Yinyoga & Yoga Nidra

Lara van Roest

Met yoga sta je met aandacht stil bij jezelf en dat geeft je rust, ruimte en energie.

Yinyoga en Yoga Nidra

Stilstaan, aandacht, rust, ruimte en energie, daar draait het om in mijn yogalessen.

Yinyoga is een rustige yogavorm waarin we het bindweefstel strekken. We blijven wat langer in de houdingen zodat je lichaam de tijd heeft om spanningen los te laten en te verzachten. We maken tijdens de les gebruik van kussens, blokken en andere ‘props’ en we zetten de ademhaling bewust in om te ontspannen. Yinyoga zorgt niet alleen voor minder spanning in je lichaam, maar ook voor meer ruimte, soepelheid en energie.

Bij Yoga Nidra ligt je zo comfortabel mogelijk op je mat en ervaar je een begeleide ontspanning met onder andere een bodyscan, visualisaties en ademwerk. Yoga Nidra zorgt voor een diepe rust en ontspanning in je lichaam, meer ruimte in je hoofd en contact met je onderbewustzijn. Dit geeft nieuwe energie en soms nieuwe inzichten.

Ik kies bewust voor lessen van anderhalf uur, omdat ik het belangrijk vind dat je de tijd hebt om de rust te vinden in de houdingen, maar ook om te kijken wat je daarin tegenkomt en hoe je daarmee omgaat. Kun je je grenzen voelen? Hoe ga je om met weerstand? Hoe voelt het als je spanning loslaat? En hoe doe je dat? Zodat je niet alleen leniger en soepeler wordt, maar je meer in verbinding komt met jezelf.

Ontdek de rust en ruimte in jezelf

Hoe zien de lessen er uit?

De lessen hebben altijd een thema en de houdingen en oefeningen zijn daarop afgestemd.

We beginnen vaak met een meditatie, doen daarna een aantal oefeningen en houdingen en we eindigen óf met een eindontspanning (in de Yinyogales) óf een Yoga Nidra-sessie van 30-40 minuten (in de Yin-Yoga Nidrales)  . Na de les drinken we thee.

Voor wie zijn de lessen geschikt?

De lessen zijn geschikt en fijn voor iedereen, ongeacht je ervaring met yoga, je conditie of je leeftijd. In de les is alle ruimte voor maatwerk. Ik geef altijd verschillende opties zodat je de les zo uitdagend kunt maken als jou past en we kunnen een houding altijd aanpassen. En of je nou nog wat zoekende bent naar wat voor jou mogelijk is of dat je een ervaren yogi bent, ik kijk graag met jou wat jij nodig hebt. Daar komen we altijd uit.

Tarieven

Kijk voor de tarieven op mijn website

www.deyogareis.nl/groepslessen