Met Zen Beginnen, een oriëntatie

27mrt
Met Zen Beginnen, een oriëntatie 27 MaartMrt 2021 09:30 - 11:00

Workshop

Lilian van der Vaart  |  27 maart  |  9.30 - 11.00  |  gratis

Met Zen Beginnen
Dat is wat veel mensen leerden van de 20e eeuwse zenmeester Shunryu Suzuki. Als mensen hem vroegen of ze bij hem konden komen leren wat zen is, nodigde hij ze steevast uit om de volgende ochtend met hem mee te komen mediteren. Want mediteren staat centraal in de zenbeoefening. En mediteren is iets wat je doet, waar je niet al te lang over praat. Al valt er best het een en ander over te zeggen. Het is wat dat betreft niet zo heel anders dan bijvoorbeeld schaatsen of kaas kopen: er kan je iets verteld worden over techniek of smaak, maar om het echt te leren, of te weten hoe het smaakt, moet je het zelf gaan doen, zelf proeven.

Oriënteren
Al moet je het zelf doen, je hoeft niet direct de 11-stedentocht te rijden of een hele kaas te kopen. Ook van het mediteren kun je eerst proeven, op deze zaterdagochtend. Ik zal in deze sessie stilstaan bij wat het mediteren inhoudt en we mediteren een paar korte periodes, gewoon op stoelen, om zelf te ervaren. Daarnaast ga ik in op wat de meditatielessen inhouden, die ik maandelijks ga geven van april t/m juli (zie elders in de agenda op deze site). Er is voldoende ruimte om je vragen te stellen. Zo kun je gefundeerd beslissen of je deelt gaat nemen aan de lessen.

Praktisch
Of je nu nog nooit hebt gemediteerd, of al wel ervaring hebt met zen meditatie of meditatie in een andere traditie, je bent van harte welkom. Geef het bij je aanmelding graag even aan, dan kan ik er rekening mee houden in de sessie. Bij voldoende belangstelling kan ik naast de introductiegroep ook een groep voor meer ervaren mediteerders starten.

Deze oriëntatie-sessie gaat onder alle omstandigheden door. Ook als we door corona-maatregelen niet live bij elkaar kunnen komen in het centrum, want dan schakelen we over naar online. Het is heel goed mogelijk om online te (leren) mediteren. Mocht dat aan de orde zijn, dan krijg je van mij tijdig voor de sessie informatie hoe je het thuis het beste kunt organiseren voor jezelf.
Als we wel live bijeen kunnen komen, zal het in ieder geval ook mogelijk zijn om de sessie online bij te wonen als je dat liever wilt.

Iets over mezelf
Mijn naam is Lilian Daishin van der Vaart. Ik ben in 2001 begonnen met mediteren, en sinds 2008 geef ik les. Tot voor kort in Brabant, bij Zen.nl. In 2020 vond ik een nieuwe leraar in zenmeester Jiun Hogen van International Zen Institute Netherlands (IZIN). Vanuit die verbinding zet ik met ‘Zenleven in Alkmaar’ een nieuwe stap op mijn zenpad, dat mij weer doet thuiskomen in mijn geboortestad Alkmaar.

De natuur, eenvoud en mijn vriendschappen zijn de grote inspiratiebronnen in mijn zenleven.

 

 

(Lukt het niet? Mail je aanmelding naar reservering@wakkerbewustzijn.nl)

Wakker op Zondag is een wekelijkse serie van inspirerende workshops. Elke zondag een andere workshopgever, een ander thema. Tot voor kort was het mogelijk zo binnen te lopen. Nu is vanwege alle maatregelen van tevoren aanmelden gewenst, zo houden we oog op het aantal deelnemers. 

  • Lilian van der Vaart
    Organisator van Met Zen Beginnen, een oriëntatie
    Mijn naam is Lilian Daishin van der Vaart. In 2001 ben ik begonnen met mediteren, uit nieuwsgierigheid, en nooit meer gestopt. Als nuchtere Alkmaarse voelde ik me direct thuis bij de eenvoud en praktische aard van zen. Vanaf 2008 geef ik les. Sinds 2020 ben ik verbonden aan het International Zen Institute Netherlands (IZIN) onder leiding van zenmeester Jiun Hogen. Vanuit die verbinding is ‘Zenleven in Alkmaar’ ontstaan. De natuur, eenvoud en mijn vriendschappen zijn de grote inspiratiebronnen in mijn zenleven.
Importeer naar Google Kalender
  • Planning
  • Gasten
  • Winkel
  • Forecast
  • Reacties

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Vandaag stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org