Introductiegroep Zen

24jan
Introductiegroep Zen 24 JanuariJan 2022 20:00 - 21:30

MeditatieTraining

Lilian van der Vaart  |  vanaf 24 januari |  20.00 - 21.30  |  80 euro

In de introductiegroep zen maak je je het zen meditatieproces eigen. We besteden veel aandacht aan de meditatiehouding en –methode en de rol van de adem en gewaarzijn daarbij. Verhalen uit de zentraditie geven een inkijkje in gedachtengoed dat kan helpen bij onze eigen beoefening. Ook staan we stil bij de betekenis die zen meditatie kan hebben in en voor ons dagelijks leven. Want het mediteren is geen doel op zich, noch een vlucht uit ons dagelijks bestaan, integendeel: het wijst ons telkens terug naar onze intrinsieke verbondenheid met de wereld en de rol die we daarin hebben te vervullen. Wat onze omstandigheden ook zijn.

Zen is wat je doet, geen theorie. Ook geen therapie, wellness, snelweg naar geluk of verbeteringsproject van jezelf of de wereld. Zen is nuchter, aards, praktisch èn heeft diepgang. Het is een springlevende, eeuwenoude traditie die de vluchtigheid van alle hypes en moderniteiten heeft doorstaan, zonder te vervallen in dogma’s of zweverigheid. Zen weet telkens weer velen te inspireren in en tot een energiek leven dat is betrokken op het welzijn van jezelf, je medemens en de wereld.

Zen is oefenen. Oefenen, zo je wilt, in de kunst van (samen) leven in een immer veranderende wereld. Een kunst die je nooit hoeft te beheersen, maar wel altijd verder kunt verfijnen. Wie zen beoefent blijft altijd een beginner. Want, zoals de beroemde zenmeester Shunryu Suzuki zei: “De geest van de beginner kent vele mogelijkheden, die van de expert slechts enkele.”

De groep is geschikt voor mensen met weinig of geen zen meditatie-ervaring, voor hen die een mindfulnesscursus of vipassana-retraite hebben gedaan, of voor wie enige ervaring heeft met een andere vorm van meditatie.

Data:  24/1, 31/1, 7/2, 14/2, 28/2, 7/3, 14/3, 21/3  van 20.00 - 21.30 uur

Investering: €80,- totaal, in 1x of in 2 maandelijkse termijnen te voldoen

 

(Lukt het niet? Mail je aanmelding naar reservering@wakkerbewustzijn.nl)

 

 

  • Lilian van der Vaart
    Organisator van Introductiegroep Zen
    Mijn naam is Lilian Daishin van der Vaart. In 2001 ben ik begonnen met mediteren, uit nieuwsgierigheid, en nooit meer gestopt. Als nuchtere Alkmaarse voelde ik me direct thuis bij de eenvoud en praktische aard van zen. Vanaf 2008 geef ik les. Sinds 2020 ben ik verbonden aan het International Zen Institute Netherlands (IZIN) onder leiding van zenmeester Jiun Hogen. Vanuit die verbinding is ‘Zenleven in Alkmaar’ ontstaan. De natuur, eenvoud en mijn vriendschappen zijn de grote inspiratiebronnen in mijn zenleven.
Importeer naar Google Kalender
  • Planning
  • Gasten
  • Winkel
  • Forecast
  • Reacties

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Vandaag stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org