Fysiotherapie | Fasciatherapie

Hjalmar Bannink

Ik zoek vanuit het lichaam zelf naar de oorzaak van klachten, en waarom dit ooit handig was voor het lichaam. Hierop maak ik een plan om dit met mijn technieken aan te pakken.

Het lichaam past zich aan jou aan

Het lichaam is continue aan het aanpassen aan de vraag van de eigenaar. Als je gaat hardlopen of zwemmen vormt je lichaam zich naar die activiteit. Maar ook als je inactief bent past het lichaam zich aan. 
Bij het aanpassen kan het voor komen dat de vorige aanpassingen de huidige in de weg zitten. Als het lichaam dat zelf niet kan oplossen kan het zijn dat er pijntjes of serieuzere klachten ontstaan. Het nemen van medicatie, het dragen van een brace of het houden van rust kan de klacht tijdelijk maskeren. 
Ik zie het als mijn werk om deze disfunctionele aanpassingen op te sporen en te begeleiden.

Extent Fysio: Kijkt Verder

Het lichaam weet het het best

Als ik gevonden heb waar de oorsprong van de klacht zit, maak ik een plan met de technieken en therapieën die ik heb of ken. Valt de oplossing buiten mijn expertise kunnen we samen kijken naar een oplossing.
Ik ben naast algemeen fysiotherapeut ook fasciaal therapeut (bindweefseltherapie), toegepaste osteopaat, manueel therapeut en littekentherarpeut.

Hierbij heb ik meerdere hulpmiddelen om de doelen te behandelen.
Het resultaat moet acuut verlichting van pijnklachten zijn en verbetering van mobiliteit van de gewrichten. Hierdoor normaliseert de spierspanning en fasciale spanning. Het komt regelt voor dat ik niet begin met behandelen waar je klachten zich uitte. Het kan zijn dat ik elders begin.