dec
23
zo
Midwinter Women Ceremony ‘Return to the Goddess’
dec 23 @ 10:00 – 17:00

Midwinter Women Ceremony ‘Return to the Goddess’
Door: Marjolein de Vries

Lieve mooie vrouw,
De winter is aangebroken… We zien steeds meer het scherpe silhouet van de planten en bomen. Orion mancheert over de avondhemel. Dit zijn enkele bekende tekenen van de winter. We spreken vaak over naar binnen keren tijdens deze donkere maanden, stil en introspectief worden, vaker thuis blijven en langer slapen.

Winterzonnewende
De winterzonnewende kan een ingrijpend moment zijn om je in in te leven in de magie en schoonheid van het seizoen. Voor mensen door de eeuwen heen – van de oude Egyptenaren en Kelten tot de Hopi – was de midwinter een belangrijke tijd van rituelen, bezinning en vernieuwing. Het creëren van een zinvolle viering van de winterzonnewende kan ons helpen een diepere verbinding met de natuur en alle dingen die het belangrijkst voor ons zijn te cultiveren. Winter kan een tijd worden van het voeden van de geest en en de ziel.

Geef jezelf tijdens de winterzonnewende ‘Return to the Goddess’ de mogelijkheid om de kracht van je eigen vrouwelijkheid te ontdekken! Samen dansen, zingen, mediteren, loslaten van belemmeringen, bekrachtigen van intenties voor 2019 en misschien wel het allerfijnst: het delen met andere vrouwen. Een dag vol met transformerende energie!

WORD JIJ OOK BLIJ VAN HET IDEE..
★ Samen met 10 andere vrouwen in een transformatieproces te duiken?
★ Angsten, ongezonde patronen en emotionele belemmeringen los te laten?
★ Vol vertrouwen het nieuwe jaar ingaan? Je dromen, passie en intenties in 2019 te manifesteren?
★ Het veilig verkennen van je eigen potentieel?
★ Jezelf te omarmen?
★ Het (her)vinden van je eigen essentie?
★ Jouw vrouwelijke kracht te onderzoeken en in te zetten?
★ Vol te kunnen genieten van jezelf en je leven?
★ Je te laten inspireren door andere vrouwen?
★ Een volgende stap te zetten naar bewustwording en transformatie?

Als je hierbij één of meerdere keren een Ja voelt dat is deze dag voor jou een waardevolle ontdekkingstocht. Je vrouwelijke aard wordt wakker, helder en waar nodig geheeld. Samen met tien andere vrouwen ontdek je jouw vrouwelijke potentie, je eigenwaarde en je innerlijke kracht. Je ervaart dat je kracht put uit het samenzijn. Het verhaal van de ander is eigenlijk jouw verhaal. Als je je kwetsbaarheid inzet in het contact met de ander dan vind je de kracht die daarachter schuilt.

Programma van 10:00 tot 17:00 uur

★ Openingscermonie

★ Dansmeditatie ‘Return to the Goddess’
We dansen twee uur op blote voeten. Het is een innerlijke reis waarbij het denken zoveel mogelijk wordt uitgeschakeld om volledig in ons gevoel te komen. Contact maken met jezelf is waar het om draait. We praten niet met elkaar.
Muziek is de mooiste en meest natuurlijke vorm om je daar te krijgen. De muziek nodigt je uit om je mee te laten voeren op de klanken, melodieën en beats die altijd verrassend zijn. We laten los wat niet meer nodig is. Je hart opent zich en jouw intenties voor 2019 worden helder. De meditatie wordt begeleid door Marjolein de Vries.

★ Lunch.
Neem iets lekkers mee om te delen voor de gezamenlijke lunch.

★ Ontspannend verrassingsritueel waarin we onze dromen, passies en intenties neerzetten voor 2019.

★ Reading in combinatie met Heartsongs & Mantra Ceremonie
Vanuit haar mediumschap geeft Marjolein de Vries in groepsverband aan iedereen een korte en krachtige boodschap/reading. Deze boodschap bekrachtigen we gezamenlijk met het zingen van heartsongs & mantra’s. Het nummer wordt door muzikante Ellen Shélena afgestemd op jouw ziel. Dit werkt positief door op onze hersenen. Het zorgt voor meer stilte en vrijheid in de geest. Daarbij is het zuiverend en vreugdevol.

★ circa 17 uur nemen we afscheid van elkaar.

Met hartelijke groet,
Marjolein de Vries

Marjolein de Vries werkt in haar eigen praktijk als energetisch therapeut en medium. Tevens is zij HSP- en transformatiecoach. Haar natuurlijke talent is iemands ziel te lezen en mensen op een liefdevolle manier te begeleiden naar hun authentieke kern.

Ellen Shélena stroomt vanuit zachte kracht door middel van zang, klankmassage, creaties. Vanuit haar heldervoelen en zien, verbindt ze mensen met hun zachtheid, landend in hun mooie zijn en hart!

Kirtan Cacao ceremony
dec 23 @ 19:30 – 22:00

Een reis naar binnen in harmonie met de stem van het Hart
Door: Elias Hering

Rauwe cacao is een van de meest krachtige voedingsstoffen op aarde. Daarom werd het door de Maya’s “voedsel
van de goden” genoemd. Sinds eeuwen word de cacao plant door inheemse culturen van zuid-Amerika gebruikt
als ceremonieel middel om de verbinding met het hart, de natuur en elkaar te herstellen. Een oude mythe zegt: Wanner het evenwicht tussen mens en natuur uit balans is geraakt, komt de spirit van de cacao plant naar de
mensen om ons te helpen te herstellen. Rauwe cacao bevordert door zijn meer als 1200 inhoudsstoffen zo als mineralen, vitamines, Bioflavonoïden en endorfine op een natuurlijke wijze het welzijn en brengt ons in verbinding met ons gevoel en ons hart.

Kirtan komt oorspronkelijk uit de oud Indische cultuur en beschrijft het gezamenlijke zingen van traditionele gebeden uit de Vedische Cultuur. Het word sinds duizenden jaren gepraktiseerd om op een vreugdevolle wijze
in contact te komen met de geestelijke aspecten van het leven op aarde en de kosmos. Door het gezamenlijke zingen van Kirtan, Bahjan, Mantra’s en heartsongs ervaren de meeste mensen een gevoel van eenheid en liefde waardoor zij zich opgeladen en verbonden voelen. De Energie in de ruimte stijgt voelbaar en geeft ons kracht en vertrouwen om het dagelijks leven op een positieve manier aan te gaan.

Elias is Muzikant en organisator van events. Gespecialiseerd in ceremoniële muziek en pionier in het houden van Kirtan cacao ceremonies in Duitsland. Hij heeft in de afgelopen jaren tientallen cacao kirtan ceremonies met “Raum der Klänge” in Duitsland en Nederland georganiseerd. Hierdoor is hij met zijn team geslaagd in het ontwikkelen van een unieke en krachtige ceremony waar al veel mensen door zijn bezield en geraakt. Die liederen die hij speelt
hebben hun kracht in vele cirkels bewezen.

Laat je optillen door kracht van cacao en Kirtan en treed in verbinding met je hart en je tribe!

Inloop vanaf 19:00 uur
Begin ceremony: 19:30 uur

Meenemen: goede intenties, je lievelingskopje of bekertje om de cacao in te ontvangen.
Praktisch: Comfortabele kleding

Kosten 20,- Euro
Aanmelding: eliashering@gmail.com

jan
12
za
Opstellingen ‘ziekte en gezondheid’
jan 12 @ 13:00 – 18:00


Opstellingen ‘ziekte en gezondheid’
Door Esther Vollenga

Heb jij lichamelijke klachten die steeds terugkomen of hardnekkig zijn? Wil je daar weleens op een andere manier naar kijken of onderzoeken welke boodschap onder jouw klachten zit? Schrijf je dan in als vraaginbrenger of representant voor deze opstellingenmiddag.

Tijdens deze middag vertel ik over het werken met ziekteopstellingen die op verschillende wijzen vorm kunnen worden gegeven. Ziektes en lichamelijke klachten kunnen een uiting zijn van een verstoring in een familiesysteem of een signaal om iets duidelijk te maken vanuit jouw huidige leven. Met een opstelling onderzoeken we dit. We onderzoeken dit niet met als doel jou te genezen. Een opstelling kan de scherpe randjes eraf halen, de klachten verminderen of ervoor zorgen dat je de klachten vanuit een ander perspectief ziet. Veel lichamelijke klachten duiken namelijk op als signaal om beter naar je lijf te luisteren door bijvoorbeeld je hart meer te volgen of minder op je schouders te nemen.

jan
20
zo
Spirituele Proeverij
jan 20 @ 14:00 – 17:00

 

 

Er zijn 10 kundige spiritueel werkers die deze middag verzorgen en je ontvangt 2 privé-consulten van 20 minuten. Op deze Proeverij hoef je niet “rond-te-lopen” om te kiezen bij wie je wilt. Je hebt een vaste afspraak en je weet zeker dat je aan de beurt komt.

Dit zijn de spelregels:

* Deze Spirituele Proeverij is alleen op afspraak, vooraf aanmelden is verplicht.

* Je ontvangt 2 consulten van twintig minuten.

* Wanneer je je aanmeldt, per mail, geef je één voorkeursconsult aan. We houden zoveel mogelijk rekening met je keuze, hoe eerder je je aanmeldt hoe groter de kans dat we je blij kunnen maken met je eerste keuze.

* Het tweede consult wordt een verrassing, we delen je in op gevoel.

We houden de Proeverij klein en intiem zodat je je in alle rust kunt laten meenemen in de flow die we in Wakker zo belangrijk vinden; aandacht, veiligheid en kwaliteit.

Tussen je consulten door kun je ervaringen uitwisselen, thee drinken en een mooie spirituele kaart trekken.

Investering: €20,-
Aanvang: 14.00 uur (ontvangst v.a. 13.30 uur)
Locatie: Wakker, Westerweg 14, Alkmaar

KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN


ONZE SPIRITUEEL WERKERS STELLEN ZICH AAN JE VOOR:

Freek Kroon | Klankschaalmassage

Bij klankschaalmassageworden klankschalen op en om het lichaam geplaatst en aangeslagen. Dit wordt tot in de kleinste cel ‘bijgestemd’, waardoor energieblokkades kunnen worden opgeheven en een zelfhelend proces op gang komt. Je kunt een heerlijk diepe ontspanning ervaren! De Klank verbindt jou met je Bron: jouw unieke frequentie. Zij staat los staat van tijd, ruimte, meningen of gemoedstoestand; herinnert aan geborgenheid en oervertrouwen; ordent en inspireert. Een waardevol hulpmiddel bij stress, spier- & gewrichtspijn, slaapproblemen, enzovoort.

 

Margreet Balder | Stoelmassage

Stoelmassage geef ik op een speciale ergonomische stoel. Je ontvangt een massage van hoofd, nek, rug, schouders, armen en handen. Ik gebruik verschillende technieken, waaronder een milde maar dynamische drukpuntmassage, met als doel het verminderen of wegnemen van pijnen en stressklachten. Daarnaast het kneden van de spieren, en een combinatie van  massage en focus op ademhaling. Een diepe ontspanning als resultaat. Massage maakt je bewuster van je houding en mate van spanning. Onbewuste signalen die het lichaam uitzendt worden bewust en daardoor tijdig gesignaleerd.

 

Erik Tanghe | Energetische reading

Elke ziekte begint bij een verstoring van het menselijke energieveld door negatieve emoties. Dat energieveld of aura is dus erg belangrijk. Ik maak een tekening van jouw energieveld en ik vertel je waar je probleemzones zitten en wat je het best doet om terug energetisch in evenwicht te komen. Het geeft je een mooie kijk op hoe je er voorstaat op het vlak van energie en gezondheid.

 

Vincent Nijman | Familieopstellingen

Ik ben Systemisch en NLP coach en werkt o.a. ook met lichaamsgericht/trauma werk. Waar we vandaan komen heeft een belangrijke invloed op ons gedrag, functioneren, gezondheid en de keuzes die we maken. We nemen patronen mee uit onze familiesystemen die je in het dagelijks leven kunnen belemmeren. Problemen waarvan je de oplossing maar niet lijkt te kunnen vinden hebben vaak hun oorsprong in onze familiebanden en geschiedenis. In een korte sessie krijg je inzicht in je vraag en zetten we een beweging in naar het oplossen van problemen en doorbreken van patronen.

 

Frank van Hemert | Tarot en Numerologie

Tijdens de spirituele proeverij vertel ik je in het kort wat jouw numerologische bestemming in dit leven is. Door een numerologische berekening met de cijfers van je geboortedatum kan je uitrekenen welke kaart jouw bestemmingskaart is. Deze kaart laat zien hoe jij jouw weg in dit leven gaat. Mijn eigen persoonlijke kaart is de Magiër (via de Zon en het Rad van Fortuin) en ik herken veel van de kenmerken van deze kaarten in mijn persoonlijke leven. De universele kennisbron is mijn inspiratie
tot wijsheid en intuïtieve adviezen. Graag vertel ik jou wat de diepere betekenis van jouw geboortedatum is.

 

Marloes Wubbels | Iriscopie

Bij deze proeverij zal ik me richten op je aanleg. Sluit je gedrag aan bij je persoonlijkheid en aanleg, of heb je je aangepast aan je omgeving, ten koste van jezelf. Welke patronen dienen jou niet meer, maar zitten je juist in de weg? Dit soort zaken kunnen naar boven komen. Durf je in de spiegel van je ziel te kijken?
Als iriscopist ben ik geschoold volgens de leer van Dorothee Hall. Haar leer slaat een brug tussen pathologie en persoonlijkheid: Een holistische visie op gezondheid. In de natuurgeneeskundige praktijk gebruik ik irisdianose om een verband te vinden tussen je klachten en je psychische, emotionele en geestelijke gesteldheid.

.

 

Erna Scheltus | Hoofdmassage

Voor deze Spirituele Proeverij wil ik je graag uitnodigen om eens de hoofdmassage te ervaren, Ervaar de rust die het brengt in je hoofd.  Dit is een onderdeel van de gehele massage die gericht is op de meridianen,  en een aanzet geeft om weer te gaan stromen en disbalans in het lichaam op te heffen. Ik maak gebruik van etherische oliën tijdens de massage.

 

Rymke Boonstra | Soulreading met bloesems

Ik werk met bloesemremedies uit het krachtige Amazone Regenwoud. De bloemen zitten op het hoogste frequentie niveau hier op aarde. Ze kunnen je begeleiden in diepgaande ontwikkelingsprocessen en je herinneren aan je  gaves en zelfgenezende vermogen.

Je gaat zelf een bloesem uitzoeken en aan de hand hiervan geef ik een soulreading. Dit om je bewustzijn te activeren en te integreren. De bloesems zijn ontwikkeld door Grootmoeder Maria Alice,een krachtig medium die haar inzet op alle niveaus voor evenwicht en gezondheid voor deze planeet en al haar kinderen. Je kunt na het consult kiezen om de bloesemremedie aan te schaffen tegen een kostprijs van 5 euro, maar dit is geen verplichting.

 

Sonja Verberne | EFT

Ben jij ouder van een kind, klein of groot?
Vraagt het soms meer van je dan je ontspannen kunt geven? Heb je soms de wens dat je de wereld wel even stil wilt zetten zodat je even tijd voor jezelf hebt? Of voel jij je op een andere manier overvraagd, in je werk, je relatie, je studie …….?
Maak dan kennis met EFT en ervaar hoe snel het je overvraagd voelen om kan slaan in rustig aanwezig zijn in het moment. Dan is er weer ruimte voor vreugde!