Wakker op Zondag: Knuffelkado

Wanneer:
9 december 2018 @ 13:30 – 15:30
2018-12-09T13:30:00+01:00
2018-12-09T15:30:00+01:00
Kosten:
€ 10,-
Contact:
Alida Holwerda
0653791496


Knuffelkado

door Esther Schaap en Suvana Raaijmakers, de “Knuffelcompany”

Zo midden tussen alle feestdagen in hebben wij voor jou een knuffelworkshop gemaakt waar je misschien nog wel het mooiste kado gaat uitpakken.. Die van verrassende aanrakingen, speelse ontmoetingen en heel veel zachtheid. Vol verwachting klopt ons hart. Er is een overvloed aan moois om te geven en te ontvangen. Zo fijn om samen dit waardevolle geschenk uit te pakken!

Door knuffelen voelen we ons gelukkiger. Aanraking en contact is een diep menselijke behoefte.  Het knuffelhormoon ‘oxytocine’ wat vrijkomt bij aankijken, aanraken, aaien en knuffelen,  geeft ons een gevoel van geluk, kalmeert, verzacht pijn, verlaagt de bloeddruk en je hartslag, het is goed voor je immuunsysteem en laat stress uit je lichaam verdwijnen.  Knuffelen is ook een manier om jezelf beter te leren kennen;  durf ik mijn grenzen aan te geven? Hoe doe ik dat en blijf ik trouw aan mezelf?

In deze knuffelworkshop oefenen we met aandachtige, liefdevolle aanraking in een veilige sfeer, binnen een duidelijke structuur. Tijdens de verschillende oefeningen (bijvoorbeeld, handen strelen, op de rug kriebelen tot bij elkaar liggen etc)  krijg je de mogelijkheid om te ontspannen en te genieten van aanraken en aangeraakt worden. We beginnen altijd bij onszelf en bouwen dat stapje voor stapje op, zodat iedereen mee kan komen in deze workshop.
Bij knuffelen raak je iemand aan zonder dat het om seksualiteit gaat. Ieder mens heeft knuffels nodig om zich lekker te voelen. Bij knuffelen gaat het om warmte en aanraking.

Hoe fijn is het om knuffelen en seksualiteit helemaal los van elkaar te kunnen koppelen?