Kundalini-yoga-kinder

Kundalini Yoga | Kinderyoga | Tieneryoga | Meditatieavonden

Petra Bolten

Bewust zijn van jezelf, ontspannen jezelf zijn, jezelf durven zijn, leren voelen in het lichaam en het loslaten van hetgeen je niet meer dient. Dat is wat Kundalini Yoga je kan bieden in een notendop.

Wat ik voor je kan betekenen

Met behulp van de kracht van de Kundalini Yoga en meditatie kan ik je ondersteunen in de zoektocht naar je authentieke zelf. Dit kan zowel in groepsverband als individueel zijn.
‘Ervaar je authentieke zelf!

Kundalini Yoga en Meditatie

Zelf kwam ik in 2009 voor het eerst in aanraking met deze krachtige vorm van yoga. De eerste les voelde voor mij als thuiskomen. Al snel wist ik dat ik deze kracht wilde delen met andere mensen. De Kundalini Yoga heeft me al veel gebracht en is dan ook een integraal onderdeel van mijn leven geworden.

Kundalini Yoga is de Yoga van het bewustzijn. Het helpt jou waar je bent en brengt jou waar je heen wilt. Kundalini Yoga is de meest complete vorm van Yoga en daardoor ook de krachtigste vorm van Yoga. Ervaring met yoga is niet nodig. Ook hoef je niet lening te zijn. Als je kunt ademen en in de juiste richting kunt bewegen, zul je al effect hebben. Al in je eerste les kun je daardoor resultaat ervaren. Ik doceer de Kundalini Yoga zoals onderwezen door Yogi Bhajan.

Kundalini-yoga-alkmaar

‘Het mooie aan Kundalini Yoga is dat je in één yogaset al direct een volledig fysieke, mentale én spirituele balans kunt bereiken. Het werkt zo snel en effectief vanwege de compleetheid, balans en energie.’

Naast de wekelijkse lessen geef ik ook maandelijks meditatie-avonden. Hierbij ligt de focus op de krachtige meditaties uit de traditie van de Kundalini Yoga.

Ook werk ik graag met de kracht van de Gong. Zo nu en dan komt er één mee naar de lessen voor tijdens de relaxatie of als afsluiting van een meditatieavond.

Opleidingen

Regelmatig blijf ik mezelf voeden door lessen te volgen bij andere leraren.

Onderstaand een kort overzicht van de genoten (internationaal gecertificeerde) opleidingen

  • 2012 Kundalini Yoga en meditatie docent level 1, KRI gecertificeerd
  • 2015 Kundalini Yoga en meditatie docent level 2, KRI gecertificeerd
  • 2016 Sat Nam Rasayan healing level 1
  • 2016 Radiant Child teacher training (kinderyoga in de traditie van de Kundalini Yoga)
  • 2017 Ohmpunctuur en Gong
  • 2017 21 stages of meditation (KRI gecertificeerd)

Thans ben ik nog bezig met de Kundalini Yoga en meditatie docent level 3 (een 1000 daags avontuur) én ben ik bezig met de afronding van de Sat Nam Rasayan healing opleiding level 2.

Kinder- en Tieneryoga

Voel je zo vrij als een vlinder’.

Het werken met kinderen is uitdagend en inspirerend tegelijk. Elke week ga ik met de kleuters weer op een ander avontuur. Zo vliegen we naar de jungle, gaan we naar de zuidpool, bezoeken we de dierentuin en doen we korte meditaties. Voor de oudere kinderen wissel ik de verschillende yogahoudingen op een speelse wijze af. Hierbij gebruik ik ook mantra, meditatie en bewuste ademhaling.

Speciaal voor tieners geef ik een les die past bij deze leeftijd. In een luchtige ruimte daag ik tieners uit om met behulp van yogasets en meditaties zichzelf te ontdekken. Zeker op deze leeftijd kan het voor tieners helpen zich goed met het veranderende lichaam te blijven verbinden.

Privéles

Ook bied ik de mogelijkheid voor privélessen. Wil je aan een specifiek gebied werken of loop je ergens op vast? Ook dan kan Kundalini Yoga en meditatie uitkomst bieden. Ik zal in de op jou toegespitste les(sen) waar nodig ook gebruik maken van mijn intuïtie en eventueel de Sat Nam Rasayan Healing. Heb je alleen interesse in een Sat Nam Rasayan Healing? Ook dat is mogelijk.

Tarieven

Meer informatie over mogelijkheden en kosten vind je op mijn website.