Doorgaande groep Zen

21aug
Doorgaande groep Zen 21 AugustusAug 2023 20:00 - 21:30

Zen

Lilian van der Vaart  |  elke maandagavond |  20.00 - 21.30

Spontaan en toegewijd
In de doorgaande groep zen staat de stille zit-meditatie centraal. Daarmee oefenen we ons in de open, ontvankelijke geesteshouding ten opzichte van alles wat in ons dagelijks leven op ons pad komt; ook onze eigen reacties daarop. We krijgen meer zicht op conditioneringen en raken daar vrijer van; we ankeren meer in de stilte. Zo kunnen we afgestemd, spontaan en toegewijd handelen ten behoeve van ons welzijn en dat van de ons omringende wereld.

Het samen mediteren in een groep ondersteunt en inspireert ons in onze eigen beoefening. Want ook al doen we het altijd zélf, vanaf onze allereerste minuten op de meditatiemat, en kan niemand het vóór ons doen – we kunnen en doen het nooit alleen. En dat hoeft ook niet.

Inspiratie
Verhalen uit de zen traditie en actuele thema’s belicht vanuit een zen-perspectief inspireren onze bijeenkomsten. Ook oefenen we met meditatief lopen, luisteren, kijken, lezen, spreken, theedrinken en opruimen. Zo trainen we eenvoudigerwijs een meditatieve en open houding in ons praktische handelen van alledag.

Instromen in deze groep is op elk moment mogelijk voor wie aan een introductiegroep heeft deelgenomen, of ruime meditatie-ervaring heeft in een andere traditie.

Data:  wekelijks op maandagavond van 20.00 - 21.30

 

(Lukt het niet? Mail je aanmelding naar reservering@wakkerbewustzijn.nl)

 

 

  • Lilian van der Vaart
    Organisator van Doorgaande groep Zen
    Mijn naam is Lilian Daishin van der Vaart. In 2001 ben ik begonnen met mediteren, uit nieuwsgierigheid, en nooit meer gestopt. Als nuchtere Alkmaarse voelde ik me direct thuis bij de eenvoud en praktische aard van zen. Vanaf 2008 geef ik les. Sinds 2020 ben ik verbonden aan het International Zen Institute Netherlands (IZIN) onder leiding van zenmeester Jiun Hogen. Vanuit die verbinding is ‘Zenleven in Alkmaar’ ontstaan. De natuur, eenvoud en mijn vriendschappen zijn de grote inspiratiebronnen in mijn zenleven.
Importeer naar Google Kalender
  • Planning
  • Gasten
  • Winkel
  • Forecast
  • Reacties

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Vandaag stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org