mei
27
zo
Tarotcursus voor gevorderden
mei 27 @ 14:00 – 17:00

“Zoekt, en gij zult vinden”, is tijdens mijn zoektocht vaak tegen mij gezegd. Soms is dat wat je vindt heel iets anders dan dat waar je eigenlijk naar zocht. Is dat dan wel de waarheid?

Tarotkaarten bevatten bijzonder veel eeuwenoude kennis. Het tarotspel wordt sinds mensenheugenis gebruikt om meer inzicht te krijgen in alle denkbare onderwerpen. Een tarotkenner begrijpt de betekenis van de symbolen, kleuren en getallen van de tarotkaarten. Dit begrip van de kaarten stelt de kaartlegger in staat om een duidelijk beeld te vormen over verleden, heden en toekomst. De grootste uitdaging van elke serieuze kaartlegger is: het ontdekken van de werkelijke waarheid die de tarotkaarten laten zien. Dit noemt men het “lezen” van de kaarten van een tarotlegging; het vinden van de samenhang. Deze cursus voor gevorderden is speciaal bedoeld voor tarotkenners die weten wat elke afzonderlijke tarotkaart inhoudelijk betekent. De focus van de lesstof ligt vooral op het achterhalen van de werkelijke waarheid en dus niet op de betekenis van kaartsymbolen. De cursus is praktijkgericht en er is veel aandacht voor je eigen ervaringen.

Een goed gesprek over de problematiek van de cliënt verhoogt de kans dat de kaarten een gericht antwoord en advies geven. Voor een goed consult is het belangrijk dat de kaartlezer op een ethisch verantwoorde manier de kaarten bespreekt met de cliënt. Als kaartlezer kun je dus maar beter goed voorbereid zijn op het geven van moeilijke antwoorden en nuttige adviezen. Om een goede tarotlezer te worden is het belangrijk om gedurende langere tijd veel zelf te oefenen en de opgedane ervaringen discreet te kunnen bespreken met anderen. Daarom zijn de bijeenkomsten voor de gevorderde tarotkenners maandelijks, op elke laatste zondag van de maand. Je hebt dus voldoende tijd om de opgedane wijsheid direct in praktijk te brengen.

Inhoud
We gebruiken gedurende de cursus een aantal standaard kaartlegmethoden die in de eerste les uitvoerig zullen worden besproken. De aankleding van de werkruimte komt aan bod, evenals de omlijsting en de inhoud van tarotconsultatie. Veel aandacht zal uitgaan naar waarheidsvinding en kaartleestechnieken. Ethiek en gesprekstechnieken komen uitgebreid aan bod. In negen bijeenkomsten van drie uur zul je jezelf van tarotkenner ontwikkelen tot tarotlezer.

Kosten: € 20,- per lesmiddag, geheel vooraf of wekelijks voor aanvang van elke les te voldoen. De cursus bestaat uit 9 middagen, verdeeld over 10 maanden. Elke lesmiddag is onmisbaar en duurt 3 uur. Planning: in de periode van zondag 24 september 2017 t/m 24 juni 2018: elke laatste zondagmiddag van de maand vanaf 14:00 uur (met uitzondering van de maand december).

Hartelijke groet,
In Lak’ech

Frank van Hemert

mei
29
di
Mindfulness door Hilka Jelsma
mei 29 @ 19:15 – 21:45

Mindfulness
door Hilka Jelsma

Stap uit voorthollende gedachten en leer efficiënt en eenvoudig om te gaan met lastige emoties, leer om steeds meer te accepteren wat niet te veranderen is en los te laten wat je achter je moet laten. Zodat er ruimte komt om je gedachten wijs te gebruiken en te luisteren naar je hart.

De MBSR/MBCT-training is een wetenschappelijk bewezen methode om de aandacht in het hier en nu te houden en daarmee stress, pijn en angst te reduceren.

Drs. K. Rijnten, huisarts te Alkmaar: “Voor veel stress gerelateerde klachten maar ook bij rouw of verdriet is de cursus mindfulness bij Hilka een waardevolle training om meer rust te voelen en meer in het nu te leven.”

mei
30
wo
Spirituele Proeverij
mei 30 @ 19:00 – 22:00

Er zijn 8 kundige spiritueel werkers die deze avond verzorgen en je ontvangt 2 privé-consulten van 20 minuten. Op deze Proeverij hoef je niet “rond-te-lopen” om te kiezen bij wie je wilt. Je hebt een vaste afspraak en je weet zeker dat je aan de beurt komt.

Dit zijn de spelregels:

* Deze Spirituele Proeverij is alleen op afspraak, vooraf aanmelden is verplicht.

* Je ontvangt 2 consulten van twintig minuten.

* Wanneer je je aanmeldt, per mail, geef je één voorkeursconsult aan. We houden zoveel mogelijk rekening met je keuze, hoe eerder je je aanmeldt hoe groter de kans dat we je blij kunnen maken met je eerste keuze.

* Het tweede consult wordt een verrassing, we delen je in op gevoel.

We houden de Proeverij klein en intiem zodat je je in alle rust kunt laten meenemen in de flow die we in Wakker zo belangrijk vinden; aandacht, veiligheid en kwaliteit.

Tussen je consulten door kun je ervaringen uitwisselen, thee drinken en een mooie spirituele kaart trekken.

Investering: €20,-
Aanvang: 19.00 uur (ontvangst v.a. 18.30)
Locatie: Wakker, Westerweg 14, Alkmaar

KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN of mail naar reservering@wakkerbewustzijn.nl


ONZE SPIRITUEEL WERKERS STELLEN ZICH AAN JE VOOR:

Heleen de Lang-Schaaps | Voetreflexologie

Voeten laten meer zien dan je denkt!
In mijn praktijk voor voetreflextherapie, Access Bars en Regenesis Healing, zijn de voeten vaak een goed uitgangspunt voor een mooi gesprek. Lichamelijke of emotionele klachten? Met voetreflex is er heel veel mogelijk! Vanavond ontvang je een korte massage en bekijk ik wat je voeten je te vertellen hebben. Ontspanning gegarandeerd!

 

Wilfried Tanghe | Shiatsu

Tijdens een behandeling gaat Wilfried holistisch te werk en tracht hij de lichaamseigen vitale energie meer in harmonie te brengen en blokkades te ontspannen. Hiervoor zijn meerdere behandelingsvormen mogelijk. Wilfried’s lichaamswerk bestaat uit een combinatie van shiatsu, structurele manipulaties, cranio-sacraal, facia, central channel, taping, correctieoefeningen. Als bodyworker heeft Wilfried een praktijk in centrum Wakker, Alkmaar en in Antwerpen, België.

Karin Witte | Engelenkaarten

Werken met en voor mensen is mijn passie, dit doe ik door mij af te stemmen op de energie van de ander. Via de kaarten komt er antwoord op een vraag via mijn helder weten, helder voelen en helder zien. Je krijgt altijd de kaarten die voor jou op dat moment het meest dienend zijn. Laat je verrassen!

 

Vincent Nijman | Familieopstellingen

Ik ben Systemisch en NLP coach en werkt o.a. ook met lichaamsgericht/trauma werk.

Waar we vandaan komen heeft een belangrijke invloed op ons gedrag, functioneren, gezondheid en de keuzes die we maken. We nemen patronen mee uit onze familiesystemen die je in het dagelijks leven kunnen belemmeren. Problemen waarvan je de oplossing maar niet lijkt te kunnen vinden hebben vaak hun oorsprong in onze familiebanden en geschiedenis. In een korte sessie krijg je inzicht in je vraag en zetten we een beweging in naar het oplossen van problemen en doorbreken van patronen.

 

Frank van Hemert | Tarot en Numerologie

Tijdens de spirituele proeverij vertel ik je in het kort wat jouw numerologische bestemming in dit leven is. Door een numerologische berekening met de cijfers van je geboortedatum kan je uitrekenen welke kaart jouw bestemmingskaart is. Deze kaart laat zien hoe jij jouw weg in dit leven gaat. Mijn eigen persoonlijke kaart is de Magiër (via de Zon en het Rad van Fortuin) en ik herken veel van de kenmerken van deze kaarten in mijn persoonlijke leven. De universele kennisbron is mijn inspiratie
tot wijsheid en intuïtieve adviezen. Graag vertel ik jou wat de diepere betekenis van jouw geboortedatum is.

 

Ayurvedische voeding

Valerie Fiteni | Ayurvedische hoofdmassage

Een Ayurvedische hoofdmassage is een aangename manier om enerzijds mentale rust en ontspanning van het hoofd te bereiken en anderzijds de energieën van het hoofd te balanceren. De marmapunten zijn vitale, gevoelige punten waar lichaamsweefsels zoals zenuwen, pezen, spieren en bloedvaten bij elkaar komen. Het zijn tevens punten die verbonden zijn met de 3 dosha’s: Vata, Pitta en Kapha  (de 3 bio-energieen in de Ayurveda). Ze staan in directe verbinding met onze organen en zijn vergelijkbaar met de acupunctuurpunten.

 

Anicha Vos | Energetische facelift van Access Consciousness®

Een  verjongt en revitaliseerd de cellen van binnen uit, daardoor is vermindering van rimpels en lijntjes mogelijk.De energetische facelift behandelt de weefsels, klieren en organen van het hele lichaam. Dit gebeurt allemaal door de borst, hals en gezicht zacht aan te raken of op enige afstand van het gezicht en de borst te werken.Er worden 30 verschillende energieën gevraagd om te gaan stromen die de cel structuur van het gezicht en het gehele lichaam veranderen en de natuurlijke stroming van energie herstellen in en rond het lichaam.
 

 

Rymke Boonstra | Soulreading met bloesems

Ik werk met bloesemremedies uit het krachtige Amazone Regenwoud. De bloemen zitten op het hoogste frequentie niveau hier op aarde. Ze kunnen je begeleiden in diepgaande ontwikkelingsprocessen en je herinneren aan je  gaves en zelfgenezende vermogen.

Je gaat zelf een bloesem uitzoeken en aan de hand hiervan geef ik een soulreading. Dit om je bewustzijn te activeren en te integreren. De bloesems zijn ontwikkeld door Grootmoeder Maria Alice,een krachtig medium die haar inzet op alle niveaus voor evenwicht en gezondheid voor deze planeet en al haar kinderen. Je kunt na het consult kiezen om de bloesemremedie aan te schaffen tegen een kostprijs van 5 euro, maar dit is geen verplichting.

Ik deel graag dit werk en deze schatten met jullie.

Lieve groet, Rymke

mei
31
do
Leergroep voor Hoog Sensitieve Personen (HSP)
mei 31 @ 19:15 – 21:45

Leergroep voor hoog sensitieve personen (HSP) 

Wanneer: 29 maart, 12 en 26 april, 17 en 31 mei, 14 en 28 juni 2018; 19.15 – 21.45 uur

Kosten: € 250,- blok van 7 bijeenkomsten

Kennismakingsgesprek vooraf is gratis.

Contact: Joy Boelens www.joyboelens.nl

Jolande van Ek www.gezondvanuitdekern.nl

Wanneer je hoog sensitief bent, dan voel je je vaak anders dan anderen. Je lijkt wel meer te voelen, eerder moe te zijn, maar ook intens te kunnen genieten. Je kunt heel goed stilstaan bij diepe levensvragen, maar ook veel piekeren en moeilijk tot besluiten komen. Wat een ander zo makkelijk doet, daar kun jij als een berg tegenop zien. In groepen kun je je onzeker voelen en overspoeld raken door alle indrukken. Met één persoon kun je een prachtig diepgaand gesprek voeren en bruisen van de energie. Herkenbaar?

Hoogbegaafdheid wordt in onze samenleving als een positieve eigenschap beschouwd. Hoog sensitiviteit echter wordt vaak – juíst door degene die hoog sensitief is – als een handicap gezien. In deze leergroep zal je helder worden dat je dat beeld kunt veranderen. Wij willen je graag uitnodigen de positieve kant van HSP te ervaren en je de ruimte geven om te genieten van jouw verfijnde zenuwstelsel, op een voor jou eigen wijze.

Je gaat in een kleine leergroep aan de slag met begeleiding van een psycholoog (Joy) en een oefentherapeut (Jolande), beide ook hoog sensitief en deskundig als begeleider. Tijdens de bijeenkomsten leer je hoe je met fysieke oefeningen goed in contact komt met jouw lichaam. Meditatieve oefeningen brengen je in contact met de ruimte, stilte en jouw bewuste aanwezigheid in het hier-en-nu. We staan stil bij hoe je kijkt en hoe je gedachten zo om kunt buigen dat je meer kunt leven vanuit acceptatie en koestering van jouw hoog sensitief zijn. Communicatieve oefeningen bieden je de kans om makkelijker te leren omgaan met jouw hoog gevoeligheid in contact met anderen. Door te oefenen in een groep en verhalen met elkaar te delen, kunnen andere HSP’s een inspiratiebron en ondersteuning voor je zijn.

Op deze wijze kun je nieuwe manieren ontdekken om vanuit sensitiviteit in je leven te bewegen.

Uitgangspunt is: aandacht geven aan jouw hoog sensitiviteit vanuit zelf gekozen leervragen. Zo geef je eigen accenten aan de thema’s die aan de orde komen: focus, prikkels, verwachtingen, communicatie, grenzen en genieten. Tussen de bijeenkomsten door ben je bezig met jouw aandachtspunten, ondersteund door de oefeningen die je meekrijgt in een werkmap.
Waar we ons op richten: erkennen van jouw manier van zijn en inzetten van hoog sensitiviteit als kwaliteit in je leven. Kern waar het om draait: grond onder je voeten voelen en van daaruit voelen wat er te voelen valt. Al die gevoelens zijn een schat aan informatie en je leert hoe je die informatie kunt gebruiken. Ook ga je na hoe je deze fijngevoelige schat zo goed mogelijk kunt verzorgen, zodat ze je minder in de weg zit en jou juist gaat ondersteunen.

Een test voor hoog sensitiviteit vind je hier.

Ben jij al wakker? Maak kennis met PRI..
mei 31 @ 19:30 – 21:30

Workshop “Ben jij al wakker? Maak kennis met PRI..”
Maak kennis met hoe je je bril van je verleden afzet en je leven als veel lichter kunt ervaren!

Onze waarneming van het hier en nu wordt grotendeels bepaald door ‘de bril’ die we ophebben. Hoe die bril eruitziet wordt vaak al vroeg in ons leven bepaald. Met behulp van de concrete en tegelijkertijd diepgaande instrumenten die Past Reality Integration (PRI) biedt, kun je je bewust worden van welke bril jij ophebt en hem afzetten. Zo kun je het hier en nu ervaren voor wat het werkelijk is: vaak verrassend licht en onbelast!

Hoe steekt je bewustzijn in elkaar?
Tijdens de workshop word je duidelijk hoe je bewustzijn in elkaar steekt. Je maakt kennis met hoe PRI werkt en krijgt zicht op de werkelijke reden waarom je last hebt van stress of angst, somberheid of onzekerheid, irritatie of boosheid naar je partner/kinderen of waarom je bijvoorbeeld altijd dingen uitstelt.

Meer over PRI
PRI is ontwikkeld door psychologe Ingeborg Bosch; zij schreef vijf boeken hierover, waaronder De kunst van bewust leven en Illusies. Meer informatie over PRI vind je op www.prionline.nl

Begeleiders en meer info
De begeleiders van de workshop zijn Anniek Vleugel en Eric Otto. Beiden werken zij als PRI therapeuten i.o. en trainers in hun eigen praktijk.

Aanmelden voor de workshop kan bij Anniek of Eric: anniek@anniekvleugel.nl of eric.otto@hetnet.nl. De kosten voor de workshop bedragen €7,-.

Voelt dit voor jou als een wake-up call en wil jij hier meer van weten? Meld je aan voor onze workshop! Wil je eerst meer weten over de workshop of PRI? Neem dan contact op met één van ons.