Mijn naam is Petra Bolten.  In Wakker geef ik wekelijkse lessen Kundalini Yoga in de traditie van Yogi Bhajan. Kundalini Yoga kenmerkt zich door de veelzijdigheid aan dynamische oefeningen, bewuste ademhalingstechnieken en een grote diversiteit aan meditaties. Geen les is dan ook hetzelfde. Daarnaast kenmerkt de Kundalini Yoga zich door het gebruik van Mantra. De mantra’s zijn in het Gurmukh, een oude helige taal uit India, en hebben door het uitspreken en de resonantie een specifiek effect. 
 
De basis opbouw van een les is als volgt:

  • Intunen
  • Pranayama; ademhalingsoefeningen
  • Opwarmoefeningen
  • Kriya; set van (meestal dynamische) oefeningen met een duidelijk doel en effect
  • Relaxatie
  • Meditatie

 
Elke les heeft zijn eigen thema, door de grote variëteit aan sets en meditaties zullen dan ook veel verschillende thema’s aan bod komen. Voorbeelden zijn: het vergroten van intuïtie, stressbestendigheid, relaxatie, het openen van je hartcentrum, versterken van de wilskracht en het verhogen van het bewustzijn.

Zelf ben ik al enige jaren actief met Kundalini Yoga. De eerste les die ik enkele jaren geleden volgde, voelde voor mij als thuiskomen. Sindsdien ben ik me telkens meer gaan verdiepen in de Kundalini Yoga en heb de internationaal erkende lerarenopleiding in 2012 afgerond. Thans ben ik bezig met de optionele internationale vervolgopleiding. De Kundalini Yoga is naast mijn werk in de gezondheidszorg een integraal onderdeel van mijn leven geworden.      

Kundalini Yoga heeft mij al veel goeds gebracht. Ik ben gelukkiger, voel me gezonder, leef meer in het nu, sta steviger in mijn schoenen en sta in beter contact met mezelf. Mijn intentie is om deze bijzondere vorm van yoga met andere mensen te delen zodat ook zij beter in contact met zichzelf kunnen komen en gelukkiger en meer ontspannen in het leven kunnen staan.   
 
Graag nodig ik je uit voor een proefles.   
 
Meer informatie op www.yogameditatiealkmaar.nl