Coaching

Nicolette de Wijn

Ik doe dit werk omdat ik wil bijdragen aan de ontwikkeling van mensen, zowel op individueel niveau als op team- en organisatieniveau. Voor mij zijn authenticiteit, gelijkwaardigheid en connectie
de belangrijkste voorwaarden voor structurele vooruitgang.

Focus op de toekomst en wat je daarin wél wilt

We creëren ruimte om te doen wat nodig is om vitaal en authentiek te kunnen (samen)werken.

Ik ben resultaatgericht en houd ervan om haalbare doelen te stellen. Dat geldt op elk niveau: individueel, met teams, in organisaties en daartussen. Leidende vragen daarbij zijn: Wat is hier de bedoeling? Wat wil je écht? Hoe houd je jezelf gevangen zodat het nu niet lukt? Wat wil je afleren zodat je de volgende stap kunt maken?

‘De coaching van Nicolette bij teams en individuen richt zich op inzicht in eigen verantwoordelijkheid, condities die nodig zijn om verantwoordelijkheid te dragen en de wijze waarop ieder deze condities zelf kan scheppen. Centrale thema’s zijn macht, (on)veiligheid, angst, buiten- en binnenkant. In haar eigen gedrag laat ze een zelfbewustzijn zien t.a.v. deze thema’s. Hierdoor schept ze een sfeer van gelijkwaardigheid, openheid en rust.’

Johan Willemse, interim directeur zorginstelling

Ik ben gefascineerd door universele wetten en altijd op zoek naar kleine voorbeelden waarin tot uitdrukking komt wat er in het groot speelt. Geen traject is hetzelfde, dus standaard methodes toepassen werkt niet. Tools en technieken zijn behulpzaam om goede interventies te plegen, maar zijn nooit een doel op zich. Uiteindelijk ben ik zelf mijn belangrijkste instrument. Een traject is geslaagd als het zonder mij functioneert.

‘Het geheim van de verandering is om je energie niet te richten op het bestrijden
van het oude, maar op het realiseren van het nieuwe.’
Socrates 469 – 399 v. Chr

Over mij

Meer informatie over mijn (werk)ervaring en scholing vind je op mijn website.

Tarieven

Tarieven voor individuele coaching staan op de website. Neem voor team- en organisatietrajecten contact. Dan maken we een afspraak.

 

Helder, rustig en duidelijk

Soms provocerend, altijd met humor en liefde