De Reuzenbomen en verloren Beschavingen van de Oude Wereld

18sep
De Reuzenbomen en verloren Beschavingen van de Oude Wereld 18 SeptemberSep 2022 14:00 - 17:00

KrachtdragersLezingWakker bekrachtigt

Hans Scheffers  |  18 september  |  14.00 - 17.00 uur  |  live/online/replay

De wereld vóór de laatste IJstijd en vóór het uitsterven van megafauna en -flora
en de zoektocht naar ontdekkingen en antwoorden

 

Een algemene introductie over Paradigmaverschuiving waarin ik de fundamentele verandering in de basisconcepten van kennis van een systeem van theoretische, filosofische en wetenschappelijke modellen en aannames bespreek.
De Oudere Wereld, namelijk de wereld van voor de laatste IJstijd, 12.800 jaar geleden. Ik laat je kennismaken met die andere Oude Wereld die steeds meer zichtbaar wordt door de vele nieuwe opgravingen en ontdekkingen die er plaatsvinden.

Catastrofes en verloren gegane natuur en beschavingen
Het eerste deel gaat over de omstandigheden waarin onze planeet verkeerde gedurende de pré-historische tijdperken. Oftewel de geofysische en geomorfische kenmerken van de Aarde met de catastrofes die hebben plaatsgevonden.
En natuurlijk de zeer hoogstaande beschavingen die er toen waren met hun bijzondere architectuur en diepgaande kennis van Sacred Geometry en kennis van het Heelal en de Kosmos.

Reuzenbomen
Het tweede gedeelte gaat over de Reuzenbomen van de Oude Wereld en alle bijzondere aspecten van bomen in het algemeen. Fibonacci, Mandelbrot (zo boven, zo beneden), het bijzondere gegeven van de organische Hexogonale Basaltstructuren, de zaden van de Reuzenbomen, versteningprocessen van hout, de uitgestorven megafauna en de bijzondere energetische krachten van bomen die ik beschrijf in mijn boek.

Durf te verkennen
Kom mee op deze spannende ontdekkingstocht en... als je het eenmaal ziet... dan gaat er een ‘Oude Wereld’ opnieuw voor je open!
Het is een zoektocht naar ontdekkingen, met de uitdaging om stoutmoedig te verkennen waar nog niemand is geweest.
Al met al een bijzondere lezing om naar uit te kijken en je blikveld te vergroten!

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten op mijn lezing!

Praktisch
Datum: 18 september
Tijd: 14:00 - 17:00
Investering: aanwezig in de zaal 25 euro
online/replay 22 eur0

Wakker
Westerweg 14
1815 DE Alkmaar

  • Hans Scheffers
    Organisator van De Reuzenbomen en verloren Beschavingen van de Oude Wereld
    BIO: Hans ScheffersIk ben 62 jaar, woon in Midden-Limburg (Herkenbosch). Mijn opleiding heb ik genoten aan de Stadsacademie voor Toegepaste Kunsten in Maastricht. Na diverse jobs in de grafische wereld ben ik uiteindelijk mijn eigen bureau voor Grafische Vormgeving en Publiciteit ‘Creation Station’ in Roermond begonnen. Dat heb ik bijna 30 jaar succesvol geleid. In 2018 ben ik gestopt met werken om mij toe te leggen op research en onderzoek van de vraag: ‘Wie zijn wij en waar komen we vandaan’. Mijn hele leven had ik al door dat alles wat we leren (op school en in het dagelijks leven) niet helemaal klopt. Ik heb dan ook vanaf mijn 20e samen met mijn partner Carina letterlijk de hele wereld met rugzak afgereisd om te ervaren, te kijken en te onderzoeken wie de mensheid eigenlijk is, waar we ons mee bezig houden en vooral ‘waarom’. Het revolutionaire boek van Erich von Däniken ‘Waren de Goden Kosmonauten’ was onze reisgids. Op deze vele reizen met de rugzak en op de niet traditionele wegen waren we vooral verbaasd over de vele bouwwerken van megalitische stenen. De wetenschap kan nog steeds geen verklaring geven hoe deze reusachtige stenen bewerkt en vervoerd zijn geworden. (We spreken van stenen die kaarsrecht zijn gemaakt en meer dan 1.250.000 kilogram wegen en nu nog niet te tillen zijn met de moderne technieken!) Maar vooral is het nog steeds een raadsel waar deze mysterieuze bouwwerken voor dienden en door wie deze zijn gemaakt. Een ding is zeker: dit zijn bouwwerken gemaakt door oude beschavingen van voor de laatste IJstijd, want vele piramiden en bouwwerken, over de gehele wereld, liggen onder water en de zeespiegel is na de laatste IJstijd (12.500 jaar geleden) tussen de 80-120 meter gestegen, wereldwijd! Hier ben ik tijdens mijn zoektocht ook het fenomeen ‘Reuzenbomen’ tegengekomen en na grondig research bleek dat dit thema door vele anderen in de wereld wordt onderzocht en heb ik hier een boek over gemaakt ‘De Reuzenbomen van de Oude Wereld. Want voor de laatste IJstijd was alles op Aarde van reuzenformaat! Inmiddels ben ik aan mijn volgende boek ‘De Verloren Beschavingen en Mysteriën van de Oude Wereld’ bezig. Dit behandelt (met talloze voorbeelden en foto’s) de verdwenen civilisaties en culturen voor de laatste IJstijd. Want zéér zeker is dat de huidige moderne mens niet de enige civilisatie is die zich ontwikkeld heeft op Aarde, maar dat al vele beschavingen met indrukwekkende technieken aan ons voorafgegaan zijn en door enorme wereldwijde catastrofes ook weer verloren zijn gegaan!
Importeer naar Google Kalender
  • Planning
  • Gasten
  • Winkel
  • Forecast
  • Reacties

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Vandaag stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org