feb
2
zo
Wakker op Zondag: Hoogsensitiviteit brengt kwaliteit
feb 2 @ 13:30 – 16:00


Wakker op zondag: Hoogsensitiviteit brengt kwaliteit
door Joy Boelens en Jolande van Ek

Steeds meer mensen die hoogsensitief zijn, worden zich daarvan bewust. Je voelt je “anders”, gevoeliger, eerder geraakt, gewend om veel na te denken en je voelt een grote betrokkenheid bij anderen en bij de natuur. Misschien ben je ook spiritueel begaafd, eerder in contact met je intuïtie, zie je veel wat een ander ontgaat. Welke kwaliteiten hebben HSP-ers? Wat brengen jouw hoogsensitieve kwaliteiten teweeg in je leven, werk, contacten en bij jezelf? In deze workshop onderzoeken we deze vragen. We doen oefeningen die ons meer in contact brengen met de kwaliteiten. Ook krijgen we meer helderheid hoe we deze kwaliteiten verder willen ontwikkelen.

De zaal is open vanaf 13.00 uur.

feb
9
zo
Wakker op Zondag: Shamanic Soundhealing
feb 9 @ 13:30 – 16:00


Wakker op zondag: Shamanic Soundhealing
door Bertus du Pont

De klanken werken in op de onbewuste lagen van jouw lichaam, waardoor je makkelijker in ontspannen en/of meditatieve staat kunt komen. De klanken werken door tot in de diepere lagen van jouw lichaam en hierdoor wordt de stilte in en om je heen voelbaar. Vanuit de stilte in jezelf ontstaat bewustzijn.

Het werken met klanken is toepasbaar op vele gebieden zoals ontspanning, bezinning, veranderingsprocessen, revalidatie, ouderenzorg, palliatieve zorg en bij verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

In de ruimte maak je een lekker plekje waar je kan zitten of liggen. De buitenwereld laat je even achter, door je ogen te bedekken met een blinddoek.

Met stemklanken word je begeleid naar een diepere ademhaling waardoor je lichaam zich ontspant, waarna de diverse klank instrumenten je onderdompelen in de wereld van de klanken, waarmee je lichaam als vanzelf tot in de diepere lagen zal ontspannen. Dat wat getransformeerd mag worden, kan op dit moment transformeren.

De zaal is open vanaf 13.00 uur.

feb
16
zo
Spirituele Proeverij
feb 16 @ 13:30 – 17:00

Spirituele Proeverij

Er zijn 9 kundige consultgevers die deze middag verzorgen en je ontvangt 2 privé-consulten van 20 minuten. Op deze Proeverij hoef je niet “rond-te-lopen” om te kiezen bij wie je wilt. Je hebt een vaste afspraak en je weet zeker dat je aan de beurt komt.

We houden de Proeverij klein en intiem zodat jij je in alle rust kunt laten meenemen in de flow die we in Wakker belangrijk vinden; aandacht, veiligheid en kwaliteit. 

Dit zijn de spelregels:

* Deze Spirituele Proeverij is alleen op afspraak, vooraf aanmelden is verplicht.

* Je ontvangt 2 consulten van twintig minuten.

* Wanneer je je aanmeldt, per mail, geef je één voorkeursconsult aan. We houden zoveel mogelijk rekening met je keuze, hoe eerder je je aanmeldt hoe groter de kans dat we je blij kunnen maken met je eerste keuze.

* Het tweede consult wordt een verrassing, we delen je in op gevoel.

Tussen je consulten door kun je ervaringen uitwisselen en thee drinken, er zijn ook zoete en hartige versnaperingen verkrijgbaar tegen een kleine vergoeding.

Investering: €20,-
Aanvang: 14.00 uur (ontvangst v.a. 13.30 uur)
Locatie: Wakker, Westerweg 14, Alkmaar

KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN


ONZE SPIRITUEEL WERKERS STELLEN ZICH AAN JE VOOR:

 

Margreet Balder | Stoelmassage

Stoelmassage geef ik op een speciale ergonomische stoel. Je ontvangt een massage van hoofd, nek, rug, schouders, armen en handen. Ik gebruik verschillende technieken, waaronder een milde maar dynamische drukpuntmassage, met als doel het verminderen of wegnemen van pijnen en stressklachten. Daarnaast het kneden van de spieren, en een combinatie van  massage en focus op ademhaling. Een diepe ontspanning als resultaat. Massage maakt je bewuster van je houding en mate van spanning. Onbewuste signalen die het lichaam uitzendt worden bewust en daardoor tijdig gesignaleerd.


Joost van den Berg | Quantum personal methode

Op de proeverij in Wakker kun je op een speelse en leuke manier kennismaken met de methode van deze tijd. Je ervaart hoe het is om snel en eenvoudig je lichaam in balans te brengen en je maakt kennis met tijdreizen. Om zo het zelfhelend vermogen, je ware ik aan het werk te zetten en te activeren en jouw thema’s en issues op te lossen.

We maken hierbij de vergelijking met de computer. Gaandeweg je leven komen er steeds meer bestanden, bits en programma’s op je harde schijf. En wat gebeurt er als een computer te vol is? Juist, hij wordt trager of loopt zelfs vast. We kunnen met ons bewustzijn eenvoudig deze bestanden die niet op jouw harde schijf horen verwijderen en we downloaden die informatie en programma’s die je nodig hebt.


Sara Eenhoorn | Shiatsu massage (op de kleding)

Tijdens het reizen ben ik voor het eerst in contact gekomen met oosterse geneeskunde. Ik was geraakt door de helende kracht van de natuur, de wijsheid en het zelf genezend vermogen van de mens. Wanneer er ruimte mag zijn voor het proces naar binnen, neem je je lichaam anders waar en ontdek je waar je écht behoefte aan hebt. Iedere behandeling zie ik als een reis: gaandeweg kom je dingen tegen uit het verleden, maak je er kennis mee en laat je weer los. Mijn doel is om jou verlichting te bieden middels druk op knooppunten in je lichaam, zodat je met hernieuwde energie weer naar buiten stapt.”

Kom proeven & kennismaken met shiatsu en met mij. Helende groet, Sara Eenhoorn


Frank van Hemert | Tarot en Numerologie

De universele kennisbron is mijn inspiratie tot wijsheid en intuïtieve adviezen. Tijdens de spirituele proeverij vertel ik je in het kort wat jouw numerologische bestemming in dit leven is. Door een numerologische berekening met de cijfers van je geboortedatum kun je uitrekenen welke kaart jouw bestemmingskaart in de Tarot is. Deze kaart laat zien hoe jij jouw weg in dit leven gaat. Mijn eigen persoonlijke kaart is de Magiër (via de Zon en het Rad van Fortuin) en ik herken veel van de kenmerken van deze kaarten in mijn persoonlijke leven. Graag vertel ik jou wat de diepere betekenis van jouw geboortedatum is. Als je een korte tarot-reading wilt dan kan dat uiteraard ook.


Conny Lute | Wat vertellen je handen je?

De vorm van je hand, de stand van je vingers, de lijnen hebben allemaal een betekenis. Maar ook de kleur / warmte van je hand vertellen veel. Als ik je hand lees/ analyseer/ zie ik als het ware een handleiding en zie bepaalde punten in je leven die op het moment aandacht vragen. Door die te benoemen is het een emotionele/ mentale aanraking die plaatsvind, waardoor je verder kan in je proces. Stel jezelf open en kom dichter bij de persoon die jij werkelijk bent.


Joke Overweel | Energetische reading

Op de proeverij kun je bij mij terecht voor een korte reading. Tijdens een reading mag je ontspannen gaan zitten. Ik stem me af op jouw energie en maak  contact met jouw wezen. Vervolgens geef ik zonder oordeel door wat ik zie en lees in jouw energie, wat het jou te vertellen heeft.
Een reading geeft inzicht waar je op dit moment staat in je leven. Het kan helder maken waarom je dingen doet zoals je ze doet. Wat je belemmert om het anders te doen, en wat je nodig hebt om dit patroon te doorbreken. 
Je kan voor of tijdens de reading aangeven wat jouw vraag is, waar jij graag meer helderheid over wilt hebben.


Marjan Rouschop | Van je denken – naar je voelen – naar jouw inzicht

Een ander kan jou niet vertellen wat jij moet doen.
De antwoorden die je zoekt zijn alleen in jezelf te vinden.

Tijdens deze spirituele proeverij neem ik je mee in het contact maken met je lichaam, je emoties en gevoelens.  Je worstelt met iets, je denken maakt overuren en je krijgt er maar geen vat op. Ik begeleid je in het contact maken met je lichaam, de onderliggende emoties en gevoelens met dat wat je zo bezig houdt. Door bewust je lichaam te voelen en de bijbehorende gevoelens en emoties te ervaren en te accepteren in plaats van er tegen te vechten, krijg je inzicht in de achtergrond van jouw situatie. Je gaat van je hoofd weer naar de wijsheid van je lichaam, naar de wijsheid van je hart.  Dan kun de keuzes maken die echt bij jou passen.


Sonja Verberne | EFT – Emotional Freedom Techniques

Eenvoudig en revolutionair tegelijk!
Toen ik voor de eerste keer in aanraking kwam met deze eenvoudige techniek, was ik meteen onder de indruk. Het werkt namelijk verbazingwekkend goed. Bovendien is het ook revolutionair omdat het direct ingrijpt op de negatieve emotionele lading van gebeurtenissen en op de stressoorzaken van lichamelijke klachten. Hierdoor kun je jezelf bevrijden van je negatieve ervaringen uit het verleden en je toekomst weer kleur geven. En, zo kun je ook van veel lichamelijke klachten afkomen.

Heb je er weleens bij stilgestaan wie je bent als je niet meer gehinderd wordt door negatieve emoties en stresspatronen? Laat mij jou leren hoe je kunt zijn wie je werkelijk bent.


Esther Vollenga | Tafelopstelling

Mijn naam is Ester Vollenga. Ik ben coach voor mensen die op het persoonlijk vlak ergens tegenaan lopen of hardnekkige patronen in hun leven willen doorbreken. Ik heb verschillende manieren om jou daarbij te helpen. Tijdens de Spirituele Proeverij zal ik gebruik maken van een tafelopstelling. Dan kijken we met behulp voorwerpen op tafel waar je tegenaan loopt. Dit geeft in korte tijd vaak bruikbare inzichten. Vaak zijn bepaalde patronen ergens in je leven ontstaan, daar proberen we samen achter te komen. Het kunnen ook patronen zijn die in jouw familie zijn ontstaan. Dit kan onderzocht worden met bijvoorbeeld een familieopstelling. Met een tafelopstelling doen we dat ook, maar dan in een kleinere vorm.

feb
22
za
Inspiratieworkshop ‘Ontdek de clown in jezelf’
feb 22 @ 10:00 – 17:00

Inspiratieworkshop ‘Ontdek de clown in jezelf’
Door Evelyn Citroen

Iedereen kent wel het spontane gevoel iets te willen doen of zeggen waarvan je denkt dat DAT eigenlijk niet kan of mag. Ik noem dat een kriebel in je buik. Een clown heeft lak aan conventies. Als je wilt onderzoeken hoe je je grenzen kunt verleggen, ja kunt zeggen tegen spontane kriebels dan kun je ontdekken hoe je de wereld om je heen anders kunt gaan ervaren.

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die in het hier en nu zijn/haar kracht en kwetsbaarheid wil ervaren, wil genieten van spel, verwondering, improvisatie, lach, reagerend vanuit het hart, met succes voor mislukking, met misschien af en toe een rode neus op.

In deze workshop hoeft er niets, mag alles. Het is heel leuk jezelf te verrassen. We vergeten heel vaak hoe heerlijk het is om gewoon te spelen zonder aan allerlei verplichtingen te denken. Dit geeft een gevoel van vrijheid en nieuwe energie.

Kom met je vrienden en vriendinnen en wij organiseren een feest van lach en bevrijding!!!
LET OP: Deze workshop begint om 10 uur (inloop vanaf 9.45) en duurt tot 17 uur. Kosten: €50.

Algemene informatie over de hele serie workshops spelender wijs:

Speels zijn, handelen zonder doel, het geeft je bewustzijn een andere kwaliteit dan we gewend zijn. Vaak zijn onze handelingen doelbewust en resultaatgericht. Dat is ook wenselijk om je staande te houden en iets te bereiken in het leven. Maar ‘leven vanuit je hoofd’ geeft ook een vernauwd bewustzijn.

Wanneer je in je lijf aanwezig bent, in het moment kan zijn en je overgeeft aan spel kan je je laten verrassen door wat er bij je naar boven komt. Dat kan onwennig zijn, eng, spannend of misschien ook wel bevrijdend. Laat je uitnodigen in een open ruimte waar ontmoeting met je innerlijke wereld plaats kan vinden. Je hoeft nergens uit te komen of iets te presteren, je kijkt wat er in je opkomt met de ogen van je wakkere bewustzijn en kan daar expressie aan geven – of niet.

Onder begeleiding van docenten met ervaring in een creatief vak kan je onderzoeken wat er in je leeft en waar het toe leidt als je jezelf de ruimte geeft uit te proberen, beperkende oordelen los te laten en je creativiteit te laten ontvonken.Bij alle workshops gaat het om het voeden van je eigen creatieve zijnswijze; de creatieve expressie is daar een uiting van en geen doel op zich. Daarom is ervaring of talent geen vereiste en ook geen bezwaar.

Het meedoen aan de cyclus kan een voedingsbodem zijn voor een andere manier van leven en kan nieuwe creatieve zienswijzen bijdragen aan een samenleving die daar grote behoefte aan heeft.

Vervolg workshops:
14 maart Zingen met klankschalen met Mieke Korteweg
11 april Beeldend spel met Anneke Brinkerink

Meer informatie:
https://clownbijouxxx.nl

Elke maand is er in Wakker een inspiratie workshop op zaterdag.

Doel:
Mensen die zich richten op zinvol leven vanuit eigen bezieling steunen in hun leerproces  door:

  • Een uitwisselingsmogelijkheid te creëren met gelijkgestemden
  • Methoden aan te reiken om wat je belemmert te transformeren
  • Oefenen om werkelijk vanuit jezelf te handelen en activiteiten te ondernemen.

Trakteer jezelf (of een ander) op een levendige, luchtige en leerzame middag.

Praktisch

Groepsgrootte: 8 – 18 personen.

Kosten: €50,-

S.v.p. vooraf aanmelden, rechtstreeks bij ons via e-mail of telefonisch.
reservering@wakkerbewustzijn.nl ∙ 06-53791496

Joy Boelens, coach en communicatietrainer
www.joyboelens.nlinfo@joyboelens.nl ∙ 06-20549438

feb
23
zo
Wakker op Zondag: Door Mantrazingen vreugdevol en verstillend naar je hart
feb 23 @ 13:30 – 16:00


Wakker op zondag: Door Mantrazingen vreugdevol en verstillend naar je hart
door Thea Atsma en Cocky de Wit

Wees welkom, om met ons mee te zingen of te luisteren.
Als je nog nooit mantra’s hebt gezongen, kom het ontdekken!
Door mantra’s te zingen komen we zo gemakkelijk in de vreugde en in de verstilling van het hart.
Maar ook door er naar te luisteren kunnen we dat ervaren.

Mantra’s zijn in wezen zeer krachtige, bezielende, magische formules. In alle culturen komen ze voor… Zij hebben het vermogen om het bewustzijn te transformeren, de klanken helpen het lichaam te genezen / meer in balans te brengen.

Mantra’s vibreren hun boodschap direct in het zenuwstelsel en van daaruit in de wereld.
En dit komt ten goede aan onszelf maar ook aan de samenleving.
Alles is trilling, in wezen is alles klank.

De zaal is open vanaf 13.00 uur.

mrt
1
zo
Wakker op Zondag: De kunst van het ruziemaken
mrt 1 @ 13:30 – 16:00

Wakker op zondag: De kunst van het ruziemaken
door Ettina van der Aar

Hoe vaak zeg jij liever maar niets? En als je dan wat zegt, komt het er dan ook zo rottig uit? Hoe vaak heb je het gevoel dat je deze discussie al hebt gevoerd? Of dat er maar niets verandert, ook niet na een ruzie? Wil je graag de lieve vrede bewaren? Ben je bang dat als je wat zegt dat de ander boos wordt of dat je de ander dan kwetst?

Dan is deze workshop wat voor jou!

Tijdens de workshop ga je aan de slag met een eigen conflict, ergernis of irritatie. We gaan samen kijken hoe jij met deze situatie omgaat en hoe je het effectiever kunt aanpakken. Je gaat naar huis met een aantal praktische tips hoe in de toekomst op een constructieve manier met conflict situaties om kunt gaan.

De zaal is open vanaf 13.00 uur.

mrt
8
zo
Wakker op Zondag: De belofte van burn-out
mrt 8 @ 13:30 – 16:00


Wakker op zondag: De belofte van burn-out
door Lusanne Hogeweg

Hoe ontstaat burn-out?
Waarom raken we uitgeput, wat wil ons lichaam ons zeggen? Deze vragen stellen is nodig om te herstellen en te voorkomen dat je weer opgebrand raakt. Burn-out raken en ook weer herstellen vindt plaats op meerdere niveaus: eerst het fysieke, emotionele en mentale.

En vergeet ook het spirituele niveau niet: dat van zingeving. Wat is de betekenis van burn-out in jouw leven en hoe kun je na een burn-out je leven en werk weer betekenis geven? Auteur Lusanne Hogeweg van het gelijknamige boek De belofte van burn-out gaat in de lezing in op deze vragen.

Een leven met meer energie
Over het algemeen treft burn-out mensen die zich verantwoordelijk voelen, het goed willen doen en gevoelig zijn voor verwachtingen en eisen van de omgeving. Ze willen voldoen. Vaak zit hier een idee van ‘moeten’. Zo kun je in een cirkel van uitputting terechtkomen, die uiteindelijk leidt tot burn-out. Hoe doorbreek je de vicieuze cirkel?

De belofte van burn-out
Burn-out nodigt uit om stil te staan en te luisteren naar je gevoel en intuïtie. Om je grenzen aan te geven. En je af te vragen, doe ik wel de juiste dingen? Als je je diepere drijfveren en verlangens volgt en doet waar je blij van wordt, krijg je energie. Als je deze energie volgt, kom je in je eigen levensstroom en gebeurt er wat de bedoeling is. Hoe doe je dat? Door je naar binnen te richten en je te verbinden met de bron. Door overgave.

In de lezing vertelt Lusanne ook over haar eigen ervaring met burn-out. Er is veel ruimte voor uitwisseling van ervaringen en specifieke vragen. Na afloop kun je een gesigneerd exemplaar van het boek De belofte van burn-out kopen.

De zaal is open vanaf 13.00 uur.

mrt
14
za
Inspiratieworkshop ‘Zingen met klankschalen’
mrt 14 @ 14:00 – 17:00

Inspiratieworkshop ‘Zingen met klankschalen’
Door Mieke Korteweg

Ervaar de ontspannende beleving van het zingen met klankschalen.
We doen adem- en klankoefeningen om af te stemmen en onze klankkast in trilling te brengen. Het luisteren naar de klankschalen en er samen mee te klinken en improviseren is een heerlijke ervaring. Tot slot is er een klankbad van de verschillende klankschalen en Indiase klankinstrumenten die we liggend ondergaan.

De workshop begint om 14.00 uur (inloop vanaf 13.45) en duurt tot 17.00 uur.
Kosten: €25.

Algemene informatie over de hele serie workshops spelender wijs:

Speels zijn, handelen zonder doel, het geeft je bewustzijn een andere kwaliteit dan we gewend zijn. Vaak zijn onze handelingen doelbewust en resultaatgericht. Dat is ook wenselijk om je staande te houden en iets te bereiken in het leven. Maar ‘leven vanuit je hoofd’ geeft ook een vernauwd bewustzijn.

Wanneer je in je lijf aanwezig bent, in het moment kan zijn en je overgeeft aan spel kan je je laten verrassen door wat er bij je naar boven komt. Dat kan onwennig zijn, eng, spannend of misschien ook wel bevrijdend. Laat je uitnodigen in een open ruimte waar ontmoeting met je innerlijke wereld plaats kan vinden. Je hoeft nergens uit te komen of iets te presteren, je kijkt wat er in je opkomt met de ogen van je wakkere bewustzijn en kan daar expressie aan geven – of niet.

Onder begeleiding van docenten met ervaring in een creatief vak kan je onderzoeken wat er in je leeft en waar het toe leidt als je jezelf de ruimte geeft uit te proberen, beperkende oordelen los te laten en je creativiteit te laten ontvonken.Bij alle workshops gaat het om het voeden van je eigen creatieve zijnswijze; de creatieve expressie is daar een uiting van en geen doel op zich. Daarom is ervaring of talent geen vereiste en ook geen bezwaar.

Het meedoen aan de cyclus kan een voedingsbodem zijn voor een andere manier van leven en kan nieuwe creatieve zienswijzen bijdragen aan een samenleving die daar grote behoefte aan heeft.

Vervolg workshop:
11 april Beeldend spel met Anneke Brinkerink

Elke maand is er in Wakker een inspiratie workshop op zaterdag.

Doel:
Mensen die zich richten op zinvol leven vanuit eigen bezieling steunen in hun leerproces  door:

  • Een uitwisselingsmogelijkheid te creëren met gelijkgestemden
  • Methoden aan te reiken om wat je belemmert te transformeren
  • Oefenen om werkelijk vanuit jezelf te handelen en activiteiten te ondernemen.

Trakteer jezelf (of een ander) op een levendige, luchtige en leerzame middag.

Praktisch

Groepsgrootte: 8 – 18 personen.

Kosten: €25,-

S.v.p. vooraf aanmelden, rechtstreeks bij ons via e-mail of telefonisch.
reservering@wakkerbewustzijn.nl ∙ 06-53791496

Joy Boelens, coach en communicatietrainer
www.joyboelens.nlinfo@joyboelens.nl ∙ 06-20549438

mrt
15
zo
Wakker op Zondag: Voorjaarschoonmaak in je hoofd
mrt 15 @ 13:30 – 16:00


Wakker op zondag: Voorjaarschoonmaak in je hoofd; meer rust en helderheid door energetische oefeningen.
door Roos Vrouwe

Is het vaak druk in je hoofd met gedachten en dingen die je nog moet doen? Wil jij meer ruimte in je hoofd voor nieuwe ideeën en creativiteit? Heb je last van je geheugen of baal je dat je niet helder kunt nadenken? Dan is het tijd voor een voorjaarsschoonmaak in je hoofd!

We laten de winter achter ons, meestal een tijd van bezinning waarin we veel bezig zijn met onze gedachtes. De lente is de periode om aan nieuwe ideeën te werken en om in actie te komen. Dat gaat niet als het zo druk is in je hoofd en je vastloopt door alle rondmalende gedachtes.

Hoe zou het zijn als je met een paar eenvoudige oefeningen meer rust en helderheid in je hoofd zou hebben?
In deze workshop leer je oefeningen die je helpen beter na te denken, meer rust in je hoofd te krijgen en je letterlijk en figuurlijk anders naar je leven kunnen laten kijken. Je voelt je meer ontspannen en hebt nieuwe energie en zin om in beweging te komen. In deze oefeningen werken we met de energie van je lichaam, denk bijvoorbeeld aan acupunctuurpunten en meridianen. Het is een interactieve workshop en iedereen kan meedoen!

Mijn vorige workshop kreeg gemiddeld een “9” van de deelnemers. Het was “inspirerend” en ze hebben “veel geleerd”.

De zaal is open vanaf 13.00 uur.

apr
5
zo
Wakker op Zondag: Healing Satsang met Yessica
apr 5 @ 13:30 – 16:00

Wakker op zondag: Healing Satsang met Yessica
door Yessica Alaya Sillekens

Healing Satsang met Yessica is de uitnodiging om te rusten in het Zijn van Bewustzijn. En van daaruit alles welkom te heten, misverstanden van het denken te doorzien en lichamelijke, mentale, emotionele en spirituele verkrampingen te laten verzachten en oplossen. Er kan dan inzicht ontstaan in wie of wat we ten diepste zijn. Dan kan het leven weer vrij door ons heen stromen. Vrij van verkrampingen, vrij van spanning, angst en gedachten. Een uitnodiging tot vrijheid!

Satsang nodigt ons uit onderzoek te doen naar de Waarheid, de ware aard van het Zelf en het ervaren daarvan. Het gaat om bewustzijnsontwikkeling en Zelf-realisatie. Het realiseren van wie of wat we ten diepste zijn: dát wat aan de persoon voorafgaat, Zuiver Bewustzijn, Het Leven Zelf.

De praktijk leert dat Zelf-realisatie wordt bevorderd door de healing van oude verkrampingen. Dit kan gebeuren door bij Healing Satsang aanwezig te zijn in het gezamenlijke energetische veld of door Yessica begeleid Zelf-onderzoek.

Tijdens het leven doen we allerlei ervaringen op die intense emotionele imprints achterlaten in ons zenuwstelsel en celgeheugen. Deze kunnen verkrampingen veroorzaken in het denken en in de vorm van hardnekkige emoties en gedragspatronen. Dit kunnen we ervaren als bevroren energie waar we met onze ‘mind’ geen grip op krijgen. Bij healing wordt deze bevroren energie uitgenodigd weer te gaan bewegen, waardoor het Leven weer vrij door ons heen kan stromen.

Het bijwonen van Healing Satsang met Yessica blijkt uiterst effectief voor het laten ontspannen van verkrampingen in relatie tot stress, trauma, hardnekkige emotionele patronen, fysieke pijn, burn-out, depressie, slaapstoornissen, relatieproblematiek, midlifecrises en identiteits- en spirituele/zingevingsvraagstukken.

Yessica
Yessica Alaya Sillekens faciliteert ontmoetingen in de traditie van Satsang, het samen Zijn in en het onderzoeken van Waarheid. Haar pad van spiritueel ontwaken liep voornamelijk via Sri H.W.L. Poonja (beter bekend als Papaji), Gangaji en Mooji in de traditie van Sri Ramana Maharshi en Sri Nisargadatta Maharaj, de bekende Indiase leermeesters in de traditie van non-dualiteit.
De unieke combinatie met vormen van traumaheling zoals geleerd van Brandon Bays (The Journey) en Isaac Shapiro (ook een leerling van Papaji), maken haar Healing Satsang een bijzondere variatie op traditionele Satsang.

De zaal is open vanaf 13.00 uur.

apr
11
za
Inspiratieworkshop ‘Beeldend spel’
apr 11 @ 14:00 – 17:00

Inspiratieworkshop ‘Beeldend spel’
Door Anneke Brinkerink

Ontdekken, ruimte geven aan kijken, “anders zien” ervaren bijvoorbeeld overal gezichtjes in kunnen zien. Het platte vlak (tekenen) en ruimtelijke, drie dimensionele vormen (beeldend). Verdiepen in de inspirerende vormen rijkdom uit de natuur, spel van licht en schaduw, verwondering iedere keer opnieuw.

De workshop begint om 14.00 uur (inloop vanaf 13.45) en duurt tot 17.00 uur.
Kosten: €25.

Algemene informatie over de hele serie workshops spelender wijs:

Speels zijn, handelen zonder doel, het geeft je bewustzijn een andere kwaliteit dan we gewend zijn. Vaak zijn onze handelingen doelbewust en resultaatgericht. Dat is ook wenselijk om je staande te houden en iets te bereiken in het leven. Maar ‘leven vanuit je hoofd’ geeft ook een vernauwd bewustzijn.

Wanneer je in je lijf aanwezig bent, in het moment kan zijn en je overgeeft aan spel kan je je laten verrassen door wat er bij je naar boven komt. Dat kan onwennig zijn, eng, spannend of misschien ook wel bevrijdend. Laat je uitnodigen in een open ruimte waar ontmoeting met je innerlijke wereld plaats kan vinden. Je hoeft nergens uit te komen of iets te presteren, je kijkt wat er in je opkomt met de ogen van je wakkere bewustzijn en kan daar expressie aan geven – of niet.

Onder begeleiding van docenten met ervaring in een creatief vak kan je onderzoeken wat er in je leeft en waar het toe leidt als je jezelf de ruimte geeft uit te proberen, beperkende oordelen los te laten en je creativiteit te laten ontvonken.Bij alle workshops gaat het om het voeden van je eigen creatieve zijnswijze; de creatieve expressie is daar een uiting van en geen doel op zich. Daarom is ervaring of talent geen vereiste en ook geen bezwaar.

Het meedoen aan de cyclus kan een voedingsbodem zijn voor een andere manier van leven en kan nieuwe creatieve zienswijzen bijdragen aan een samenleving die daar grote behoefte aan heeft

Elke maand is er in Wakker een inspiratie workshop op zaterdag.

Doel:
Mensen die zich richten op zinvol leven vanuit eigen bezieling steunen in hun leerproces  door:

  • Een uitwisselingsmogelijkheid te creëren met gelijkgestemden
  • Methoden aan te reiken om wat je belemmert te transformeren
  • Oefenen om werkelijk vanuit jezelf te handelen en activiteiten te ondernemen.

Trakteer jezelf (of een ander) op een levendige, luchtige en leerzame middag.

Praktisch

Groepsgrootte: 8 – 18 personen.

Kosten: €25,-

S.v.p. vooraf aanmelden, rechtstreeks bij ons via e-mail of telefonisch.
reservering@wakkerbewustzijn.nl ∙ 06-53791496

Joy Boelens, coach en communicatietrainer
www.joyboelens.nlinfo@joyboelens.nl ∙ 06-20549438