Wakker op Zondag: Soulresonance

Wanneer:
17 februari 2019 @ 13:30 – 15:30
2019-02-17T13:30:00+01:00
2019-02-17T15:30:00+01:00
Kosten:
€ 10,-
Contact:
Alida Holwerda
0653791496


SOULRESONANCE

Klankschaalmassage & Meditatieve Klankreizen door Freek Kroon

In deze editie van ‘Wakker op Zondag’ zal ik uitleg geven over klankschalen en hun bijzondere, helende eigenschappen. We zullen kort ervaren hoe een klankmassage ‘op het lichaam’ werkt. Daarna volgt er een ligconcert van circa 1 uur waarbij ik je meeneem op een klankreis. Ik noem het vaak een “mini-vakantie voor jezelf”.

Je kunt je heerlijk laten ‘onderdompelen in een klankbad’ van gongs, metalen en kristallen klankschalen, chimes, shakers, templeblocks, koshi’s, handpan, vibrafoon enzovoorts. Dit magische spel van klank en stilte brengt rust en ruimte in je hoofd. Het geeft je nieuwe energie en inspiratie en brengt je opnieuw in contact met je Bron, jouw unieke frequentie. Een veilig gevoel van oer-vertrouwen. Eén en eens met het NU.

Met zoveel water in ons lichaam is het logisch dat klank tot in de kleinste cel kan doordringen,
precies daar waar het nodig is. Sluit je ogen… luister… voel… en resoneer mee!

Freek Kroon is professioneel slagwerker en drumdocent sinds 1995. Hij studeerde aan de conservatoria van Alkmaar en Den Haag en speelde al vanaf zijn 12e jaar in een keur aan bands en theaterproducties; van pop tot klassiek tot jazz, van Zappa tot The Lion King, in binnen- en buitenland. Daarnaast maakt hij al 10 jaar illustraties voor kranten en andere grafische uitingen.

Opleidingen in analytische tekentherapie, Mindfulness, kleurtherapie en Peter Hess klankschaaltherapie brengen muziek, beeld en coaching nu op een nieuwe manier bij elkaar.

Naast het geven van klankschaalmassage maakt Freek muziek bij dans-coaching en 5Rhythm® dansworkshops.
Ook bespeelt hij klankschalen en percussie tijdens (Yin)Yoga lessen van Yogaworkz, Glow en Touch of the Sea in Haarlem e.o..

“Alles is trilling. Jij & ik, de Aarde, het Universum – álles is uit klank ontstaan. Dus in essentie is alles één. Ook al worden we vaak overspoeld door allerlei ‘wanklanken’, toch kan juist klank ons weer doen ontspannen en helen. Het is heel mooi en dankbaar om dit anderen te laten ervaren.”

Meer informatie:
www.soulresonance.nl
www.freekkroon.nl