Wakker op Zondag: Soulresonance

Wanneer:
17 februari 2019 @ 13:30 – 15:30
2019-02-17T13:30:00+01:00
2019-02-17T15:30:00+01:00
Kosten:
€ 10,-
Contact:
Alida Holwerda
0653791496

Wakker op zondag: SOULRESONANCE
Klankschaalmassage & Meditatieve Klankreizen door Freek Kroon

In deze editie van ‘Wakker op Zondag’ zal ik enige uitleg geven over klankschalen en hun bijzondere, helende eigenschappen. Deelnemers kunnen kort ervaren hoe een klankmassage op & om het lichaam aanvoelt. Daarna gaan we over op een ligconcert waarbij ik je meeneem op een klankreis. Ik noem het vaak een “mini-vakantie voor jezelf”.
Je kunt je heerlijk laten ‘onderdompelen in een klankbad’ van gongs, metalen en kristallen klankschalen, drums, chimes, shakers, templeblocks, koshi’s, handpan, vibrafoon enzovoorts.

Dit magische spel van klank en stilte brengt rust en ruimte in je hoofd. geeft je energie en inspiratie. Met zoveel water in ons lichaam is het niet vreemd dat de klank vrij gemakkelijk tot in de kleinste celstructuur kan doorwerken, daar waar het nodig is. Het brengt je opnieuw in contact met je Bron, jouw unieke frequentie, een veilig gevoel van Oer-vertrouwen. Eén en eens met het NU, zonder label of emotie.

Een weldaad voor lichaam en geest.
Sluit je ogen… luister… voel… en resoneer mee!

Freek Kroon is professioneel slagwerker en drumdocent sinds 1995. Hij studeerde aan de conservatoria van Alkmaar en Den Haag en speelde al vanaf zijn 12e jaar met een keur aan bands, artiesten en theaterproducties; van pop tot klassiek tot jazz, van Zappa tot The Lion King, in binnen- en buitenland. Daarnaast tekent hij al 10 jaar cartoons en illustraties voor kranten, cd’s en andere grafische uitingen. Opleidingen analytische tekentherapie, Mindfulness, kleurtherapie en Peter Hess klankschaaltherapie brengen beeld, muziek en coaching nu op een nieuwe manier bij elkaar.

Freek: “Het spirituele stuk heeft altijd al mijn interesse gehad maar ging vanaf mijn 30e een grotere rol spelen. Ik deed veel zelfonderzoek via boeken, therapie, diverse studies en -bijna onvermijdelijk (en confronterend!)- via het leven als kunstenaar. Vrijheid, prestatie, durf, carrière, waardering, dienend of solerend, reproducerend of scheppend – het zijn allen bekende thema’s uit het leven. Spreekt mijn ego, mijn ziel – of toch iemand anders? Hoe geef ik vorm aan mijn weg? Wat en wie wil ik bereiken met mijn talenten?

Een reis door Zuid-Europa en Azië in 2016 gaf mij veel nieuwe inzichten en ook een groeiend verlangen naar bewuster, duurzamer samenleven en -werken. En… ik herontdekte de kracht van klank & muziek : als heling, meditatie, als middel tot diepe verbinding met jezelf en mensen onderling. Iets dat woorden overstijgt en anders is dan puur vermaak of borstklopperij.

In datzelfde jaar ontmoette ik Lars Lindvall, jazztrompettist en 5Rhythms® docent, met wie ik regelmatig in Duitsland, Oostenrijk & Zwitserland speel. Een mooie combinatie van meditatieve Live-muziek en persoonlijke groei door middel van vrije dans. Zonder noten! Sinds oktober 2018 verzorg ik ook klanken bij de yogalessen van Marjon Parmentier en Lennart Keijzer bij Yogaworkz, Touch of the sea en Glow. Nieuwe impulsen en samenwerkingen die mij inspireren om verder te gaan op het pad van coaching en mij laten groeien als mens en musicus. Een uitdaging waarbij je oude manieren en ideeën mag leren loslaten. Niet altijd eenvoudig natuurlijk.

Muziek en ook beeld krijgen daardoor een nieuwe betekenis. Ik bemerk dat ik toch anders luister, speel en denk over ‘het vak’ dan voorheen. Of misschien was dat altijd al zo, maar ben ik mij hiervan nu pas écht bewust geworden!

Alles is trilling. Jij & ik, de Aarde, het hele universum – álles heeft een toon en is daaruit ontstaan. Dus in essentie is alles één. Wij worden helaas te vaak overspoeld door allerlei ‘wanklanken’ en beelden. Klank kan ons echter ook doen ontspannen en helen. Het is heel mooi en dankbaar om dit anderen te laten ervaren.”

Genoeg redenen dus om naar Wakker op Zondag te komen!

Meer informatie:
www.soulresonance.nl
www.freekkroon.nl