okt
28
zo
Wakker op Zondag: De natuur.. dat ben jij!
okt 28 @ 13:30 – 15:30


De natuur.. dat ben jij!

een lezing over de 4 natuur kwaliteiten door Nimda Warmels

In de natuurgeneeskunde worden de 4 natuurkwaliteiten gebruikt om te bepalen hoe iemands temperament is. Niet alleen wij mensen zijn verbonden met de 4 natuur kwaliteiten; ook onze voeding, de natuur, het klimaat, etc.  zijn er mee verbonden. Wat voor de één ziekmakend is, is voor de ander juist heel gezond en dat maakt iedereen uniek.

In deze lezing leer je hoe de 4 natuur kwaliteiten kunt gebruiken en hoe die te koppelen zijn aan de verschillende temperamenten. Ook krijg je handvatten mee waarmee je direct een verandering in je eigen temperament kunt inzetten.

nov
4
zo
Wakker op Zondag: Van hoofd naar hart bewegen
nov 4 @ 13:30 – 15:30


Van hoofd naar hart bewegen

door Karin Witte

Mijn passie voor het bewuster maken van mensen en hen stimuleren om de weg van hun hart te volgen, is gaande-weg ontstaan door het bewandelen van mijn eigen pad om bewuster en liefdevol in mijn leven te staan.

Ik had een muur om mijn hart, ter bescherming van mijn ware ik. Stukje bij beetje ben ik die muur (met hulp) gaan afbreken. Dit was en is een bevlogen proces, waar ik elke dag mee bezig ben. Het is een onderdeel van mijn dagelijks leven geworden.

Nu ik in mijn hart geland ben, ervaar ik meer innerlijke rust, positiviteit en openheid naar mezelf en anderen. Ik deel graag mijn ervaringen en inzichten met jou, zodat je wellicht geïnspireerd raakt om ook meer vanuit je hart te gaan leven.

In deze workshop komen tevens praktische handvatten aan bod, zodat je direct aan de slag kunt gaan.
Meer informatie over mij en wat ik doe, vind je op www.karinwitte.nu.

nov
11
zo
Wakker op Zondag: NLP & Spirit
nov 11 @ 13:30 – 15:30


NLP & Spirit

In deze inspiratie sessie leer je wat NLP is, wat het niet is en waar NLP spiritualiteit concreet en zichtbaar kan maken en waar NLP de spirituele en spreekwoordelijke plank mis slaat.

Ontdek hoe je middels krachtige NLP Spirit Tools:
– In je authentieke kracht kunt gaan staan.
– Je interne communicatie meer in lijn kunt brengen met wie je daadwerkelijk bent
– Je communicatie en dus je relatie en verbinding met anderen sterk verbetert
– Hoe mind (NLP), ego (Spirit) en ziel (Spirit) elkaar tegen kunnen werken of elkaar juist versterken.

Naast deze onderwerpen is er genoeg ruimte (heel graag zelfs! Ik hou van spontane interactie en onverwachte inbreng) om je eigen vragen, overdenkingen en bedenkingen te stellen, te delen en helder te krijgen.

Dus lees je een klein beetje in, of juist niet en neem je vragen mee en doe actief mee in deze ervaringsworkshop.

Heb je vragen, voel je dan vrij om ze me alvast te stellen via berichtvoor@robbertpaul.nl

Tot 11 november, dankjewel!

Robbert Paul

nov
18
zo
Wakker op Zondag: Opstellen van het Verlangen
nov 18 @ 13:30 – 15:30


Opstellen van het Verlangen

door Diksha Dros

Zoveel weet hebben van verdwijnen, blijf ik
Zoveel weet hebben van een geheime binnenkant, kom ik tevoorschijn.
Zoveel weet hebben van verborgen liefde, weet ik,
ik heb lief,

Jannie Oomkes

Het Opstellen van het Verlangen
In deze opstelling methode staat je verlangen centraal. Je werkt met jouw verlangen, vragen die je na aan het hart liggen. Deze verlangens kunnen gaan over van alles: werk, relatie, gezondheid, een project. Je verlangens die zich nog niet hebben uitgekristalliseerd in je leven.

Deze methode laat jouw innerlijke wereld zien en de onderstroom die maakt dat je verlangens nog niet gerealiseerd zijn. Deze methode maakt gebruik van representanten die voor jou willen resoneren met de woorden van je verlangen. Want je gebruikt letterlijk de zin van je verlangen en elk woord daarvan kan gerepresenteerd worden door iemand uit de groep.

Met behulp van deze methode kijk je als het ware in een spiegel van jouw innerlijke dynamiek. Je ziet dat achter dit verlangen een verborgen wereld schuil gaat die zich kenbaar wil maken en aan je wil tonen waar jij werkelijk
staat in je leven. Het is een ware ontmoeting met jezelf.

Deze middag is er een mogelijkheid om met deze methode kennis te maken.
Begeleiding: Diksha Dros geeft individuele therapie en workshops via deze methodiek vanuit de meergenerationale psychotraumatologie van Dr Frans Ruppert. Verder werkt ze met een lichaamsgerichte ingang als Rebalancing en
meditatie, The Work en geeft ze meditatieve vieringen op de zondag.

nov
25
zo
Wakker op Zondag: Gezond met CBD
nov 25 @ 13:30 – 15:30


Gezond met CBD

door Henry  de la Croix

Wat hebben BUDDHA, de plastic soep, de VOC, het wereldvoedsel tekort, papier zonder bomen te kappen, ademende stoere kleding, CO2 neutrale brandstof, de 1e Levi’s spijkerbroek, De NACHTWACHT & de T-Ford met the sacred plant & Medicine Flower CBD olie te maken? Alle antwoorden en meer vandaag in Wakker op Zondag. BEN JIJ ERBIJ?

Is Henry de la Croix een sjamaan? Is hij een Indiaan? Een Chinese geneesheer? Een Indische masseur? Een medicijnman? Een surfdude?

Henry de la Croix is therapeut, trainer en coach. Zijn missie is om zoveel mogelijk mensen uit te nodigen om hen te herinneren wie ze zijn zodat ze met passie, bezieling en enthousiasme vanuit hun hart kunnen leven. Dit doet hij door middel van training, coaching en behandeling.

Henry behandelt en coacht met behulp van oude technieken, planten & kruiden. Vanaf zijn vierde leerde hij van zijn vader te werken met energieën door Indonesische energetische massages. Op zijn 26e, tijdens en na zijn reis naar Indonesië, heeft hij verbinding met zijn roots gemaakt. Zijn andere inspiratiebronnen en leermeesters zijn o.a. Sifu Shi Yan Ming (de Chinese monnik uit New York) en een Indiaanse medicijnman in Californië: Little Bear. 

dec
2
zo
Wakker op Zondag: Jouw Helende stem
dec 2 @ 13:30 – 15:30


Jouw Helende stem

door Marianne van der Spek en Marjan Rouschop

In deze korte workshop nemen we je mee in het ervaren van de wijsheid van jouw eigen stem. Onze stem is net als onze adem een uniek instrument om jezelf te leren ontdekken en te bevrijden van emotionele en mentale blokkades.

Luisteren naar wat jouw innerlijke stem je te vertellen heeft, gewoon door het laten opkomen van de klanken. De trilling van je stem raakt je gevoel, maakt je bewust, en brengt je meer in contact met jezelf. De klanken resoneren in je hele lichaam waardoor er beweging en ruimte ontstaat.

Klinken is niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor diegenen die ernaar mogen luisteren. Het lied van de ander kan je in direct contact brengen met jezelf en het brengt ons ook in contact met elkaar. Want jouw vreugde en pijn herkent mijn vreugde en pijn.

Ervaring is niet nodig, want iedereen kan geluid en klank maken. Wel vragen we je moed om jezelf te laten horen en zien en te luisteren naar je eigen stem en de stem van de ander.

dec
9
zo
Wakker op Zondag: Knuffelkado
dec 9 @ 13:30 – 15:30


Knuffelkado

door Esther Schaap en Suvana Raaijmakers, de “Knuffelcompany”

Zo midden tussen alle feestdagen in hebben wij voor jou een knuffelworkshop gemaakt waar je misschien nog wel het mooiste kado gaat uitpakken.. Die van verrassende aanrakingen, speelse ontmoetingen en heel veel zachtheid. Vol verwachting klopt ons hart. Er is een overvloed aan moois om te geven en te ontvangen. Zo fijn om samen dit waardevolle geschenk uit te pakken!

Door knuffelen voelen we ons gelukkiger. Aanraking en contact is een diep menselijke behoefte.  Het knuffelhormoon ‘oxytocine’ wat vrijkomt bij aankijken, aanraken, aaien en knuffelen,  geeft ons een gevoel van geluk, kalmeert, verzacht pijn, verlaagt de bloeddruk en je hartslag, het is goed voor je immuunsysteem en laat stress uit je lichaam verdwijnen.  Knuffelen is ook een manier om jezelf beter te leren kennen;  durf ik mijn grenzen aan te geven? Hoe doe ik dat en blijf ik trouw aan mezelf?

In deze knuffelworkshop oefenen we met aandachtige, liefdevolle aanraking in een veilige sfeer, binnen een duidelijke structuur. Tijdens de verschillende oefeningen (bijvoorbeeld, handen strelen, op de rug kriebelen tot bij elkaar liggen etc)  krijg je de mogelijkheid om te ontspannen en te genieten van aanraken en aangeraakt worden. We beginnen altijd bij onszelf en bouwen dat stapje voor stapje op, zodat iedereen mee kan komen in deze workshop.
Bij knuffelen raak je iemand aan zonder dat het om seksualiteit gaat. Ieder mens heeft knuffels nodig om zich lekker te voelen. Bij knuffelen gaat het om warmte en aanraking.

Hoe fijn is het om knuffelen en seksualiteit helemaal los van elkaar te kunnen koppelen?

dec
16
zo
Wakker op Zondag: Slaap de Baas
dec 16 @ 13:30 – 15:30


Slaap de Baas

door Naomi Albrechts

Van alle slaapstoornissen komt slapeloosheid, ook wel insomnie genoemd, het meeste voor. Moeite met inslapen, lang wakker blijven, te vroeg wakker worden en niet meer kunnen inslapen zijn symptomen van slapeloosheid. Bij de meeste mensen zijn de klachten kortdurend en gerelateerd aan tijdelijke stress. Wanneer de klachten zich drie of meer nachten per week voordoen en langer dan drie weken aanhouden, spreken we van slapeloosheid.

We hebben onze slaap hard nodig om overdag goed te kunnen functioneren. Slaap zorgt namelijk voor focus, energie, wilskracht, een goede gezondheid. Volgens deskundigen is gezond slapen vooral vlot inslapen (binnen een kwartier) en tussentijds niet of nauwelijks wakker worden.

Gelukkig is een goede nachtrust binnen handbereik. Slaapgedrag, is zoals het woord als zegt: een gedrag. Het positieve van gedrag is dat het aan te leren is. In deze workshop zullen we eerst de nodige feiten over slapen bespreken om vervolgens te gaan werken aan gezonder slapen.

jan
6
zo
Wakker op Zondag: Meditatie, de discipline van Geluk
jan 6 @ 13:30 – 15:30


Meditatie, de discipline van Geluk

door Digna Schenk

Tijdens meditatie beoefenen we om onze dagelijkse ‘doe modus’ te onderbreken en stil te staan bij onszelf in het hier en nu. Dat blijkt heel fijn te zijn. Eenvoudig aanwezig zijn. Ervaren wat er te ervaren valt. Nieuwsgierig worden naar precies hier en nu.

Tevens is meditatie een oefening in Compassie. Want wanneer we gaan zitten en nieuwsgierig worden, ontdekken we dat we regelmatig dat we met onze gedachten afdwalen. We zijn ‘er even niet bij’. Dat is helemaal niet erg. We leren om onszelf op een milde manier weer terug te brengen in het hier en nu. Deze oefening van jezelf steeds weer terug brengen bij het onderwerp van aandacht, is een hele belangrijke oefening in liefdevol omgaan met jezelf. Wanneer we dit leren, leren we automatisch ook om liefdevol om te gaan met anderen. We worden mild naar onszelf en ervaren compassie naar onze medemens. Wat een rijkdom!

In de uiterlijk simpele oefening van meditatie ligt dus veel wijsheid besloten. Ben je nieuwsgierig en wil je dit leren? Kom naar de kennismakingsmiddag op 6 januari 2019. Je bent zowel namens Centrum Wakker als namens Digna Schenk, van harte welkom!

feb
3
zo
Wakker op Zondag: schouder-nek-hoofd massage
feb 3 @ 13:30 – 15:30


Wakker op zondag: schouder-nek-hoofd massage

door Carla van Dam

Vanaf 2005 ben ik me volop gaan bezighouden met diepe ontspanningsmassage en voetreflex. Door deze massages kwam ik meer in contact met mijn lichaam en daardoor met mezelf. De schouder-nek-hoofd massage, die ik jullie wil leren, zorgt voor een goede energiedoorstroming in dit gebied. De spanning in ons hoofd zal afnemen en we zien er ontspannen uit. Een ware schoonheidsbehandeling.

Bereikbaar via:
t 072-5152920
e carlavdam62@gmail.com
Klik hier voor meer informatie