Wakker op Zondag: De belofte van burn-out


Wakker op zondag: De belofte van burn-out
door Lusanne Hogeweg

Hoe ontstaat burn-out?
Waarom raken we uitgeput, wat wil ons lichaam ons zeggen? Deze vragen stellen is nodig om te herstellen en te voorkomen dat je weer opgebrand raakt. Burn-out raken en ook weer herstellen vindt plaats op meerdere niveaus: eerst het fysieke, emotionele en mentale.

En vergeet ook het spirituele niveau niet: dat van zingeving. Wat is de betekenis van burn-out in jouw leven en hoe kun je na een burn-out je leven en werk weer betekenis geven? Auteur Lusanne Hogeweg van het gelijknamige boek De belofte van burn-out gaat in de lezing in op deze vragen.

Een leven met meer energie
Over het algemeen treft burn-out mensen die zich verantwoordelijk voelen, het goed willen doen en gevoelig zijn voor verwachtingen en eisen van de omgeving. Ze willen voldoen. Vaak zit hier een idee van ‘moeten’. Zo kun je in een cirkel van uitputting terechtkomen, die uiteindelijk leidt tot burn-out. Hoe doorbreek je de vicieuze cirkel?

De belofte van burn-out
Burn-out nodigt uit om stil te staan en te luisteren naar je gevoel en intuïtie. Om je grenzen aan te geven. En je af te vragen, doe ik wel de juiste dingen? Als je je diepere drijfveren en verlangens volgt en doet waar je blij van wordt, krijg je energie. Als je deze energie volgt, kom je in je eigen levensstroom en gebeurt er wat de bedoeling is. Hoe doe je dat? Door je naar binnen te richten en je te verbinden met de bron. Door overgave.

In de lezing vertelt Lusanne ook over haar eigen ervaring met burn-out. Er is veel ruimte voor uitwisseling van ervaringen en specifieke vragen. Na afloop kun je een gesigneerd exemplaar van het boek De belofte van burn-out kopen.

De zaal is open vanaf 13.00 uur.