Tai chi | Qi Gong | Tai chi tao

Petri Sluyter

Tai chi, qi gong en Tai chi tao

T’ai chi is voor mij de Yang stijl vorm van Cheng Man Ch’ing, een hele serie bewegingen aan elkaar. Dit is heel herkenbaar, de bewegingen laten zien wat T’ai chi van oudsher is: een krijgskunst. Maar dan van binnenuit en zacht uitgevoerd.
Bij Tai Chi Tao, komen ook vormen voor, maar die zijn kort en makkelijk te leren. Je kan dan ook snel de ontspanning en de energie (chi) voelen.
Qi Gong zijn eenvoudige, langzame bewegingen, gericht op het voelen en versterken van de energiestromen in je lichaam.
Je zal merken dat je bij al deze bewegingen beter geaard zal worden, een diepere ademhaling zal gaan ontwikkelen, meer veerkracht en beter  in je centrum kan blijven.

Ik nodig je graag uit voor een proefles

Wat ik voor je kan betekenen

Als je pijn voelt,  burnout bent (geweest) of gewoon lekker wilt  ontspannen, kom dan voelen en ervaren wat Tai Chi Tao en Qi Gong voor je kan betekenen.  Het is een  mooie,  meditatieve manier om in balans te komen. 

Mijn passie is om je te laten voelen dat de energie gaat stromen en dat je dat kan voelen en gebruiken. Je kan  bij mij  op een relaxte manier aan je lichaam werken, en je zal merken dat het effect  intens is. Qi Gong oefeningen helpen ook om het lichaam te ontgiften. Bij jezelf te blijven en te voelen wat voor jou goed is. T’ai chi is geschikt voor jong en oud, je kan zittend of staand meedoen. 

Toen ik begon met T’ai chi, alweer heel wat jaren geleden voelde ik: “Dit is zo waardevol”.
Wat dat nou precies was, wist ik nog niet. Al snel begon ik te voelen wat de mooie bewegingen voor mij betekenden.  Tot rust komen bij mezelf, een ontspannen lichaam hebben (vooral schouders en rug) en de energie in mijn lichaam voelen die er doorheen gaat. 

Opleidingen

Tai chi tao,
Vijf elementen opleiding
Kinder T’ai chi
Reconnection
Regelmatig ga ik naar bijscholingsdagen
Momenteel ben ik bezig met de Tao training van Reinout Eleveld