Op weg naar je ikigai

2okt
Op weg naar je ikigai 02 OktoberOkt 2021 09:30 - 12:30

Workshop

Lilian van der Vaart  |  workshop  | 2 oktober |  9.30 - 12.30  |  50 euro

Vinden van richting in je leven en werk, en die vasthouden als je hem hebt gevonden - het kan een hele opgave zijn, vooral in tijden van onzekerheid en tegenspoed. Dat kan in verschillende levensfasen spelen: als je aan het begin van je (werkzame) leven staat en richting zoekt; of als je al een eind op weg bent en wilt of moet heroriënteren.

In welke fase je ook verkeert, je bewust worden van je ikigai kan je een diepgeworteld richtingsgevoel geven dat je op koers brengt en houdt, hoe woelig het bestaan ook is.

Wat is ikigai?
Ikigai is een Japans begrip dat zo veel betekent als: je diepste drijfveer, dat waarvoor je elke dag je bed uit komt en dat je blijft inspireren. Je ikigai is je innerlijke vuur dat je telkens weer op gang brengt.

Wat is er zo bijzonder aan ikigai?
Het drijfveren-verhaal kennen veel mensen wel, dus wat voegt ikigai daaraan toe? Dat zit 'm in het gegeven dat ikigai niet alleen gaat over wat jij wilt voor jezelf, maar dat in samenhang plaatst met de wereld om je heen. Juist in die bewuste verbinding van jou met de jou omringende wereld ontstaat meer diepgang en betekenis in wat je doet en hoe je leeft. Dat geeft niet alleen voldoening, maar ook - naar uit onderzoek blijkt - zicht op een langer, gezonder en gelukkiger leven.

Data: 2 oktober van 9.30 - 12.30 uur

Investering: €50,-

 

(Lukt het niet? Mail je aanmelding naar reservering@wakkerbewustzijn.nl)

 

 

  • Lilian van der Vaart
    Organisator van Op weg naar je ikigai
    Mijn naam is Lilian Daishin van der Vaart. In 2001 ben ik begonnen met mediteren, uit nieuwsgierigheid, en nooit meer gestopt. Als nuchtere Alkmaarse voelde ik me direct thuis bij de eenvoud en praktische aard van zen. Vanaf 2008 geef ik les. Sinds 2020 ben ik verbonden aan het International Zen Institute Netherlands (IZIN) onder leiding van zenmeester Jiun Hogen. Vanuit die verbinding is ‘Zenleven in Alkmaar’ ontstaan. De natuur, eenvoud en mijn vriendschappen zijn de grote inspiratiebronnen in mijn zenleven.
Importeer naar Google Kalender
  • Planning
  • Gasten
  • Winkel
  • Forecast
  • Reacties

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Vandaag stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org