feb
2
zo
Wakker op Zondag: Hoogsensitiviteit brengt kwaliteit
feb 2 @ 13:30 – 16:00


Wakker op zondag: Hoogsensitiviteit brengt kwaliteit
door Joy Boelens en Jolande van Ek

Steeds meer mensen die hoogsensitief zijn, worden zich daarvan bewust. Je voelt je “anders”, gevoeliger, eerder geraakt, gewend om veel na te denken en je voelt een grote betrokkenheid bij anderen en bij de natuur. Misschien ben je ook spiritueel begaafd, eerder in contact met je intuïtie, zie je veel wat een ander ontgaat. Welke kwaliteiten hebben HSP-ers? Wat brengen jouw hoogsensitieve kwaliteiten teweeg in je leven, werk, contacten en bij jezelf? In deze workshop onderzoeken we deze vragen. We doen oefeningen die ons meer in contact brengen met de kwaliteiten. Ook krijgen we meer helderheid hoe we deze kwaliteiten verder willen ontwikkelen.

De zaal is open vanaf 13.00 uur.

feb
9
zo
Wakker op Zondag: Shamanic Soundhealing
feb 9 @ 13:30 – 16:00


Wakker op zondag: Shamanic Soundhealing
door Bertus du Pont

De klanken werken in op de onbewuste lagen van jouw lichaam, waardoor je makkelijker in ontspannen en/of meditatieve staat kunt komen. De klanken werken door tot in de diepere lagen van jouw lichaam en hierdoor wordt de stilte in en om je heen voelbaar. Vanuit de stilte in jezelf ontstaat bewustzijn.

Het werken met klanken is toepasbaar op vele gebieden zoals ontspanning, bezinning, veranderingsprocessen, revalidatie, ouderenzorg, palliatieve zorg en bij verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

In de ruimte maak je een lekker plekje waar je kan zitten of liggen. De buitenwereld laat je even achter, door je ogen te bedekken met een blinddoek.

Met stemklanken word je begeleid naar een diepere ademhaling waardoor je lichaam zich ontspant, waarna de diverse klank instrumenten je onderdompelen in de wereld van de klanken, waarmee je lichaam als vanzelf tot in de diepere lagen zal ontspannen. Dat wat getransformeerd mag worden, kan op dit moment transformeren.

De zaal is open vanaf 13.00 uur.

feb
23
zo
Wakker op Zondag: Door Mantrazingen vreugdevol en verstillend naar je hart
feb 23 @ 13:30 – 16:00


Wakker op zondag: Door Mantrazingen vreugdevol en verstillend naar je hart
door Thea Atsma en Cocky de Wit

Wees welkom, om met ons mee te zingen of te luisteren.
Als je nog nooit mantra’s hebt gezongen, kom het ontdekken!
Door mantra’s te zingen komen we zo gemakkelijk in de vreugde en in de verstilling van het hart.
Maar ook door er naar te luisteren kunnen we dat ervaren.

Mantra’s zijn in wezen zeer krachtige, bezielende, magische formules. In alle culturen komen ze voor… Zij hebben het vermogen om het bewustzijn te transformeren, de klanken helpen het lichaam te genezen / meer in balans te brengen.

Mantra’s vibreren hun boodschap direct in het zenuwstelsel en van daaruit in de wereld.
En dit komt ten goede aan onszelf maar ook aan de samenleving.
Alles is trilling, in wezen is alles klank.

De zaal is open vanaf 13.00 uur.

mrt
1
zo
Wakker op Zondag: De kunst van het ruziemaken
mrt 1 @ 13:30 – 16:00

Wakker op zondag: De kunst van het ruziemaken
door Ettina van der Aar

Hoe vaak zeg jij liever maar niets? En als je dan wat zegt, komt het er dan ook zo rottig uit? Hoe vaak heb je het gevoel dat je deze discussie al hebt gevoerd? Of dat er maar niets verandert, ook niet na een ruzie? Wil je graag de lieve vrede bewaren? Ben je bang dat als je wat zegt dat de ander boos wordt of dat je de ander dan kwetst?

Dan is deze workshop wat voor jou!

Tijdens de workshop ga je aan de slag met een eigen conflict, ergernis of irritatie. We gaan samen kijken hoe jij met deze situatie omgaat en hoe je het effectiever kunt aanpakken. Je gaat naar huis met een aantal praktische tips hoe in de toekomst op een constructieve manier met conflict situaties om kunt gaan.

De zaal is open vanaf 13.00 uur.

mrt
8
zo
Wakker op Zondag: De belofte van burn-out
mrt 8 @ 13:30 – 16:00


Wakker op zondag: De belofte van burn-out
door Lusanne Hogeweg

Hoe ontstaat burn-out?
Waarom raken we uitgeput, wat wil ons lichaam ons zeggen? Deze vragen stellen is nodig om te herstellen en te voorkomen dat je weer opgebrand raakt. Burn-out raken en ook weer herstellen vindt plaats op meerdere niveaus: eerst het fysieke, emotionele en mentale.

En vergeet ook het spirituele niveau niet: dat van zingeving. Wat is de betekenis van burn-out in jouw leven en hoe kun je na een burn-out je leven en werk weer betekenis geven? Auteur Lusanne Hogeweg van het gelijknamige boek De belofte van burn-out gaat in de lezing in op deze vragen.

Een leven met meer energie
Over het algemeen treft burn-out mensen die zich verantwoordelijk voelen, het goed willen doen en gevoelig zijn voor verwachtingen en eisen van de omgeving. Ze willen voldoen. Vaak zit hier een idee van ‘moeten’. Zo kun je in een cirkel van uitputting terechtkomen, die uiteindelijk leidt tot burn-out. Hoe doorbreek je de vicieuze cirkel?

De belofte van burn-out
Burn-out nodigt uit om stil te staan en te luisteren naar je gevoel en intuïtie. Om je grenzen aan te geven. En je af te vragen, doe ik wel de juiste dingen? Als je je diepere drijfveren en verlangens volgt en doet waar je blij van wordt, krijg je energie. Als je deze energie volgt, kom je in je eigen levensstroom en gebeurt er wat de bedoeling is. Hoe doe je dat? Door je naar binnen te richten en je te verbinden met de bron. Door overgave.

In de lezing vertelt Lusanne ook over haar eigen ervaring met burn-out. Er is veel ruimte voor uitwisseling van ervaringen en specifieke vragen. Na afloop kun je een gesigneerd exemplaar van het boek De belofte van burn-out kopen.

De zaal is open vanaf 13.00 uur.

mrt
15
zo
Wakker op Zondag: Voorjaarschoonmaak in je hoofd
mrt 15 @ 13:30 – 16:00


Wakker op zondag: Voorjaarschoonmaak in je hoofd; meer rust en helderheid door energetische oefeningen.
door Roos Vrouwe

Is het vaak druk in je hoofd met gedachten en dingen die je nog moet doen? Wil jij meer ruimte in je hoofd voor nieuwe ideeën en creativiteit? Heb je last van je geheugen of baal je dat je niet helder kunt nadenken? Dan is het tijd voor een voorjaarsschoonmaak in je hoofd!

We laten de winter achter ons, meestal een tijd van bezinning waarin we veel bezig zijn met onze gedachtes. De lente is de periode om aan nieuwe ideeën te werken en om in actie te komen. Dat gaat niet als het zo druk is in je hoofd en je vastloopt door alle rondmalende gedachtes.

Hoe zou het zijn als je met een paar eenvoudige oefeningen meer rust en helderheid in je hoofd zou hebben?
In deze workshop leer je oefeningen die je helpen beter na te denken, meer rust in je hoofd te krijgen en je letterlijk en figuurlijk anders naar je leven kunnen laten kijken. Je voelt je meer ontspannen en hebt nieuwe energie en zin om in beweging te komen. In deze oefeningen werken we met de energie van je lichaam, denk bijvoorbeeld aan acupunctuurpunten en meridianen. Het is een interactieve workshop en iedereen kan meedoen!

Mijn vorige workshop kreeg gemiddeld een “9” van de deelnemers. Het was “inspirerend” en ze hebben “veel geleerd”.

De zaal is open vanaf 13.00 uur.

apr
5
zo
Wakker op Zondag: Healing Satsang met Yessica
apr 5 @ 13:30 – 16:00

Wakker op zondag: Healing Satsang met Yessica
door Yessica Alaya Sillekens

Healing Satsang met Yessica is de uitnodiging om te rusten in het Zijn van Bewustzijn. En van daaruit alles welkom te heten, misverstanden van het denken te doorzien en lichamelijke, mentale, emotionele en spirituele verkrampingen te laten verzachten en oplossen. Er kan dan inzicht ontstaan in wie of wat we ten diepste zijn. Dan kan het leven weer vrij door ons heen stromen. Vrij van verkrampingen, vrij van spanning, angst en gedachten. Een uitnodiging tot vrijheid!

Satsang nodigt ons uit onderzoek te doen naar de Waarheid, de ware aard van het Zelf en het ervaren daarvan. Het gaat om bewustzijnsontwikkeling en Zelf-realisatie. Het realiseren van wie of wat we ten diepste zijn: dát wat aan de persoon voorafgaat, Zuiver Bewustzijn, Het Leven Zelf.

De praktijk leert dat Zelf-realisatie wordt bevorderd door de healing van oude verkrampingen. Dit kan gebeuren door bij Healing Satsang aanwezig te zijn in het gezamenlijke energetische veld of door Yessica begeleid Zelf-onderzoek.

Tijdens het leven doen we allerlei ervaringen op die intense emotionele imprints achterlaten in ons zenuwstelsel en celgeheugen. Deze kunnen verkrampingen veroorzaken in het denken en in de vorm van hardnekkige emoties en gedragspatronen. Dit kunnen we ervaren als bevroren energie waar we met onze ‘mind’ geen grip op krijgen. Bij healing wordt deze bevroren energie uitgenodigd weer te gaan bewegen, waardoor het Leven weer vrij door ons heen kan stromen.

Het bijwonen van Healing Satsang met Yessica blijkt uiterst effectief voor het laten ontspannen van verkrampingen in relatie tot stress, trauma, hardnekkige emotionele patronen, fysieke pijn, burn-out, depressie, slaapstoornissen, relatieproblematiek, midlifecrises en identiteits- en spirituele/zingevingsvraagstukken.

Yessica
Yessica Alaya Sillekens faciliteert ontmoetingen in de traditie van Satsang, het samen Zijn in en het onderzoeken van Waarheid. Haar pad van spiritueel ontwaken liep voornamelijk via Sri H.W.L. Poonja (beter bekend als Papaji), Gangaji en Mooji in de traditie van Sri Ramana Maharshi en Sri Nisargadatta Maharaj, de bekende Indiase leermeesters in de traditie van non-dualiteit.
De unieke combinatie met vormen van traumaheling zoals geleerd van Brandon Bays (The Journey) en Isaac Shapiro (ook een leerling van Papaji), maken haar Healing Satsang een bijzondere variatie op traditionele Satsang.

De zaal is open vanaf 13.00 uur.