melaleuca-massage-logo

Een kleine introductie van mijzelf:

Ik ben Wendy en ik kom oorspronkelijk uit Australië. Ik woon sinds 2010 in Alkmaar. Ik heb mijn Nederlandse opleiding, Diploma Wellness Masseur, in januari 2016 afgerond. Als wellness masseur ben ik gecertificeerd in ontspanningsmassage, klassieke massage en ayurvedische massage. Massage is een van de oudste vormen van genezing die lichaam en ziel weer in harmonie kan brengen. Een massage is een moment van aandacht voor jezelf. Het maakt je bewust van je lichaam en dat maakt massage geschikt voor de bestrijding van spanning en pijnklachten, maar ook voor het onderhoud van een gezond lichaam. Ik wil graag mensen kunnen helpen met het ontspannen of herstellen van hun lichaam. In een ontspannen lichaam, kun je meer hebben – zowel mentaal als fysiek. Mijn praktijk heet Melaleuca Massage en ik hoop je binnenkort bij Wakker te mogen verwelkomen.

Melaleuca Massages:

Voorafgaand aan de massages vindt er altijd een intakegesprek plaats. Bij olie massages kan worden gekozen uit verschillende heerlijk biologische oliën. Tarieven zijn inclusief BTW. Melaleuca massages zijn alleen op afspraak.

Ontspanningsmassage (met olie) – 90 min €65 / 60 min €45 / 30 min €30

Ontspanningsmassage is precies wat de naam zegt: een massage uitsluitend gericht op rust en ontspanning. Veel mensen nemen weinig tijd voor zichzelf. Iedereen heeft een moment van ontspanning nodig en een ontspanningsmassage is hier uitermate geschikt voor. Het zal je lichaam en geest ontspannen, waardoor je even weg bent van de dagelijkse drukte. Ontspanningsmassage is een zachte stijl van massage ter verbetering van de bloedcirculatie, het verminderen van spierpijn en het bevorderen van de algehele ontspanning.

Klassieke Massage (zonder olie) 60 min €45 / 30 min €30

De klassieke massage is een activerende massage gericht op spierpijn en spanning in de spieren die ontstaan na het sporten of na andere fysieke belasting (bijvoorbeeld op het werk). Bij deze massage worden vooral stevige knedingen en fricties toegepast zonder olie, waardoor er dieper in het spierweefsel effect zal optreden. De massage maakt vooral de vastzittende afvalstoffen in de spieren los en daardoor kunnen ze sneller afgevoerd worden. De spieren herstellen hierdoor makkelijker en eventuele spierpijn kan worden verminderd. De lichaamsdelen die tijdens deze massage behandeld kunnen worden zijn: nek, schouders, rug, armen, en (voor- en achterkant) benen. Klassieke massage kan ook preventief worden toegepast als onderhoudsbeurt voor je spieren. Deze therapie richt zich op de verbetering van de doorbloeding en het ontgiften van spieren.

Gecombineerd Klassieke/Ontspanningsmassage – 90 min €65 / 60 min €45 / 30 min €30

Dit is de ideale massage als je twijfelt tussen een klassieke massage en een ontspanningsmassage. Bij vastzittende spieren wordt de klassieke massage (zonder olie) toegepast om de spanning uit de spieren te kneden. Vervolgens gaat de behandeling verder met de ontspanningsmassage (met olie) om de spieren volledig te laten ontspannen. Tijdens het intakegesprek, bespreken we welke plekken meer aandacht verdienen, bijvoorbeeld bij je nek en schouders. Hier wordt de klassieke massage toegepast. Dit zijn intensieve knedingen om ervoor te zorgen dat afvalstoffen verwijderd worden en je spieren weer soepel aanvoelen. Het is een fijne massage die ook de bloedcirculatie bevordert en meer energie geeft.

Ayurvedische Massage (met olie) – 90 min €80 / 60 min €55

Ayurveda betekent “kennis van het leven” en deze traditionele massagevorm uit India is al eeuwen oud. Ayurvedische massage is een van de behandelvormen van de natuurgeneeskunde Ayurveda. Preventief versterkt de ayurvedische oliemassage het immuunsysteem en geeft een gevoel van welzijn. De behandeling is een heerlijke ontspannende massage. Het is al afgestemd op een van de 3 types waarop deze geneeswijze mensen indeelt, afhankelijk van je constitutie: Vata, Pitta of Kapha. Vooraf verzoek ik je een vragenlijst in te vullen. Aan de hand daarvan wordt de olie en de druk van de massage bepaald. Bij deze massage komen ook drukpunten aan bod. Dit zijn energiepunten waar verschillende lichaamsweefsels elkaar ontmoeten. Die zijn vergelijkbaar met acupressuurpunten. Het effect van een ayurvedische massage betreft zowel het reinigen, ontspannen, voeden en balanceren van het fysieke lichaam en de emotionele toestand van de geest. Het brengt lichaam en geest dichter bij elkaar en stimuleert het zelfregulerend/zelf herstellend vermogen van het lichaam. Hierdoor wordt het evenwicht van het lichaam hersteld.

Hand, Hoofd & Gezicht Massage (met olie) – 30 min €30

Deze massage is gebaseerd op de eeuwenoude Ayurvedische geneeswijze uit India. Het is een zachte massage met gebruik van kruidenolie. Terwijl je op de massagetafel ligt, worden uw handen, hoofd, gezicht, oren, schedelrand en nek gemasseerd, waarbij ook de drukpunten (die zijn vergelijkbaar met acupressuurpunten) worden behandeld. De effecten van deze massage zijn niet alleen lichamelijk, maar ook uw geest kalmeert en ontspant zich weer. Het hoofd is het centrum van het zenuwstelsel, daarom brengt een hoofdmassage lichaam en geest weer in balans. Deze massage combinatie helpt tegen hoofdpijn, bevordert de haargroei, neemt vermoeidheid weg, zorgt voor ontspanning, vrede en rust en verbetert de concentratie.

Hand en Voetmassage (met olie) – 30 min €30

Hand massage heeft buitengewoon veel te bieden. Je handen laten masseren is niet alleen kalmerend, maar het zorgt ook voor een goede doorbloeding van de huid. Dit zorgt voor een betere afvoer van opgehoopte afvalstoffen uit het lichaam, waardoor het lichaam reinigt vanbinnen. Het maakt je handspieren soepeler en draagt op die manier bij aan het voorkomen of verlichten van RSI-klachten. En een voetmassage geeft ontspanning, niet alleen in je voeten, die je de hele dag dragen, maar in het hele lichaam.  Het zorgt ook voor een goede doorbloeding en het stimuleert de energiestromen in het lichaam. Deze massage heeft een vitaliseren en stimulerende werking in je hele lichaam. In onze samenleving zijn we vooral in ons hoofd actief en door deze massage word je weer letterlijk met beide voeten op de grond gezet. Het zal je zeker verbazen hoe ontspannend dit combinatie van hand en voetmassage is.

Wil je een afspraak maken?

Bel Wendy op nummer: 0641773464 of en email sturen naar: info@melaleucamassage.nl.

Graag bellen op werkdagen tussen 10:00 en 18:00 uur. Een email sturen kan altijd.

Om misverstanden te voorkomen, er vinden geen erotische handelingen plaats.

Betalen per PIN is helaas niet mogelijk. Na iedere sessie wordt contant afgerekend. Graag gepast betalen.

Afspraken die niet tenminste 24 uur van tevoren worden afgezegd, worden voor de helft in rekening gebracht.

Contra-indicaties (wanneer mag je niet gemasseerd worden?)

Een contra-indicatie is een reden om een massage niet uit te voeren. Na een massage, wil ik dat je lichaam zo optimaal mogelijk gaat functioneren. Hieronder benoem ik een aantal voorbeelden waarbij massages worden afgeraden. Graag de onderstaande gezondheidseisen goed doorlezen voordat je een massage boekt.

~ Bij een algehele (absoluut) contra-indicatie mag je niet gemasseerd worden.

~ Bij een plaatselijke contra-indicatie mag een specifiek lichaamsdeel niet gemasseerd worden.

~ Bij relatief algehele of plaatselijke contra-indicaties zal een massage worden aangepast. Dit betekent dat de massage uitgevoerd mag worden met aanpassing van duur en druk van de massage en soms ook bij het niet masseren van een bepaald lichaamsdeel.

Heb je een gezondheidsklacht, maar wil je wel gemasseerd worden?

Jouw gezondheid is mijn prioriteit, dus overleg altijd met je arts of een massage voor jou aan te raden is. Het is aan jou om te bepalen of een massage in het belang van jouw welzijn is en je gezondheid niet schaadt.

Algehele (absoluut) contra-indicatie (Er mag niet worden gemasseerd en bij twijfel over een bestaande aandoening, graag altijd overleggen met jouw behandelend arts):

 • Antibiotica (verzwakt je immuunsysteem)
 • Besmettelijke huidaandoeningen (besmettingsgevaar voor jou en mij)
 • Bloedverdunners (loopt meer risico op het krijgen van bloedingen of blauwe plekken)
 • Ernstige pijnklachten (massage is af te raden. Zorg ervoor dat je de oorzaak verder onderzoekt met je arts)
 • Extreme vermoeidheid (hierbij is het mogelijk dat je lichaam niet goed op een massage behandeling reageert)
 • Gedurende de eerste drie maanden van de zwangerschap wordt massage afgeraden. Er zijn masseurs die zich specialiseren in zwangerschapsmassage. Graag een afspraak maken met een specialist als je tijdens je zwangerschap gemasseerd wilt worden.
 • Hartklachten en hartafwijkingen (kan het hartritme beïnvloeden)
 • Infecties zoals griep, verkoudheid of keelontsteking (door druk of warmte kunnen infecties reageren en/of verslechteren)
 • Kanker (met toestemming van je arts kan in sommige gevallen een massage het herstel van je lichaam ondersteunen)
 • Koorts (massage kan je weerstand en je stofwisseling beïnvloeden)
 • Medicijnen met gele waarschuwingssticker (reactievermogen gaat achteruit, en dat kun je bijvoorbeeld merken aan sufheid, duizeligheid en/of dubbelzien)
 • Steenpuisten (besmettingsgevaar en verergering van de klacht)
 • Trombose (Een stukje stolsel los kan stromen naar uw long en een longembolie veroorzaken)

Plaatselijke contra-indicatie (Een specifiek lichaamsdeel mag niet gemasseerd worden):

 • De plaats van een recente botbreuk
 • Huidaandoeningen of ontstekingen (door druk of warmte kunnen de symptomen verergeren)
 • Kalknagels en wratten (zijn besmettelijk)
 • Rond plaatsen van injecties (wacht tenminste 10 dagen na de laatste injectie. Massage kan de opnamesnelheid van het geneesmiddel verhogen)
 • Verwonding, letsel, blauwe plekken, zwellingen of verdikkingen

Relatief algehele of plaatselijke contra-indicatie (De massage mag uitgevoerd worden met aanpassing van duur en druk van de massage en soms ook bij het niet masseren van een bepaalde lichaamsdeel):

 • Antidepressiva (Invloed op de overdracht van prikkels tussen zenuwcellen)
 • Pijnstillers (beïnvloeden je pijngrens dus je tolerantie voor massage druk neemt toe)
 • Psoriasis (kans op verergering)
 • Reuma (kan verergeren)
 • Spataderen (bloedklontjes in de wand van de spatader kunnen loskomen door massage, en kunnen zo een longembolie of verstopping veroorzaken)
 • Verwondingen (snij, steek of brandwonden zijn pijnlijk en ongemakkelijk om gemasseerd te worden)

Melaleuca Massage Huisregels:

Hieronder vind je de huisregels die voor mij belangrijk zijn. Ik wil van jouw massage een goede en gezonde ervaring maken.

 • Behandeling alleen op afspraak.
 • Gemaakte afspraken dient je minimaal 24 uur voor aanvang te annuleren. Niet of te laat geannuleerde afspraken worden voor de helft in rekening gebracht.
 • Ik verzorg mijn massages vanuit een schone omgeving en ik verwacht ook van mijn klanten een schoon (gewassen/gedoucht) lichaam. Na elke behandeling worden de tafellakens en handdoeken schoon gemaakt.
 • Bij iedere massage ga ik uit van wederzijds respect en dat zal de kwaliteit van de massage verhogen.
 • Voor aanvang van een behandeling wil ik graag weten of je onder behandeling van een arts, therapeut of specialist staat. Door middel van een formulier zal ik je een aantal vragen stellen over jouw fysieke (medische) verleden. Bij twijfel over een bestaande aandoening of blessure wordt de behandeling niet voort gezet.
 • In sommige gevallen moet ik de massage op jouw specifieke situatie aanpassen. Denk hierbij aan huid aandoeningen, medicijngebruik of behandeling van een arts.
 • Bij het weerhouden van informatie over je huidige medische gesteldheid, ben ik niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen.
 • Je persoonlijke gegevens worden niet verstrekt aan derden.
 • Ik ben niet verantwoordelijk voor beschadiging of diefstal van jouw eigendommen.
 • Zorg er alsjeblieft voor dat je mobiele telefoon de massage niet onderbreekt.
 • Mijn behandelingen worden niet vergoed bij jouw zorgverzekeraar.
 • Bij Melaleuca Massage wordt geen erotische massage gegeven. Bij ongepast en ongewenst gedrag stopt de behandeling en sta ik in mijn recht om aangifte te doen bij de politie.

image1