Bits, Bytes & Bewustzijn

22jan
Bits, Bytes & Bewustzijn 22 JanuariJan 2022 13:30 - 17:00

BijeenkomstWakker bekrachtigt

Yfke Laanstra  |  22 januari  |  13.30 - 17.00 uur  |  20 euro

Veranderende realiteit
De wereld om ons heen wordt steeds vloeibaarder en transparanter, grenzen vervagen. Met de exponentiële groei in computertechnologie en de voortdurende stroom van wetenschappelijke inzichten verandert onze realiteit in een razend tempo, op onomkeerbare wijze. Er is steeds minder onderscheid tussen wat oorspronkelijk is en wat synthetisch is. Tussen biologisch en artificieel. Tussen analoog en virtueel.

Grote veranderingen
Tegelijkertijd vinden er ook in onszelf verschuivingen plaats. We zijn 24/7 verbonden maar hebben ons collectief nog nooit zo alleen gevoeld. Ons verlangen naar (mede)menselijkheid, oprechte aandacht, verbinding en zingeving groeit. We zijn op zoek naar antwoorden op diepere vragen, over onszelf en de werkelijkheid waarin we leven. Wat betekent het eigenlijk in deze tijd om Mens te zijn? Wie of wat is de Mens? Waartoe zijn we werkelijk in staat? Welke rol speelt ons hart en ons bewustzijn hierin?
Hoe verhoudt dit zich tot de exponentiële groei en inzet van geavanceerde computertechnologieën? Zoals Mixed Reality, Kunstmatige Intelligentie, Nanotech, Kwantum (super)computers en de opkomst van Transhumanisme en Biohacking? Wat zal de toekomst ons brengen? Hoe hebben we hier (nog) invloed op?

Gezond samenwerken met technologie
Deze tijd verlangt van ons om exponentieel Mens te zijn, diep verankerd in onszelf. Zodat technologie ons optilt zonder dat we onszelf erin verliezen.' In mijn eigen zoektocht naar diepgang en zingeving speelt computertechnologie een grote rol. Mijn laptop, tablet, smart tv en smartphone hebben me, in mijn onstilbare honger naar kennis, portalen geboden naar vele antwoorden, inzichten en nieuwe perspectieven. Mijn blik verruimd en tevens minstens zoveel nieuwe vragen opgeroepen. Wat me echter verder in mijn zoektocht duidelijk werd, is dat niet alles is te verklaren, te begrijpen en te analyseren. Zelfs niet in woorden of in een vorm te vangen, maar enkel via mijn menselijke vermogens te (door)voelen, (be)leven en ervaren.

Precies dat is mijn uitnodiging aan jou. Voel je welkom, met al je vragen, je nieuwsgierigheid maar ook je weerstanden en laten we deze middag samen op onderzoek gaan, organisch. Want de toekomst is Nu.

Datum:
Zondag 12 december

Tijd:
13.30 - 17.00 uur

Investering:
€ 20,- inclusief koffie, thee en wat lekkers

 

  • Yfke Laanstra
    Organisator van Bits, Bytes & Bewustzijn
    Mijn passie bevindt zich op het snijvlak van computertechnologie, bewustzijn en menselijk potentieel. Ik ben vrij-spreker, vrij-denker en auteur van ‘Bits, Bytes & Bewustzijn’, waarin ik inga op de impact van computertechnologie op ons mens-zijn, bewustzijn en welzijn.Ik ben gegrepen door het vinden van antwoorden op de grotere vragen in het leven zoals 'wie ben ik?', 'wat ben ik?' en 'waarom ben ik hier?' Te ontdekken wat het werkelijk betekent om Mens te zijn. Om volledig aanwezig te zijn, in mezelf, met de ander en in de wereld. Juist in de tijd waarin we nu leven, waar technologie booming is, is (en wordt) deze zoektocht belangrijker dan ooit.Computertechnologie fascineert me mateloos. Ik voel me hier diep mee verbonden en voel tegelijkertijd het spanningsveld dat het oplevert. De geweldige kansen, morele uitdagingen maar ook de existenti le gevaren. Wat is (nog) echt, wat is kunstmatig? Is het verantwoord dat we ons DNA gaan herprogrammeren? Hoe verhouden we ons eigenlijk tot technologie? Dienen mens en machine samen te smelten? Is het mogelijk ons bewustzijn te uploaden in een computer? Wat is eigenlijk werkelijkheid?Stap uit je comfort zone en in de toekomst.
Importeer naar Google Kalender
  • Planning
  • Gasten
  • Winkel
  • Forecast
  • Reacties

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Vandaag stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org