Topmenu

Agenda

mei
26
vr
H.E.A.L.
mei 26 @ 10:00 – 13:00

Je weet dat het tijd is voor verandering

 • Maar het voelt groot en angstig aan
 • Je hebt het verlangen om op te komen voor jouw wensen
 • Maar je weet niet hoe je dit moet aanpakken
 • Je blijft hierdoor de noodzakelijke verandering in je leven uitstellen

Binnen onze comfortzone voelen we ons veilig en vertrouwd, maar het wil niet zeggen dat we dan echt gelukkig zijn. Als je echt iets wilt veranderen in je leven, moet je uit je comfortzone stappen, waardoor je onzekerheden, twijfels en angsten kunt tegenkomen.

Het is dan belangrijk om de veiligheid in jezelf te ontdekken, dat je meer zelfvertrouwen gaat ontwikkelen, waardoor je makkelijker nieuwe uitdagingen in je leven kunt aangaan. En stopt met uitstellen!

Voel je dat het voor jou tijd is om een andere draai aan je leven te geven?

Dan is de cursus H.E.A.L. speciaal voor jou!

H.E.A.L. staat voor:

Herkennen   (bewustwording)

Erkennen     (van emoties, leuk en minder leuk)

Accepteren  (dat alles in jou er mag zijn)

Losmaken    (van twijfels en onzekerheden)

De H.E.A.L. methode bestaat uit 7 workshops (dagdelen van 3 uur.)

In deze cursus leer jij jezelf beter begrijpen door middel van diverse oefeningen (waaronder meditaties en visualisaties). Je wordt je meer bewust van wat zich binnen in jou afspeelt. Door dit proces aan te gaan, kom je dichterbij jezelf te staan. Je gaat ontdekken welke blokkades er zijn.

Ik geef je “gereedschappen” om jezelf de healing te geven die jij nodig hebt voor je volgende stappen.

Tijdens en na deze workshop krijg jij het vertrouwen om de stappen te blijven zetten naar een leven waar jij gelukkig in bent!

Normale prijs:    € 350

Introductieprijs:  € 175,-

 

mei
28
zo
Mindfulness voor zwangeren
mei 28 @ 10:00 – 12:30

Ben je zwanger en zoek je een verdiepende cursus met een praktische en innerlijke voorbereiding op de bevalling? Dan is deze training in Alkmaar misschien iets voor jou.

Mindfulness is een vaardigheid waarbij je eigen verantwoordelijkheid en autonomie brengt in zowel het beleven van de aangename en mooie dingen, alsook in het omgaan met de onaangename en moeilijke dingen tijdens een zwangerschap. De bewustwording van de eigen automatische patronen kan er voor zorgen dat er gezondere manieren gekozen worden om om te gaan met (de soms onvermijdelijke) stress, pijn of andere ongemakken. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat het beoefenen van mindfulness effectief is bij het ervaren van angst, stress, negatieve stemming en pijn in het algemeen.

In de training worden oosterse meditatietechnieken en westerse psychologische kennis gebruikt. De training heeft 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur en een stiltebijeenkomst. Een groot deel van de training bestaat uit het (leren) mediteren en uit eenvoudige lichaamsbeweging. Er is aandacht voor omgaan met weeën, de ziekenhuiscultuur, risico’s en voordelen van pijnmedicatie en je eigen angsten. Er wordt stilgestaan bij geschilpunten tussen partners, strategieën om innerlijke en uiterlijke stress aan te pakken, de werking van hormonen en omgaan met emoties. We doen diverse meditaties en een aantal yogahoudingen, afgestemd op je zwangere lichaam, die kunnen helpen bij zwangerschapsklachten, bij de voorbereiding op de bevalling, om fit te blijven en je herstel na de bevalling te bevorderen. Je krijgt een werkboek en audiobestanden met meditatieoefeningen, zodat je thuis verder kunt oefenen. We hebben ook een terugkomdag met baby.

Zwangere vrouwen en hun partner zijn welkom. De training wordt in groepsverband gegeven van maximaal 12 personen. Om deel te kunnen nemen maakt het niet uit of je al ervaring hebt op het gebied van meditatie of mindfulness.

2-4-6 2-8 2-10

mei
29
ma
Training mindful zelfcompassie
mei 29 @ 19:00 – 21:30

Ben jij ook vaak zo streng voor jezelf?

Ligt de lat ook hoog bij jou?

Moet jij veel van jezelf?

Heb je moeite met sommige aspecten van jezelf?
“A moment of self-compassion can change your entire day. A string of such moments can change the course of your life.”

― Christopher K. Germer
Je kunt leren vriendelijk te worden voor jezelf en je eigen welzijn en gezondheid prioriteit te laten zijn. Voluit leven!

Maandagavond 29 mei start de training Mindful Zelfcompassie. De training volgt het programma van Christopher Germer en Kristin Neff, Mindfulness Based Self-Compassion.

In deze training leer je hoe je vriendelijker voor jezelf kunt worden, juist op momenten dat je dat goed kunt gebruiken; je leert hoe je jezelf op een ondersteunende manier kan motiveren in plaats van op een harde, kritische manier; je leert hoe je met de moeilijke dingen in het leven om te gaan, zoals ongemak, pijn of stress; je leert hoe je met moeilijke emoties kan omgaan en je leert hoe je jezelf meer kunt waarderen en accepteren.

Het onderzoek rond zelfcompassie neemt snel toe en laat mooie, positieve resultaten zien. Zo bevordert deze benadering emotioneel welzijn, vermindert angst en depressie en helpt goede, gezonde gewoontes ondersteunen.(bron: Centrum voor Mindfulness).

De training wordt op de volgende data gegeven: maandagavond 29 mei, dinsdagavond 6 juni, maandag 12/6, 19/6,26/6, 3/7, 10/7 en 17/7.

Daarnaast is er nog een speciale stilte-ochtend in de natuur.

Geef jezelf een groot cadeau en doe mee met deze training!

Investeer in jezelf in tijd, energie en geld

De training heeft een speciale actieprijs, omdat het de eerste keer is.

Prijs 175 Euro (in plaats van 375 euro).

Je krijgt hiervoor:

8 zelfcompassiebijeenkomsten

stilte-ochtend

werkboek

koffie, thee en koekjes

De training vindt plaats in centrum Wakker Bewustzijn, Westerweg 14, 1815 DE Alkmaar.

Heb je interesse of wil je meer weten, meld je dan hier aan.

Ik neem dan contact met je op voor een telefonische intake.

mei
31
wo
achtweekse Mindfulnesstraining door Anita Schreij
mei 31 @ 09:30 – 11:30

In een mindfulness training train je je aandacht. Je probeert meer aanwezig te zijn bij je gedachten, je lichaam en je gevoelens en bij hun impact op je leven. Je leert jezelf beter kennen en accepteren, daardoor wordt het mogelijk om vrijer te reageren, in plaats vanuit een reflex of een bekend patroon. De kans is dan groot dat je stress gemakkelijker los kunt laten. Mindfulness kan je helpen effectiever om te gaan met de uitdagingen van het dagelijks leven.

Resultaten:

Op basis van langdurig onderzoek is er bij deelnemers van mindfulness trainingen geconstateerd dat zij zich rustiger voelen, beter naar zichzelf en naar anderen luisteren, beter hun grenzen kunnen aangeven, zich vitaler en bewuster voelen en beter in staat zijn om een balans te vinden tussen werk en privé.

De 8-weekse training helpt je om je persoonlijke hulpbronnen te versterken en met een open blik in het leven te kunnen staan.

 Een mindfulness training is te omschrijven als een test-en-leer-aanpak. Door middel van praktische oefeningen train je je aandacht. Daarnaast leer je dagelijks mentale fitheidsmomenten in te bouwen. 

Elke week wordt er 1 thema behandeld:

1. Een frisse blik op routine

2. Kijken naar je reacties

3. Grenzen verkennen

4. Veerkracht ontwikkelen

5. Bewust reageren

6. Je mindset veranderen

7. Stevigheid ontwikkelen

8. Mindfulness in je leven inbouwen

Naast de wekelijkse bijeenkomsten ben je ook elke dag thuis bezig met oefeningen.

jun
1
do
Oneness
jun 1 @ 20:00 – 22:30

Het team van Oneness Alkmaar bestaat uit mensen bij wie Oneness een belangrijk onderdeel uitmaakt van hun persoonlijke groei. Zij zijn gegrepen door de werking ervan en zijn samen bijeenkomsten gaan organiseren. Deze vinden onder andere in Wakker plaats. Wat ons raakt is onder andere de vrijheid die Oneness in onszelf oplevert. Dat geeft rust en vreugde en een dieper gevoel van liefde.

Een avond in Wakker duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Elke avond wordt door 3 mensen georganiseerd, in verschillende samenstellingen. Dat maakt dat geen avond hetzelfde is. Het eerste deel kan bestaan uit: een stuk Oneness-levenswijsheid, een meditatie, oefeningen voor ontspanning, bijzondere ervaringen, een levensverhaal, antwoorden op vragen, een stukje film of dvd….of wellicht wat anders. In het tweede deel wordt de Oneness Deeksha-energie doorgegeven. Dat gebeurt door geïnitieerde mensen die hun handen boven het hoofd van de ontvanger houden en via de universele bron deze energie kunnen doorgeven.
Als je regelmatig deze energie ontvangt, zul je veranderingen in je leven gaan ervaren: je wordt rustiger, de gedachtenmolen in je hoofd mindert vaart, je gaat je eigen patronen doorzien, je gaat meer voelen: zowel liefde als dat wat je probeerde te onderdrukken ofwel je gaat bewuster in het leven staan. Als je groeit in bewustzijn, ontdek je dat er helemaal niet zoveel is om over na te denken. Daardoor blijft er meer tijd en energie over om te genieten; van je werk, je leven, je relaties. En als meer mensen genieten, wordt de wereld mooier en vrediger.

Voor mooie ervaringen en verhalen over wat Oneness in levens van mensen heeft veranderd: klik hier

Voor informatie kijk op de websites www.onenessalkmaar.nl of www.onenessnederland.nl
Voor het aanvragen van de tweewekelijkse nieuwsbrief en voor het stellen van vragen, mail naar info@onenessalkmaar.nl

Elke eerste donderdag van de maand is er een Oneness avond in Wakker.
Elke week kun je deeksha-energie in Alkmaar ontvangen. Vraag de nieuwsbrief aan op bovenstaand emailadres of kijk op www.onenessalkmaar.nl voor de data en adressen.

jun
2
vr
Mindfulness basiscursus door Heidi Does
jun 2 @ 09:30 – 12:00

Mindfulness

Herken jij het volgende?

 • Kan jij je moeilijk concentreren?
 • Heb je last van een vol hoofd?
 • Lig je ’s nachts vaak wakker en pieker je dan veel?
 • Ben je snel geïrriteerd en kortaf naar je omgeving?
 • Heb je last van nek- , schouder- of rugklachten?
 • Ben je consciëntieus en heb je moeite met nee zeggen?
 • Voel jij je moe en is het weekend te kort om goed bij te tanken?

Weet dat je niet de enige bent.

Integendeel. Veel actieve professionals lopen hier tegenaan.

Wellicht ben jij ook vrij consciëntieus. Als je iets belooft, dan doe je het ook. Collega’s, klanten, familie en vrienden kunnen altijd op jou rekenen, ook als er nóg een tandje bij moet.

Half werk afleveren doe je niet, daar ben je net iets te perfectionistisch voor. Al zegt een ander nog zo vaak dat een 7 ook goed genoeg is, jij gaat voor die perfecte 10. Maar daarin loop je jezelf voorbij. Aan het eind van de dag lig je uitgeteld op de bank. Bijtanken lukt niet goed, omdat de volgende dag het hele circus weer van voren af aan begint.

Het kost je steeds meer moeite om de continu veranderende eisen en verwachtingen het hoofd te bieden. Om in je werk en thuis de boel op rolletjes te laten lopen.

Je loopt daardoor tegen problemen aan. Je hebt moeite om je te concentreren en bent snel afgeleid. Je verliest het overzicht en raakt verstrikt in brandjes blussen en ad-hoc klussen, die veel tijd kosten. Tijd die je helemaal niet kunt missen. Gevolg: je gaat nog harder hollen in een poging de boel weer onder controle te krijgen. Je gaat dóór. Waardoor je vastloopt in een vicieuze cirkel van alsmaar harder hollen.

In deze mindfulness training leer je hoe jij jouw vicieuze cirkel van alsmaar harder hollen kan doorbreken. Je leert hoe je met aandacht dagelijkse spanning en drukke perioden in je leven beter gaat hanteren.

Het resultaat: je ervaart meer rust, plezier en voldoening in de dingen die je doet en met de mensen die je dierbaar zijn.

HOE ZIET DE CURSUS ER UIT?

De training bestaat uit acht bijeenkomsten van zo’n 2½ uur.

Elke bijeenkomst bestaat uit compacte theorie, instructie, concentratie- en observatieoefeningen en leren van elkaars ervaringen. Alle oefeningen en technieken die je krijgt aangereikt zijn direct toepasbaar in je dagelijkse praktijk. Ze helpen je om door je dag heen mentaal en fysiek te ontspannen.

Thema’s die aan de orde komen zijn o.a.:

 • Leren herkennen van persoonlijke stresssignalen
 • Effectief omgaan met spanning en druk
 • Grenzen gaan (h)erkennen en bewaken
 • Ontspannen luisteren en spreken in contact met anderen
 • Bewust zorgen voor jezelf in alle rollen die je vervult (vader/moeder, vriend(in), etc.)

De training is praktijkgericht: je traint gewoon op een stoel en niet op een meditatiekussentje!

WAT KRIJG JE ALS JE MEEDOET?

 • Persoonlijk kennismakingsgesprek per telefoon
 • Acht groepsbijeenkomsten van elk zo’n 2-2½ uur
 • Inspirerend digitaal werkboek
 • Vier MP3 audiotracks om thuis verder te trainen (dagelijks 10-15 min)
 • Kleine groep van maximaal 8 deelnemers
 • Ruim aandacht voor waar jij tegenaan loopt in jouw specifieke (werk)situatie
 • Duidelijke feedback met milde no-nonsense aanpak
 • Nieuwe oefeningen waarmee je mindfulness nog beter integreert in je dagelijks leven

WAT LEVERT DE TRAINING JE OP?

 • Je kan je beter concentreren
 • Je hebt minder last van een vol hoofd
 • Je hebt helder zicht op hoofd- en bijzaken
 • Je herkent stressvolle situaties, maar gaat er met meer gemak mee om
 • Je hebt minder last van perfectionisme
 • Je stelt beter je grenzen
 • Je slaapt beter
 • Je voelt je fit en zit lekker in je vel

Kortom: je ervaart meer rust en balans, ondanks een volle agenda en veel verplichtingen.

Vrijdag 24 maart 2017

 • 8x vrijdagochtenden van 09:30 – 12:00 uur
 • Data: 24 en 31 maart, 7, 14 en 21 april, 12 en 19 mei, 2 juni 2017
H.E.A.L.
jun 2 @ 10:00 – 13:00

Je weet dat het tijd is voor verandering

 • Maar het voelt groot en angstig aan
 • Je hebt het verlangen om op te komen voor jouw wensen
 • Maar je weet niet hoe je dit moet aanpakken
 • Je blijft hierdoor de noodzakelijke verandering in je leven uitstellen

Binnen onze comfortzone voelen we ons veilig en vertrouwd, maar het wil niet zeggen dat we dan echt gelukkig zijn. Als je echt iets wilt veranderen in je leven, moet je uit je comfortzone stappen, waardoor je onzekerheden, twijfels en angsten kunt tegenkomen.

Het is dan belangrijk om de veiligheid in jezelf te ontdekken, dat je meer zelfvertrouwen gaat ontwikkelen, waardoor je makkelijker nieuwe uitdagingen in je leven kunt aangaan. En stopt met uitstellen!

Voel je dat het voor jou tijd is om een andere draai aan je leven te geven?

Dan is de cursus H.E.A.L. speciaal voor jou!

H.E.A.L. staat voor:

Herkennen   (bewustwording)

Erkennen     (van emoties, leuk en minder leuk)

Accepteren  (dat alles in jou er mag zijn)

Losmaken    (van twijfels en onzekerheden)

De H.E.A.L. methode bestaat uit 7 workshops (dagdelen van 3 uur.)

In deze cursus leer jij jezelf beter begrijpen door middel van diverse oefeningen (waaronder meditaties en visualisaties). Je wordt je meer bewust van wat zich binnen in jou afspeelt. Door dit proces aan te gaan, kom je dichterbij jezelf te staan. Je gaat ontdekken welke blokkades er zijn.

Ik geef je “gereedschappen” om jezelf de healing te geven die jij nodig hebt voor je volgende stappen.

Tijdens en na deze workshop krijg jij het vertrouwen om de stappen te blijven zetten naar een leven waar jij gelukkig in bent!

Normale prijs:    € 350

Introductieprijs:  € 175,-

 

Mindfulness en Jouw Sterke Punten door Heidi Does
jun 2 @ 13:30 – 16:00

Mindfulness

Mindfulness en Jouw Sterke Punten

Je hebt eerder al een mindfulness basistraining gedaan. Dit heeft je veel gebracht. Toch loop je nog tegen dingen aan, vooral in je werk.

Herken je een of meer van de volgende situaties in je werk:

 • Pieker je vaak over of je het allemaal wel goed doet?
 • Voel jij je geregeld niet gehoord en gezien voor al je inzet?
 • Mis je plezier en voldoening in de dingen die je doet?
 • Wil je dingen veranderen maar krijg je niemand mee?
 • Twijfel je of je nog wel op de juiste plek zit?
 • Heb je al langer zoiets van: ‘Is dit het nou?’

Dan kan het zijn dat je werk – ondanks je mindfulness ervaring – een bron van onrust en spanning blijft.

Je houdt veel ballen in de lucht en werkt hard om alles goed te doen. Maar in (functionerings)gesprekken, overleggen en vergaderingen gaat veel tijd en aandacht naar dingen die niet goed gaan. Wat wel goed gaat en waar je meer van wilt komt nauwelijks aan de orde.

Dat frustreert je.

Want je weet niet goed hoe het anders – beter – kan. Hoe je het beste van jezelf kan laten zien zonder jezelf te forceren of op de borst te kloppen. Hierdoor pas jij je teveel aan je omgeving aan en heb je minder impact dan je zou willen. Je werk kost je daardoor meer energie dan je lief is.

Onderscheidend succesvol zijn in je werk, zonder steeds dat slopende ‘tandje erbij’. Weten waar je goed in bent en doen wat écht belangrijk is in je werk.

Kan dat?

Meer rust, regie en resultaat

Gelukkig kan dat. In Mindfulness en Jouw Sterke Punten ga je in 6 bijeenkomsten het volgende leren:

1 – Je krijgt inzicht in wat van nature jouw Sterke Punten zijn. Deze kennis helpt je keuzes te maken in je werk waarmee jij het verschil maakt. Op een manier die je energie geeft, waar je plezier aan beleeft en die anderen waarderen.

2 – Je leert hoe je jouw Sterke Punten bewust inzet in gesprekken en vergaderingen. Zodat je meer rust en resultaat ervaart in de interactie en samenwerking met collega’s, medewerkers of klanten. Daarmee groeit je zelfvertrouwen.

3 – Je verdiept je mindfulness vaardigheden. Je leert mindfulness inzetten om je Sterke Punten verder te ontwikkelen en leert je Sterke Punten inzetten om je mindfulness verder te ontwikkelen. Daarmee verhoog je jouw veerkracht en persoonlijke effectiviteit.

Hoe ziet de cursus eruit?

De training is opgebouwd uit zes groepsbijeenkomsten van elk zo’n 2½ uur.

Elke bijeenkomst bestaat uit compacte theorie, instructie, observatie- en reflectieoefeningen en leren van elkaars ervaringen. Alle oefeningen en werkvormen die je krijgt aangereikt zijn direct toepasbaar in je dagelijkse praktijk. Ze helpen je rust en resultaat te ervaren in je werk en verdiepen je gevoel van vervulling.

De training is praktijkgericht: je traint gewoon op een stoel en niet op een meditatiekussentje!

Deze training staat open voor iedereen die eerder de 8-weekse basiscursus Mindfulness heeft afgerond bij het Centrum voor Mindfulness Alkmaar of elders.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.centrumvoormindfulnessalkmaar.nl.

jun
3
za
Lachmeditatie door Adriana Wiesemann
jun 3 @ 11:00 – 12:00

Tijdens het lachen produceren je hersenen endorfine. Dit gelukshormoon zorgt ervoor dat je je goed gaat voelen. Wanneer je lachmeditatie doet zul je merken dat je ook in het dagelijkse leven makkelijker lacht en beter kan relativeren. We beginnen met een warming up. Dan gaan we lachen en dit zal ongeveer 15 minuten duren. 1 minuut lachen staat gelijk aan een workout van 10 minuten op het roeiapparaat. Aansluitend volgt een begeleide meditatie en tot slot een stilte meditatie.

Opgeven kan per mail of sms en het is ook mogelijk om binnen te lopen.

De Workshop wordt gegeven door Adriana Wiesemann; zij geeft naast lachmeditatie voor groepen ook individuele consulten als energetisch therapeut en vingerreflexologe.

 

Seminar: Positief zijn met Hooggevoeligheid
jun 3 @ 13:00 – 16:30

Hooggevoeligheid

Seminar: Positief zijn met hooggevoeligheid

Begrijp meer over stress, aarden, emoties, grenzen en innerlijke kracht. Ervaar voelbare veranderingen door verschillende begeleide oefeningen. In deze nieuwe interactieve seminar is begrijpen én voelen wat besproken wordt het uitgangspunt. Zodat jij werkelijk geïnspireerd wordt om het beste uit je hooggevoeligheid te halen!

5 onderwerpen: Stress, Aarden, Emoties, Grenzen, Innerlijke kracht.

Duidelijke informatie, heldere uitleg en begeleiding van praktische oefeningen, laten jou direct ervaren welke invloed de 5 onderwerpen hebben op je gevoeligheid. De uitgelegde oefeningen zijn zeer geschikt om ook thuis toe te passen. Je leert hoe jij bewust wordt van je hooggevoeligheid in het samenspel met:

Stress

Je leert wat stress is, hoe prikkels werken, wat overprikkeling is en hoe jij jezelf en je lichaam kan ontspannen.

Aarden

Je weet de invloed van aarden op hoofd, lichaam, gevoel en dagelijkse situaties. Je herkent wanneer je ontaard bent. Je ervaart hoe jij jezelf goed kan aarden.

Emoties

Je leert de basis van emoties. Je wordt bewust hoe jij met emoties omgaat. Je voelt welke emoties van jou en van de ander is.

Grenzen

Je weet het verschil tussen persoonlijke, lichamelijke en energetische grenzen. Je voelt hoe jij bewust wordt van jouw grenzen, en leert hoe jij je grenzen aangeeft en behoudt.

Versterken innerlijke kracht

Je krijgt inzicht waarom gevoeligheid een kracht is. Je ervaart een methode om je innerlijke kracht te ontwikkelen.

De seminar is erop gericht om jou duidelijk te informeren en is gebaseerd op jarenlange coaching- en praktijkervaring. De praktische oefeningen zijn daardoor goed toepasbaar in je dagelijkse leven. Zodat jij echt iets bruikbaars meeneemt!

De aansprekende open seminar over hooggevoeligheid!

Is deze seminar wat voor jou?

Je wilt duidelijke informatie over wat hooggevoeligheid is. Je verlangt naar een begrijpelijke uitleg over om te gaan met stress, hoe je goed kan aarden, hoe je voelt wat eigen emoties zijn en van anderen, hoe je je eigen grenzen herkent, aanvoelt en behoudt en hoe jij je innerlijke kracht versterkt. Je wilt simpele thuis toepasbare oefeningen ontvangen. Je wilt op een leuke manier geïnspireerd worden om positief om te gaan met je hooggevoeligheid. Je wilt de ruimte hebben om je vragen te kunnen stellen.

Wat maakt deze seminar interactief?

Tussen de gekregen informatie door beoefen je een aantal oefeningen die aansluiten bij het onderwerp. Zodat jij de theorie gelijk in de praktijk kan brengen. Dit heeft als voordeel dat jij gelijk ervaart hoe je gevoeligheid werkt. De oefeningen zijn individueel, makkelijk en worden begeleid.

Na de seminar:
⊗ Weet je hoe je bewust kan omgaan met je hooggevoeligheid

⊗ Weet je hoe je kan omgaan met stress

⊗ Heb je ervaren om goed te aarden

⊗ Voel je wat van jou en de ander is

⊗ Leer je over jouw innerlijke kracht

⊗ Ervaar je dat hooggevoeligheid een prachtige eigenschap is

⊗ Ontvang je meerdere makkelijke thuis toepasbare oefeningen

 

 

Programma

12.45 uur – deuren open binnenloop

13.00 uur – seminar deel 1

14.00 uur – pauze

14.15 uur – seminar deel 2

15.15 uur – pauze

15.30 uur – seminar deel 3

16.00 uur – einde
Drinken en eten
Er is gratis thee en water aanwezig.
Over Jim Landman

Jim Landman is begeleider en expert op het gebied van hooggevoeligheid. Met een achtergrond bij de Overheid en andere bedrijven, heeft hij zijn jarenlange ervaring als coach in persoonlijke ontwikkeling gecombineerd met zijn kennis over hooggevoeligheid. Dit stelt Jim in staat om omgaan met gevoeligheid goed te vertalen naar praktische en dagelijkse situaties en oplossingen. Nu voelt Jim zich geïnspireerd om anderen te helpen bij hun hooggevoeligheid. Hij doet dit door het begeleiden en coachen in zijn praktijk Levensleuk! in Alkmaar, het geven van landelijke workshops en het maken van video’s. Ook heeft Jim een methode ontwikkeld die actief stress, aarden, emoties, grenzen en het versterken van je innerlijke kracht behandelt. Deze methode is gebaseerd op zijn jarenlange praktijkervaring en elementen uit verschillende opleidingen. Daarnaast heeft Jim veel kennis van boeddhistische psychologie, mentale weerbaarheid, mindfulness en zelfcompassie.

 

 

jun
5
ma
Training mindful zelfcompassie
jun 5 @ 19:00 – 21:30

Ben jij ook vaak zo streng voor jezelf?

Ligt de lat ook hoog bij jou?

Moet jij veel van jezelf?

Heb je moeite met sommige aspecten van jezelf?
“A moment of self-compassion can change your entire day. A string of such moments can change the course of your life.”

― Christopher K. Germer
Je kunt leren vriendelijk te worden voor jezelf en je eigen welzijn en gezondheid prioriteit te laten zijn. Voluit leven!

Maandagavond 29 mei start de training Mindful Zelfcompassie. De training volgt het programma van Christopher Germer en Kristin Neff, Mindfulness Based Self-Compassion.

In deze training leer je hoe je vriendelijker voor jezelf kunt worden, juist op momenten dat je dat goed kunt gebruiken; je leert hoe je jezelf op een ondersteunende manier kan motiveren in plaats van op een harde, kritische manier; je leert hoe je met de moeilijke dingen in het leven om te gaan, zoals ongemak, pijn of stress; je leert hoe je met moeilijke emoties kan omgaan en je leert hoe je jezelf meer kunt waarderen en accepteren.

Het onderzoek rond zelfcompassie neemt snel toe en laat mooie, positieve resultaten zien. Zo bevordert deze benadering emotioneel welzijn, vermindert angst en depressie en helpt goede, gezonde gewoontes ondersteunen.(bron: Centrum voor Mindfulness).

De training wordt op de volgende data gegeven: maandagavond 29 mei, dinsdagavond 6 juni, maandag 12/6, 19/6,26/6, 3/7, 10/7 en 17/7.

Daarnaast is er nog een speciale stilte-ochtend in de natuur.

Geef jezelf een groot cadeau en doe mee met deze training!

Investeer in jezelf in tijd, energie en geld

De training heeft een speciale actieprijs, omdat het de eerste keer is.

Prijs 175 Euro (in plaats van 375 euro).

Je krijgt hiervoor:

8 zelfcompassiebijeenkomsten

stilte-ochtend

werkboek

koffie, thee en koekjes

De training vindt plaats in centrum Wakker Bewustzijn, Westerweg 14, 1815 DE Alkmaar.

Heb je interesse of wil je meer weten, meld je dan hier aan.

Ik neem dan contact met je op voor een telefonische intake.

jun
6
di
Kindermeditatie voor de leeftijdscategorie 6 tot 10 jaar
jun 6 @ 16:00 – 17:00

kinderyoga

Hoi, ik ben Saskia, gecertificeerd Kindermeditatiedocent en leerkracht in het basisonderwijs. Mijn missie is om kinderen te stimuleren het beste uit henzelf te halen. Kinderen vanuit hun wortelen te laten bloeien! In de kindermeditatielessen staat een magisch sprookjesverhaal centraal onder een warme, harmonieuze en bovenal gezellige sfeer.

De klaproos fascineert en heeft net als wij mensen waardevolle eigenschappen en talenten. Soms duurt het lang voordat deze talenten naar buiten komen en gezien mogen worden. Maar wanneer de klaproos ontkiemt en aan de oppervlakte komt dan opent zich een prachtige bloem. Bij slecht weer klapt de bloem dicht. Bij kinderen werkt dit hetzelfde. Zodra er factoren spelen in de omgeving van het kind, die niet prettig zijn, spelen er negatieve emoties op als: onzekerheid, angst, boosheid en verdriet, waardoor het kind op dat moment zijn kracht verliest. Ik geloof erin dat als je kinderen geeft wat ze op dat moment nodig hebben, je de mogelijkheid creëert ze te laten bloeien vanuit hun wortelen. Zo hebben kinderen de ruimte om open te klappen en te bloeien, net als een klaproos. Dat is de missie van Klaproos Coaching.

‘’We hopen dat we onze kinderen twee dingen mogen meegeven. Het ene is wortels, het andere is vleugels.’’ – Deepak Chopra

Naast de kinderen wortels mee te geven om te bloeien geef ik ze ook graag droomvleugels mee. Tijdens mijn lessen wordt er een fantasie- / sprookjesverhaal voorgelezen. Kinderen, en vaak ook nog volwassenen, zijn dol op sprookjes. Dat komt doordat sprookjes met hun beschrijvingen van nieuwe, magische en vreemde landen vol ongekende mogelijkheden ons op een diep niveau raken. Het gaat in elk verhaal om een diep verlangen naar de hoogste vormen van liefde, geluk en waarheid. Wij mensen verlangen allemaal van jongs af aan naar een betoverend leven waarin al onze dromen en verlangens uitkomen.

De kindermeditatielessen zijn bedoeld om te ontspannen en om de fantasie en de creativiteit van het kind te prikkelen. Daarnaast zijn de kinderen na de les vaak in een positieve en vredige stemming.

Voor meer informatie: www.klaproos-coaching.nl.

Ik kijk ernaar uit om uw zoon of dochter te mogen verwelkomen!

Liefs en warme groet,
Saskia

jun
9
vr
H.E.A.L.
jun 9 @ 10:00 – 13:00

Je weet dat het tijd is voor verandering

 • Maar het voelt groot en angstig aan
 • Je hebt het verlangen om op te komen voor jouw wensen
 • Maar je weet niet hoe je dit moet aanpakken
 • Je blijft hierdoor de noodzakelijke verandering in je leven uitstellen

Binnen onze comfortzone voelen we ons veilig en vertrouwd, maar het wil niet zeggen dat we dan echt gelukkig zijn. Als je echt iets wilt veranderen in je leven, moet je uit je comfortzone stappen, waardoor je onzekerheden, twijfels en angsten kunt tegenkomen.

Het is dan belangrijk om de veiligheid in jezelf te ontdekken, dat je meer zelfvertrouwen gaat ontwikkelen, waardoor je makkelijker nieuwe uitdagingen in je leven kunt aangaan. En stopt met uitstellen!

Voel je dat het voor jou tijd is om een andere draai aan je leven te geven?

Dan is de cursus H.E.A.L. speciaal voor jou!

H.E.A.L. staat voor:

Herkennen   (bewustwording)

Erkennen     (van emoties, leuk en minder leuk)

Accepteren  (dat alles in jou er mag zijn)

Losmaken    (van twijfels en onzekerheden)

De H.E.A.L. methode bestaat uit 7 workshops (dagdelen van 3 uur.)

In deze cursus leer jij jezelf beter begrijpen door middel van diverse oefeningen (waaronder meditaties en visualisaties). Je wordt je meer bewust van wat zich binnen in jou afspeelt. Door dit proces aan te gaan, kom je dichterbij jezelf te staan. Je gaat ontdekken welke blokkades er zijn.

Ik geef je “gereedschappen” om jezelf de healing te geven die jij nodig hebt voor je volgende stappen.

Tijdens en na deze workshop krijg jij het vertrouwen om de stappen te blijven zetten naar een leven waar jij gelukkig in bent!

Normale prijs:    € 350

Introductieprijs:  € 175,-

 

Vrijdagavond meditatie door Petra Bolten
jun 9 @ 19:30 – 20:30

Meditatie avond

De Kundalini Yoga kent veel mooie en krachtige meditaties. Tijdens de wekelijkse lessen komen deze meditaties veelal aan bod. Voor diegenen die dieper en langer in de kracht van deze meditaties willen duiken, organiseer ik weer een les met de nadruk op meditatie. Na een aantal yogaoefeningen (ter voorbereiding van het lichaam) zullen we een langere meditatie ervaren ( 22-31 minuten). Een goed begin van je weekend! Ook toegankelijk als je geen ervaring hebt met Kundalini Yoga.

2-4-4

jun
11
zo
Stadsverlichting; gezamenlijke meditatie
jun 11 @ 20:00 – 21:00

Verander je wereld vanuit je huiskamer

Als je een betere wereld wilt, hoef je de straat niet op. Je bent effectiever als je samen een uur stil bent. Er is geen methode die sneller, goedkoper en effectiever werkt als het erom gaat een mooiere wereld tot realiteit te maken. Mensen die samen stil zijn, hebben een meetbaar effect op hun omgeving. Ze brengen meer harmonie en flow in de samenleving. In steden waar regelmatig wordt gemediteerd, is er minder geweld en zijn er minder rechtszaken, echtscheidingen en verkeersongevallen. Je stad verlichten is niet alleen goed voor de samenleving, maar ook voor jezelf. Mensen die regelmatig tijd nemen voor verstilling zijn gelukkiger, creatiever, gezonder en effectiever in hun werk. Meditatie is bovendien de manier om je immuunsysteem te versterken, stress te verminderen en de beste verjongingskuur op de markt. Ontdek de kracht van stilte. Ontdek hoe je je innerlijke vuur kunt aansteken, zodat je jezelf en je omgeving kunt verlichten.

Aanmelden via info@wakkerbewustzijn.nl of kom om 19.45 uur gewoon langs.