mrt
24
zo
Wakker op Zondag: SoulCollage® Workshop
mrt 24 @ 13:30 – 15:30


Wakker op zondag: SoulCollage® Workshop
door Julia Morozova

SoulCollage® is een methode waarmee je op een creatieve en intuïtieve manier een eigen deck van metaforische kaarten kunt maken. Deze methode werd meer dan 30 jaar geleden ontwikkeld door de Amerikaanse psychotherapeut Seena Frost. Het is een simpele maar tegelijkertijd een heel diep en inzichtgevende bezigheid. We maken een kaart met de collage techniek en ontdekken de betekenis ervan later, geleid door onze intuïtie, creativiteit en vertrouwen in onszelf en de wereld. We laten onze interne verhalen en delen van onze persoonlijkheid gezien en gehoord worden. Als de kaart gemaakt is dan kunnen we de kaarten raadplegen, als orakelkaarten. Deze methode is heel flexibel, en kan gebruikt worden voor de diverse levensvragen en doelen. Tijdens deze workshop gaan we meteen aan de slag om je eerste kaarten te maken en leren lezen.

mrt
31
zo
Wakker op Zondag: De Karma wet en Waarom Lijden we?
mrt 31 @ 13:30 – 15:30

Wakker op zondag: De Karma wet en Waarom Lijden we?
door Sjamaan Lion Heart

Lion Heart is als sjamaan ingewijd in Glastobury, Engeland; het mystieke Avalon waar koning Arthur en Merlijn de tovenaar hebben geleefd. Lion Heart is een lichtwerker en om sjamaan te worden, heeft hij het “Zonnepad” gevolgd; het pad van het hart. Lion Heart houdt zich bezig met bewustwording van de mensen die zich bijvoorbeeld afvragen: “Wat is spiritualiteit eigenlijk?”, en “Wie zijn we, waar komen we vandaan en waar gaan we heen?” Daarnaast geeft de sjamaan diverse lezingen over thema’s rondom spiritualiteit.

Tijdens de workshop “De Karma wet en Waarom Lijden we?” worden die onderwerpen verder uitgelicht. Wat is Karma? Waar komt het vandaan? Waarom heeft men met Karma te maken? Is er een oplossing voor de Karma? Wat doe je wanneer je een Karma hebt overwonnen?

Waarom lijden we? Welke soorten lijden kennen we? Hoe kunnen we dat voorkomen?

De workshop zal worden gegeven met behulp van een presentatie. We gaan de thema’s uitgebreid behandelen en na afloop van de presentatie is er gelegenheid om vragen te kunnen stellen.

 

apr
7
zo
Wakker op Zondag: introductieworkshop Spirituele en Intuïtieve Ontwikkeling
apr 7 @ 13:30 – 15:30


Wakker op zondag: introductieworkshop Spirituele en Intuïtieve Ontwikkeling

door Ann van Boxtel

Ben je nieuwsgierig naar hoe je (weer) in contact kunt komen met je gevoel en innerlijke wijsheid? Wil je tips en tools ontvangen om direct mee aan de slag te gaan? Kom dan naar de introductieworkshop Spirituele en Intuïtieve Ontwikkeling.

Tijdens deze 2 uur durende workshop maak je kennis met de basis van spiritualiteit. Hoe is de verbinding met jezelf? Welke energie is van jou of van een ander? Welke ruimte neem je voor jezelf in? Wat betekent een goede gronding voor je dagelijks leven? Hoe breng je balans tussen je mannelijke (rationele) en vrouwelijke (emotionele) energie?
D.m.v. verschillende oefeningen en geleide meditatie word je je meer bewust van jouw energiesysteem en aurabeheer, ervaar je de balans tussen je linker- en rechterhersenhelft en leer je jezelf beschermen tegen en makkelijker loslaten van ongewenste invloeden.

Kortom, kom weer in contact met jezelf en jouw innerlijke stem, zodat jij beter in je energie kan zijn en blijven.

apr
14
zo
Wakker op Zondag: Het Vallei Orgasme, een nieuwe hype of lang verloren oeroude kennis.
apr 14 @ 13:30 – 15:30


Wakker op zondag: Het Vallei Orgasme, een nieuwe hype of lang verloren oeroude kennis.
door Judith Bruin

Door de technieken van het Vallei Orgasme te leren, ook wel transformatie seksualiteit genoemd, eigen je jouw seksualiteit weer toe. Je gebruikt je seksuele energie niet om een baby te maken maar de enorme hoeveelheid energie die vrijkomt tijdens opwinding gebruik je voor jezelf. Je leert hoe je nieuwe onschuld maakt, waardoor je hart weer met je bekken gaat communiceren.

Je hoofd, hart, buik en bekkengebied verbinden zich weer met elkaar, waardoor je toegang krijgt tot je vrouwelijke kracht en krachtig kwetsbaar durft te zijn. Je boort je realisatievermogen aan waardoor je volledig bewust wordt wat voor jou belangrijk is en je onafhankelijk en autonoom wordt. Gezond egoïsme noem je dat.

Zelfbeminning is het opnieuw eigen maken van je seksualiteit.
Als het goed is ontdek je als je jong bent spelenderwijs wat je lichaam kan en hoe dat voelt. Vanuit onschuld en in veiligheid ervaar je wat je prettig vind wanneer je jezelf aanraakt. Als dat afgekeurd wordt door je omgeving of je krijgt te maken met misbruik of intimidatie dan komt er een lading op te liggen, je verliest onschuld.
Wanneer je dan met een ander gaat vrijen en experimenteert met elkaar, terwijl je beide beschadigd bent, wordt uit zelfbescherming de verbinding tussen je hart en bekken verbroken, waardoor hechting en seksuele overgave verstoord raakt.

Wat kun je daar aan doen? Zelfbeminning; de creatieve kracht van seksuele energie optimaal benutten voor heling en persoonlijke groei. Je gaat terug naar de basis, in je ééntje met de deur op slot, nieuwe onschuld opbouwen, ook wel ‘medicijn’ genoemd. Dit medicijn verjongt, heelt oude wonden, maakt je autonoom en is een plezierig en verrijkend proces op weg naar wijsheid en seksuele activiteit tot op hoge leeftijd.