Alida HolwerdaMijn naam is Alida Holwerda, mijn passie bestaat uit het ‘verbinden’ van mensen, ze met zichzelf en met elkaar in contact brengen. Ik doe dat al ruim vijfentwintig jaar als dirigent van amateurblaasorkesten, de harmonie of fanfare die je met koningsdag wel eens buiten ziet musiceren. Ik bereid ze voor op podiumconcerten. En waar mensen vaak denken dat een dirigent de baas is van een orkest zie ik het meer als een samenwerkingsverband. Ik ben de verbindende factor waardoor het totaal meer wordt dan de som der delen. Ik ben weliswaar de spil… zonder mij gaat het niet, maar zonder de muzikanten zéker niet.

Ik stimuleer muzikanten het beste in zichzelf boven te halen zodat ze op hun eigen muzikale niveau meer mogelijkheden krijgen te genieten van het samenspelen met anderen. Waar ik vroeger meer bezig was met het op tijd klaarstomen van het orkest voor een concert, geniet ik nu meer en meer van de weg er naar toe. Ik geniet van elke persoonlijke overwinning van de muzikanten, bijvoorbeeld van de trombonist die altijd misselijk werd van de zenuwen als hij eens een paar maten solo moest spelen, en die na wat positieve ondersteuning zelfs in de spotlights durft te gaan staan.
Misschien geniet ik daar meer van dan ooit omdat ik zelf zo veranderd ben, de verbinding met mezelf ben aangegaan.

Zo’n vijftien jaar geleden begon mijn zoektocht naar mijn eigen innerlijk kern, de verbinding met mezelf, mijn bron. Ik deed een aantal cursussen waaronder The Journey, de Helende Reis. Door middel van een reis door je innerlijke wereld help ik mensen het contact met hun kern te hervinden. Ik vind het elke keer fascinerend om mee te maken wanneer iemand die verbinding met zichzelf weer herkent en verstevigt. Het is het meest dankbare werk wat je je kunt voorstellen.Wakker voelt meer en meer als een familie, en daar word ik héél erg gelukkig van!

Naast deze twee vormen van verbinden ben ik de laatste jaren ook bezig om therapeuten en coaches met elkaar, en met hun klanten te verbinden via Wakker.  Mijn praktijk was voorheen gevestigd in Vitalenta, de voorloper van Wakker. Toen de toenmalige eigenaar, Cees Warmer, mij vertelde dat hij wilde stoppen heb ik het van hem overgenomen. Ik had al een tijdje de stille wens een centrum te beginnen, en nu lag het als een cadeautje aan mijn voeten. Dit was in 2012, en ik ben nog elke dag blij met deze kans.