Inspiratieworkshop ‘Ontspannen communiceren via de tussenruimte’

Wanneer:
15 december 2018 @ 14:00 – 17:00
2018-12-15T14:00:00+01:00
2018-12-15T17:00:00+01:00
Waar:
Kosmos
Kosten:
€ 20,-
Contact:
Alida Holwerda
06 53791496

Inspiratieworkshop ‘Ontspannen communiceren via de tussenruimte’
Door Hans Lemmens

Hans Lemmens, gepensioneerd als psychologisch medewerker binnen een GGZ-instelling en schrijver van boeken over hoogsensitiviteit en autisme, laat je in deze workshop ‘de tussenruimte’ beleven.

De tussenruimte is de ruimte tussen twee mensen in, de plek waar communicatie plaatsvindt wanneer die open is.
HSP-ers hebben er vaak moeite mee bij zichzelf te blijven binnen het contact. Aan de andere kant hebben ze soms de neiging zichzelf sterk als individu te poneren, waarbij ze een zeker gebrek aan flexibiliteit kunnen laten zien. ‘De tussenruimte’ is een vorm van communiceren waarbij deze twee neigingen vermeden worden. Twee personen werken met de ruimte tussen hen in en brengen om beurten iets ‘in het midden’. Zonder dwang en zonder oordelen. Als het goed gaat is dit een scheppend proces en ontstaat hierbij iets nieuws.

De deelnemers zullen een speelse manier van communiceren meemaken, vrij van wrijvingen en mooi aansluitend bij de hoogsensitieve kwaliteiten.

Inspiratie workshops voor sensitieve mensen

Leven vanuit het hart, met bezieling en inspiratie vorm geven aan je betrokkenheid met de samenleving. Doen waar je goed in bent. Je eigen waarden uitdragen, met respect en openheid voor anderen. Een bijdrage leveren aan het goed zorgen voor onze planeet, voor elkaar en voor jezelf. Je diepste motivatie volgen, vertrouwen in je intuïtie. Je denkvermogen en je fysieke lichaam dankbaar inzetten om liefdevol te handelen.  Vanuit verbinding met je ware zelf, je verbinden met de ander waarvoor en waarmee je werkt en leeft.  Dit is wat je het liefste wil.

Dit mooie pad dat je volgt gaat niet altijd over rozen. Als je een sensitief mens bent die bewust en wakker wil leven, laat je je toch vaak beïnvloeden om te leven op een manier die je niet wil. Bijvoorbeeld: te veel pleasen, te veel stress, te veel hooi op je vork, onzekerheid over wat je te bieden hebt, je onnodig zorgen maken, teleurgesteld zijn dat anderen niet met dezelfde idealen leven en je zelfs  allerlei obstakels voor de voeten werpen. Deadlines en emotionele drama’s van jezelf en anderen, uitgeput raken, burn-out op de loer. Was het maar zo eenvoudig, om altijd bij jezelf te blijven.

Je weet ongetwijfeld wel dat dit erbij hoort, dat je hier op aarde bent om te leren, dat wat je meemaakt een projectie is van je eigen onvermogen. Maar hoe zet je dit weten om in handelen? Hoe kan je hierin groeien?

Hoewel ieder van ons zelf verantwoordelijk is voor de eigen weg, en kan het toch helpen om  steun te ontvangen,  ervaringen uit te  wisselen met anderen die je herkent als gelijkgestemde zielen, handvatten te krijgen die jouw leerproces helpen dragen.

Elke maand is er in Wakker een inspiratie workshop op zaterdag van 14 – 17 uur.

Doel:

Mensen die zich richten op zinvol leven vanuit eigen bezieling steunen in hun leerproces  door:

  • Een uitwisselingsmogelijkheid te creëren met gelijkgestemden
  • Methoden aan te reiken om wat je belemmert te transformeren
  • Oefenen om werkelijk vanuit jezelf te handelen en activiteiten te ondernemen.

Trakteer jezelf (of een ander) op een levendige, luchtige en leerzame middag.

Praktisch

Groepsgrootte: 8 – 18 personen.

Kosten: €20,-

S.v.p. vooraf aanmelden, rechtstreeks bij ons via e-mail of telefonisch.
reservering@wakkerbewustzijn.nl ∙ 06-53791496

Joy Boelens, coach en communicatietrainer
www.joyboelens.nlinfo@joyboelens.nl ∙ 06-20549438