Leergroep voor hoog sensitieve personen

Jolande van Ek & Joy Boelens

Hoog sensitiviteit is een kwaliteit die jij in kan zetten, ieder op unieke wijze, om je eigen welzijn en dat van anderen te versterken.

Focus op jouw hoog sensitiviteit

Je gaat de leergroep in als ontdekkingstocht naar de betekenis van jouw sensitiviteit. Je wisselt ervaringen uit met de andere deelnemers waardoor je bij elkaar herkenning vindt en ook jouw vorm van sensitiviteit steeds helderder wordt.

Door jouw eigen vragen als leidraad te nemen heb je een basis om de tools die je aangereikt krijgt, toe te passen.

Lichaamsbewustzijn als basis van jouw presentie

Wanneer je veel waarneemt en intens beleeft kan het gebeuren dat je overspoeld en overprikkeld raakt. Hierdoor kan je in een overlevingsmodus terecht komen, bijvoorbeeld door gevoelens af te sluiten, je te sterk te richten op anderen of aanpassing op de situatie. Hierdoor lukt het minder goed om bij jezelf te zijn. In de leergroep kies je een eigen leerdoel en leer je gaandeweg steeds beter bij jezelf aanwezig te zijn. Doordat je regelmatig met je aandacht terugkeert naar je lichaam kan je met meer wakker bewustzijn aanwezig zijn  en jouw bijdrage geven aan de omgeving.

Verruimende grenzen

In de leergroep onderzoek je jouw manieren van omgaan met focus, prikkels, verwachtingen en communicatie. Je leert daarbij steeds duidelijker ervaren wat voor jou goed voelt.  Door je eigen waarneming op waarde te schatten, je behoeften te herkennen en te erkennen waar je grenzen liggen kan je bewust kiezen welke ruimte je inneemt. Door je creativiteit te voeden, leer je ook je grenzen te verruimen.

Ook na de leergroep kan je zelfstandig blijven oefenen.

De tools en oefeningen die wij tijdens de leerweg aanbieden krijg je in je eigen werkmap mee.

Wie zijn Jolande & Joy

Joy: Psycholoog, supervisor en coach

Jolande: Oefentherapeut, Chronisch Pijn therapeut en PPEP4-all trainer (patiënt/partner educatie programma voor chronisch zieken)

Informatie en Tarieven

Voor meer informatie over ons, de inhoud van de leergroep en kosten, zie onze websites.

Joy Boelens                                       Jolande van Ek