Kanker en hoe behoud je de verbinding

14nov
Kanker en hoe behoud je de verbinding 14 NovemberNov 2021 14:00 - 16:30

LezingWakker bekrachtigt

Jarka Doeswijk  |  14 november  |  14.00 - 16.30 uur  |  17,50 euro

Grote schoonmaak
Kanker is een ziekte waar veel aan hangt. Word je ermee geconfronteerd dan voel je een diepe angst, paniek en controleverlies. Het overkomt je en je kunt het niet naast je neerleggen. Je moet handelen. En los van wat het met jou doet, is je omgeving ook diep geraakt en betrokken. Er komt veel op je af. Behandelingsadviezen, protocollen, statistieken. Je moet belangrijke beslissingen nemen, maar hoe zit het met jou? Op dit soort momenten in je leven kan je jezelf uit handen geven en mogelijk het contact met jezelf verliezen. De interactieve lezing gaat over hoe je verbonden blijft met de kern van jezelf en hoe je je hart overeind kunt houden terwijl je je bevind in het oog van de storm. Als er één ziekte is die je confronteert met je sterfelijkheid dan is het kanker wel. In een keer is de zorgeloosheid van het leven ver te zoeken. En toch, kanker kan een ultieme aanrijking zijn om jezelf eens goed onder de loep te nemen. Rigoureus de bezem door je leven halen voor een grote schoonmaak waarbij je niets overslaat.

Verbinding herstellen
Niet omdat je dan een antwoord krijgt op het waarom of dat jij een schuld zou hebben aan je ziekte, want dat is vreemd genoeg op de een of andere manier verbonden met kanker maar heeft er totaal niets mee te maken. Je zou wel kunnen opperen dat je de verbinding ergens bent kwijtgeraakt. En dat ziekte je daarmee confronteert. En die confrontatie kan je inzetten voor jezelf om je herstel op gang te brengen. Maar om dat te kunnen doen voor jezelf, moet je voorbij de angst geraken. Niet dat de angst er niet is, maar het is niet wat regeert of het voortouw neemt in jezelf en je keuzes. De lezing is voor mensen die met kanker te maken hebben gehad en of kanker hebben. Voor mensen wiens geliefden kanker hebben. Voor mensen met interesse in ziekte, herstel en verbinding. Voor mensen die houden van het leven.

Datum:
Zondag 14 november

Tijd:
14.00 - 16.30 uur

Investering:
17,50 euro

  • Jarka Doeswijk
    Organisator van Kanker en hoe behoud je de verbinding
    Al op jonge leeftijd wist ik dat ik niet geboren was voor een leven zoals dat hier bedoeld schijnt te zijn. Opgroeien, school, studie, werk, huisje boompje beestje, pensioen, dood. Dit kan het niet zijn, voelde ik heel diep vanbinnen. Een zoektocht begon naar het herinneren van wie ik werkelijk ben en waarom ik hier ben gekomen. Inmiddels ben ik 44 jaar en de zoektocht heeft me veel gebracht. Ik ben danseres, actrice, schrijfster en bovenal een verhalenvertelster. Met aandacht voor detail en een grote betrokkenheid bij het leven neem ik je mee naar mijn wereld waar je vast en zeker veel in gaat herkennen van jezelf.
Importeer naar Google Kalender
  • Planning
  • Gasten
  • Winkel
  • Forecast
  • Reacties

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Vandaag stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org