienen.

Kundalini Yoga is uitermate geschikt voor de tijd waarin we nu leven. De wereld om ons heen verandert snel en dagelijks ontvangen we veel informatie. Kundalini Yoga helpt om bij jezelf te blijven ondanks alle input en druk van buitenaf.

De basis opbouw van een les is als volgt:

 • Intunen
 • Pranayama; ademhalingsoefeningen
 • Opwarmoefeningen
 • Kriya; set van (meestal dynamische) oefeningen met een duidelijk doel en effect
 • Relaxatie
 • Meditatie

Elke les heeft zijn eigen thema, door de grote variëteit aan sets en meditaties zullen dan ook veel verschillende thema’s aan bod komen. Voorbeelden zijn: het vergroten van intuïtie, stressbestendigheid, relaxatie, het openen van je hartcentrum, versterken van de wilskracht en het verhogen van het bewust.

De kriya’s zijn ook afwisselend qua inspanning en fysieke kracht. Je hoeft echter niet super lenig te zijn. Het belangrijkste is dat je doet wat binnen je eigen potentie ligt. Heb je medische klachten waarvoor je onder behandeling bent bij een arts? Overleg dan zelf met de arts of je aan deze vorm van yoga mag meedoen.

Alle lessen eindigen met een kopje thee zodat je weer fris naar huis kunt.

Aanwijzingen voor de lessen:

 • Eet 1,5-2 uur voor de les liever niet meer of alleen licht (fruit, salade).
 • Neem een eigen handdoek mee voor op het yogamatje (matjes, dekentjes voor bij de ontspanning en kussens zijn aanwezig)
 • Drink tijdens en na de les voldoende water en/of kruidenthee om de vrijgekomen afvalstoffen te kunnen afvoeren
 • Draag gemakkelijke kleding, bij voorkeur van natuurlijke materialen
 • Draag geen parfum of zware deodorant
 • Wees op tijd voor de les
 • Heb plezier!
Tai chi
aug 29 @ 19:00 – 20:00
Kundalini yoga door Petra Bolten
aug 29 @ 20:15 – 21:30

Kundalini Yoga 

Kundalini Yoga is een yogavorm welke eeuwenlang in het geheim van meester tot meester is overgedragen. Vorige eeuw heeft Yogi Bhajan (meester in de Kundalini Yoga) deze code doorbroken en de Kundalini Yoga naar het westen gebracht.

Kundalini Yoga kenmerkt zich door de veelzijdigheid aan dynamische oefeningen, bewuste ademhalingstechnieken en een grote diversiteit aan meditaties. Geen enkele les is dan ook hetzelfde. Daarnaast kenmerkt de Kundalini Yoga zich door het gebruik van Mantra. De mantra’s zijn in het Gurmukh, een oude helige taal uit India en hebben door het uitspreken en de resonantie een specifiek effect.

Kundalini Yoga wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Het heeft naast het fysieke effect ook effect op mentaal, emotioneel en spiritueel vlak. Ook doorbreekt het patronen die je niet meer dienen.

Kundalini Yoga is uitermate geschikt voor de tijd waarin we nu leven. De wereld om ons heen verandert snel en dagelijks ontvangen we veel informatie. Kundalini Yoga helpt om bij jezelf te blijven ondanks alle input en druk van buitenaf.

De basis opbouw van een les is als volgt:

 • Intunen
 • Pranayama; ademhalingsoefeningen
 • Opwarmoefeningen
 • Kriya; set van (meestal dynamische) oefeningen met een duidelijk doel en effect
 • Relaxatie
 • Meditatie

Elke les heeft zijn eigen thema, door de grote variëteit aan sets en meditaties zullen dan ook veel verschillende thema’s aan bod komen. Voorbeelden zijn: het vergroten van intuïtie, stressbestendigheid, relaxatie, het openen van je hartcentrum, versterken van de wilskracht en het verhogen van het bewust.

De kriya’s zijn ook afwisselend qua inspanning en fysieke kracht. Je hoeft echter niet super lenig te zijn. Het belangrijkste is dat je doet wat binnen je eigen potentie ligt. Heb je medische klachten waarvoor je onder behandeling bent bij een arts? Overleg dan zelf met de arts of je aan deze vorm van yoga mag meedoen.

Alle lessen eindigen met een kopje thee zodat je weer fris naar huis kunt.

Aanwijzingen voor de lessen:

 • Eet 1,5-2 uur voor de les liever niet meer of alleen licht (fruit, salade).
 • Neem een eigen handdoek mee voor op het yogamatje (matjes, dekentjes voor bij de ontspanning en kussens zijn aanwezig)
 • Drink tijdens en na de les voldoende water en/of kruidenthee om de vrijgekomen afvalstoffen te kunnen afvoeren
 • Draag gemakkelijke kleding, bij voorkeur van natuurlijke materialen
 • Draag geen parfum of zware deodorant
 • Wees op tijd voor de les
 • Heb plezier!
Tai chi
aug 29 @ 20:15 – 21:15
Er bestaan binnen het tai chi verschillende stijlen, zoals de Chen-, Yang-, Wu- en Sun-stijl, waarbij de Yang-stijl voornamelijk langzaam wordt uitgevoerd en de Chen-stijl ook explosieve
momenten in zich heeft. Deze stijlen zijn vaak weer onderverdeeld in diverse substijlen van leraren die er hun eigen kennis, vaardigheid en ervaring aan toe hebben gevoegd. De langzame bewegingen, die vanuit de buik en vooral zeer ontspannen uitgevoerd worden, zijn kenmerkend voor T’ai Chi.
20100606-IMG_1055
aug
30
wo
Kundalini yoga door Petra Bolten
aug 30 @ 10:15 – 11:30

Kundalini Yoga 

Kundalini Yoga is een yogavorm welke eeuwenlang in het geheim van meester tot meester is overgedragen. Vorige eeuw heeft Yogi Bhajan (meester in de Kundalini Yoga) deze code doorbroken en de Kundalini Yoga naar het westen gebracht.

Kundalini Yoga kenmerkt zich door de veelzijdigheid aan dynamische oefeningen, bewuste ademhalingstechnieken en een grote diversiteit aan meditaties. Geen enkele les is dan ook hetzelfde. Daarnaast kenmerkt de Kundalini Yoga zich door het gebruik van Mantra. De mantra’s zijn in het Gurmukh, een oude helige taal uit India en hebben door het uitspreken en de resonantie een specifiek effect.

Kundalini Yoga wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Het heeft naast het fysieke effect ook effect op mentaal, emotioneel en spiritueel vlak. Ook doorbreekt het patronen die je niet meer dienen.

Kundalini Yoga is uitermate geschikt voor de tijd waarin we nu leven. De wereld om ons heen verandert snel en dagelijks ontvangen we veel informatie. Kundalini Yoga helpt om bij jezelf te blijven ondanks alle input en druk van buitenaf.

De basis opbouw van een les is als volgt:

 • Intunen
 • Pranayama; ademhalingsoefeningen
 • Opwarmoefeningen
 • Kriya; set van (meestal dynamische) oefeningen met een duidelijk doel en effect
 • Relaxatie
 • Meditatie

Elke les heeft zijn eigen thema, door de grote variëteit aan sets en meditaties zullen dan ook veel verschillende thema’s aan bod komen. Voorbeelden zijn: het vergroten van intuïtie, stressbestendigheid, relaxatie, het openen van je hartcentrum, versterken van de wilskracht en het verhogen van het bewust.

De kriya’s zijn ook afwisselend qua inspanning en fysieke kracht. Je hoeft echter niet super lenig te zijn. Het belangrijkste is dat je doet wat binnen je eigen potentie ligt. Heb je medische klachten waarvoor je onder behandeling bent bij een arts? Overleg dan zelf met de arts of je aan deze vorm van yoga mag meedoen.

Alle lessen eindigen met een kopje thee zodat je weer fris naar huis kunt.

Aanwijzingen voor de lessen:

 • Eet 1,5-2 uur voor de les liever niet meer of alleen licht (fruit, salade).
 • Neem een eigen handdoek mee voor op het yogamatje (matjes, dekentjes voor bij de ontspanning en kussens zijn aanwezig)
 • Drink tijdens en na de les voldoende water en/of kruidenthee om de vrijgekomen afvalstoffen te kunnen afvoeren
 • Draag gemakkelijke kleding, bij voorkeur van natuurlijke materialen
 • Draag geen parfum of zware deodorant
 • Wees op tijd voor de les
 • Heb plezier!
Kundalini yoga door Petra Bolten
aug 30 @ 18:30 – 19:45

Kundalini Yoga 

Kundalini Yoga is een yogavorm welke eeuwenlang in het geheim van meester tot meester is overgedragen. Vorige eeuw heeft Yogi Bhajan (meester in de Kundalini Yoga) deze code doorbroken en de Kundalini Yoga naar het westen gebracht.

Kundalini Yoga kenmerkt zich door de veelzijdigheid aan dynamische oefeningen, bewuste ademhalingstechnieken en een grote diversiteit aan meditaties. Geen enkele les is dan ook hetzelfde. Daarnaast kenmerkt de Kundalini Yoga zich door het gebruik van Mantra. De mantra’s zijn in het Gurmukh, een oude helige taal uit India en hebben door het uitspreken en de resonantie een specifiek effect.

Kundalini Yoga wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Het heeft naast het fysieke effect ook effect op mentaal, emotioneel en spiritueel vlak. Ook doorbreekt het patronen die je niet meer dienen.

Kundalini Yoga is uitermate geschikt voor de tijd waarin we nu leven. De wereld om ons heen verandert snel en dagelijks ontvangen we veel informatie. Kundalini Yoga helpt om bij jezelf te blijven ondanks alle input en druk van buitenaf.

De basis opbouw van een les is als volgt:

 • Intunen
 • Pranayama; ademhalingsoefeningen
 • Opwarmoefeningen
 • Kriya; set van (meestal dynamische) oefeningen met een duidelijk doel en effect
 • Relaxatie
 • Meditatie

Elke les heeft zijn eigen thema, door de grote variëteit aan sets en meditaties zullen dan ook veel verschillende thema’s aan bod komen. Voorbeelden zijn: het vergroten van intuïtie, stressbestendigheid, relaxatie, het openen van je hartcentrum, versterken van de wilskracht en het verhogen van het bewust.

De kriya’s zijn ook afwisselend qua inspanning en fysieke kracht. Je hoeft echter niet super lenig te zijn. Het belangrijkste is dat je doet wat binnen je eigen potentie ligt. Heb je medische klachten waarvoor je onder behandeling bent bij een arts? Overleg dan zelf met de arts of je aan deze vorm van yoga mag meedoen.

Alle lessen eindigen met een kopje thee zodat je weer fris naar huis kunt.

Aanwijzingen voor de lessen:

 • Eet 1,5-2 uur voor de les liever niet meer of alleen licht (fruit, salade).
 • Neem een eigen handdoek mee voor op het yogamatje (matjes, dekentjes voor bij de ontspanning en kussens zijn aanwezig)
 • Drink tijdens en na de les voldoende water en/of kruidenthee om de vrijgekomen afvalstoffen te kunnen afvoeren
 • Draag gemakkelijke kleding, bij voorkeur van natuurlijke materialen
 • Draag geen parfum of zware deodorant
 • Wees op tijd voor de les
 • Heb plezier!
Kundalini yoga door Petra Bolten
aug 30 @ 20:15 – 21:30

Kundalini Yoga 

Kundalini Yoga is een yogavorm welke eeuwenlang in het geheim van meester tot meester is overgedragen. Vorige eeuw heeft Yogi Bhajan (meester in de Kundalini Yoga) deze code doorbroken en de Kundalini Yoga naar het westen gebracht.

Kundalini Yoga kenmerkt zich door de veelzijdigheid aan dynamische oefeningen, bewuste ademhalingstechnieken en een grote diversiteit aan meditaties. Geen enkele les is dan ook hetzelfde. Daarnaast kenmerkt de Kundalini Yoga zich door het gebruik van Mantra. De mantra’s zijn in het Gurmukh, een oude helige taal uit India en hebben door het uitspreken en de resonantie een specifiek effect.

Kundalini Yoga wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Het heeft naast het fysieke effect ook effect op mentaal, emotioneel en spiritueel vlak. Ook doorbreekt het patronen die je niet meer dienen.

Kundalini Yoga is uitermate geschikt voor de tijd waarin we nu leven. De wereld om ons heen verandert snel en dagelijks ontvangen we veel informatie. Kundalini Yoga helpt om bij jezelf te blijven ondanks alle input en druk van buitenaf.

De basis opbouw van een les is als volgt:

 • Intunen
 • Pranayama; ademhalingsoefeningen
 • Opwarmoefeningen
 • Kriya; set van (meestal dynamische) oefeningen met een duidelijk doel en effect
 • Relaxatie
 • Meditatie

Elke les heeft zijn eigen thema, door de grote variëteit aan sets en meditaties zullen dan ook veel verschillende thema’s aan bod komen. Voorbeelden zijn: het vergroten van intuïtie, stressbestendigheid, relaxatie, het openen van je hartcentrum, versterken van de wilskracht en het verhogen van het bewust.

De kriya’s zijn ook afwisselend qua inspanning en fysieke kracht. Je hoeft echter niet super lenig te zijn. Het belangrijkste is dat je doet wat binnen je eigen potentie ligt. Heb je medische klachten waarvoor je onder behandeling bent bij een arts? Overleg dan zelf met de arts of je aan deze vorm van yoga mag meedoen.

Alle lessen eindigen met een kopje thee zodat je weer fris naar huis kunt.

Aanwijzingen voor de lessen:

 • Eet 1,5-2 uur voor de les liever niet meer of alleen licht (fruit, salade).
 • Neem een eigen handdoek mee voor op het yogamatje (matjes, dekentjes voor bij de ontspanning en kussens zijn aanwezig)
 • Drink tijdens en na de les voldoende water en/of kruidenthee om de vrijgekomen afvalstoffen te kunnen afvoeren
 • Draag gemakkelijke kleding, bij voorkeur van natuurlijke materialen
 • Draag geen parfum of zware deodorant
 • Wees op tijd voor de les
 • Heb plezier!
sep
4
ma
Kundalini yoga door Petra Bolten
sep 4 @ 09:00 – 10:15

Kundalini Yoga 

Kundalini Yoga is een yogavorm welke eeuwenlang in het geheim van meester tot meester is overgedragen. Vorige eeuw heeft Yogi Bhajan (meester in de Kundalini Yoga) deze code doorbroken en de Kundalini Yoga naar het westen gebracht.

Kundalini Yoga kenmerkt zich door de veelzijdigheid aan dynamische oefeningen, bewuste ademhalingstechnieken en een grote diversiteit aan meditaties. Geen enkele les is dan ook hetzelfde. Daarnaast kenmerkt de Kundalini Yoga zich door het gebruik van Mantra. De mantra’s zijn in het Gurmukh, een oude helige taal uit India en hebben door het uitspreken en de resonantie een specifiek effect.

Kundalini Yoga wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Het heeft naast het fysieke effect ook effect op mentaal, emotioneel en spiritueel vlak. Ook doorbreekt het patronen die je niet meer dienen.

Kundalini Yoga is uitermate geschikt voor de tijd waarin we nu leven. De wereld om ons heen verandert snel en dagelijks ontvangen we veel informatie. Kundalini Yoga helpt om bij jezelf te blijven ondanks alle input en druk van buitenaf.

De basis opbouw van een les is als volgt:

 • Intunen
 • Pranayama; ademhalingsoefeningen
 • Opwarmoefeningen
 • Kriya; set van (meestal dynamische) oefeningen met een duidelijk doel en effect
 • Relaxatie
 • Meditatie

Elke les heeft zijn eigen thema, door de grote variëteit aan sets en meditaties zullen dan ook veel verschillende thema’s aan bod komen. Voorbeelden zijn: het vergroten van intuïtie, stressbestendigheid, relaxatie, het openen van je hartcentrum, versterken van de wilskracht en het verhogen van het bewust.

De kriya’s zijn ook afwisselend qua inspanning en fysieke kracht. Je hoeft echter niet super lenig te zijn. Het belangrijkste is dat je doet wat binnen je eigen potentie ligt. Heb je medische klachten waarvoor je onder behandeling bent bij een arts? Overleg dan zelf met de arts of je aan deze vorm van yoga mag meedoen.

Alle lessen eindigen met een kopje thee zodat je weer fris naar huis kunt.

Aanwijzingen voor de lessen:

 • Eet 1,5-2 uur voor de les liever niet meer of alleen licht (fruit, salade).
 • Neem een eigen handdoek mee voor op het yogamatje (matjes, dekentjes voor bij de ontspanning en kussens zijn aanwezig)
 • Drink tijdens en na de les voldoende water en/of kruidenthee om de vrijgekomen afvalstoffen te kunnen afvoeren
 • Draag gemakkelijke kleding, bij voorkeur van natuurlijke materialen
 • Draag geen parfum of zware deodorant
 • Wees op tijd voor de les
 • Heb plezier!
Kundalini yoga door Petra Bolten
sep 4 @ 20:15 – 21:30

Kundalini Yoga 

Kundalini Yoga is een yogavorm welke eeuwenlang in het geheim van meester tot meester is overgedragen. Vorige eeuw heeft Yogi Bhajan (meester in de Kundalini Yoga) deze code doorbroken en de Kundalini Yoga naar het westen gebracht.

Kundalini Yoga kenmerkt zich door de veelzijdigheid aan dynamische oefeningen, bewuste ademhalingstechnieken en een grote diversiteit aan meditaties. Geen enkele les is dan ook hetzelfde. Daarnaast kenmerkt de Kundalini Yoga zich door het gebruik van Mantra. De mantra’s zijn in het Gurmukh, een oude helige taal uit India en hebben door het uitspreken en de resonantie een specifiek effect.

Kundalini Yoga wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Het heeft naast het fysieke effect ook effect op mentaal, emotioneel en spiritueel vlak. Ook doorbreekt het patronen die je niet meer dienen.

Kundalini Yoga is uitermate geschikt voor de tijd waarin we nu leven. De wereld om ons heen verandert snel en dagelijks ontvangen we veel informatie. Kundalini Yoga helpt om bij jezelf te blijven ondanks alle input en druk van buitenaf.

De basis opbouw van een les is als volgt:

 • Intunen
 • Pranayama; ademhalingsoefeningen
 • Opwarmoefeningen
 • Kriya; set van (meestal dynamische) oefeningen met een duidelijk doel en effect
 • Relaxatie
 • Meditatie

Elke les heeft zijn eigen thema, door de grote variëteit aan sets en meditaties zullen dan ook veel verschillende thema’s aan bod komen. Voorbeelden zijn: het vergroten van intuïtie, stressbestendigheid, relaxatie, het openen van je hartcentrum, versterken van de wilskracht en het verhogen van het bewust.

De kriya’s zijn ook afwisselend qua inspanning en fysieke kracht. Je hoeft echter niet super lenig te zijn. Het belangrijkste is dat je doet wat binnen je eigen potentie ligt. Heb je medische klachten waarvoor je onder behandeling bent bij een arts? Overleg dan zelf met de arts of je aan deze vorm van yoga mag meedoen.

Alle lessen eindigen met een kopje thee zodat je weer fris naar huis kunt.

Aanwijzingen voor de lessen:

 • Eet 1,5-2 uur voor de les liever niet meer of alleen licht (fruit, salade).
 • Neem een eigen handdoek mee voor op het yogamatje (matjes, dekentjes voor bij de ontspanning en kussens zijn aanwezig)
 • Drink tijdens en na de les voldoende water en/of kruidenthee om de vrijgekomen afvalstoffen te kunnen afvoeren
 • Draag gemakkelijke kleding, bij voorkeur van natuurlijke materialen
 • Draag geen parfum of zware deodorant
 • Wees op tijd voor de les
 • Heb plezier!
sep
5
di
Kundalini yoga door Petra Bolten
sep 5 @ 18:30 – 19:45

Kundalini Yoga 

Kundalini Yoga is een yogavorm welke eeuwenlang in het geheim van meester tot meester is overgedragen. Vorige eeuw heeft Yogi Bhajan (meester in de Kundalini Yoga) deze code doorbroken en de Kundalini Yoga naar het westen gebracht.

Kundalini Yoga kenmerkt zich door de veelzijdigheid aan dynamische oefeningen, bewuste ademhalingstechnieken en een grote diversiteit aan meditaties. Geen enkele les is dan ook hetzelfde. Daarnaast kenmerkt de Kundalini Yoga zich door het gebruik van Mantra. De mantra’s zijn in het Gurmukh, een oude helige taal uit India en hebben door het uitspreken en de resonantie een specifiek effect.

Kundalini Yoga wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Het heeft naast het fysieke effect ook effect op mentaal, emotioneel en spiritueel vlak. Ook doorbreekt het patronen die je niet meer dienen.

Kundalini Yoga is uitermate geschikt voor de tijd waarin we nu leven. De wereld om ons heen verandert snel en dagelijks ontvangen we veel informatie. Kundalini Yoga helpt om bij jezelf te blijven ondanks alle input en druk van buitenaf.

De basis opbouw van een les is als volgt:

 • Intunen
 • Pranayama; ademhalingsoefeningen
 • Opwarmoefeningen
 • Kriya; set van (meestal dynamische) oefeningen met een duidelijk doel en effect
 • Relaxatie
 • Meditatie

Elke les heeft zijn eigen thema, door de grote variëteit aan sets en meditaties zullen dan ook veel verschillende thema’s aan bod komen. Voorbeelden zijn: het vergroten van intuïtie, stressbestendigheid, relaxatie, het openen van je hartcentrum, versterken van de wilskracht en het verhogen van het bewust.

De kriya’s zijn ook afwisselend qua inspanning en fysieke kracht. Je hoeft echter niet super lenig te zijn. Het belangrijkste is dat je doet wat binnen je eigen potentie ligt. Heb je medische klachten waarvoor je onder behandeling bent bij een arts? Overleg dan zelf met de arts of je aan deze vorm van yoga mag meedoen.

Alle lessen eindigen met een kopje thee zodat je weer fris naar huis kunt.

Aanwijzingen voor de lessen:

 • Eet 1,5-2 uur voor de les liever niet meer of alleen licht (fruit, salade).
 • Neem een eigen handdoek mee voor op het yogamatje (matjes, dekentjes voor bij de ontspanning en kussens zijn aanwezig)
 • Drink tijdens en na de les voldoende water en/of kruidenthee om de vrijgekomen afvalstoffen te kunnen afvoeren
 • Draag gemakkelijke kleding, bij voorkeur van natuurlijke materialen
 • Draag geen parfum of zware deodorant
 • Wees op tijd voor de les
 • Heb plezier!
Tai chi
sep 5 @ 19:00 – 20:00