Lianne voor website Wakker

Logo_0205a_LowRes

 

 

 

 

 

 

 

Lichaamsgerichte therapie Alkmaar 

Binnen Praktijk Eigen Aarde begeleid ik mensen die ondanks een goede maatschappelijke basis geen voldoening kunnen vinden in hun leven. Het doel is het lichaam te laten aangeven wat er werkelijk speelt en wat er nodig is. Zo wijst het lichaam de weg naar een leven dat steeds meer ruimte heeft voor eerlijkheid, spontaniteit, openheid, ontspanning en energie.

Uit balans

Je hebt volgens anderen alles op orde; leuk werk, een gezellig huis, een partner en een vriendenkring. Toch ben je niet gelukkig. Of er is iets gebeurt wat alles op z’n kop zet.

Nu loop je rond met vragen als:

  • Hoe kan ik rust vinden en weer genieten?
  • Hoe kom ik van gevoelens van stress, onzekerheid, schaamte, schuld, eenzaamheid of depressie af?
  • Welke keuzes moet ik op dit moment maken?
  • Wie ben ik eigenlijk?
  • Wat is het doel van mijn leven?

Je hebt geen zin meer in afleiding, symptoombestrijding of tijdelijke oplossingen. Je bent nu echt bereid te onderzoeken waar de kern ligt van je onvermogen een bevredigend leven te leiden. Je weet alleen niet hoe je dit aan moet pakken.

Bij praktijk Eigen Aarde ga je op zoek naar je essentie

Ik ervaar dat elk mens een onverwoestbare essentie bezit. Dit is de bron van een levenskracht die weet wat goed en gezond is voor haar eigen wezen. Deze essentie wordt door anderen ook wel aangeduid met ziel, hart, diepste wezen, kern, intuïtie of bron. Als je in contact staat met deze essentie ervaar je vertrouwen, rust en levenslust. Lang niet iedereen lukt het echter contact te krijgen met deze essentie. Dit contact kan verhinderd worden door beschermingsmechanismen die je in de loop van je leven hebt opgebouwd. Deze beschermen je tegen al te heftige emoties welke op het moment van ontstaan niet te hanteren waren. Deze beschermingsmechanismen blokkeren naast deze onverwerkte emoties dus ook je levenslust.

Binnen de begeleiding die ik bied, is het mijn doel je in contact te brengen met diepere lagen van je bewustzijn. Je kunt dan ontdekken wat er nodig is om weer een vol en bevredigend leven te leiden in contact met je diepste wezen.

Tijdens mijn begeleidingstraject sta ik naast je en help je naar binnen te gaan. Daarbij is alles welkom; gevoelens als pijn, verdriet, angst en woede, maar ook je behoeften, verlangens  en dromen.

Waarom lichaamsgerichte therapie?

Lichaamsgerichte psychotherapie is een ervaringsgerichte psychotherapie. Je richt je aandacht dus op wat er in het lichaam te voelen is en wat het je te vertellen heeft in plaats van dat je vooral een actief gesprek voert. Contact maken met de taal van je lichaam is een zeer effectieve manier om te weten wat er nu echt aan de hand is. Je hoofd heeft namelijk de neiging dingen complexer te maken dan dat ze in werkelijkheid zijn en heeft tevens allerlei trucjes om je af te houden van de gevoelens die er onder de oppervlakte spelen. Bovendien krijg je via je lichaam toegang tot onbewuste delen van jezelf, waar veel meer kennis en wijsheid aanwezig is over de weg naar heelheid.

Meer informatie of afspraak

Lianne van Rijssel

www.praktijkeigenaarde.nl

Tel: 06 53846849

Email: lianne@praktijkeigenaarde.nl