nov
24
zo
Wakker op Zondag: Inzichten in jouw Droombaan
nov 24 @ 13:00 – 15:30

Wakker op zondag: Inzichten in jouw Droombaan
door Mirjam Beek

Heb jij het gevoel dat je werk je energie slurpt? Hol je van afspraak naar afspraak en rol je maar door? En heb je het gevoel dat je geen tijd meer over hebt voor andere dingen en ontspanning?

✨ Zou je graag meer rust willen hebben in je hoofd en lijf
✨ Willen weten hoe je de regie neemt in je leven en je werk
✨ Zodat jij je volledige potentie kunt gaan inzetten op een manier die bij jou past?

Dan is deze workshop echt iets voor jou. Zodat jij meer inzicht krijgt in wat jij wilt in je leven en welke werkverlangens jij daarbij hebt.

In deze workshop krijg jij inzichten in:
* wat voor gedachtes jij hebt bij werk
* hoe jouw droomleven eruit ziet
* wat dit betekent voor je werk
* welke beren jij hiervoor op de weg ziet en hoe je deze kunt ombuigen
* welke acties je kunt nemen om in beweging te komen naar jouw droombaan

Deze inzichten hebben mij ook geholpen, dus waarom jou niet?

dec
1
zo
Wakker op Zondag: Het gebruik van de pendel en kristallen bol
dec 1 @ 13:00 – 15:30

Wakker op zondag: Het gebruik van de pendel en kristallen bol
door Frank van Hemert

In onze werkelijkheid bestaat alles uit golven, trilling, straling, vibratie. Alles, dus ook jij. Deze workshop leert je hoe je met die trillingen kunt werken om je inzicht te vergroten en de werkelijkheid op een positieve manier te beïnvloeden.

Pendel en kristallen bol zijn uitgelezen instrumenten om feiten en verschijnselen vanuit het onderbewuste naar het bewuste te brengen om zodoende meer kennis te verkrijgen en je eigen wereld te verbeteren. Tussen de pendel en de kristallen bol zit een groot verschil in herkomst en doel. De pendel is afgeleid van de wichelroede, een magisch instrument waarmee hooggevoelige mensen sinds de oudheid bijvoorbeeld mineralen of water kunnen opsporen. De kristallen bol is een krachtig meditatie-instrument dat heel geschikt is voor helderziende waarnemingen en het omvormen van de werkelijkheid naar jouw wil (magie). De oorsprong van de kristallen bol ligt in glinsterende voorwerpen, zoals een glinsterend wateroppervlak waar een diepe trance mee kan worden opgewekt. Vroeger schreef men de resultaten toe aan tot goden uitgeroepen stenen, metalen, meren en rivieren. Tegenwoordig weten we dat het de mens is die deze ervaring zelf oproept.

De herkomst en het gebruik mag dan enorm verschillen, je gebruikt dezelfde meditatieve technieken. Dat is de reden dat je met deze twee instrumenten in één workshop kennis kunt maken.

In deze “Wakker op zondag” neemt Frank van Hemert je mee in de magische wereld van je eigen onderbewuste en de verlengstukken die je voor je helderziende zintuigen zelf kunt inzetten. Je maakt kennis met een aantal technieken om tot de kern van je eigen wezen en de kosmos door te dringen. Het is bovendien een inleidende workshop voor de cursus “pendelen” die -bij voldoende interesse- begint in het voorjaar van 2020.

dec
8
zo
Wakker op Zondag: Downsyndroom – Een zegen voor de mensheid
dec 8 @ 13:00 – 15:30

Wakker op zondag: Downsyndroom – Een zegen voor de mensheid
door Sonja Verberne

“Het zijn verluchtende zielen die de ether van de aarde doen vervullen met energieën van balans,
die het mogelijk maken dat de aarde-ontwikkeling ingrijpend beïnvloed kan worden door hun vorm van aanwezigheid.
Die is niet andersoortig te schenken dan door deze vorm van incarnatie,
daar zij anders teveel waargenomen zouden worden op hun functie
als geestelijk zeer hoogwaardig staand
en de ander zich anders onnodig zeer klein zou achten in hun aanwezigheid”.
Inspiratie van Marieke de Vrij- www.devrijemare.nl

Het downsyndroom heeft mij altijd geïntrigeerd, als kind al. Terwijl ik uit een gezin kom met een moeder die het niet had op alles waar maar iets aan mankeerde, ben ik op mijn negentiende jaar Z-verpleegkunde gaan studeren en werd ik met vijfentwintig jaar ook nog eens moeder van een meisje wat met downsyndroom geboren werd, Angie. Dan wordt het wel duidelijk dat je iets te doen hebt samen met deze groep zielen.

Ik heb Angie vanaf het begin kunnen ervaren als een zegen in mijn leven. Ook al was bij ons natuurlijk ook niet alles rozengeur en maneschijn, want ook dat hoort erbij. Ik ervaarde het echter niet als één grote pijnbron om moeder te zijn van een kind met downsyndroom. Haar openheid en natuurlijke blijheid genas mijn zo verwonde hart. Ik merkte echter dat Angie dit niet alleen voor mij maar in veel situaties en voor veel mensen deed. In alle eenvoud, puur door te zijn. Geen bedachte pogingen, geen ego wat de boventoon voert, maar altijd vanuit onvoorwaardelijke liefde, aanrakend en verbindend.

Als yogadocent en activiteitenbegeleidster van mensen met downsyndroom zie ik dit ook vaak terug.

 • Zij zijn blij als de ander blij is.
 • De competitiedrang is afwezig, mits ze dit van buitenaf opgelegd geleerd hebben.
 • Innerlijk schouwen ze op hun eigen wijze in verbinding met hun diepste kern in een eenvoudige vorm van meditatie, dat is waar zij blij van worden.
 • Of samen muziek maken zonder de boventoon te voeren, maar genietend van dat wat zij samen ten gehore brengen.
 • Stil kunnen zijn en de ander alle ruimte biedend.
 • Zachte veilige aanraking, waardoor ze laten merken er voor jou te zijn.

Voor mij zijn dit in praktijk punten waar wij allemaal een voorbeeld aan kunnen nemen. Met een hand op mijn hart durf ik te zeggen dat Angie en alle andere mensen met downsyndroom ervoor gezorgd hebben dat ik een enorme versnelling heb mogen doormaken in mijn bewustzijnsontwikkeling. Dat het mij echt een beter mens heeft gemaakt.

Ben jij ouder, verwant of verzorger/begeleider van een kind met downsyndroom en kun je benieuwd zijn wat er nog meer te ontdekken is voorbij wat je waar kunt nemen met je zintuigen? Voorbij aan alles wat je al weet? Dan nodig ik je uit voor de volgende bijeenkomst.

Downsyndroom – een zegen voor de mensheid

Wat kun je verwachten?

 • Tijdens deze bijeenkomst wil ik je meenemen op mijn ontwikkelingsreis als moeder en professional van mensen met downsyndroom.
 • Benaderen we downsyndroom van een kant die je wellicht nog niet kent.
 • Leer je de functie kennen waarom zij anders gebouwd zijn.
 • Krijg je inzicht in hun chakrasysteem wat anders in aanleg is.
 • Praktische handvatten
 • Is er ruimte om interactief vragen te stellen.
dec
15
zo
Wakker op Zondag: Kiezen voor Werkgeluk
dec 15 @ 13:00 – 15:30

Wakker op zondag: Kiezen voor Werkgeluk
door Jeanine Wentzel & Anouk Prins

Hoe vaak denk jij: ‘misschien zou ik wel eens wat anders willen’? Of: ‘waarom vind ik het zo lastig om stappen in mijn loopbaan te zetten’? Dan denk jij na over jouw werkgeluk!

Werkgeluk hangt samen met plezier en voldoening in je werk. Het is van invloed op je prestaties, je gezondheid en welzijn. Dit is bekend, maar toch is het niet zo vanzelfsprekend dat mensen werk maken van hun werkgeluk.

In de workshop ‘Kiezen voor werkgeluk’ krijg je inzicht in wat jouw werkgeluk vergroot, hoe je dat kan bereiken en wat het van je vraagt. Met behulp van praktische opdrachten worden jouw drijfveren, talenten, waarden en overtuigingen inzichtelijker. Ook ga je aan de slag met jouw ‘missie’, je doelen en met een actieplan! De workshop is gericht op inzicht, inspiratie en activering.