Wakker op Zondag: Mantrazingen met `Tara’s Mantras Circle’

Wanneer:
3 november 2019 @ 13:00 – 15:30
2019-11-03T13:00:00+01:00
2019-11-03T15:30:00+01:00
Kosten:
€ 10,-
Contact:
Alida Holwerda
0653791496

Wakker op zondag: Mantrazingen met `Tara’s Mantras Circle’
door Thea Atsma en Cocky de Wit

Het is zo wonderlijk heerlijk, bekrachtigend, openend, en tegelijkertijd verstillend om samen mantra’s te zingen ~ en het geluid en resonantie van klankschalen te ervaren ~ in een cirkel waar je je op je gemak en thuis kunt voelen. Het creëert een veld van eenheid.

“Home is where the Heart is” zouden we deze cirkels die we zo graag vormen, ook kunnen noemen. Weet je welkom op deze 1e zondag in November – in Wakker. Om mee te zingen, of om te luisteren.

Nog wat verdere informatie over de werking en betekenis van mantra’s:
Mantra’s zijn zeer krachtige, bezielende, magische formules. Als zij worden opgezegd of gezongen, of zelfs als wij ze stil in gedachten zeggen, hebben zij het vermogen om ons bewustzijn te transformeren. Hun magische klanken helpen het lichaam, dat uit balans is, te genezen. Bezielende klanken creëren bezielende gedachten, gevoelens en
handelingen.

Er is nog veel wat we niet weten over hoe klanken, ontstaan uit een bezielde staat van bewustzijn, gewoon bewustzijn kunnen verhogen. Het is duidelijk dat door het stimuleren van zenuwcentra in het gehemelte en in de schedel mantra’s elektro-chemische veranderingen in het hele lichaam bewerkstelligen. Zij vibreren hun boodschappen direct in het zenuwstelsel en van daaruit in de wereld. Het gevoel van vrede en welzijn dat daaruit voortvloeit is niet te ontkennen. Dit komt ten goede aan onszelf en aan de samenleving.

* Het zingen van mantra’s ontspant de geest, door het herhalen gaan we voorbij het denken’, en dat kalmeert de emoties, verstilt ons. Elke mantra heeft een speciale intentie. Door mee te zingen of opgaan in het luisteren kunnen we de weldaad zelf ervaren. Of je de mantra’s meezingt voor ontspanning, of voor hulp en genezing, of ze enkel stil ondergaat: ontvang de trilling die bijdraagt aan gezondheid, geluk en innerlijke vrede. *

Enkele voorbeelden:
“Om Mani Padme Hum”
Een mantra voor liefde en mededogen; eigenlijk een dichterlijke beschrijving van de mogelijkheid (Om, de essentie) dat iedere Lotus (Padme, bloem van wijsheid en inzicht), vanuit de modder, door de juiste voeding van liefde en mededogen (Mani) toch uit die modder op kan groeien en uiteindelijk openbloeit op het water en `zicht biedt in de werkelijkheid’ (Hum, zuivering en stabilisering van de geest).

“Om Tare Tuttare Ture Soha”
“Om” (essentie), en Begroeting. Moge de Moeder van Al wat is, me begeleiden. Moge het vrouwelijk aspect van de Allerhoogste me beschermen en mijn ogen openen voor het Licht. ‘Tara’ betekent ‘bevrijdster’, zij is de moeder van alle Boeddha’s. Zij is de Godin van Compassie, de Universele Moeder, geboren uit een traan van Avalokiteshvara toen hij op het lijden van de wereld keek. Heling kan alleen plaatsvinden door liefde en compassie. Tara, U bent de belichaming van deze grote liefde. Door Uw ogen gezien, zijn onze ziekten en ons ongemak niets meer dan grote liederen tot Ontwaken.

“Om Namo Bhagavate Vasudevaya”
“Om” is de naam van datgene binnenin mij, waar gewaarzijn is van de Eenheid van al wat is / Het Goddelijke, wat boven alle begrip staat. “Namo” betekent: Gegroet, ik buig, ik eer, ik accepteer. “Bhagavate” is de opperziel, de hoogste, het heilige. “Vasudevaya” is Sri Krishna. Deze mantra ontvouwt zijn volledige kracht via de hartchakra. Het wekt het spirituele verlangen en effent zo het pad naar verheven kennis. Het roept hoger liefde-bewustzijn op om door ons te werken. Het helpt onze geest zich te bevrijden van negatieve patronen. Als de buitenwereld ongeduldig, woedend, ontgoocheld, jaloers, verwijtend of agressief is ten opzichte van ons, of als wijzelf zo op anderen reageren, schakel dan de hulp van deze mantra in. De vibratie van deze mantra kan ons beschermen tegen invloeden van buitenaf, maar ook de medemens tegen de eigen tekortkomingen. We zullen er niet alle conflicten mee kunnen oplossen, maar het kan ons bijvoorbeeld wel nieuwe inzichten / methoden aanreiken om anders met dingen om te gaan.