Met Zen Beginnen – introductiegroep

24apr
Met Zen Beginnen - introductiegroep 24 AprilApr 2021 09:30 - 11:00

Workshop

Lilian van der Vaart  |  vanaf 24 april  |  9.30 - 11.00  |  40 euro voor 4 lessen

Wat gaan we doen?
Met Zen Beginnen begint met de zitmeditatie, ook wel ‘zazen’ genoemd. Daar besteden we in deze reeks van vier maandelijkse lessen dan ook veel aandacht aan. De zithouding en meditatiemethode, de adem, aandacht en ruimte zijn daarbij belangrijke onderwerpen; je krijgt uitleg en achtergrond van me, en je oefent er mee in de lessen zowel als thuis. Voor het thuis oefenen krijg je praktische tips van me. En extra ondersteuning in de vorm van de mogelijkheid om twee keer per week ’s ochtends mee te doen met een online meditatiesessie; daarnaast kunnen we wekelijks (beeld)bellen om je vragen te bespreken.

Waarom zou ik dit doen?
Zen meditatie is een ‘wakkere’ vorm van mediteren en de zithouding en meditatiemethode ondersteunen dat. Het leert je aanwezig te zijn, of weer aanwezig te raken, bij wat zich aandient, zonder er van weg te hoeven gaan of er in meegesleept te worden, of je het nu leuk vindt wat er gebeurt of niet.

Vanuit dat aandachtige, wakkere aanwezig zijn kun je beter leren bekijken òf je iets moet doen – misschien hoef je wel niets; en zo wel, wat dan. Daarin ligt waarde voor en verbinding met je dagelijks leven, en met je omgeving. Want zen meditatie is geen ontsnapping aan dat leven, geen ontspanningsmoment om daarna weer dezelfde hectiek in te stappen. Zen meditatie leert je juist om je voller en vrijer in dat leven te bewegen, je er anders toe te verhouden. Dat vraagt natuurlijk wel tijd en oefening, ruimte in jezelf om te mogen leren.

Aan die belangrijke verbinding tussen zen meditatie en je dagelijks leven zullen we ruim aandacht besteden, ook met kleine, praktische oefeningen. Zodat je zelf kunt blijven ervaren waarom je dit doet.

Praktisch
De cursus gaat onder alle omstandigheden door. Ook als we door corona-maatregelen niet live bij elkaar kunnen komen in het centrum, want dan schakelen we over naar online. Het is heel goed mogelijk om online te (leren) mediteren. Mocht dat aan de orde zijn, dan krijg je van mij tijdig voor de cursus informatie hoe je het thuis het beste kunt organiseren voor jezelf.
Als we wel live bijeen kunnen komen, zal het in ieder geval ook mogelijk zijn om de sessie online bij te wonen als je dat liever wilt.

Data: 24 april, 15 mei, 12 juni en 10 juli van 9.30 - 11.00 uur
Investering: 40 euro

Iets over mezelf

Mijn naam is Lilian Daishin van der Vaart. Ik ben in 2001 begonnen met mediteren, en sinds 2008 geef ik les. Tot voor kort in Brabant, bij Zen.nl. In 2020 vond ik een nieuwe leraar in zenmeester Jiun Hogen van International Zen Institute Netherlands (IZIN). Vanuit die verbinding zet ik met ‘Zenleven in Alkmaar’ een nieuwe stap op mijn zenpad, dat mij weer doet thuiskomen in mijn geboortestad Alkmaar.

De natuur, eenvoud en mijn vriendschappen zijn de grote inspiratiebronnen in mijn zenleven.

 

(Lukt het niet? Mail je aanmelding naar reservering@wakkerbewustzijn.nl)

Wakker op Zondag is een wekelijkse serie van inspirerende workshops. Elke zondag een andere workshopgever, een ander thema. Tot voor kort was het mogelijk zo binnen te lopen. Nu is vanwege alle maatregelen van tevoren aanmelden gewenst, zo houden we oog op het aantal deelnemers. 

 

  • Lilian van der Vaart
    Organisator van Met Zen Beginnen - introductiegroep
    Mijn naam is Lilian Daishin van der Vaart. In 2001 ben ik begonnen met mediteren, uit nieuwsgierigheid, en nooit meer gestopt. Als nuchtere Alkmaarse voelde ik me direct thuis bij de eenvoud en praktische aard van zen. Vanaf 2008 geef ik les. Sinds 2020 ben ik verbonden aan het International Zen Institute Netherlands (IZIN) onder leiding van zenmeester Jiun Hogen. Vanuit die verbinding is ‘Zenleven in Alkmaar’ ontstaan. De natuur, eenvoud en mijn vriendschappen zijn de grote inspiratiebronnen in mijn zenleven.
Importeer naar Google Kalender
  • Planning
  • Gasten
  • Winkel
  • Forecast
  • Reacties

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Vandaag stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org