jan
6
zo
Wakker op Zondag: Meditatie, de discipline van Geluk
jan 6 @ 13:30 – 15:30


Meditatie, de discipline van Geluk

door Digna Schenk

Tijdens meditatie beoefenen we om onze dagelijkse ‘doe modus’ te onderbreken en stil te staan bij onszelf in het hier en nu. Dat blijkt heel fijn te zijn. Eenvoudig aanwezig zijn. Ervaren wat er te ervaren valt. Nieuwsgierig worden naar precies hier en nu.

Tevens is meditatie een oefening in Compassie. Want wanneer we gaan zitten en nieuwsgierig worden, ontdekken we dat we regelmatig dat we met onze gedachten afdwalen. We zijn ‘er even niet bij’. Dat is helemaal niet erg. We leren om onszelf op een milde manier weer terug te brengen in het hier en nu. Deze oefening van jezelf steeds weer terug brengen bij het onderwerp van aandacht, is een hele belangrijke oefening in liefdevol omgaan met jezelf. Wanneer we dit leren, leren we automatisch ook om liefdevol om te gaan met anderen. We worden mild naar onszelf en ervaren compassie naar onze medemens. Wat een rijkdom!

In de uiterlijk simpele oefening van meditatie ligt dus veel wijsheid besloten. Ben je nieuwsgierig en wil je dit leren? Kom naar de kennismakingsmiddag op 6 januari 2019. Je bent zowel namens Centrum Wakker als namens Digna Schenk, van harte welkom!

jan
13
zo
Wakker op Zondag: Stembevrijding
jan 13 @ 13:30 – 15:30

Wakker op zondag: Stembevrijding
door Inge Berkhout

Let it go, let it out, let it all unravel ♪♪
Let it free, and it can be, a path on which to travel ♫

Wil je meer tevoorschijn komen en jouw stem laten horen? Meer ruimte en vrijheid voelen in je leven? Je minder inhouden en aanpassen? Zing wat er in je leeft, maak bevrijdende klanken, zing je vrij!

Bij stembevrijding breng je je aandacht naar binnen en laat je van daaruit jouw eigen, natuurlijke klanken komen. Niemand kan jouw lied beter zingen dan jijzelf. Het werkt bevrijdend om van binnenuit je stem te laten horen. Jouw stemgeluid. Jouw zielsklanken. Tonen wie jij ten diepste bent. Ontspannen en puur, zonder poespas, op jouw eigen manier klinken. Zo werkt je stem als een geweldig instrument om meer in contact met jezelf te komen en met de wonderlijke wereld om je heen.

Ben je nieuwsgierig en wil je dit ervaren? Kom naar de kennismakingsmiddag op 13 januari 2019.
Deze workshop is geschikt voor beginners én ervaren zangers. Iedereen kan zingen!
Weet je welkom, ik hoor je graag.

Inge Berkhout

Inge geeft individuele stembevrijding in haar praktijk in Oudorp.
Voor groepen organiseert zij Klinkend ontwaken (meditatief), Zingend tot jezelf komen (stemexpressie) en Come together songs (mantrazingen).

www.ingeberkhout.nl ● Facebook.com/Volgjouwbeweging
info@ingeberkhout.nl ● Mobiel 06-23 88 66 76

feb
3
zo
Wakker op Zondag: schouder-nek-hoofd massage
feb 3 @ 13:30 – 15:30


Wakker op zondag: schouder-nek-hoofd massage

door Carla van Dam

Vanaf 2005 ben ik me volop gaan bezighouden met diepe ontspanningsmassage en voetreflex. Door deze massages kwam ik meer in contact met mijn lichaam en daardoor met mezelf. De schouder-nek-hoofd massage, die ik jullie wil leren, zorgt voor een goede energiedoorstroming in dit gebied. De spanning in ons hoofd zal afnemen en we zien er ontspannen uit. Een ware schoonheidsbehandeling.

Bereikbaar via:
t 072-5152920
e carlavdam62@gmail.com
Klik hier voor meer informatie

feb
17
zo
Wakker op Zondag: Spirituele Yoga, Gebruik het Licht
feb 17 @ 13:30 – 15:30

Wakker op zondag: Spirituele Yoga, Gebruik het Licht
door Chris van Welij

Gebruikmakend van onze vermogens de juiste ontwikkelingsweg voor onszelf uit te zoeken krijgt men tijdens deze workshop steeds beknopte inleidingen over de 4 hoofdstromingen in de Yoga: Jnana Yoga, Bhakti Yoga, Karma Yoga, Raya Yoga. Oefeningen uit deze stromingen geven ons een idee van de leerweg die men in elk van deze stromingen aflegt om de uiteindelijke doelstelling van Yoga te halen.

Daarna komt het Licht in Actie-met het wakkere , alles doordringende, al omvattende bewustzijn, gevestigd in ons zelf , start men anderen en de wereld om zich heen te helpen. Omdat te doen dient men met het voorhoofd chakra het vermogen te ontwikkelen een steeds sterkere energie over te dragen. Zodat men kan werken met een energie zonder beperking van tijd, plaats, ruimte of afstand, met een snelheid groter dan het licht. Tijdens de workshop kan men zich zelf testen of men daar aan toe is.

Deze workshop is ook een inleiding op de cursussen: HUE 01 basis cursus: 16 & 17 maart 2019 en 22 & 23 juni 2019
website: www.shyholland.nl

feb
24
zo
Wakker op Zondag: introductieworkshop Spirituele en Intuïtieve Ontwikkeling
feb 24 @ 13:30 – 15:30

Wakker op zondag: introductieworkshop Spirituele en Intuïtieve Ontwikkeling

door Ann van Boxtel

Ben je nieuwsgierig naar hoe je (weer) in contact kunt komen met je gevoel en innerlijke wijsheid? Wil je tips en tools ontvangen om direct mee aan de slag te gaan? Kom dan naar de introductieworkshop Spirituele en Intuïtieve Ontwikkeling.

Tijdens deze 2 uur durende workshop maak je kennis met de basis van spiritualiteit. Hoe is de verbinding met jezelf? Welke energie is van jou of van een ander? Welke ruimte neem je voor jezelf in? Wat betekent een goede gronding voor je dagelijks leven? Hoe breng je balans tussen je mannelijke (rationele) en vrouwelijke (emotionele) energie?
D.m.v. verschillende oefeningen en geleide meditatie word je je meer bewust van jouw energiesysteem en aurabeheer, ervaar je de balans tussen je linker- en rechterhersenhelft en leer je jezelf beschermen tegen en makkelijker loslaten van ongewenste invloeden.

Kortom, kom weer in contact met jezelf en jouw innerlijke stem, zodat jij beter in je energie kan zijn en blijven.

mrt
3
zo
Wakker op Zondag: Laat stress en angst over financiën los met EFT
mrt 3 @ 13:30 – 15:30

Wakker op zondag: Laat stress en angst over financiën los met EFT
door Sonja Verberne

Als je denkt aan geld of aan je financiën, wat is dan de meest voorkomende emotie die er in je opkomt?

Is het vrede, tevredenheid of vreugde? Of is het stress, angst of frustratie? Voor de meesten, ongeacht het inkomensniveau, is dit het laatste. 🙁

De vecht- of vluchtreactie wordt voortdurend getriggerd omdat de angst om niet genoeg geld te hebben of de rekeningen niet te kunnen betalen, ons onbewust laten denken dat we dit niet zullen overleven. Bewust weten we best dat we ook in zware tijden echt wel zullen overleven. Het onderbewustzijn vertelt ons echter iets anders.

Daarom is het van cruciaal belang dat we tappen en onze hersenen laten weten dat we nog steeds veilig zijn, zelfs als we in de stress schieten en ons zorgen maken over geld. Als we ontspannen zijn is dit niet alleen beter voor je gezondheid, maar kunnen we namelijk ook veel creatiever nadenken over hoe we ons leven op een volgend niveau kunnen brengen! Bijvoorbeeld wat er nodig is om je financieel vrij te voelen.