sep
22
zo
Wakker op Zondag: Zelfbeminning/Het Vallei Orgasme als inwijding naar je innerlijke wijsheid
sep 22 @ 13:30 – 15:30

Wakker op zondag: Het Vallei Orgasme als inwijding naar je innerlijke wijsheid
door Judith Bruin

Door de technieken van het Vallei Orgasme te leren, ook wel Zelfbeminning genoemd, eigen je jouw seksualiteit weer toe. Je gebruikt je seksuele energie niet om een baby te maken maar de enorme hoeveelheid energie die vrijkomt tijdens opwinding gebruik je voor jezelf. Je leert hoe je meer energie genereert dan dat je nodig hebt voor je dagelijks leven. Het overschot aan energie dat je creëert stijgt omhoog. Je bekken communiceert weer met je hart, zodat je kunt leven vanuit je intuïtie en je bewustzijn vergroot.

Door de technieken van Zelfbeminning te leren krijg je toegang tot je vrouwelijke kracht waardoor je krachtig kwetsbaar durft te zijn. Je boort je realisatievermogen aan waardoor je volledig bewust wordt wat voor jou belangrijk is. Zodat je onafhankelijk en autonoom wordt en je gaat voelen hoe belangrijk het is dat jij jezelf op de eerste plaats zet.

Zelfbeminning is het opnieuw eigen maken van je seksualiteit. Als het goed is ontdek je als je jong bent spelenderwijs wat je lichaam kan en hoe dat voelt. Vanuit onschuld en in veiligheid ervaar je wat je prettig vind wanneer je jezelf aanraakt. Als dat afgekeurd wordt door je omgeving of je krijgt te maken met misbruik of intimidatie dan komt er een lading op te liggen en verlies je je onschuld.

Wanneer je dan met een ander gaat vrijen, terwijl je beide beschadigd bent, wordt uit zelfbescherming de verbinding tussen je hart en bekken verbroken, waardoor hechting en seksuele overgave verstoord raakt.
Wat kun je daar aan doen?

Zelfbeminning; de creatieve kracht van seksuele energie optimaal benutten voor heling en persoonlijke groei. Je gaat terug naar de basis, in je ééntje met de deur op slot, nieuwe onschuld opbouwen, ook wel ‘medicijn’ genoemd. Dit ‘medicijn’ verjongt, heelt oude wonden, maakt je autonoom en is een plezierig en verrijkend proces op weg naar wijsheid en seksuele activiteit tot op hoge leeftijd.

Je leert hoe je met zachte ogen naar jezelf kijkt, zodat je vrouwzijn tevoorschijn durft te komen.
Je opent je gevoelslichaam, zodat het kan samensmelten met je denken waardoor je wijsheid ontluikt.
Maak jezelf warm en zorg zelf voor verdieping in de relatie met jezelf, met de ander en beleef een heel nieuw level van genot.

Wil je meer weten? Kijk dan hier: http://www.beminjezelf.nl/

sep
29
zo
Wakker op Zondag: Jouw oog wil ook wat!
sep 29 @ 13:30 – 15:30

Wakker op zondag: Jouw oog wil ook wat!
door Roos Vrouwe-Reichardt

Heb je vaak last van droge en vermoeide ogen?
Wil jij je zicht verbeteren zonder lenzen of (lees)bril?
Of baal je van die doffe blik in je ogen?

We vinden het zo normaal dat alles aan je lichaam achteruitgaat als we ouder worden. Maar dat hoeft tegenwoordig niet meer, wij kunnen ons lichaam, onze gezondheid en het verouderingsproces meer beïnvloeden dan we denken.

Hoe zou het zijn als je met een paar eenvoudige oefeningen je ogen kunt versterken?

Je zicht verbetert, de kleuren worden helderder. En je zult merken dat het ook een positief effect heeft op je hersenen, zoals:
• Je kunt helderder nadenken
• Je ervaart meer rust in je hoofd
• Je kunt letterlijk en figuurlijk anders naar je leven kijken
In deze oefeningen werken we met de energie van je lichaam, denk bijvoorbeeld aan acupunctuurpunten en meridianen.

Het is een interactieve workshop en iedereen kan meedoen!

Dit is hoe anderen het hebben ervaren:
“Ik heb de oefeningen dagelijks 1 of meerdere keren gedaan en merk echt verschil. Heb meer zicht in het donker en kan de kleine lettertjes beter lezen. Daarnaast heb ik veel meer energie en voel me lekker ontspannen. Leuke bijkomstigheid, volgens mij zijn mijn fronsrimpeltjes en kraaienpootjes minder geworden”
Anneke

“De ogen voelen goed. Kan nog niet zonder leesbril, maar merk dat ik wel minder de bril nodig heb. Geen moeie ogen meer en ik vind het ook lekker om de morgen te beginnen met de oefeningen”
Catherina

“Het is leuk, interessant en het helpt!!”
Karin

okt
13
zo
Wakker op Zondag: De Magie van Zelfcompassie; transformatie van zelfafwijzing.
okt 13 @ 13:30 – 15:30

Wakker op zondag: De Magie van Zelfcompassie; transformatie van zelfafwijzing.
door Marcel Gazendam en Antje Bednarczyk

Onze innerlijke criticus heeft een grote negatieve invloed op ons leven. Dit deel in ons wordt echter lang niet altijd herkend en begrepen. Deze workshop verheldert hoe wij ons van deze kracht kunnen bevrijden.

Ken je de neiging om jezelf kritisch te beoordelen? De stem in jezelf die je verwijten maakt, die je vertelt dat je iets niet goed doet? Het gevoel dat er iets mis met je is, dat je niet deugt, dat je tekort schiet…
Dat zijn maar een paar van de vele manieren waarin wij zelfkritiek en zelfafwijzing vorm geven. Ingrijpende gevolgen zijn: wij verliezen onze kracht, levenslust en vermogen om een situatie helder te zien. Wij breken onze positieve energie af en saboteren onze relaties en andere levensgebieden. We zijn ten prooi aan schaamte, schuldgevoel, angst, depressie en uitputting.

Verlang je er naar om méér ruimte scheppen in je innerlijk?
Om vriendelijkheid, mildheid en acceptatie te openen?
Meer kracht, helderheid en zelfvertrouwen te ervaren in je leven?
Dan is er goed nieuws: dat kan!
In ons is een bron van zelfwaardering en ruimhartigheid. Deze kracht noemen wij zelfcompassie.
Deze zelfcompassie is vervolgens de basis voor mededogen ten opzichte van anderen.

Met uitleg en een praktische oefening laten wij zien hoe wij het patroon van zelfafwijzing een halt toe kunnen roepen. Hoe transformatie in zelfcompassie mogelijk is. In de workshop laten we zien wat ons te doen staat:

1. Zelfafwijzing ontmaskeren.
Hoe ziet mijn zelfafwijzing eruit? Hoe beïnvloedt deze kracht mijn leven?
2. Een helder doel bepalen
Je bevrijden uit de greep van zelfkritiek, en diepgaande vriendelijkheid openen, hoe ziet dat er uit?
3. Een helder pad uitstippelen
Welke hulpbronnen gebruiken wij daarbij?

“Deze middag workshop staat op zichzelf. Een vervolgworkshop van 4 avonden zal november/december 2019 plaats vinden over dit thema in Centrum Wakker. Volg de aankondigingen.”

Trainers
Marcel Gazendam en Antje Bednarczyk van het Living Dao Centrum zijn trainer en coach op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zelfcompassie en intimiteit in relaties. In hun benadering is er openheid voor moeilijke ervaringen en ruimte voor humor en lichtheid. Privé coaching en lezingen op aanvraag.

Meer informatie: www.intimiteitcoach.nl

okt
20
zo
Wakker op Zondag: Veerkracht! Het vermogen te herstellen van tegenspoed
okt 20 @ 13:30 – 15:30

Wakker op zondag: Veerkracht! Het vermogen te herstellen van tegenspoed
door Margreeth van der Oord

In deze workshop krijg je inzicht in de rol die het denken speelt bij tegenspoed en wat er in het lichaam gebeurt.  Ook maak je kennis met een aantal veerkracht versterkende oefeningen.

Margreeth van der Oord: “We maken het allemaal mee; ingrijpende levensgebeurtenissen. Er mee omgaan is echter vaak niet simpel. Veel mensen zijn er verlegen mee en daardoor dragen we de innerlijke beleving vaak alleen. Maar dat kan ook anders. Dit staat centraal in bijna al mijn werkzaamheden. Veerkracht vinden bij tegenspoed.

Ik bied privé consulten aan bij ernstige ziekte of andere live changing events. Daarnaast organiseer en begeleid ik een serie bijeenkomsten rondom rouw voor vrouwen. Weduwen die twee jaar of langer leven met verlies van hun partner aan de dood. Ook zijn er ‘stilte-dagen’ die helpen de kunst van het leven weer op te pakken.

Ik ben pionier binnen de aanvullende gezondheidzorg. Ik richt me op de effecten van trauma en traumatische gebeurtenissen. De impact hiervan op het brein en het lichaam en effectieve methoden voor heling. Daarnaast ben ik Mindfulness & Meditatieleraar”

okt
27
zo
Wakker op Zondag: Ontdek je lijnen in je handen, en wat betekenen die lijnen.
okt 27 @ 13:30 – 15:30


Wakker op zondag: Ontdek je lijnen in je handen, en wat betekenen die lijnen.
door Greetje van Roon

Wat hebben de lijnen in jouw handen jou te zeggen? Met deze workshop zal je verbaasd zijn wat je allemaal kunt lezen uit de handen. Spelenderwijs onderzoeken we de hoofdlijnen in de hand. De vormen van de hand en ook leuke wetenswaardigheden komen aan bod, bijvoorbeeld: leef je meer vanuit je hoofd of vanuit je hart?

Ik neem voor iedereen lesmateriaal mee, zodat je je thuis ook nog bezig kunt houden met wat je deze middag leert. Het wordt een speelse workshop met zowel theorie als ook het in de praktijk ontdekken van de grote lijnen in elkaars handen, aangevuld met mijn wijsheden.

nov
3
zo
Wakker op Zondag: Mantrazingen met `Tara’s Mantras Circle’
nov 3 @ 13:30 – 15:30

Wakker op zondag: Mantrazingen met `Tara’s Mantras Circle’
door Thea Atsma en Cocky de Wit

Het is zo wonderlijk heerlijk, bekrachtigend, openend, en tegelijkertijd verstillend om samen mantra’s te zingen ~ en het geluid en resonantie van klankschalen te ervaren ~ in een cirkel waar je je op je gemak en thuis kunt voelen. Het creëert een veld van eenheid.

“Home is where the Heart is” zouden we deze cirkels die we zo graag vormen, ook kunnen noemen. Weet je welkom op deze 1e zondag in November – in Wakker. Om mee te zingen, of om te luisteren.

Nog wat verdere informatie over de werking en betekenis van mantra’s:
Mantra’s zijn zeer krachtige, bezielende, magische formules. Als zij worden opgezegd of gezongen, of zelfs als wij ze stil in gedachten zeggen, hebben zij het vermogen om ons bewustzijn te transformeren. Hun magische klanken helpen het lichaam, dat uit balans is, te genezen. Bezielende klanken creëren bezielende gedachten, gevoelens en
handelingen.

Er is nog veel wat we niet weten over hoe klanken, ontstaan uit een bezielde staat van bewustzijn, gewoon bewustzijn kunnen verhogen. Het is duidelijk dat door het stimuleren van zenuwcentra in het gehemelte en in de schedel mantra’s elektro-chemische veranderingen in het hele lichaam bewerkstelligen. Zij vibreren hun boodschappen direct in het zenuwstelsel en van daaruit in de wereld. Het gevoel van vrede en welzijn dat daaruit voortvloeit is niet te ontkennen. Dit komt ten goede aan onszelf en aan de samenleving.

* Het zingen van mantra’s ontspant de geest, door het herhalen gaan we voorbij het denken’, en dat kalmeert de emoties, verstilt ons. Elke mantra heeft een speciale intentie. Door mee te zingen of opgaan in het luisteren kunnen we de weldaad zelf ervaren. Of je de mantra’s meezingt voor ontspanning, of voor hulp en genezing, of ze enkel stil ondergaat: ontvang de trilling die bijdraagt aan gezondheid, geluk en innerlijke vrede. *

Enkele voorbeelden:
“Om Mani Padme Hum”
Een mantra voor liefde en mededogen; eigenlijk een dichterlijke beschrijving van de mogelijkheid (Om, de essentie) dat iedere Lotus (Padme, bloem van wijsheid en inzicht), vanuit de modder, door de juiste voeding van liefde en mededogen (Mani) toch uit die modder op kan groeien en uiteindelijk openbloeit op het water en `zicht biedt in de werkelijkheid’ (Hum, zuivering en stabilisering van de geest).

“Om Tare Tuttare Ture Soha”
“Om” (essentie), en Begroeting. Moge de Moeder van Al wat is, me begeleiden. Moge het vrouwelijk aspect van de Allerhoogste me beschermen en mijn ogen openen voor het Licht. ‘Tara’ betekent ‘bevrijdster’, zij is de moeder van alle Boeddha’s. Zij is de Godin van Compassie, de Universele Moeder, geboren uit een traan van Avalokiteshvara toen hij op het lijden van de wereld keek. Heling kan alleen plaatsvinden door liefde en compassie. Tara, U bent de belichaming van deze grote liefde. Door Uw ogen gezien, zijn onze ziekten en ons ongemak niets meer dan grote liederen tot Ontwaken.

“Om Namo Bhagavate Vasudevaya”
“Om” is de naam van datgene binnenin mij, waar gewaarzijn is van de Eenheid van al wat is / Het Goddelijke, wat boven alle begrip staat. “Namo” betekent: Gegroet, ik buig, ik eer, ik accepteer. “Bhagavate” is de opperziel, de hoogste, het heilige. “Vasudevaya” is Sri Krishna. Deze mantra ontvouwt zijn volledige kracht via de hartchakra. Het wekt het spirituele verlangen en effent zo het pad naar verheven kennis. Het roept hoger liefde-bewustzijn op om door ons te werken. Het helpt onze geest zich te bevrijden van negatieve patronen. Als de buitenwereld ongeduldig, woedend, ontgoocheld, jaloers, verwijtend of agressief is ten opzichte van ons, of als wijzelf zo op anderen reageren, schakel dan de hulp van deze mantra in. De vibratie van deze mantra kan ons beschermen tegen invloeden van buitenaf, maar ook de medemens tegen de eigen tekortkomingen. We zullen er niet alle conflicten mee kunnen oplossen, maar het kan ons bijvoorbeeld wel nieuwe inzichten / methoden aanreiken om anders met dingen om te gaan.

nov
24
zo
Wakker op Zondag: Inzichten in jouw Droombaan
nov 24 @ 13:30 – 15:30

Wakker op zondag: Inzichten in jouw Droombaan
door Mirjam Beek

Heb jij het gevoel dat je werk je energie slurpt? Hol je van afspraak naar afspraak en rol je maar door? En heb je het gevoel dat je geen tijd meer over hebt voor andere dingen en ontspanning?

✨ Zou je graag meer rust willen hebben in je hoofd en lijf
✨ Willen weten hoe je de regie neemt in je leven en je werk
✨ Zodat jij je volledige potentie kunt gaan inzetten op een manier die bij jou past?

Dan is deze workshop echt iets voor jou. Zodat jij meer inzicht krijgt in wat jij wilt in je leven en welke werkverlangens jij daarbij hebt.

In deze workshop krijg jij inzichten in:
* wat voor gedachtes jij hebt bij werk
* hoe jouw droomleven eruit ziet
* wat dit betekent voor je werk
* welke beren jij hiervoor op de weg ziet en hoe je deze kunt ombuigen
* welke acties je kunt nemen om in beweging te komen naar jouw droombaan

Deze inzichten hebben mij ook geholpen, dus waarom jou niet?

dec
1
zo
Wakker op Zondag: Het gebruik van de pendel en kristallen bol
dec 1 @ 13:30 – 15:30

Wakker op zondag: Het gebruik van de pendel en kristallen bol
door Frank van Hemert

In onze werkelijkheid bestaat alles uit golven, trilling, straling, vibratie. Alles, dus ook jij. Deze workshop leert je hoe je met die trillingen kunt werken om je inzicht te vergroten en de werkelijkheid op een positieve manier te beïnvloeden.

Pendel en kristallen bol zijn uitgelezen instrumenten om feiten en verschijnselen vanuit het onderbewuste naar het bewuste te brengen om zodoende meer kennis te verkrijgen en je eigen wereld te verbeteren. Tussen de pendel en de kristallen bol zit een groot verschil in herkomst en doel. De pendel is afgeleid van de wichelroede, een magisch instrument waarmee hooggevoelige mensen sinds de oudheid bijvoorbeeld mineralen of water kunnen opsporen. De kristallen bol is een krachtig meditatie-instrument dat heel geschikt is voor helderziende waarnemingen en het omvormen van de werkelijkheid naar jouw wil (magie). De oorsprong van de kristallen bol ligt in glinsterende voorwerpen, zoals een glinsterend wateroppervlak waar een diepe trance mee kan worden opgewekt. Vroeger schreef men de resultaten toe aan tot goden uitgeroepen stenen, metalen, meren en rivieren. Tegenwoordig weten we dat het de mens is die deze ervaring zelf oproept.

De herkomst en het gebruik mag dan enorm verschillen, je gebruikt dezelfde meditatieve technieken. Dat is de reden dat je met deze twee instrumenten in één workshop kennis kunt maken.

In deze “Wakker op zondag” neemt Frank van Hemert je mee in de magische wereld van je eigen onderbewuste en de verlengstukken die je voor je helderziende zintuigen zelf kunt inzetten. Je maakt kennis met een aantal technieken om tot de kern van je eigen wezen en de kosmos door te dringen. Het is bovendien een inleidende workshop voor de cursus “pendelen” die -bij voldoende interesse- begint in het voorjaar van 2020.

dec
8
zo
Wakker op Zondag: Downsyndroom – Een zegen voor de mensheid
dec 8 @ 13:30 – 15:30

Wakker op zondag: Downsyndroom – Een zegen voor de mensheid
door Sonja Verberne

“Het zijn verluchtende zielen die de ether van de aarde doen vervullen met energieën van balans,
die het mogelijk maken dat de aarde-ontwikkeling ingrijpend beïnvloed kan worden door hun vorm van aanwezigheid.
Die is niet andersoortig te schenken dan door deze vorm van incarnatie,
daar zij anders teveel waargenomen zouden worden op hun functie
als geestelijk zeer hoogwaardig staand
en de ander zich anders onnodig zeer klein zou achten in hun aanwezigheid”.
Inspiratie van Marieke de Vrij- www.devrijemare.nl

Het downsyndroom heeft mij altijd geïntrigeerd, als kind al. Terwijl ik uit een gezin kom met een moeder die het niet had op alles waar maar iets aan mankeerde, ben ik op mijn negentiende jaar Z-verpleegkunde gaan studeren en werd ik met vijfentwintig jaar ook nog eens moeder van een meisje wat met downsyndroom geboren werd, Angie. Dan wordt het wel duidelijk dat je iets te doen hebt samen met deze groep zielen.

Ik heb Angie vanaf het begin kunnen ervaren als een zegen in mijn leven. Ook al was bij ons natuurlijk ook niet alles rozengeur en maneschijn, want ook dat hoort erbij. Ik ervaarde het echter niet als één grote pijnbron om moeder te zijn van een kind met downsyndroom. Haar openheid en natuurlijke blijheid genas mijn zo verwonde hart. Ik merkte echter dat Angie dit niet alleen voor mij maar in veel situaties en voor veel mensen deed. In alle eenvoud, puur door te zijn. Geen bedachte pogingen, geen ego wat de boventoon voert, maar altijd vanuit onvoorwaardelijke liefde, aanrakend en verbindend.

Als yogadocent en activiteitenbegeleidster van mensen met downsyndroom zie ik dit ook vaak terug.

 • Zij zijn blij als de ander blij is.
 • De competitiedrang is afwezig, mits ze dit van buitenaf opgelegd geleerd hebben.
 • Innerlijk schouwen ze op hun eigen wijze in verbinding met hun diepste kern in een eenvoudige vorm van meditatie, dat is waar zij blij van worden.
 • Of samen muziek maken zonder de boventoon te voeren, maar genietend van dat wat zij samen ten gehore brengen.
 • Stil kunnen zijn en de ander alle ruimte biedend.
 • Zachte veilige aanraking, waardoor ze laten merken er voor jou te zijn.

Voor mij zijn dit in praktijk punten waar wij allemaal een voorbeeld aan kunnen nemen. Met een hand op mijn hart durf ik te zeggen dat Angie en alle andere mensen met downsyndroom ervoor gezorgd hebben dat ik een enorme versnelling heb mogen doormaken in mijn bewustzijnsontwikkeling. Dat het mij echt een beter mens heeft gemaakt.

Ben jij ouder, verwant of verzorger/begeleider van een kind met downsyndroom en kun je benieuwd zijn wat er nog meer te ontdekken is voorbij wat je waar kunt nemen met je zintuigen? Voorbij aan alles wat je al weet? Dan nodig ik je uit voor de volgende bijeenkomst.

Downsyndroom – een zegen voor de mensheid

Wat kun je verwachten?

 • Tijdens deze bijeenkomst wil ik je meenemen op mijn ontwikkelingsreis als moeder en professional van mensen met downsyndroom.
 • Benaderen we downsyndroom van een kant die je wellicht nog niet kent.
 • Leer je de functie kennen waarom zij anders gebouwd zijn.
 • Krijg je inzicht in hun chakrasysteem wat anders in aanleg is.
 • Praktische handvatten
 • Is er ruimte om interactief vragen te stellen.
dec
15
zo
Wakker op Zondag: Kiezen voor Werkgeluk
dec 15 @ 13:30 – 15:30

Wakker op zondag: Kiezen voor Werkgeluk
door Jeanine Wentzel & Anouk Prins

Hoe vaak denk jij: ‘misschien zou ik wel eens wat anders willen’? Of: ‘waarom vind ik het zo lastig om stappen in mijn loopbaan te zetten’? Dan denk jij na over jouw werkgeluk!

Werkgeluk hangt samen met plezier en voldoening in je werk. Het is van invloed op je prestaties, je gezondheid en welzijn. Dit is bekend, maar toch is het niet zo vanzelfsprekend dat mensen werk maken van hun werkgeluk.

In de workshop ‘Kiezen voor werkgeluk’ krijg je inzicht in wat jouw werkgeluk vergroot, hoe je dat kan bereiken en wat het van je vraagt. Met behulp van praktische opdrachten worden jouw drijfveren, talenten, waarden en overtuigingen inzichtelijker. Ook ga je aan de slag met jouw ‘missie’, je doelen en met een actieplan! De workshop is gericht op inzicht, inspiratie en activering.