Van Storytelling naar communiceren vanuit de ziel

Wanneer:
21 februari 2020 @ 10:30 – 17:00
2020-02-21T10:30:00+01:00
2020-02-21T17:00:00+01:00
Kosten:
€ 120,- p.p. incl. koffie/thee/lunch
Contact:
Sonja Verberne
06 22741509

Storytelling is veel meer dan een verhaaltje vertellen. De focus ligt vooral op het duidelijk maken van de samenhang en betekenis in hoe je handelt in bepaalde situaties. Dit doe je op een verhalende, persoonlijke en vooral overtuigende manier in opeenvolgende stappen. Storytelling is een krachtig instrument bij communicatie en wordt op velerlei manieren ingezet, zowel persoonlijk als in het bedrijfsleven.

Een verhaal bestaat uit een aantal ontwikkelstadia. Als lezer of kijker herken je deze stadia, waardoor het eenvoudiger is om je met de hoofdpersoon te identificeren. Zo illustreren verhalen dat groei of verandering pas mogelijk is als je in staat bent om moeilijkheden te overwinnen.

Hoe zit dit nu met jou? Jij als ouder of verzorger/begeleider van een mens met downsyndroom? Hoe communiceer jij met deze persoon of dit kind? Hoe open sta je om echt te verstaan wat er gezegd wordt, zeker als dit kind moeilijk verstaanbaar is? Hoe handel jij overeenkomstig?

Overwin je schaduwkant en ontdek je kracht

Hoe bereik je het gewenste doel met iemand met downsyndroom? Hoe overwin je daarin je eigen obstakels en uitdagingen. Welke hulpbronnen kun je in jezelf aanspreken in dit proces. Dit kan een enorme confrontatie met je schaduwkanten en met je verborgen krachten zijn. Uiteindelijk draait het niet om perfectie. De winst schuilt in de acceptatie van wie je werkelijk bent, met al je beperkingen inbegrepen. En wat laat deze mens met downsyndroom jou daarin zien?

Doel van de training

Het doel van deze training is om beter zelfinzicht te krijgen hoe jij communiceert. Hoe jij je voelt bij jezelf uiten. Wat je zegt en wat je eigenlijk zou willen zeggen. Hoe jij communiceert met je kind of pupil met downsyndroom. Hoe je luistert en invulling geeft aan het ontvangen signaal. Met als einddoel zo open en transparant mogelijk te zijn dat je zonder woorden bewust kunt communiceren. Daardoor opent zich een hele nieuwe dimensie, in jou en je kind of pupil met downsyndroom en kun je de hele wereld aan.

Wat kun je verwachten deze dag?

  • Vanuit de stilte oefenen we in verschillende vormen van communicatie
  • Ontdek jij je valkuilen
  • Spreek je voor de groep
  • Leg je de zielenboodschap van jezelf en je kind of pupil met downsyndroom bloot
  • Ontwikkel je een dieper begrip voor jezelf en de ander