Lezing Jan Geurtz

Over De Liefde

Wanneer: 24 februari 2018

Waar: Cultureel centrum De Strandwal
Strandwal 1, 1851 VM Heiloo

Investering: Voorverkoop € 18,00
Aan de deur € 20,00

Contact: Alida Holwerda

Relaties als opening naar spirituele groei

Wie van ons heeft er nu niet die romantische gedachte dat er op deze aarde iemand rondloopt die voorbestemd is voor jou, met wie je de rest van je leven deelt, en die het beste in je naar boven haalt. We hebben een wensenlijstje en gaan op zoek naar deze man of vrouw die voldoet aan ons ideaalbeeld. Dit beeld wordt vaak gevoed door factoren als media of onze omgeving waar de nadruk ligt op verleidelijke charmes of uiterlijk. Maar kennen wij nog de oorspronkelijke betekenis van liefde?

Onze zoektocht naar liefde en erkenning komt voort uit een fundamentele zelf-afwijzing

Deze zelf-afwijzing proberen we te compenseren door waardering van anderen, en vooral door een succesvolle liefdesrelatie. Maar in plaats dat een liefdesrelatie ons krachtiger maakt, versterkt het juist onze fundamentele onzekerheid en afhankelijkheid. Zo ontstaat er een vorm van verslaving aan liefde, erkenning, en de veilige haven van een relatie.

En kijk eens om je heen, hoeveel liefdesrelaties zijn er nu werkelijk succesvol? Hoe vaak lopen ze op de klippen? Of -misschien nog wel erger- verzanden ze in een gezapig samenzijn zonder veel ruimte voor groei en geluk.

Liefde-Jan-Geurtz

Jan Geurtz vertelt over de liefde met humor en praktische voorbeelden en toont ons een uitweg uit deze vicieuze cirkel. Eenmaal ontdaan van zelf-afwijzing blijken al onze pijnlijke emoties en diepe verlangens naar liefde en seks niet langer een obstakel, maar juist de toegangspoort naar een staat van zijn die volledig vrij is van beknelling en afhankelijkheid, en die – met of zonder relatie – vervuld is van liefde en helderheid. Hij legt uit hoe ons ego ons voor de gek houdt en hoe een relatiecrisis een opening is naar spirituele groei.

Wie is Jan Geurtz?

Jan Geurtz (1950) studeerde Nederlands, orthopedagogiek, onderwijskunde en wetenschapsfilosofie en heeft daarna gewerkt in de verslavingszorg. Jan Geurtz laat zich vooral inspireren door het boeddhisme. Hij brak door met het boek Verslaafd aan liefde, een inmiddels spirituele bestseller. Daarna volgden nog een aantal titels waarvan Over Liefde en Loslaten zijn meest recente uitgave is.
Jan Geurtz is een inspirerend verteller die uit eigen ervaring kan putten. Een middag waarin humor en diepgang elkaar afwisselen.

Praktische informatie

Vanwege de te verwachte belangstelling vindt deze lezing niet plaats in Wakker maar in Cultureel centrum de Strandwal in Heiloo op het GGZ-terrein. Vanaf station Heiloo is het ongeveer 10 minuten lopen.

De lezing vindt plaats zonder pauze. Om die reden is de zaal al een uur van tevoren open en kun je rustig in de sfeer komen met een kopje thee.

Dit is het programma:

14.00 Deur open
15.00 Start lezing
17.00 Einde lezing.

Ook na afloop is er voldoende tijd om na te genieten en na te praten. Er is maaltijdsoep en hartige taart tegen een kleine vergoeding.

Over Wakker bewust zijn

Wakker is een centrum waarin coaches, trainers en therapeuten vol passie hun werk doen. En we hebben inmiddels een traditie in het in huis halen van bekende sprekers zoals Tijn Touber, Geert Kimpen en Martijn van Staveren.

Ons visitekaartje bestaat uit inspiratie, rust, warmte en persoonlijke aandacht en wordt niet alleen uitgedragen door de vele professionele medewerkers maar ook door onze vrijwilligers.
Persoonlijke-ontwikkeling-spiritualiteit
Verhuur-Spiritueel-centrum-Alkmaar